• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve kaynanamın dayanismalari

Merhaba tahminlerime göre eşiniz biraz ailesine düşkün,hatta anneci diyebileceğimiz kişilikte biri galiba,anladığım kadarıyla anneside bunun farkında ve bunu çok iyi kullanıyor..Esinizin arkadaşı Ebru yla bir sorununuz olmamasına karşılık, yanlız biraraya gelip birşeyler paylassanız iyi bir arkadaş bile olabileceğiniz halde isteminiz dışında birşeyler oluyor ve siz buna müdahale edemeden kendiniz başka,yanlız ve dışlanmıs durumda buluyorsunuz ve buda gerçekten üzücü ve dayanılmaz bir durumdur...(Bütün bunların binlerce fazlasını yaşamış biri olarak kendimce durumunuzu böyle özetledim.yanılıyormuyum bilmem...)Şimdi bence boşanmayı düşünmek için çok erken,hem böyle konular yüzünden boşanmak bence aile kurumuna yapılan çok büyük haksızlık, ki aldatmak dayak şiddetli geçimsizlik gibi nedenlerde bile evlilik uzmanlarının yaptığı çalışmalarda nasıl bu evlilik kurtarılır diye bir çaba göstermektedirler...Size nacizhane tavsiyem eşinizle mümkün olduğunca yakın olmanız onu onunla iyi vakit geçirmeniz bu tür şikayetlerinizle onu çok fazla bunaltmayın derim açık ve net olun annen ile birlikte ebruyla birlikte zaman geçirmek istemiyorum deyin,hatta siz plan yapın ebru yu arayın bize gelin yada dısarda sinemaya gidelim falan teklifte bulunun,kibarca beraber olacağız annelerle değil değin,kayınvalideniz olmadan keyfince birşeyler paylasın,esin de bunlar karsısında senin kıskanç biri olmadığını görür yavas yavaş senin haklı olduğuna karar verir..nekadar kızıp gürlersen okadar senden uzaklaşır ve sevgili kayınvalidenin kazanmasına neden olursun çünkü esin annesine düşkün...Çok karısık yazdım ama nacizhane görüşlerim:17:

Cok haklisiniz beni cok iyi anlamissiniz soylediklerinize onem vericem hakkimizda hayirlisi...tskkur ederim cok saolun
Merhaba tahminlerime göre eşiniz biraz ailesine düşkün,hatta anneci diyebileceğimiz kişilikte biri galiba,anladığım kadarıyla anneside bunun farkında ve bunu çok iyi kullanıyor..Esinizin arkadaşı Ebru yla bir sorununuz olmamasına karşılık, yanlız biraraya gelip birşeyler paylassanız iyi bir arkadaş bile olabileceğiniz halde isteminiz dışında birşeyler oluyor ve siz buna müdahale edemeden kendiniz başka,yanlız ve dışlanmıs durumda buluyorsunuz ve buda gerçekten üzücü ve dayanılmaz bir durumdur...(Bütün bunların binlerce fazlasını yaşamış biri olarak kendimce durumunuzu böyle özetledim.yanılıyormuyum bilmem...)Şimdi bence boşanmayı düşünmek için çok erken,hem böyle konular yüzünden boşanmak bence aile kurumuna yapılan çok büyük haksızlık, ki aldatmak dayak şiddetli geçimsizlik gibi nedenlerde bile evlilik uzmanlarının yaptığı çalışmalarda nasıl bu evlilik kurtarılır diye bir çaba göstermektedirler...Size nacizhane tavsiyem eşinizle mümkün olduğunca yakın olmanız onu onunla iyi vakit geçirmeniz bu tür şikayetlerinizle onu çok fazla bunaltmayın derim açık ve net olun annen ile birlikte ebruyla birlikte zaman geçirmek istemiyorum deyin,hatta siz plan yapın ebru yu arayın bize gelin yada dısarda sinemaya gidelim falan teklifte bulunun,kibarca beraber olacağız annelerle değil değin,kayınvalideniz olmadan keyfince birşeyler paylasın,esin de bunlar karsısında senin kıskanç biri olmadığını görür yavas yavaş senin haklı olduğuna karar verir..nekadar kızıp gürlersen okadar senden uzaklaşır ve sevgili kayınvalidenin kazanmasına neden olursun çünkü esin annesine düşkün...Çok karısık yazdım ama nacizhane görüşlerim:17:

ay yani ben olsam ben de kudururdum.üstelik eşimle paylaşsam bana sen ebruyı kıskanıyosunnekadar fesatsın , kompleks yapmışsın derdi.
zaten herşey bu ailelerin çocuklarını rahat bırakmamsından oluyo.çocukları evlenince gelinle sanki iktidar savaşına giriyolar.tabi herkes aynı değildir. ama durum böle benim kayınvalidemde ramazan da annemleri yemeğe almaya karar vermiş oğluyla planlamışlar beni annem arayıpta söyledi. kayınvaliden bizi yemeğe çağırdı. diye.benimki arar oğlunu ağlar bide özledim seni diye ki aynı şehirde oturuyoruz ve haftada enaz bikere mutlaka gidiyoruz.
peki senin eşin hep ailesi nederse onu mu yapıyo
aranız masıl?
Ayni seyleri esimde bana soyledi kiskaniosun diye oysaki ortada kiskanma falan yok sonucta gormedim konusmadim bile ayrica evli ...bu eslere kaynanalarla ne yapicaz bilmiorum...edim tek cocuk
Anne babasinin sozunu dinler dinlesin ama evliligimizi tehlikeye beni zora sokacak bisey yapmasinlar yeterki

bence asıl sorun şu :
arkadaşın kocası 'ebru deyince akan sular duruyor modunda.' kayınvalide de bu durumun farkında ve ateşe körükle gidiyor
zevk alıyor herhalde gelininin ikinci planda kalmasından ve sinirlerinin bozulmasından
saat 6'da işi bitecek olan adam birden işi bırakıp ebrular gelmiş annemlere gidelim deyince sigortalar atmış tabi. Aynen oyle yazikki bi baska birileri icin esimle bole oluoruz...tamam kaynanam basli basina sinir bozmk icin yapiyor bunu biliyorum ama esim ona uymayabilirdi sorun ikisinde Allaha havale ediyorum evliligimi ne hale getirdiler:19:
hem de eşini almadan yada beklemeden koştura koştura gitmiş bide tavla oynuyor, karısı nerde kaldı neden hala yok gelmeyecek mi falan gibi bir derdi yok yani. derdi olmamasını da geçmiş arkadaş adam telefonlaraını açmıyor. pes yani...
bence haklı bir sinir krizi.

Arkadaşım çok zor biliyorum ama bu durumda ne kadar çok takarsan o kadar sen suçlu olursun, kıskanç dırdırcı bir kadın olarak görülmeye başlarsın.
Ben de evrivakileri hiç sevmem ama biri davet ettiğinde yok eşimle gezecektik, yok bilgim yoktu vs deme, evlilik biraz da bu demek, başkalarının hayatını yaşamak, kayınvaliden belki onların geleceğini bilsen gitmeyeceğini düşündüğü için gizledi, bilemiyorum tek bir davranışıyla değerlendirmek zor,
tek probleminiz buysa ayak uydurmaya çalış sorun yapma.
Çat kapı hergün gelenlerin yanında sizinki fazla büyütülecek bir konu değil, ayrıca Ebruyu ne kadar çok problem yaparsan o kadar kıymetli olur gözlerinde.

Back
X