• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve annesi arasındaki tartışma

Senin bu olaya dahil olmaman en iyisi ama dersen ki ben içime atamam hemen birileriyle konuşmam lazım (bazı kişilikler böyledir), o zaman sadece ve sadece eşinle konuş ama konuşurken sakin ol ve sakın annesini kötüleyecek birşey söyleme (kör ölür badem gözlü olur).

tabi canım ben her zaman eşime söyluyorum yetişebılıyosan ver ihtiyacları yok ama genede ver madem rahat bırakmıyor annen rakamı abartmadan ver dıyorum

canım arabayı kendımıze aldık bılezıklerde benım bılezıklerım kayınvalıdem eşime demişki yasemıne atıyorum 2.000 tuttuysa 1.000 tuttu de aradaki 1.000 bana ver demiş :47:

esınız parayı vermıs heralde oyle mı ?
ınsanları nden rahat bırakmazlar anlamıyorum sımdı cazgırlık yapsan yardım etmıyceksın dıye bu sefer kotu gelın olursun terbıyesız olursun en ıyısı tepkı koymak ALLAH ıslah etsın boyle kaynanaları ya :47:

Baktık kaynananın haksızlıkları sana karşı tavrında haksızlık var onu kenara çek ve konuş bu altın meselesinide duyduğunu anlat ki devam etmesin seni çocuk sanıyor herhalde sadece akıllı o ,olduğunu sanmasın ,inanki sustukça bunlar daha beter oluyor ! Bende yaşanmışlık var da ,ondan

Bence de siz hiç karışmayın. Anne oğul arasında olan şeyler ve tabii ki kaynanızın yaptığı şey çok yanlış. Evde kimse çalışmaz ya da tek maaş girer geçinemez tamam ama böyle de yani tek oğulun üzerine gelinmez ki. Bir de ne hakla bileziklerden para alıyor. Kızı oluyorsa zaten fazlazıyla para gönderiyorlarmış. Kızı da her haftasonu gelmeyiversin ayda bir gelsin hem harcadığı para da çok. Sizinde bebeğiniz olacakmış eşinizde konuşmuş gerekeni.

Senin bu olaya dahil olmaman en iyisi ama dersen ki ben içime atamam hemen birileriyle konuşmam lazım (bazı kişilikler böyledir), o zaman sadece ve sadece eşinle konuş ama konuşurken sakin ol ve sakın annesini kötüleyecek birşey söyleme (kör ölür badem gözlü olur).

YOK canım ben zaten asla kımseyı kötulemem dedıgım gıbı onlar ıyı olur ben kötü olurum üstüme lazım degıl zaten ben sadece suraya suraya borcu var yetiştirebiliyosa parasını tabıkı versın dedım

esınız parayı vermıs heralde oyle mı ?
ınsanları nden rahat bırakmazlar anlamıyorum sımdı cazgırlık yapsan yardım etmıyceksın dıye bu sefer kotu gelın olursun terbıyesız olursun en ıyısı tepkı koymak ALLAH ıslah etsın boyle kaynanaları ya :47:

hayır canım vermemiş zaten kayınvalıdemın yanında dedı sana dedı yalakalık yapıyor bana bılezıklerı bozdurmaya geldıgımde boyle boyle dıyor diye

Kızlar hepinize günaydın

dün yaşadığım bır olay karşısında ne şekilde bır tutum sergılıycegımı bılemedıgım için tecrubelerınızden faydalanmak ıstedım

Dün eşimle sabah kahvaltısı için eşimin annesıne kayınvalıdeme gittik kaynım kayınvalıdem eşim ben kahvaltıyı yaptık hıc bır sorun yoktu sonra biz eşimle beraber eşimin arkadasına gectık bebek görmeye gıttık sonra tekrar kayınvalıdeme geri döndük ben lavobaya gectım döndugumde eşim ve kayınvalıdem konusuyordu

Eşimin 26 yasında bır kız kardesı var unuversıtede okuyan veyasadıgımız şehre cok yakın bır okulda okudugu ıcın her hafta sonu gelıyor ( gelmesı 20 tl gelıs 20 tl dönüş 10 tlde harclık olmak uzere bır geldıgınde 50 tl yı buluyomus ) eşimden kardesıne para vermesını istiyomus eşim bana boyle soyledı neyse odaya gırdım baktım tartısıyolar annesıne sen ne kadar ac bır kadınsın borcum var dedıkce 5 aydır arıyıp her allahın gunu para ıstıyosun bundan sonra yasemını ara benı arama falan dıyor eşim bende sessızce oturup konuyu anlamaya calıstım ılk önce konuyu anladıktan sonra dedımkı valla ben el kızıyım ıyı derım kötu kötu derım ıyı olur bu bu bu oglunun bu kadar borcu var su kadar taksit öduyoruz ayda varsa yetıstırebılıyosa ıste oglunun yuzu ıste senın yuzun versın ayın 15ınden 15ıne kım ıstemez durumum ıyı olsun aıleme de yardım edıyım kı kaldıkı buna ıhtıyacları yok kayınpederım calısıyor kaynım calısıyor okuyan görumceme baska buyuk görumcem ayda 500 kayınvalıdem ayda 500 verıyomus yok parası harıc neyse ıste ben bunları soyledıkten sonra eşim dedıkı daha gecen hafta geldım yasemın den gızlı sana 180 tl lık alısverıs yaptım ne yaparsam yapıyım hep daha fazlasını ıstıyosun bende senın oglunum nıye öbur oglundan ıstemıyosun borcum var dıyorum anlamıyosun dıye devam ederken asıl benı şok eden bomba patladı

-ben eşimle araba alırken eşime bılezıklerımı verdım bozdurup arabaya versın dıye eşim sabah gıtmıs kuyumcuya bozdurmus annesıne gecmıs kahvaltı yapmaya ordan araba aldıgı yere gıdıp parayı verıcekmiş kayınvalıdem demişki eşime sen bozdurdugun bileziklerin bir tanesının parasını bana ver yasemıne bu kadar oldu dersın demiş ana duyunca şok oldum hiç bir şey demedim

neyse işte dedım tamam gereksız yere kavga etmeyın barısırsınız yuz yuze bakıcaksınız her zaman işte eşim sinirle annesıne senın yanına şu huyun yuzunden gelmek ıstemıyorum ben senın kızına gerekız yere para harcıyamam ne zaman hasta olursun allah korusun önemlı bır sey olur o zaman olmasa bıle bulurum benım cocugum olcak onu düşünmem lazım dıye bir suru sey saydı

sonrada kalktık evımıze geldık

Kızlar bu konusmalar karsısında nasıl bır tutum takınmalıyım çok acıl fikirlerinize ıhtıyacım var

Canım bence sen hiç karışma.. çünkü onlar ana oğul araları elbet düzelir ama sen kötü olursun..
Bence karışma derim hatta arayı yapmaya bak.. yıkıcı değil yapıcı olalımm :)) :21:

Canım bence sen hiç karışma.. çünkü onlar ana oğul araları elbet düzelir ama sen kötü olursun..
Bence karışma derim hatta arayı yapmaya bak.. yıkıcı değil yapıcı olalımm :)) :21:

ya tabıkıde öyle yapmaya calısıyorum çünkü onlarla arası bozuk olursa eşimin moralide bozulur ve bu bana yansır ama hem onlarla hem benle ıyı olursa her sey daha guzel olur:2:

hayır canım vermemiş zaten kayınvalıdemın yanında dedı sana dedı yalakalık yapıyor bana bılezıklerı bozdurmaya geldıgımde boyle boyle dıyor diye

esınde annesının davranıslarından rahatsız bellı baskası olsa gızlı verır parayı soylemezdı bıle...
esının ustune fazla gıtme bence bde annesını fazla kotuleme sonra sen kotu olursun ama tavrını koy para mevzusu hıc hos degıl

ikisiyle de bu konuyu konuşma. kayınvalidenle hiç bu konu hakkında konuşma ama eşinle ileride konuşursun. senin arkandan bileziklerini aza sattım diyip birini habersiz annesine vermiş. tabiki bunu ona soracaksın ama şimdi değil. şimdi dersen araya seni de çekerler. bugün eşin annesine neler derse desin, yarın bi bakarsın hiç bir şey yok gibiler. olan sana olur. üstüne bir de "gelin karıştırdı ortalığı" olur. kimse evldına kötü demez. ya arkadaşına uyar ya geline uyar o evlat:) eşin gelir dertleşir dinlersin. ama o kadar. kayınvalideni de ara sor. soğukluk olmasın.

sizlik hiçbirşey yok onlar anne-oğul yarın birgün barışır sen kötü olursun sen hiçbirşey olmamış gibi davran:34: ayrıca daha fazla para kaptırmamaya bak bir akadaşında dediği gibi okuduktan sonra kimseye demicek sizin paranızla diye hep annem yolladı der ayrıca iyi bir yere gelincede size yardım edeceğini hiç sanmıyorum ki 26 yaşında istese hem okul hem iş yapabilir keyfi yerinde anladığım kadarıyla siz hiçbirşey sölemeyin yapmayın kötü olan siz olursunuz soru sormadıkça eşiniz birşey demeyin bence (bukonu hakkında) ayrıca o evede birdaha eşiniz olmadan gitmeyin

ikisiyle de bu konuyu konuşma. kayınvalidenle hiç bu konu hakkında konuşma ama eşinle ileride konuşursun. senin arkandan bileziklerini aza sattım diyip birini habersiz annesine vermiş. tabiki bunu ona soracaksın ama şimdi değil. şimdi dersen araya seni de çekerler. bugün eşin annesine neler derse desin, yarın bi bakarsın hiç bir şey yok gibiler. olan sana olur. üstüne bir de "gelin karıştırdı ortalığı" olur. kimse evldına kötü demez. ya arkadaşına uyar ya geline uyar o evlat:) eşin gelir dertleşir dinlersin. ama o kadar. kayınvalideni de ara sor. soğukluk olmasın.

canım hayır kayınvalıdem teklıf etmiş ama eşim vermemiş bilezik paramı

Sakın araya girme eşin gerekli olanı söylemiş ne mutlu sana önce kurduğu ailesini düşünen bir kocan var kayınvalideninde ağzının payını vermiş eşin.

hiçbirseye karısmamaya karar vermişsin en doğrusunu yapmıssın. anne oğul arasında olan birşey neticede ve eşin zaten bu durumdan rahatsız ve dile getirebiliyor. şimdi sen iyi yada kötü birsey söylesen bir şekilde döner dolaşır seni bulur.

birde bu görümce nerde okuyor çok pardon özel okulda falan mı?
ben masraflı bir bölümde okumama rağmen ayda 300 ailem gönderirdi 110 lirada kredi alırdım (o zamanlar kredi o kadardı) o parayla paşalar gibi geçinirdim. yol masrafı çok tutuyor diye de bayramdan bayrama gidebilirdim anca. ne can varmış bende yahu
ben şimdi 24 yasındayım aileme yük olmayacağım daha fazla diye göbeğim çatlıyor bir yandan çalışıyorum bir yandan yüksek lisans devam bir yandan kpss ye hazırlanıyorum

Son düzenleme:
Kaynanan düşüncesizin teki belli ki, ayda kızına 500 tl gönderiyorsa kendisininde parası vardır demektir neden herşeyi eşinizden bekliyor onu anlamadım üstelik başka oğluda varmış. Herşeyinde bir sınırı var sizinde borcunuz varmış sende ailene para vermek istersin yardımcı olmak istersin sadece eşinin ailesini düşünmemeniz gerekir. Bir de demek ki o kadar aç gözlü bir kadın ki senin bilezik paranı bile almış ama suç eşinde de var ki parayı vermiş. Yapcak birşey yok tut birini vur ötekine olmuş. Eşinde yapmasın belki kıymetini anlarlar ayrıca üniversitede okuyan kız ne yapıyor 1000 tl parayı ayda ya bizde üniversite okuduk hayatta ayda 1000 tl harcadığımı hatırlamıyorum, anneside uyarabilir para sıkıntısı çekiyoruz biraz az harca "diye.Çok saçma yaa hepsinde kabahat var.Eşinle ne konuştun bilemem tabi ama bence tepki göster sana yalan söylediği için ve aynı zamanda seninde paran olan bir miktarı senden habersiz başkalarına verdiği için ayrıca annesinede harcamaları biraz kesmeli. Bak sinirlendim yaa :41:

Paragöz ve bencil bir kayınvaliden var malesef.. neyseki eşin annesini iyi tanıdığı için sana diyecek bir şey kalmamış.bence de sen müdahalede bulunma,eşin tavrını koymuş zaten..o bilezik olayı çok sinir bozucu ben olsam artık tavrımı koyardım kayınvalideye karşı,benim paramı benden gizlice alıcak şaka gibi :1: sevgili görümce de her hafta gelmeyiversin canım madem ki masraf oluyor.

Back
X