• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve annesi arasındaki tartışma

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
Kızlar hepinize günaydın

dün yaşadığım bır olay karşısında ne şekilde bır tutum sergılıycegımı bılemedıgım için tecrubelerınızden faydalanmak ıstedım

Dün eşimle sabah kahvaltısı için eşimin annesıne kayınvalıdeme gittik kaynım kayınvalıdem eşim ben kahvaltıyı yaptık hıc bır sorun yoktu sonra biz eşimle beraber eşimin arkadasına gectık bebek görmeye gıttık sonra tekrar kayınvalıdeme geri döndük ben lavobaya gectım döndugumde eşim ve kayınvalıdem konusuyordu

Eşimin 26 yasında bır kız kardesı var unuversıtede okuyan veyasadıgımız şehre cok yakın bır okulda okudugu ıcın her hafta sonu gelıyor ( gelmesı 20 tl gelıs 20 tl dönüş 10 tlde harclık olmak uzere bır geldıgınde 50 tl yı buluyomus ) eşimden kardesıne para vermesını istiyomus eşim bana boyle soyledı neyse odaya gırdım baktım tartısıyolar annesıne sen ne kadar ac bır kadınsın borcum var dedıkce 5 aydır arıyıp her allahın gunu para ıstıyosun bundan sonra yasemını ara benı arama falan dıyor eşim bende sessızce oturup konuyu anlamaya calıstım ılk önce konuyu anladıktan sonra dedımkı valla ben el kızıyım ıyı derım kötu kötu derım ıyı olur bu bu bu oglunun bu kadar borcu var su kadar taksit öduyoruz ayda varsa yetıstırebılıyosa ıste oglunun yuzu ıste senın yuzun versın ayın 15ınden 15ıne kım ıstemez durumum ıyı olsun aıleme de yardım edıyım kı kaldıkı buna ıhtıyacları yok kayınpederım calısıyor kaynım calısıyor okuyan görumceme baska buyuk görumcem ayda 500 kayınvalıdem ayda 500 verıyomus yok parası harıc neyse ıste ben bunları soyledıkten sonra eşim dedıkı daha gecen hafta geldım yasemın den gızlı sana 180 tl lık alısverıs yaptım ne yaparsam yapıyım hep daha fazlasını ıstıyosun bende senın oglunum nıye öbur oglundan ıstemıyosun borcum var dıyorum anlamıyosun dıye devam ederken asıl benı şok eden bomba patladı

-ben eşimle araba alırken eşime bılezıklerımı verdım bozdurup arabaya versın dıye eşim sabah gıtmıs kuyumcuya bozdurmus annesıne gecmıs kahvaltı yapmaya ordan araba aldıgı yere gıdıp parayı verıcekmiş kayınvalıdem demişki eşime sen bozdurdugun bileziklerin bir tanesının parasını bana ver yasemıne bu kadar oldu dersın demiş ana duyunca şok oldum hiç bir şey demedim

neyse işte dedım tamam gereksız yere kavga etmeyın barısırsınız yuz yuze bakıcaksınız her zaman işte eşim sinirle annesıne senın yanına şu huyun yuzunden gelmek ıstemıyorum ben senın kızına gerekız yere para harcıyamam ne zaman hasta olursun allah korusun önemlı bır sey olur o zaman olmasa bıle bulurum benım cocugum olcak onu düşünmem lazım dıye bir suru sey saydı

sonrada kalktık evımıze geldık

Kızlar bu konusmalar karsısında nasıl bır tutum takınmalıyım çok acıl fikirlerinize ıhtıyacım var

canım tek söyleyebileceğim en azından eşin oturup seni de konuya dahil etmiş yaklaşımı iyi. para mevzuları can sıkıcı olaylar. elbet ihtiyacı olan takın akrabaya yardım edilir ama senin durumun musait değilse kimse için kendini de zora sokmana gerek yok.

senlik bişey yok..
ana oğul arasında ki sorun..
2 gün sonra onlar iyi olur sen kötü olursun bişey dersen..
bırak ne halleri varsa görsünler..

senin birşey yapmana gerek kalmamış bence canım.
eşin annesine gerekli cevabı vermiş.
sen muhatap olma.
zaten kendinde demişsin iyi derim kötü olur kötü derim iyi olur diye.
görümcen sanırım o parayı har vurup harman savuruyor.
ayda 1000 lira bir öğrenci için servet gibi birşey.
200 lira da kredi alıyordur.
millet bunun yarısıyla ev geçindiriyor.
bende öğrenci oldum bende aileme yakın bir şehirdeydim.
ama asla kredimden fazlasını harcamadım.
kayınvaliden görümcene elindeki parayla idare etmesini öğretsin önce.

Paragöz ve sinsi kaynanaya dikkatli ol seni eşini düşünmediği besbelli eşin olmadanda o eve ayak basma çünkü kaynana kendini ve üni. Okuyan kızını düşünüyor,bu üni. Okuyan kıza eşin para veriyor ilerde mezun olduğunda bu kızın vefalı bir kardeş olacağını sanmıyorum yarin size evlenip iyi hava atacak overdiğiniz paralarıda anam yolladı diyecek,sonra zorunuza gitmesin eşin ilk önce kendi ailesine yani hanımına ve çocuğuna bakmakla yükümlü ,fazla para kaptırmayın

senin birşey yapmana gerek kalmamış bence canım.
eşin annesine gerekli cevabı vermiş.
sen muhatap olma.
zaten kendinde demişsin iyi derim kötü olur kötü derim iyi olur diye.
görümcen sanırım o parayı har vurup harman savuruyor.
ayda 1000 lira bir öğrenci için servet gibi birşey.
200 lira da kredi alıyordur.
millet bunun yarısıyla ev geçindiriyor.
bende öğrenci oldum bende aileme yakın bir şehirdeydim.
ama asla kredimden fazlasını harcamadım.
kayınvaliden görümcene elindeki parayla idare etmesini öğretsin önce.

evet ben ne dersem tersini anlıycaklarını düşünüyorum onlarda en kısa zamanda düzelirler ama arada durup dururken ben kötü olmasam bari :43:

Paragöz ve sinsi kaynanaya dikkatli ol seni eşini düşünmediği besbelli eşin olmadanda o eve ayak basma çünkü kaynana kendini ve üni. Okuyan kızını düşünüyor,bu üni. Okuyan kıza eşin para veriyor ilerde mezun olduğunda bu kızın vefalı bir kardeş olacağını sanmıyorum yarin size evlenip iyi hava atacak overdiğiniz paralarıda anam yolladı diyecek,sonra zorunuza gitmesin eşin ilk önce kendi ailesine yani hanımına ve çocuğuna bakmakla yükümlü ,fazla para kaptırmayın

yok zaten eşim olmadan gitmiyorum

evet kesınlıkle kayınvalıdem için eşimin ve buyuk ablasının pek bır önemi oldugunu düşünmuyorum varsa yoksa unude okuyan kızı

eşim zaten kardeşinin okulu bıtırebılıcegını bıle dusunmuyor

biz şuan için ona para vermedık canım daha yanlıs anlasılmasın

yok zaten eşim olmadan gitmiyorum

evet kesınlıkle kayınvalıdem için eşimin ve buyuk ablasının pek bır önemi oldugunu düşünmuyorum varsa yoksa unude okuyan kızı

eşim zaten kardeşinin okulu bıtırebılıcegını bıle dusunmuyor

biz şuan için ona para vermedık canım daha yanlıs anlasılmasın

canım zaten normal şartlarda 26 yaşında çoktan mezun olması gerekirdi 2.üniversitesini okumuyosa

esınle konusmalısın eger para vercekse senınde haberın olsun zaten sen karısmıyorsun vermesıne kendını ıfade edebılmıssın ama senın bılezıgının parasını neden kaynanana verıyorkı cok ayıp bırsey sana soyleseydı vermezmıydın kı ,boyle gızlı saklı seylere gerek yok bence evlılık ıcınde

ewet canım çalışıyorum ve 6 aylık hamıleyım

hamıleymıssın boyle alıstırmasın annesını esın yarın oburgun cocuk dogdugunda daha cok masraf olacak bırde onlara mı yetıseceksınız herkes kendı evının hesabını bılsın bence esınle konusmalısın

eğer anne kız ilişkiniz var ise sen konusmaya calış diyicektim ama bosver bence hiç dahil olma esin gereken cevabı vermiş.

hayır canım o kadar yakın degılım konusuruz bır araya geınce ama havadan sudan kı kayınvalıdemı ne olursa olsun seven bırısıyım bu altınlarla ılgılı benı enayı yerıne koyması sınırlerımı bozdu

canım zaten normal şartlarda 26 yaşında çoktan mezun olması gerekirdi 2.üniversitesini okumuyosa

daha önce 2 senelık bır okul okumus ama 4 senede bıtıremedıgı ıcın atılmıs

bır tane okulada kayıt yaptırmıs ama gıtmemıs bu 3 . kazandıgı okul bunu bıtırse barı kendı gelecegı için:31:

esınle konusmalısın eger para vercekse senınde haberın olsun zaten sen karısmıyorsun vermesıne kendını ıfade edebılmıssın ama senın bılezıgının parasını neden kaynanana verıyorkı cok ayıp bırsey sana soyleseydı vermezmıydın kı ,boyle gızlı saklı seylere gerek yok bence evlılık ıcınde

tabi canım ben her zaman eşime söyluyorum yetişebılıyosan ver ihtiyacları yok ama genede ver madem rahat bırakmıyor annen rakamı abartmadan ver dıyorum

canım arabayı kendımıze aldık bılezıklerde benım bılezıklerım kayınvalıdem eşime demişki yasemıne atıyorum 2.000 tuttuysa 1.000 tuttu de aradaki 1.000 bana ver demiş :47:

Back
X