- 2 Mart 2022
- 76
- 98
- 3
- Konu Sahibi Yalnizbasina
-
Benim evliliğim, doğumum da hiç bir şekilde olmayan, maddi manevi desteğe ihtiyacim olduğunda arkasını dönen, arkamdan konuşan, eşimi evlerinden kovalayan bir ailem varsa görüşmemem herkes için en hayırlı olandır.Olayı tersinden düşünelim aynı şeyleri sizin aileniz yapmış olsaydı ve esiniz ailenle asla gorusmeni istemiyorum deseydi sizin tepkiniz ne olurdu?
Bence aile kan bağı ile olmuyor zaten burada anlaşamıyoruz.. Şu anda onun ailesi ben ve kızım.. Çünkü hasta olduğunda, isi bozulduğunda, hiç parası olmadığında yanında ben vardım.. Ve su an hiç bir şey olmamış gibi davranamıyorum.
Siz görüşmeyin ama eşinize karışmayın, siz eşinizin ailesi ile görüşmek zorunda değilsiniz...Merhabalar, foruma biraz dertleşmek ve akıl almak amaçlı üye oldum...
Artık bu sorunla, kendim baş edemiyorum..
Fazla uzatmadan konuma girecek olur isek, eşimle uzun ve mesekatli bir yoldan geçerek evlendik.Aile birliğimizi kurmak eşimin yalnız ve hasta annesi olduğu için bizim için ekstra zordu..
Eşim, 11 kardesli evin en küçük oğlu ve en küçük çocuğu. Herkes evli olduğu için, eşimin çalışıp anne ve babasına maddi manevi bakma yükümlülüğü sırtına yuklenmisti.. Elimden geldiğince her anlamda destek oldum. Planlı programlı bir şekilde esyalarimizi aldık. Ödedik. Borcsuz evlenmeliydik çünkü sorumluluğumuz çoktu. Bu sebepten 4 yıl nişanlı kaldık.
Eşimden taki ve düğün, istemedim...
Eşimin kardeşleri beni istemediler.. Anne ve babası onlara kalacağı için.. Bir sürü sorun, tartışma, kavga,gurultu oldu ve ben eşime eve yardımcı tutulması için tavsiyede bulundum.. Bir şekilde herkes bunu kabul etti. Neyse konuyu çok dağıtmayım. Eşimin yakın çevresindeki kardeşleri ile 4 yıl boyunca kesinlikle görüşmedik. Aileler normal bir nişanlılik evresi gibi gidip gelmedi... Herseyimizle tek başımıza mücadele ettik.
Sade bir nikah töreni ile evliligimiz gerçekleşti...
Babam, bize ev hediye etti. Evimizi yeniledik... Eşimin ailesinden bir toka dahi gormedim.. Nişanimizda, evlilik sürecimiz de, doğumumda hiç bir zaman kimse olmadi.. Hatta kayinvalidemin hastalığı döneminde de.. Yalnızca anne ve babam vardı. Çıkan dedikodular, laflar bunlardan bahsetmiyorum bile.. Ve çokta uzatıp kimseyi sıkmak istemiyorum.. Eşim şimdi yumuşadı ve görüşmek istediği üzerine sinyaller veriyor... Hatta direkt söylüyor... Ama ben en çok insana ihtiyacımız olduğu dönemlerde kimse olmadığı için bu fikre sıcak bakmıyorum...
Tartışıyoruz...
Olmuyor...
*burada bazı şeyleri çok açık yazmak istemiyorum. Pek çoğunuz ailesi ve görüşmek istiyor şeklinde yorumlamissiniz lakin benim hayata görüşüm, anne ve babamız dahi olsa bize zarar veriyorsa, en olması gereken dönemlerde olmadı ise hayatımıza birden bire giremez girmemeli...
Mesela ben 3 yıllık evliyim ve eşimin ailesinden birinin henüz evine dahi gitmedim.. Ama yeğenleri evlendiginde, herkes yemeklere çağırdı gibi...
Siz konuyu yanlış anlamışsınız.
Eşimin annesi hastaydı.
Herkes, annesine baksın neden evlenmek istiyor şeklinde konuşmaya başladı..
Daha sonrasında sizin adetlerinizi, bilemiyorum ama benim ailemde ailemize yeni bir gelin ve damat geliyor ise küçükte olsa hediyeler alınır, kahveye çaya davet edilir ki, herkes birbirini tanısın. Yatak odası takımı alsın demedim ki ben bence bunlar çok makul ve olması gereken şeyler.. Ama birsey yapmıyor iseniz bile manevi olarak zaten anne ve baba yok bir sorabilir. Hani kardeş ya...
Benim evliliğim, doğumum da hiç bir şekilde olmayan, maddi manevi desteğe ihtiyacim olduğunda arkasını dönen, arkamdan konuşan, eşimi evlerinden kovalayan bir ailem varsa görüşmemem herkes için en hayırlı olandır.
Evlenen kaçmış evlenen kaçmış. Sona kalan dona kalmış resmen. O da evlenmek isteyince surat yapmışlar. Ayıp. Kendi kardeşlerim olsa ben de görüşmek istemem. Ama eşe görüşme denmez.11 tane cocuk yetiştiriyorsun, emziriyorsun, altlarını değiştiriyorsun ama hasta ve yaşlı iken kimse istemiyor....11 yani
Şu anda onun ailesi ben ve kızım.. Çünkü hasta olduğunda, isi bozulduğunda, hiç parası olmadığında yanında ben vardım..
Konu sahibinin hesabı neden pasifleşti
Onlar kardeş görüşmeye devam edebilirler a siz istemediğiniz sürece görüşmek zorunda değilsinizMerhabalar, foruma biraz dertleşmek ve akıl almak amaçlı üye oldum...
Artık bu sorunla, kendim baş edemiyorum..
Fazla uzatmadan konuma girecek olur isek, eşimle uzun ve mesekatli bir yoldan geçerek evlendik.Aile birliğimizi kurmak eşimin yalnız ve hasta annesi olduğu için bizim için ekstra zordu..
Eşim, 11 kardesli evin en küçük oğlu ve en küçük çocuğu. Herkes evli olduğu için, eşimin çalışıp anne ve babasına maddi manevi bakma yükümlülüğü sırtına yuklenmisti.. Elimden geldiğince her anlamda destek oldum. Planlı programlı bir şekilde esyalarimizi aldık. Ödedik. Borcsuz evlenmeliydik çünkü sorumluluğumuz çoktu. Bu sebepten 4 yıl nişanlı kaldık.
Eşimden taki ve düğün, istemedim...
Eşimin kardeşleri beni istemediler.. Anne ve babası onlara kalacağı için.. Bir sürü sorun, tartışma, kavga,gurultu oldu ve ben eşime eve yardımcı tutulması için tavsiyede bulundum.. Bir şekilde herkes bunu kabul etti. Neyse konuyu çok dağıtmayım. Eşimin yakın çevresindeki kardeşleri ile 4 yıl boyunca kesinlikle görüşmedik. Aileler normal bir nişanlılik evresi gibi gidip gelmedi... Herseyimizle tek başımıza mücadele ettik.
Sade bir nikah töreni ile evliligimiz gerçekleşti...
Babam, bize ev hediye etti. Evimizi yeniledik... Eşimin ailesinden bir toka dahi gormedim.. Nişanimizda, evlilik sürecimiz de, doğumumda hiç bir zaman kimse olmadi.. Hatta kayinvalidemin hastalığı döneminde de.. Yalnızca anne ve babam vardı. Çıkan dedikodular, laflar bunlardan bahsetmiyorum bile.. Ve çokta uzatıp kimseyi sıkmak istemiyorum.. Eşim şimdi yumuşadı ve görüşmek istediği üzerine sinyaller veriyor... Hatta direkt söylüyor... Ama ben en çok insana ihtiyacımız olduğu dönemlerde kimse olmadığı için bu fikre sıcak bakmıyorum...
Tartışıyoruz...
Olmuyor...
Siz yarı yolda bırakılmış hissediyorsunuz. Ailesi en zor zamanlarımızda yanımızda olmadığı gibi üstelik beni istemedikleri için hiç bir şeyin ucundan tutmadılar, eşimi mahçup ettiler, her şeyi kendimiz yaptık diyorsunuz. Tüm bunlara rağmen eşimle ikimiz yılmadık, beraber yürüdük kendi ailemizi kurduk kimseye ihtiyaç duymuyoruz diyorsunuz, eşiniz de ailesiyle görüşmeme kararı almışken şimdi ne oldu da sözünden dönüyor diyorsunuz.Bilinç altı ile hiç bir ilgisi yok... Biraz önce de bahsettim başka bir hanıma.
İnsanlar bir aileye gelin veya damat olarak gideceği zaman tanıma amaçlı görüşülur. Ve herkes bütçesi el verdiğince bir şeyler alır gider gibi. Bunu herkes bilir. Ben burda kimseyi kötüleme amaçlı yazmadım. Zaten daha esnek olarak yazmış olsaydım yanıtlar çok farklı olurdu. Herkes şu anda yalnızca gelip gitmedikleri icin görüşmek istemiyorum sanıyor ama herkes kendisi biliyor maalesef yaşanılanlari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?