Eşim ve ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olayı tersinden düşünelim aynı şeyleri sizin aileniz yapmış olsaydı ve esiniz ailenle asla gorusmeni istemiyorum deseydi sizin tepkiniz ne olurdu?
Benim evliliğim, doğumum da hiç bir şekilde olmayan, maddi manevi desteğe ihtiyacim olduğunda arkasını dönen, arkamdan konuşan, eşimi evlerinden kovalayan bir ailem varsa görüşmemem herkes için en hayırlı olandır.

Ailesiyle görüşmesi onlari sizden önde tutacak anlamina gelmiyor ki. Tabi ki artik onun ailesi sizsiniz.
Ha hiç yaninda olmayan ailesini sizin yaptiklariniza karşilik sizden önde tutuyorsa, sizden daha cok onemsiyorsa o zaman sıkıntı cıkartin.

Ama tamamen hayatindan sil at yok et doğru yaklaşim değil. Bu gun bunu zorla yaptirsaniz bile ileride oyle veya boyle elinizde kalir bu iş. Ölüm var, kimseye kardeşini gormeyeceksin demeyin.

Siz görüşmeyin ama eşinize karışmayın, siz eşinizin ailesi ile görüşmek zorunda değilsiniz...

Eh adetlerde 4 yil nişanli kalmak olayida yok. Ve saydiğin şeylerin hesabini eşin yapmali. Sen değil. Ailen zerre yardimda bulunmasa, eşin kalkip dese sana "artik bundan sonra ailenle buluşma yok" diye, sen kabulmu ederdin?

Kendin görüşmezsin, evine gelmezler ama eşini ailesinden ayiramazsin. Zamanin telafesi yok çünkü. Onca yil geçip, pişmanliklar olursa dahami iyi?

Aile görüşmek istiyor mu peki? Evlendiğinizden beri gelip gitmemişler sanırım. Belki zaten onlar da istemiyor sizinle görüşmek. Anne vefat mı etti?

Anladım. Buradan çıkan sonuç sizin ya da eşinizin haklı olup olmaması değil. Sonuç olarak eşinizle ciddi fikir ayrılığı yaşıyorsunuz. Belli ki taraflar bir çözüm derdinde değil. Siz sürekli olarak bunlar bunlar yapıldı diyorsunuz, eşiniz ailemi silemem diyor. Peki bu durumda nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz? Siz benim dediğim doğru diye diretiyorsunuz, eşiniz kendi doğrusunu diretiyor. Bunun bir orta yolu yok mu? Mesela eşiniz görüşsün ama siz görüşmeyin.oyle de mi olmuyor?

11 tane cocuk yetiştiriyorsun, emziriyorsun, altlarını değiştiriyorsun ama hasta ve yaşlı iken kimse istemiyor....11 yani
Evlenen kaçmış evlenen kaçmış. Sona kalan dona kalmış resmen. O da evlenmek isteyince surat yapmışlar. Ayıp. Kendi kardeşlerim olsa ben de görüşmek istemem. Ama eşe görüşme denmez.

Bilmiyorum kan bağı benim için bir anlam ifade etmiyor. Zor zamanımda yanımda olmamış, dedikodumu yapmış insanlarla bir saatten sonra paylaşacak bir şey bulamazdım ben. Paylaşsam da samimi olamazdım. Eşiniz istiyorsa şans versin. Ben olsam uzak dururdum.

Şu anda onun ailesi ben ve kızım.. Çünkü hasta olduğunda, isi bozulduğunda, hiç parası olmadığında yanında ben vardım..

Sizin evliliğiniz, sayenizde bitmek üzere. Umarım her şeyin maddiyat olmadığını anladığınızda, bazı şeyler için geç kalmış olmazsınız.

Siz görüşmek istemeyebilirsiniz hakkınız ama görüşmek de eşinizin hakkı. Ona engel olmayın, sizi zorlamamasını söyleyin, onlarla görüştükçe etkilenip ilişkinizi bozmamasını vs açık açık konuşun.

Onlar kardeş görüşmeye devam edebilirler a siz istemediğiniz sürece görüşmek zorunda değilsiniz

Siz yarı yolda bırakılmış hissediyorsunuz. Ailesi en zor zamanlarımızda yanımızda olmadığı gibi üstelik beni istemedikleri için hiç bir şeyin ucundan tutmadılar, eşimi mahçup ettiler, her şeyi kendimiz yaptık diyorsunuz. Tüm bunlara rağmen eşimle ikimiz yılmadık, beraber yürüdük kendi ailemizi kurduk kimseye ihtiyaç duymuyoruz diyorsunuz, eşiniz de ailesiyle görüşmeme kararı almışken şimdi ne oldu da sözünden dönüyor diyorsunuz.

Maalesef aile böyle bir şey. Komşu, kuzen, akraba falan silinir ama anne-baba-kardeş silmek kolay olmuyor. O ortamda büyümenin vermiş olduğu alışkanlık bu. Hani ikimiz de görüşmeyecektik bunu bana nasıl yapar diyorsunuz ama onlar onun ailesi. Etle tırnak birbirinden ayrılmaz diye boşuna dememişler. Demek içine sinmiyor aklı orada kalıyor eşinizin. Bırakın görüşsün, buna siz engel olmayın. Belli ki sizin onayınızı alırsa daha rahat edecek. Ne zaman sizin de görüşmeniz için ısrar etmeye başlar, mecbur etmeye çalışır, o zaman tepkinizi koyarsınız. Çocuğunuz varmış, ileride bunu açıklamak zorunda kalan siz olmayın kızınıza. Okul çağı başlayacak ve çocuklar okulda konuşurlar, anneannem babannem bunu aldı şunu yaptı bana veya halam amcam geldi gitti derler. Kızınız benim babaannem dedem nerede diye sorarsa cevabınız olsun en azından.

Biz de yeni evliyken eşimle ailesi arasında bir küslük oldu. Eşim kendisi bana, gitmek gelmek görüşmek yok, torun falan da sevemeyecekler bundan sonra dedi. Ama 6 ay sonra bir kaç kere ikisi de araba sürerken trafikte babasıyla karşılaşmışlar. En sonunda bunlar oturmuş bir şey içmişler konuşup barışmışlar ama eşim tepki göstereceğimden çekinip bana söyleyemedi. Baktım bunda var bir karın ağrısı, sıkıştırınca döküldü. Yok babam yaşlı, yok bir gün kalp krizi geçirir, yok ölse haberim olmaz, yok bende keşke sussaydım... Madem böyle hissediyorsun git görüş babanla, aranızdaki sorunu halledin gidip gelin benden mi çekiniyorsun, senin annen baban ben karışamam dedim. Adam çocuk gibi sevindi. Ben yapı olarak kimseye fazla takılan biri değilim. Görüşeceksem de yüzeysel görüşürüm fazla samimiyet kurmam kolay kolay. Gelene git demem, gidene de kal demem.

Sizin de eviniz barkınız işiniz gücünüz varmış, kendi ailenizi kurmuşsunuz. Bu insanların bir çöpüne bile ihtiyacınız yok. Bu kadar kin tutmayın içinizde. Komşu gibi, uzak akraba gibi samimiyet kurmadan çocuğunuz sebebiyle merhaba merhaba görüşebilirsiniz. Ya da yok benim içim almıyor görüşemem dersiniz ama eşinizin ve çocuğunuzun gidip gelmesine karışmazsınız. Son olarak onun ailesi hiç bir şey yapmadılar, benim babam bize ev verdi lafını eşinize karşı söylemeyin.

Burada gördüğüm aile tipi....Erkek aileleri büyük bir yüzdesi çok kötü...Çok ilgisiz çöp bile almıyorlar çocukları evlenirken.Kız aileleri dünyanın en anlayışlı aileleri..Çok ilgili..çok verici....Bazen taşlar yerine oturmuyor benim için....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…