eşim ve görümcemn kavgası

Sever8888

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
171
16
298
Kocaeli
arkadaşlar eşimle dün görümceme gittik öyle oturmaya otururken eşimin küçük kardeşi ev konusunu açtı kayınpederim köydek evlerinin birini eşimin evli ablasına vermiş 3 aylık bi konu biz birisinden duyduk ama bize aileden kimse söylemedi biz zaten o konuyu konuşmak için falan gitmemiştik onlar açtılar konuyu eşim biraz alınmıştı bu konu yüzüne çünkü eşime hiç danışmamıştı babası danışmak değilde yani ben böyle böyle yapıyorum haberinz olsun dememşti başkalarından öğreniyorduk eşimde ablasına bana hiç söylemedi babam sana verecekse ben karışamam ama sonuçta orada 4 kardeşinde hakkı var hepimizle ortada konuşması gerekiyordu dedi görümcemde sen bizi istemiyorsun babama birşey olsa bize sahp çıkmazsın deyip durdu eşim çok sinirlendi mal düşkünüsün dedi eşime halbuki biz asgari ücretle geçinen kirada oturan insanlarız hiç bi mal mülkümüz yok çok kötü tartıştılar eşim çekti gitti ben arayı yapmaya çalışıyorm ama kendi seslerinden ben duyan kim bide benide kattılar bende gittm sonra ablası kend evinde arkamızdan bile bakmadı ya bide hepsinin büyüğü olacak yatıştıracağına güzel güzel konuşacağına kavga çıkardı eşm çok üzgün eve gelrkende zaten nerdeyse kaza yapacaktık tır kamyon demedi hızlı hızlı gitti yanlarından ne yapacağmı blemyorm ama bunların hepsi babadan anneden kaynaklanıyo böyle birşey yapacaksa büyükler kaç tane çocuk varsa çağırıp konuşurlar hepsinin hakkkı var çünkü bütün kardeşler biliyo bitek eşim bilmiyo bide görümcem yaşlkandıklarındada bakarsuınız o zaman dedi anama babama dedi şimdi mal düşşkünü bizmi omu oluyo bütün günüm mahvoldu hem kendileri konusunu açıyo hemde tartışıyorlar ne yapacağmızı bilemiyorm benmde son sınırıma kadar geldiler evimde ama ben onlara evimdeler diye tekbi kötü söz söylemedim o bizi evinde kovmaktan beter etti onlar kardeşler barışırlar yine ama benm içimden çıkmaz kolay kolay

arkadaşlar eşimle dün görümceme gittik öyle oturmaya otururken eşimin küçük kardeşi ev konusunu açtı kayınpederim köydek evlerinin birini eşimin evli ablasına vermiş 3 aylık bi konu biz birisinden duyduk ama bize aileden kimse söylemedi biz zaten o konuyu konuşmak için falan gitmemiştik onlar açtılar konuyu eşim biraz alınmıştı bu konu yüzüne çünkü eşime hiç danışmamıştı babası danışmak değilde yani ben böyle böyle yapıyorum haberinz olsun dememşti başkalarından öğreniyorduk eşimde ablasına bana hiç söylemedi babam sana verecekse ben karışamam ama sonuçta orada 4 kardeşinde hakkı var hepimizle ortada konuşması gerekiyordu dedi görümcemde sen bizi istemiyorsun babama birşey olsa bize sahp çıkmazsın deyip durdu eşim çok sinirlendi mal düşkünüsün dedi eşime halbuki biz asgari ücretle geçinen kirada oturan insanlarız hiç bi mal mülkümüz yok çok kötü tartıştılar eşim çekti gitti ben arayı yapmaya çalışıyorm ama kendi seslerinden ben duyan kim bide benide kattılar bende gittm sonra ablası kend evinde arkamızdan bile bakmadı ya bide hepsinin büyüğü olacak yatıştıracağına güzel güzel konuşacağına kavga çıkardı eşm çok üzgün eve gelrkende zaten nerdeyse kaza yapacaktık tır kamyon demedi hızlı hızlı gitti yanlarından ne yapacağmı blemyorm ama bunların hepsi babadan anneden kaynaklanıyo böyle birşey yapacaksa büyükler kaç tane çocuk varsa çağırıp konuşurlar hepsinin hakkkı var çünkü bütün kardeşler biliyo bitek eşim bilmiyo bide görümcem yaşlkandıklarındada bakarsuınız o zaman dedi anama babama dedi şimdi mal düşşkünü bizmi omu oluyo bütün günüm mahvoldu hem kendileri konusunu açıyo hemde tartışıyorlar ne yapacağmızı bilemiyorm benmde son sınırıma kadar geldiler evimde ama ben onlara evimdeler diye tekbi kötü söz söylemedim o bizi evinde kovmaktan beter etti onlar kardeşler barışırlar yine ama benm içimden çıkmaz kolay kolay

Hadi evi üzerine yaptığı kişi eşinden ayrı olsa ya da ihtiyacı olan biri olsa anlayacam da öyle bir durum da yok. Bir de anlamadığım 4 kardeşler ve hepsi kayınpederinizi haklı görüyor,eşinize karşı cephe almışlar. Valla eşiniz ya Allaha havale edecek ya da mahkeme yoluyla eşit pay isteyecek. Bu kavga çok büyürse 2.yi yapsın bence.Benim babam da zamanında amcalarımdan hakkını bu şekilde aldı ve küs filan da kalmadılar.Bazı insanlar karşısındakini güçsüz sessiz görüyorlar

aynen öyle ama çok sinrim bozuldu ya lafa gelince evin tek oğlu sensin herşey senin diyorlar icraata gelince bişeey yok yaptıkları şeydende haber verme gereği bile duymuyorlar zaten kızkardeşleri her zaman ablalarının yanında olurlar laf söylettrmezler konu biz olunca ben dışardanım ya hemen abisine cephe alırlar konu ev değil zaten dünya malı dünyada kalır sonuçta dışarıdan biri değil eşimin ablası ama herkese söylemşler bizede laf arasında söylüyolar aama kayınpederm kayınvalidem halen bişey söylemiyorlar eşim 3 aydır bu konuyu başkasından duyduğu halde yine birşey söylemedi onlardan bekledi ama onlarda daha üste çıktılar ben görümcem ablam gbi seviyordm herşeyimi paylaşıyordm şimd iş buraya geldi böyle olmasını istemezdim ama abla olarak o olgun konuşmadı ben eşimi savundum anlatmak istediklerini tekrar tercüme ettiim ama kendi seslerinden beni duymadılar zaten eşim de onlarda konuyu saptırdılar eşim yanlış şeyler söyledi snirden iç güveys olarak gelin babam beni evlattlıktan reddetsin o zaman dedi ablasıda sen enşteni dışarıdan görüyorsan bende senin karını gelin olarak görürüm o zaman dedi ya o zamandan beri moralim çok bozuk bizi mal düşkünü yaptılar çıktılar zaten anlamadığm birşeyde kayınpederim ölüm döşeğnde değil bişey değil bu miras konuları ne zaman çıktı bilmiyorm hiç sevmedğim şeyler ama insanda geleceğini hakkını düşünmek zorunda benim amcamda verdi kızına ama önce oğluna gelinine hem kızı hemde kendileri danışmışlar kız erkek farketmez ama böyle şeyler ortada konuşulur

şimdi ne yapacağm bilmyorm mesaj atsam eşim yanlış birşey söylemed abla sen yanlış anladın dye bu sefer eşim ondan habersiz ara bulmaya çalıştığm içn tepk verebilr bende küs kalmak istemiyorm ya herşeyi kavgaya vuruyolar kızlar çocuk gbiler 12 yaşında oğlu var ondan beter görümcem sanki karşısındaki kardeşi değilde düşmanı bide kendi evinde insan daha alttan alır bde eşim psikolojk tedavi atlattı 7-8 ay önce kafa taka taka aynı olacak diye korkuyorumö o yüzden aralarını yapmak istyorum ama bu sefer ben kötü olurum diyede korkuyorm haklı durumda haksız düşmek gibi korkunç bişey yok

aynen öyle ama çok sinrim bozuldu ya lafa gelince evin tek oğlu sensin herşey senin diyorlar icraata gelince bişeey yok yaptıkları şeydende haber verme gereği bile duymuyorlar zaten kızkardeşleri her zaman ablalarının yanında olurlar laf söylettrmezler konu biz olunca ben dışardanım ya hemen abisine cephe alırlar konu ev değil zaten dünya malı dünyada kalır sonuçta dışarıdan biri değil eşimin ablası ama herkese söylemşler bizede laf arasında söylüyolar aama kayınpederm kayınvalidem halen bişey söylemiyorlar eşim 3 aydır bu konuyu başkasından duyduğu halde yine birşey söylemedi onlardan bekledi ama onlarda daha üste çıktılar ben görümcem ablam gbi seviyordm herşeyimi paylaşıyordm şimd iş buraya geldi böyle olmasını istemezdim ama abla olarak o olgun konuşmadı ben eşimi savundum anlatmak istediklerini tekrar tercüme ettiim ama kendi seslerinden beni duymadılar zaten eşim de onlarda konuyu saptırdılar eşim yanlış şeyler söyledi snirden iç güveys olarak gelin babam beni evlattlıktan reddetsin o zaman dedi ablasıda sen enşteni dışarıdan görüyorsan bende senin karını gelin olarak görürüm o zaman dedi ya o zamandan beri moralim çok bozuk bizi mal düşkünü yaptılar çıktılar zaten anlamadığm birşeyde kayınpederim ölüm döşeğnde değil bişey değil bu miras konuları ne zaman çıktı bilmiyorm hiç sevmedğim şeyler ama insanda geleceğini hakkını düşünmek zorunda benim amcamda verdi kızına ama önce oğluna gelinine hem kızı hemde kendileri danışmışlar kız erkek farketmez ama böyle şeyler ortada konuşulur

acaba daha önce eşinizle aillesi arasında problem mi oldu, anladığım kadarıyla eşinize güvenmiyorlar evlat olarak yani diğer evlatlarını hayırlı görüyorlar ama eşinizi görmüyorlar, eşinizden soğumuş ailesi, yoksa böyle bir şey yapmaz diye düşünüyorum bir aile, evlendikten sonra eşinizle ailesi arasında bi problem oldu mu, bu arada köydeki evlerden birini demişsiniz başka ev var mı

Eşiniz dışında bütün kardeşleri biliyorsa ve ses çıkartmamışlarsa büyük ihtimal eşinize söylememe nedenleri sorun çıkartacağını bilmeleri. Ben bu tip konuları sorun olarak görmüyorum çünkü bizde de ana babanın evi evli de olsa bekar da olsa kız çocuğa verilir. Dünyanın bin türlü hali var çünkü. Erkek her şartta ayakta kalır ama kadının ihtiyacı olur diye düşünülür. Belli ki eşinizin ailesi de böyle düşünmüş. Hatta bizim orda kız çocuğu ana babanın yaşlılık garantisidir derler. Malum gelinler pek kayınvalideye ve kayınpedere bakmayı sevmez yaşlılıklarında. Bence eşinizi sakinleştirin ve bunları anlatın.

yo hiç bi sorunumuz olmadı yanlız kayınpederimle eşimn arası çocukluktan beri soğukmuş kayınpederim gelr gider arar sorar ama soğuk araları eşimin söylediğine göre bu çocukluktan gelen bişey kızlarına göre eşimle ciddi bi baba ilişkisi var ama annesiyle hergün telde konuşur ev iki katlı eşimin demek istediği o evi niye ona veriyorsun demek değil neden evlatlarını karşısına alıp hepsiyle konuşmuyorlar diye alınıyor ablasınnada bunu demek istedi o yanlış anladı çünkü diğer evde kayınvalidmin kayınpederimin bize verilmişde birşey yok yani üstelik bizde asgari ücretle geçinen kirada oturan insanlarız

Eşiniz dışında bütün kardeşleri biliyorsa ve ses çıkartmamışlarsa büyük ihtimal eşinize söylememe nedenleri sorun çıkartacağını bilmeleri. Ben bu tip konuları sorun olarak görmüyorum çünkü bizde de ana babanın evi evli de olsa bekar da olsa kız çocuğa verilir. Dünyanın bin türlü hali var çünkü. Erkek her şartta ayakta kalır ama kadının ihtiyacı olur diye düşünülür. Belli ki eşinizin ailesi de böyle düşünmüş. Hatta bizim orda kız çocuğu ana babanın yaşlılık garantisidir derler. Malum gelinler pek kayınvalideye ve kayınpedere bakmayı sevmez yaşlılıklarında. Bence eşinizi sakinleştirin ve bunları anlatın.

evet bizde de kız evlatlar daha çok değerli, dedğin gibi yaşlılıkta kızlar bakıcak diye, erkek evlatlara pek güvenmiyorlar malum gelin bakmak istemez diye, tabi hak kavramı denen bişey var ama erkekler kendini bişekilde götürür diye düşünüyorlar

Bana sanki anlattiklarinizdan daha fazlasi var bu olayda gibi geldi. Kayinpeder ve 3 kizi bu konuda hemfikir ve ev bir kiza verilmis, sorun cikmamis. Demek var bir bildikleri. Ayrica gorumcenizin esinize olan cevabi da dusundurucu. "Sen bizi istemiyorsun" filan. Bir arkadasin da dedigi gibi esinizi pek hayirli evlat/kardes gibi gormuyor olabilirler. Siz direk esime vermediler, haksizlik diyerek girmissiniz konuya, ama elbet bir sebebi vardir... Sebebini babasina sorsun esiniz.

Bence ya ilk duyduğunuzda ki 3 ay olmuş ozaman eşiniz babasıyla konuşacaktı,ya da hiiiç konuyla ilgili laf söylemeyecektiniz giden gitmiş sonuçta..bundan sonra da siz karışmayın boşverin ..sizle ilgili bir durum yok.kardeştir barışır ya da barışmaz ,babasıdır ister kızına verir ister oğluna..onlar kendisi halletsin..buna da hiç kafa yormayın boşverin ..haksızlık varsa allah görüyor biliyor..

ama o zaman neden hep erkek evlatlara küçüklükten beri böyle yetştiryo anneleri hep beyinlerine aşılıyorlar erkek evlat üstün diye o da böyle ileride yanlış düşünüyo benim kardeşimede sorsan böyle düşünür çünkü öyle yetişti oğullarını üstün gören onları farklı yetiştiren kadınlar zaten anneler yani şunu unutuyorsunuz gelinler ağaç kavuğundan çıkmadı ben 2 bayream kayınvalidemde durup 1 bayram anneme gitsem kayınvalidemin hor yüzüyle karşılaşıyorm ama saygıdan birşey demiyorm bazı kayınvalideler de kızları bi tane ama gelinleri kendi ailesine aynı şekilde davransalar yüzlerini asıyolar ayrıca gelinler bakmak zorunda değil zaten bu onların vicdanından eşine hürmetinden gelen bişey ailesine bakmak evlatların görevi çünkü bi gelin bi damat ne kadar olursa olsun bi evlat kadar bakamaz ben aasla görümcem gbi bakamam eşiminde zaten gözü evde değil ama onunda hakkı varsa bunu en azından insan yerine konulupta annesi babasından duymak istedi konu komşudan değil o ne ailesine ne ablasına saygıda kusur etmedi babası ona soğuk davransa bile o onu hep düşünür bana çağırttırır yemeğe hasta olsa doktora götüreym baba der o alesine değer vermeyen eşinin sözüne gden biri değil

ayrıca diğer kardeşleri bekar biri okuyo biri evde onlar daha hayata atılmadıkalerı için bu konuları önemsemiyolar evli olsalar kendilerini abilerinin yerine koyabilirlerdi ama önemsemiyolar

Kardes dediginiz barisir hic birsey olmamis gibi oturur. Siz tek bir mesaj atarsiniz tum olay size kalir. Sakin sakin konuya dahil olmayon derim ben. Esinizle bile konusurken belirli sinirlari asmayin. Anneler babalar bazen boyle davranabiliyor. Mal benim zihniyeti ne yazik ki.. benim annem ve teyzelerim 4 kiz yillarca calisti dedem ellerindeki parayi alir tarla ev falan alirdi memeleketten. Sonra dayim iflas ettim dedi para lazim dedi ne var ne yok satti dedem. Annemlere kimse sormadi.. simdi tabiki kimsenin arasi kotu degil ama o zaman herkes gergindi..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

biz zaten ne eşim ne ben bu konuyu konuşmak için gitmedikki biz açmadık bile konusunıu biz sadece bi akrabamızı görümcemlerin oturduğu yere bırakmıştık bi de ablamıza uğrayalım dedik zaten eşimin için de kötü bişey olsa ilk duyduğıunda kıyameti kopartırdı eşimin kalbinde yemin ederimki ablasına kerdeşlerine karşı mal hırsı yok o sadece bi babasının babasından annesinden yada büyük olarak ablasından duymak istedi ben derim mesela babam kardeşime söylemeden böyle birşey yapsa gider önce kardeşime derim abla olarak bak kardeşim babam böyle böyle yapıyo sende hak sahibisin senin bi itirazın varmı diye bu çok zor bişey değilki

bizim buralarda zihniyet çok kötü kırsal kesimde olduğmuz için hep bu mal sorunlarını dedelerimizden babalarımıza yaşadık ne yazıkki aynı candan kandan olanlar düşman oldular ben böyle olmasını istemyorum eşimde böyle olmasıını istemiyo sadece sıkıntısı oturup bi kere bana söylemediler ne ablam ne babam ne annem dyo bde eşimin ailes,ne çok başa kakma huyu var görümcem yaptığı herşeyi başa kaktı eşim bir söylese o bn söyledi tamam eşimdede kabahat var ablası sonuçta ama erkek sonuçta snirleniyo hemen

ben yanlış anlamayın ben eşiminn ablasını abla gibi gören her derdn anlatan biriyim o alesni kötülerd mesela ben içine fesalık girmesin diye söylediklerini onaylsam bile yi yönlerini anlatırdm alesnin kızkardeşi onu evden kovmasına rağmen barıştıysada eşimlede barışır diye düşünüyorm ama ben benmle olan dertlerne anlam veremiyorm ben sadece eşim yüksek sesle anlattığı içn brbirlerini anlamadıkları içn eşimn demek istedklerini anlattım ama kardeş kavgalarını aldılar götürdüler

Back
X