• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve kaynanamın dayanismalari

Anotherinlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
715
88
318
Mrb arkdslar ,yine ben yine sorun..esimin kucukken arkdsi oldugu bi bayam var evli cocuklu..birgun onlara gidicktik tanistirmak istedi esim..ama o kayinvaldemleri ve kendi ailesini cagirdi hemde bizim gidecegmz saat erkene alindi bnmde onlara gidecgm gun tmzlik yaptirmm gerekiodu kadinin baska bos gunu yoktu.ama onlar kendilerine gore auarlafilr bana hic sormadan birde kayinvaldem o kizin ailesinin yaninda ogluma ekmek cok yedirmemesi gerektigini soledigimde beni herkesin icinde azarlamisti bu yuzdende onlarla pel gitmk istemiodum..esim gitmk icin zorladi bnde isimin oldigunu soledim anlamadi ustume yurudu kavga cikardi..neticede gitmedik.kayinvaldem bign beni aradi misafirim gelick dedi gel dedi (onlarin gelicgini solemedi)bnde daha dun kayinvaldemleydm esim calistigimdam kimseyle bayrmlasmaya gidemdk onuda gecin bugunu kendimize ayirmk niyetiindeydim.zaten disardaydim isim var aksama belki misafirim gelick dedim...tamm dedi.sonra esim aradi aksam 6da gelickken birden isinin bittigini soyleyip ebrular gelickmis annemlere gidelm dedi...bende sinirlendm hem kayinvaldemin emrivaki yapip solememesine hmde isimin oldugunu soyledigim halde esime gel demesine...isin kotusu esim gittigmz avmden bizi gonderip onun haber vermeyip annesine gidip telefonlarimi acmamasi ki o bni arar aram aradim acmadi sonra tlfunu hep mesgul olmasydi katinvaldemlerle yasayan kuzenini aradim burda dedi ebrunun esiyle tavla oynuoruz tlfn sessizde kalmis dedi cok sinirlendm eve geldiginde ne yapicm bilmiorum coook sinirliyim

Arkadaslar lütfen cok rica ediyorum Türkce'mizi düzgün bir sekilde kullanalim..

Yazmis oldugunuz yazidan hic bir sey anlamis degilim..

Bu yüce görevi ben üstlenip, anladığım kadarıyla size anlatıyorum hanımlar :65:

Şimdi konu sahibinin eşinin çocukluk arkadaşı varmış. Adı da Ebru'ymuş. Bu kadın da evli ve çocukluymuş. Sonra konu sahibi eşiyle beraber bir gün onlara gidecekmiş tanışmaya. Ama Ebru o gün hem konu sahibinin kayınvalidesini ve kendi ailesini de çağırmış, hem de davet erken saatteymiş..O gün de konu sahibinin işi varmış,temizlikçisi gelecekmiş, kadının başka boş günü de yokmuş. Ayrıca önceden kayınvalidesi onların yanında konu sahibini azarladığı için de gitmek istemiyormuş. Eşi gitmek için zorlamış, kavga etmişler. Eşi üstüne yürümüş. Sonuçta gitmemişler. Kayınvalidesi bir gün konu sahibini aramış, bugün misafirim gelecek sen de gel demiş (Onların geleceğini söylememiş). Ama konu sahibinin eşi bayramda çalıştığı için kimseyle bayramlaşamamışlar. Ayrıca konu sahibi o günü kendilerine ayırmak istiyormuş. Kayınvalidesine şu an dışardayım işim var, akşama da belki misafirim gelecek demiş. Tamam demiş kayınvalidesi. Sonra eşi aramış, normalde işi 6'da bitecekken birden işinin bittiğini söyleyip, "Ebrular annemlere gelmiş oraya gidelim" demiş. Konu sahibi de hem kayınvalidesinin emrivaki yapmasına, hem de eşinin oraya gidip telefonlarına cevap vermemesine sinir olmuş. (Telefonu sessizdeymiş, konu sahibi kayınvalidesinin evinde bulunan kuzenini aramış, kendi eşi, Ebru'nun eşiyle tavla oynuyormuş)

Benim anladığım bu, hadi kolay gelsin :1:

Lütfen cooook sinirliyken konu yazmayin.Buradaki bir kac arkadas da böle sinirliyken yazmislardi insanlar hic bi sey anlamadilar...............Bende zor anladim...

bu yüce görevi ben üstlenip, anladığım kadarıyla size anlatıyorum hanımlar :65:

şimdi konu sahibinin eşinin çocukluk arkadaşı varmış. Adı da ebru'ymuş. Bu kadın da evli ve çocukluymuş. Sonra konu sahibi eşiyle beraber bir gün onlara gidecekmiş tanışmaya. Ama ebru o gün hem konu sahibinin kayınvalidesini ve kendi ailesini de çağırmış, hem de davet erken saatteymiş..o gün de konu sahibinin işi varmış,temizlikçisi gelecekmiş, kadının başka boş günü de yokmuş. Ayrıca önceden kayınvalidesi onların yanında konu sahibini azarladığı için de gitmek istemiyormuş. Eşi gitmek için zorlamış, kavga etmişler. Eşi üstüne yürümüş. Sonuçta gitmemişler. Kayınvalidesi bir gün konu sahibini aramış, bugün misafirim gelecek sen de gel demiş (onların geleceğini söylememiş). Ama konu sahibinin eşi bayramda çalıştığı için kimseyle bayramlaşamamışlar. Ayrıca konu sahibi o günü kendilerine ayırmak istiyormuş. Kayınvalidesine şu an dışardayım işim var, akşama da belki misafirim gelecek demiş. Tamam demiş kayınvalidesi. Sonra eşi aramış, normalde işi 6'da bitecekken birden işinin bittiğini söyleyip, "ebrular annemlere gelmiş oraya gidelim" demiş. Konu sahibi de hem kayınvalidesinin emrivaki yapmasına, hem de eşinin oraya gidip telefonlarına cevap vermemesine sinir olmuş. (telefonu sessizdeymiş, konu sahibi kayınvalidesinin evinde bulunan kuzenini aramış, kendi eşi, ebru'nun eşiyle tavla oynuyormuş)

benim anladığım bu, hadi kolay gelsin :1:

tebrik ediyorum =))

Karışık olmuş evet ama anladığım kadarıyla yorum yapayım.
Öncelikle Ebru ile kayınvaliden varken görüşmek istemiyorsun.
Görüşme o zaman,eşini bu konuda kesin bir dille uyar.
Israrcı olmamasını,kendisinin de bulunmak istemediği bir ortam da olmasının
ne denli kötü hissettirebileceğini söyle.
O'na bu tarz bir konuda baskı yapmadığın için kendisinden de aynı anlayışı göstermesini istediğini söyle.
Tatlı dille anlamıyorsa gerekirse tartış ama asla istemediğin bir ortama girmek zorunda kalma.
Hak verilmez alınır çoğunlukla,bol şans:)

Benimde anladığım kadar eşinin bayan arkadaşıyla görüşmek istemıyorsun ama bunun net bır sekılde cevabını tam görebılmış değilim tabıkı vardır elbet mantıklı sebep belkıde ben kacırdım yazılarının arasında. Çok hızlı yazmış olsan gerek kelimeler tam anlamııyla anlaşılmıyor...
Eşine sinirlenme sebebin de eşinin arkadaşı kayınvalıdenlere gıtdı ailesiyle, eşin sanada gel dedi sen kayınvalıden bılerek ısım vermedi diye sınırlendın sanırım. Eşinde tele bakmadı problem bu. Herşeyi ortaya dök eşinle kayınvalıdenle açık açık konuş sıkıntı problem neyse eger. Zaten çocuklu bir hanfendi olsa gerek ama cok mu sık gelıp gıdıyorlar o kadar ıyımı araları? İnş sıkıntın tez zamanda hallolur.

Son düzenleme:
Arkadaslar oncelikle kusura bakmayin ben telden girdigim icin bazi yazilarimda karmasa olmus ama bir arkadasimiz en ii sekilde anlatmis saolsun..esim aksam eve geldiginde ben hazirlaniodum annemlere gitmek icin cunku durup onla tartisirsam ben suclu olucaktim cunku cok sinirliydim zaten gelir gelmez yalanladi ben sana gel dedim niye gelmedin dedi oysa beni avmden yollayip evde gorusuruz demisti...cok sinirliyim ona biraz ailemle kalip kafa dinlemek istiyorum beni bezdirmeye calisiyorlar belki de bizim icin en iyisi ayrilmak anlasamiyoruz cunku

Son düzenleme:
yazılarınız gerçekten çok karışık olmuş
benim anlamadığım konu ebru'dan siz niye rahatsız oluyorsunuz
yanlış bir davranışını mı gördünüz ?
kayınvalideniz onun yanında sizi küçük mü düşürüyor
niye bayanı istemiyorsunuz onu anlamadım

ewet yazın biraz karmaşık olmuş ama bi arkadaş gayet güzel özetlemiş sanırım asıl kızdığın nokta sana yapılan emrivaki davranışlar eşin ve k.validenin anlık planlarına senide dahil etmeleri aslında çok haklısın bazen iş güç yüzünden eşimizle bişey paylaşamazken beraber alışverişe bile çıkacak zamanı zor yaratırken maalesef böyle saçma planlar içinde buluyoruz kendimizi benimde başıma geldiği oluyor ama tavrımı koymaya çalışıyorum bu arada ayrılmaktan söz ediyosun bence acele etme başka sorunların yoksa .....

Bayani istemiyorum diye bisey yok ortada tanimiyorum bile.sorun su biz onlara ailecek gidecekken kayinvaldemleri kendi ailesini cagirmasi ve biz onlara gitmeden 1ay once falan kayinvaldem tarafindan o kizin ailesinin yaninda azar yemem bunuda gectim normalde tum bunlara ragmen gidicektim fakat onlar kayinvaldemlerle program yaptiklari icin banada saati uymadigi icin gitmek istemem esimle tartismamiza yol acti....bunuda gectim simdide kayinvaldem isimin oldugunu soledigim halde esime baski yapip aramizi bozmak istiyor....bayram boyunca ben zaten ailemleydim esimi gormedim bile o gun biseyler yapmamiza birakmadan ben eve postalandim ve esim kendi basina onlarla zaman gecirmeye gitti...simdi soruyorum size onlara ne cvb vrmistir acaba esim?ben dislanmis gibi evde birakildim..simdi esim ebrudan beklesin herseyi ben artik dayanamiyorum onun herseferinde 3.ler yuzunden beni yipratmasina.ayrilicam yani care yok hicbi konuda anlasamiyoruz o tek gibi yasiyor bende artik onu edebiyen silmek istiyorum...

bence asıl sorun şu :
arkadaşın kocası 'ebru deyince akan sular duruyor modunda.' kayınvalide de bu durumun farkında ve ateşe körükle gidiyor.
zevk alıyor herhalde gelininin ikinci planda kalmasından ve sinirlerinin bozulmasından.
saat 6'da işi bitecek olan adam birden işi bırakıp ebrular gelmiş annemlere gidelim deyince sigortalar atmış tabi.
hem de eşini almadan yada beklemeden koştura koştura gitmiş bide tavla oynuyor, karısı nerde kaldı neden hala yok gelmeyecek mi falan gibi bir derdi yok yani. derdi olmamasını da geçmiş arkadaş adam telefonlaraını açmıyor. pes yani...
bence haklı bir sinir krizi.

ay yani ben olsam ben de kudururdum.üstelik eşimle paylaşsam bana sen ebruyı kıskanıyosunnekadar fesatsın , kompleks yapmışsın derdi.
zaten herşey bu ailelerin çocuklarını rahat bırakmamsından oluyo.çocukları evlenince gelinle sanki iktidar savaşına giriyolar.tabi herkes aynı değildir. ama durum böle benim kayınvalidemde ramazan da annemleri yemeğe almaya karar vermiş oğluyla planlamışlar beni annem arayıpta söyledi. kayınvaliden bizi yemeğe çağırdı. diye.benimki arar oğlunu ağlar bide özledim seni diye ki aynı şehirde oturuyoruz ve haftada enaz bikere mutlaka gidiyoruz.
peki senin eşin hep ailesi nederse onu mu yapıyo
aranız masıl?

Back
X