Eşim ve Ailesi

asram55

Evli <3 Mutlu :) Hamile :)
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
129
70
53
34
Yaklaşık 2 senelik evliyim.başta hepsini çok seviyordum herkese karşı savunuyordum.sonra tanımaya başladıkça giderek soğudum. Normalde bu tavırlarını bile takmıyorum aslında ama şimdi bi bebeğim olacak ve gelip benimle kalacaklar, o günler nasıl geçer die düşünüyorum.gözlemlerim sonucu k.validemin pis bi kadın olduğuna karar verdim.kaç kez elini yıkamadan lavobodan çıktığını sonra mutfağa gidip kahvaltı yemek vs. Hazırladığını gözümle gördüm.aynı şekilde kızı da öyle.çok afedersiniz tuvalette hem çisini yapar hem de sevgilisiyle konuşur.şok oldum bunları gördükçe.aynı şekil babası da.eltim doğum yaptığında çok sorun yaşadı gözümün önünde.iyice tiksindim bu davranışlar sonrası.yaptıklarıı hiç bir yemeği yiyemiyorum.sonra beğememiş gibi algılanıyorum. Söylemek istiyorum bi kenara çekip ama utanıyorum söylemeye.bebeğim doğduğunda napcam bilmiyorum o şekilde nasıl dokundururum eşimle nasıl sorunlar yaşarız kestiremiyorum.kesin çocuğu bizden kıskanıyor derler laf söylerler. Bu insanlarla nasıl ömür geçer ya sonuçta eşimin ailesi.eşim nişanlıyken felan çok bakımlıydı.şimdi o da saldı kendini.göbek,saç,sakal.. Bana saygın kalmadı hiç ne bu halin diyorum ama bir sürü bahane..ailecek pasaklılar yani.direk söylesem mi napsam bilmiyorum.he bi de kaynanam doğuma kadar annen kalsın doğumdan sonra ben gelcem torunuma ben bakcam gibi sözler söyledi,deli oluyorum.ben de yok sen önce gel annem sonra gelcek dedim.bilmiyorum napar..daha öncede bulantı döneminde annemde kaldım bir ay felan.dua et sen kocana yoksa seni ananın evini koyarmıydım ben demişti.denir mi ya allah aşkına böyle.nie durduk yere beni kırıyor sanki hiç anlamıyorum.benim için iyice bittiler, son çırpınışları.. :KK12::KK12::KK34:

Ben olsam direkt konuşurdum hiç çekinmeden.

Afedersin onlar bu kadar pis olmaya çekinmiyor da biz konuşmaya mı çekineceğiz
Konuşun gitsin.

Bence hamileliginizi bahane ederek onlari kirmadan biraz mesafe koyun. Hamilelik beni yoruyor, uykum oluyor vs gibi seylerle gitmeyin. Bu sebeple de istedikleri gibi gelip gidemesinler evinize. Dogum sonrasina annenizi cagirin kesinlikle. Kv gelse bile yaniniza annem yardimci oluyor deyip onuda kirmadan gercekten gerek olmadigini hissettirebilirsiniz.

Dezenfekte sabunlardan alın. Çocuğunuzun yanına koyun.. Titiz, takıntılı anne modeli takının :) Tuvalet kapısının dış tarafına " elleri yıkamayı unutmayın, temizlik imandandır " diye kağıt asın. Onlar gelmeden yapın ki sorun olmasın :) Mutfağada aynı şekilde yemek hazırlamadan once el yıkanır v.s

Gelip geçecek bu günler , bunlara takılıp üzülmeyin. Eşinizle bu sebeplerden dolayı sakın tartışmayın.
Herkes gidecek, kapınızı kapatacaksınız bir gün.

Ne demek ananin evine yollarmiydim
Pardonda o kim oluyor size bu kelimeyi konusabiliyor kv bna bu kelimeyi kullansa katliam ckartrdm heralde

Ayrıca direk söyleyin hiç çekinmeyin annem bakacak sana gerek yok deyin ben olsam derdim
Bebegimede ellerini yıkamadan dokundurmazdm ben kimseye dokundurmuyorum
Daha bebek enfeksiyon riski taşıyor
Allah korusun enfeksiyon kurtuluşu yok kac tane ölen bebek biliyorum allah korusun

ilk olarak bu konuları eşinizle konuşsanız o baksa çaresine
o size öyle söylüyorsa sizde ona gerekli cevabı net bir şekilde verin nedir bu torun bakma merakı allahım

En tahammül edemediğim şeydir, lavabodan çıkıp elini yıkamayan insan. 1-2 kez güzellikle söylerdim sonra çeneme mukayyet olamazdım sanırım. Iğrenc!!! Bence eşin yerine hepsini tek tek uyar. Çocuk doğduktan sonra doktora götürdüm cok alerjikmiş Vücudu, sakın elleriniz kirliyken bebeğe falan Dokunmayın dedi de

Mesafeli ol. .
Hastayım..
Rahatsızım ..
Başım ağrıyor. .
İşim var ..
Bahanelerden yararlan. .

Ben olsam direk söylerim ama tepki görmekten çekiniyorsan ya da kırmak istemiyorsan iki seçenek var bence ya eşine söyleceksin annesiyle ve kardeşiyle o konuşacak ya da bebekler yeni doğduğunda çabuk mikrop kapıyor tarzında konuşma yapıp gerekirse eşin bile öperken uyar biraz daha büyüyene kadar doktorum çok el teması öpme olmasın dedi diyeceksin ve sürekli bebeğin yanında dejenfektan ve ıslak mendil bulundur sen de kullan belki sende gördükçe heves ederler:KK70:

Enfeksiyon kapma ihtimali varmış bebeğin el yıkamadan dokunmamamız lazımmış deyin.

Haklısınız kimseyi kırmak istemiyorum ama hiç bi kırgın kalp bebeğimin sağlığından daha önemli değil.keşke tertemiz hatta aşırı ttitiz bi kaynanam olsaydı ne güzel olurdu.içim rahat ederdi en azından.ben de her odaya bi antibakteriyel jel takim diyorum.bebeğime dokunmadan önce kullanmaları için.

Haklısınız kimseyi kırmak istemiyorum ama hiç bi kırgın kalp bebeğimin sağlığından daha önemli değil.keşke tertemiz hatta aşırı ttitiz bi kaynanam olsaydı ne güzel olurdu.içim rahat ederdi en azından.ben de her odaya bi antibakteriyel jel takim diyorum.bebeğime dokunmadan önce kullanmaları için.

Onlarda çok zararlıymış haberiniz olsun.. Sadece göstermelik yapabilirsiniz.

Hepsini anladım da hem çiş yapıp hem konuşmasından size ne

Sanki fazla takmışsınuz gibi geldi

Azıcık relaks olun o antibakteriyel şeyler kullanan titiz annelerin çocukları daha sık hasta oluyor her şey dozunda olmalı

Yaklaşık 2 senelik evliyim.başta hepsini çok seviyordum herkese karşı savunuyordum.sonra tanımaya başladıkça giderek soğudum. Normalde bu tavırlarını bile takmıyorum aslında ama şimdi bi bebeğim olacak ve gelip benimle kalacaklar, o günler nasıl geçer die düşünüyorum.gözlemlerim sonucu k.validemin pis bi kadın olduğuna karar verdim.kaç kez elini yıkamadan lavobodan çıktığını sonra mutfağa gidip kahvaltı yemek vs. Hazırladığını gözümle gördüm.aynı şekilde kızı da öyle.çok afedersiniz tuvalette hem çisini yapar hem de sevgilisiyle konuşur.şok oldum bunları gördükçe.aynı şekil babası da.eltim doğum yaptığında çok sorun yaşadı gözümün önünde.iyice tiksindim bu davranışlar sonrası.yaptıklarıı hiç bir yemeği yiyemiyorum.sonra beğememiş gibi algılanıyorum. Söylemek istiyorum bi kenara çekip ama utanıyorum söylemeye.bebeğim doğduğunda napcam bilmiyorum o şekilde nasıl dokundururum eşimle nasıl sorunlar yaşarız kestiremiyorum.kesin çocuğu bizden kıskanıyor derler laf söylerler. Bu insanlarla nasıl ömür geçer ya sonuçta eşimin ailesi.eşim nişanlıyken felan çok bakımlıydı.şimdi o da saldı kendini.göbek,saç,sakal.. Bana saygın kalmadı hiç ne bu halin diyorum ama bir sürü bahane..ailecek pasaklılar yani.direk söylesem mi napsam bilmiyorum.he bi de kaynanam doğuma kadar annen kalsın doğumdan sonra ben gelcem torunuma ben bakcam gibi sözler söyledi,deli oluyorum.ben de yok sen önce gel annem sonra gelcek dedim.bilmiyorum napar..daha öncede bulantı döneminde annemde kaldım bir ay felan.dua et sen kocana yoksa seni ananın evini koyarmıydım ben demişti.denir mi ya allah aşkına böyle.nie durduk yere beni kırıyor sanki hiç anlamıyorum.benim için iyice bittiler, son çırpınışları.. :KK12::KK12::KK34:
Ben direkt söylerdim bu konuda asla lafımı esirgemem.Hayır kendilerinin içine nasıl siniyor lavabodan çıktıktan sonra bir şeyler yapmak...Birde bebek doğacak ve yanınızda olacak kişi böyle bir aileyse ne olursa olsun lafımı esirgemem,utanacak bir şey de yok.
Eşinize de ailesine de dosdoğru söyleyin,çünkü yanlış bir şey yok bunda.Temiz olmalı insan,hadi erkekleri anladık diyelim,bayanlar bu konuda hassas olmalı.Ne düşünürlerse düşünsünler şahsen benim içim rahat eder,bu kötü bir şey değil.

Tiskinç yaaa doğum zamanı insan zaten hassas oluyor açık açık söyle annen kalsın.

Sayın DAMDAM ; Ne demek sanane? Benim evim de yapıp sonra benim mutfağıma giriyor bu insanlar. Size normal gelmiş olabilir bu tarz şeyler.ama ben ömrümde ilk kez görüyorum şaşkınım.ve bi bebeğim olacak onu düşünmek zorundayım.

Ben anlamadım niye illa biri gelip yerleşiyor evine?
Herkes kendi bebeğine kendi baksın. Eşin konuşsun istemiyoruz deyin.

Back
X