Eşim ve ailesi

Görümcesine de özel hayatlarını didiklemek eve giren çıkan parayı takılara kadar sormak düşmez.

Fısır fısır konuşma dışında benim görümcemde aynısı. Eşime fısır fısır konuşamaz hayırdır yani? Diğer konularda da eve giren çıkan paraya kadar merak ediyordu takılarıma kadar soruyordu bende bağları kestim attım. Anası babası kardeşi belki tahammül edebilir ama bana öyle herşeyi soramaz karışamaz el kızıyım ben gösteririm kapıyı.

Eşinizin tepkisi ne oldu peki

Şimdi şöyle söyliyim eşim benim geri adım atmayacağımı bildiği için beni zorlayamaz ben yapım gereği yanlış yapılan yerde durmam ve buna tahammül etmem.. bunu eşim çok iyi bildiği için üstelemez. Eşinle aranızda önce şunu çözmeniz gerekiyor kendimce; eşinin asıl ailesi sensin ve diğer herkes dışarıda kalıyor kendi kanından bile olsa.. Eğer eşinle ablası istediği kadar rahatlıkla konuşuyorken sen eşine ağırlık koymaya bile çekiniyorsan ilişkinizi bi düşünmen gerekiyor

Hayır eşimle ilişkimden yana duymuş olduğum şüphem yok hatta eşim ablasıyla olan biten arasında geçen her şeyi bazen eve gelmeyi beklemeden işte beni arayıp anlatma ihtiyacı bile duyuyor yani ablası böyle gizli gizli yapmaya çalışırken eşim benden bir şeyleri gizlemiyor ben eşime hiç bu kadar çok rahatsızlık duyduğumu söylemedim ablasıyla arasına mesafe koymasını açık açık istemedim böyle bir şeyi nasıl isteyebilirim ama evimize giren çıkan paranın kimseyi alakadar etmediğini bunu da ablasının bilmesinden rahatsız olduğumu dile getirdim eşim de beni anladı ve bu gibi konuları ablasıyla paylaşmaktan kaçındı yani ortada aslında eşimin beni dinlemeyip devam ettirdiği bir konu yok ama ben bu kadar çok rahatsız olduğum konuyu dile getirdiğim zaman ne tepki vereceğini kestiremiyorum

Konuşmamızın devamını okuyup, yorumunuzu öyle yapın.
Aramasın konuşmasın demek size düşmez demişsiniz ben bu yazdığınıza yorum yapıyorum. Eğer aradığında fitnelik fesatlık için arıyorsa eşinin her türlü karışma hakkı var ablanla konuşmanı istemiyorum dese bile haklı. Biz şuan konu sahibinin yakındığı konu üzerinden konuşuyoruz ve görümcesi normal bir şekilde arayıp hal hatır sormuyor fücurluk peşinde olduğu için konu sahibi sitem etmiş. Sizde konuyu okuyup kendinizden pay çıkarmadan yorum yapın o zaman.

Eşinizin ablasına mesafe koyabilirsiniz yada açık açık konuşabilirisiniz. Konuşma tavrınız üslubunuz nasıl sizi tanımıyorum ama evimizde olan biten herşey bizi ilgilendirir biz size bu tarz özel konuları sorup merak etmiyorsak sizde eşime soramazsınız diyebilirsiniz. Ben canımı sıkan bir durum olduğunda veryansın taraftarı olan bir insanım ya herkes farklı hayatımda ki çizgim hep aynı ‘herkes haddini bilecek duracağı yeri bilecek’ insanıyım ben ve bu yüzden de ortalığı aleve vermekten çekinmem ama herkes farklı dediğim gibi. İçinize atmayın bence çünkü içimize attığımız herşey hastalık olarak geri dönüyor ne yazık ki

Hanımefendi, içeriği için ayrı olarak yorum yaptım. Ancak evet aramasına kimse müdahale edemez. Kendisi de edemeyeceğini söylüyor zaten

Evet doğru söylüyorsunuz aslında bu durumdan rahatsız olduğumu bazen yeri geldiği zaman söyleyebilirim sanırım kırmakfan korkuyorum

O hiç çekinmiyor ama sizin üzülmenizden haksız mıyım? Ben öyle görümceyi saçından duvara çalarımda hadi yine kibar yorumlar yaptım size
Güldürdünüz ben aslında onun üzülmesinden çok kendi eşimi düşünüyorum ve bazen kendimi onun yerine koyuyorum şu hayatta isteyeceğim en son şey eşimin kardeşimle yada ailemden biriyle arasının kötü olması bana onu şikayet etmesi eşimde bende hemen hemen aynı yetişme tarzıyla büyümüşüz ikimiz de aile kavramına anne baba kardeş sevgisine çok kıymet veririz benim ablasıyla yaşayacağım her sorun bize yansıyacak şimdi diyeceksiniz ki ee o zaman bizden ne bekliyorsun böyle devam etsin ben eşimin bazı şeyleri kendisinin de anlayıp belli bir mesafede olmasını istiyorum ona şikayet etmeden hayatımıza burnunu soktuğunu göstermek istiyorum ya çok uç nokta kalacak belki ama görümceme o kadar güvenmiyorum ki bir an olsun tek kalsınlar istemiyorum bakın kardeşi ablası babası değil sadece o görümcem birde ben şöyle biriyim kendi evimde ne yaşarsam yaşayayım bunu asla belli etmem eşimle sorun mu yaşadım kimse bilmez o ay maddi sıkıntı mı yaşadım kimse bilmez görümcem o kadar didikliyor ki eşim benim gibi sır küpü değil bazen benim öğrenmesini istemediğim şeyleri öğrenebilir diye tek kalsınlar istemiyorum

Esimin kizkardesi olsa yada erkek birikimi sorsa neden rahatsız olurum onu düşündüm.Yada ben kardeşime sorsam karısı buna bozulsa çok üzülürüm. Kendi kardeşiniz size.maasinizi sorsa sanane dergisinin?Fısır fısır konuşma konusunda haklısınız ben de kızarım.. İnsanların içinde utanıyor olabilir evdeki gibi sarmaş dolaş zaten olamazsiniz anne babanın yanında

Herşeyi ne kadar da kafaya takan birisiniz. Eşi kolye almış gelmiş demiş siz sormadan ne var burda yani. Çabuk yaşlanırsınız böyle giderse. Burda yazdıklarınızı da sürekli eşinize anlatıyorsanız bir yerden sonra adamın kafası kaldırmayacak. Boşverin, zaten az kalmış gideceksiniz. Anne babayı kıskanmak da başka bir seviye yani. Kv nizin sizi kıskanması kadar saçma bir durum.

Benim eşimin ailesinde tahammül edebileceğim kişiler anne ve babası..
Onlarında bu zamana kadar çok yanlış oldu ama annesidir babasıdır diyerek göz ardı ettim. Ama kardeşe affedersiniz ama bir şey yemek düşer. Demek ki görümceniz aile kavramını ve size saygı duymayı bilmiyor ve buna katlanmak zorunda değilsiniz. Dediğim gibi kayınvalidemin de yaptığı çok yanlışlar oldu ama doğurdu büyüttü dedim sustum ama aynı tavrı ve tahammülü görümcem için gösteremem. Eşinize şunu söyleyebilirsiniz sen gidip ablana evinde olan biten şeyleri soruyor musun ya da o sana kalkıp anlatıyor mu? Anlatmıyor derse zaten verdiği cevabın içinde kendi cevabını bulur eğer ablası da anlatıyorsa demek ki eşiniz de bu durumdan haz alıyor ve karşılıklı bilgi alışverişi yapıyorlar. Bunu bile bile de susarsanız kendinize yaptığınız bir saygısızlık olur

Bana hediyesini söylemesi sorun değil benim daha önce istediğim bir hediyeyi aldırması ve kesinlikle o durumda olmadıklarını biliyorum ve bunu gelip bana duyurması beni rahatsız etmişti inanın benimle bu kadar çok ilgilenip meraklı olmasa eşiyle ne yaptığı benim aklıma bile gelmiyor zaten

benim görümcem olsa ve benim hayalini kurduğum hediyeyi eşine aldırsa kıskanırım. içim içimi yer. o bileklik benim olmalıydı derim gece gündüz

Eşiniz hesabını biliyor kimseye para yedirmiyorsa bosverın bacısıdır dertleşsin anlatsın borcunu harcını ama eşiniz bunu duyunca para yardımı yapıyorsa bi zahmet doğum gününde alınan altın kolyeyi de sizin gözünüze sokmasın . Kayınaile yanında da eşiniz sizi Kırmıyor üzmüyor kaba sözler kullanmıyor sadece ailesine saygısından mesafeli duruyorsa buna da üzülmeyin 1 ay dediğiniz hemen geçer sonra yeni evinizde aşk tazelersiniz .

Size sorduğunda görümcenize maddi konulardan konuşmak istemedıgınızı belirtin

Yok para vermek yada ailesinin yanında saygısızlık yapmak gibi bir durum yok çok şükür dediğiniz gibi bazen bazı şeyleri görmemezlikten gelmek gerekiyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…