Yetiştirme tarzı baştan aşağı zaten yanlış, fakat eğer 30 lu yaşlarına kadar bir insan kendini geliştiremezse hatalarından ders çıkaramazaa evet ozaman kötü bir insana dönüşür. Ve kimse ailesine benim ailem kötü demez hele ki erkekse bu akan suları durdurur aile konusunda senin yapacağın tek şey, herkese inat eşinle mutlu olmak. Dünki çocuğu almışsın hayatının merkezi yapmışsın akıllı ol biraz. Kimsenin ekmeğine yağ sürmeyin. İşe gir çalış çalışmiyosan başka şeylerle ilgilen odağını değiştir. Kocan illa ki kör değil evet ozaman çocuktu. Bundan sonraki zamanlarda da bunu sen önleyeceksin arana mesafe koyarak görümcenle gerekirse kaynananla sıkı fıkı olmayacaksın.
Herkesin yüzüne gülümse saygıda kusur etme. Eğer saygıda kusur edecek birileri olursa kendileri olsun. Söyleyecek lafın olsun. Eşinin senin başına kakacak laf verme ağzına. Bukadar kin nefret öfkeyi bir insan devamlı kaldıramaz. Bir yerden sonra kendin için bazı kişileri affedip yoluna bakmalısın. Ancak böyle için soğur öteki türlü değil. Ben 3 yıl boyunca eş ailesinden birinden psikolojik şiddet gördüm sözlü yani devamlı benle uğraşanlar oldu . 3 yıl ben psikoloğa bile danışmak zorunda kaldım. Sonra baktım herkes keyif alıyor bu durumdan 180 derece döndüm değiştim :) artık ben mutluyum onlar mutsuz. Neden? Kafaya takmayan gamsız biri olarak görüyolar

işin sırrı burdaymış.