eşim ve kızım

OLSUN ARTIK

iki güzel prenses
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
229
102
kızlar dün eşimle tartıştık sebebide güya kızım..5 yaşında e doğal olarak oyun oynamayı çok seviyor seside gür..bitanede 5 aylık bebeğim var.eşim kızımı çok seviyor devamlı ilgileniyor ama kızım bana çok düşkün(bende ona)o yüzden babaya çok yanaşmıyor babada o şımarınca her defasında sertçe uyarıyor dur kızım sus kızım bak durmazsan tv kapatırım odana git kızım hep böyle ama bende artık patladım dün sürekli kızıyorsun çocuğa bir kerede güzelce uyar dedim anlamıyor dedi bende güzelce uyarırsan anlar falan dedim oda sen bu çocuğu şımartıyorsun bak ilerde o sana napıcak falan dedi böyle baya uzadı dava seslerde yükseldi iyice kızım da yanımızda bu arada..baya korktu oda..sonrasında sinirlendi gitti yattı bidahada konuşmadık.çocukta üzüldü yazık anne özür dilerim falan diyo yavrum..yanlışmı davrandım ne yapmam gerekiyor bilemedim üzüldüm sadece ikisi içinde..

kızlar dün eşimle tartıştık sebebide güya kızım..5 yaşında e doğal olarak oyun oynamayı çok seviyor seside gür..bitanede 5 aylık bebeğim var.eşim kızımı çok seviyor devamlı ilgileniyor ama kızım bana çok düşkün(bende ona)o yüzden babaya çok yanaşmıyor babada o şımarınca her defasında sertçe uyarıyor dur kızım sus kızım bak durmazsan tv kapatırım odana git kızım hep böyle ama bende artık patladım dün sürekli kızıyorsun çocuğa bir kerede güzelce uyar dedim anlamıyor dedi bende güzelce uyarırsan anlar falan dedim oda sen bu çocuğu şımartıyorsun bak ilerde o sana napıcak falan dedi böyle baya uzadı dava seslerde yükseldi iyice kızım da yanımızda bu arada..baya korktu oda..sonrasında sinirlendi gitti yattı bidahada konuşmadık.çocukta üzüldü yazık anne özür dilerim falan diyo yavrum..yanlışmı davrandım ne yapmam gerekiyor bilemedim üzüldüm sadece ikisi içinde..

buna yorum yapabilmek için o anı görmek lazım, acaba kızınız çok mu ses yaptı, birde eşinizin belki kafası kaldırmıyordur, bazen insanın kafası kaldırmıyor gürültüyü sesi

Her insanin yapisi farkli.Cocuklari cok sevmememe ragmen,bende yuksek sese,gurultuye gelemem.Esiniz calisiyor ve dolayisi ile yorgun oluyor.Bende yorgun eve geliyorum, tv bile acasim gelmiyor ses olmasin diye. Esinizle kizinizin yaninda tartismayin bu bence babasinin yapma,etme demesinden cok daha fazla etkiler yavrunuzu.Birde gun icinde enerjisini atabilmesini saglayin.Aksamlari daha yavas,sakin oyunlar oynamali.Benimde ayni yasta cocugum var seside baya gur sizinki gibi:)

Ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim.
Ama bunu kızımın yanında yapmazdım ve sakinleşmesini beklerdim.
Bir de çocuk psikolojisiyle ilgili durumunuza uygun yapmanız ve yapmamanızla ilgili yazılar bulup okumasını sağlasanız sakin zamanında..

BENCE kesinlikte sen yanlis yaptin en buyuk hata ciftlerden biri kizarken mudahale etmek..o onun babasi dusmani deil sen kayirinca o sana siginmayi ogrenecek ve karsi tarafi tinlamamayi..eger esin cok sertse sende rahatsiz olup uzulduysen cocuk yokken daha sonra konus uyar ama o kizarken senin karisman cok yanlis..
Bizdede tam tersi baba hic biseye ses etmez ben kizincada mudahale eder iyide ben de senin kadar dusunuyorum benimde cocugum diye kiziyorum cocugu arsiz etmemek icin biri kizinca digeri karismayacak..

tartışmayı çocuğun yanında başlatmamalıydın.çocuk yokken,eşin sakinken uyarabilirdin.

bizimkide aynen öyle. hiç oyun oynayayım diye cocugu oyalayamıyor. ona bırakıp duş alsam yada mutfaga gitsem yavrum aglıyor. bende doluyorum başlıyourm bağırıp çağrmaya. bir cocugu oyalayamadın 2 dakka diye.
valla böyle yaparlarsa onlar kaybeder. bizim kızlarda bir gün büyüyecek. ne ekerlerse onu biçerler. anlaşılan babaya pek bi düşkünlük olmayacak.daha çok anne düşkünlüğü şeklinde gelişecek duyguları. ama sinir bozucu bir durum. ne babalar var kızıyla güzel vakit geçiren. bizimkine 2 dakka bak diyorum görev gibi yapıyor isteksiz isteksiz.
bu kocalar değişmez ben görmedim kaç yıldır değiştigini.

arkadaşım siz haklıda olsanız çocuğun yanında babasına hatasını söylemeniz iyi olmamış, çocuklarla ilgili eşlerin istikrarlı olabildiğinde bir kararda olması gerekir. Bu tarz sıkıntılarınızı çocuğun olmadığı yerde konuşmaya özen gösterin derim.
Erkekler malesef sabırsız ve özensiz oluyor davranışlarında eşlerine ve çocuklarınada, eşinizin çocuğa anlaşacağı şekilde uyarması ve onun seviyesine göre davranması gerekirdi tabiki

BENCE kesinlikte sen yanlis yaptin en buyuk hata ciftlerden biri kizarken mudahale etmek..o onun babasi dusmani deil sen kayirinca o sana siginmayi ogrenecek ve karsi tarafi tinlamamayi..eger esin cok sertse sende rahatsiz olup uzulduysen cocuk yokken daha sonra konus uyar ama o kizarken senin karisman cok yanlis..
Bizdede tam tersi baba hic biseye ses etmez ben kizincada mudahale eder iyide ben de senin kadar dusunuyorum benimde cocugum diye kiziyorum cocugu arsiz etmemek icin biri kizinca digeri karismayacak..
Kesinlikle katılıyorum size çocuk artık babası kızdığında onu dinlemicek bile çünkü koruyan bi anne var gidip annesine nazlanıcak( annenin yaptığı hiç doğru değil)
Eşinizi kırmışsınız özür dilemelisiniz eşlerden biri kızıyorsa haksız dahi olsa diğer eveveyn seslenmemeli daha sonra çocuk yokken konuşulur.

Babasinin hatasini cocugun yaninda soylemen, aralarini daha da bozar.
Cocuk su an senin agzindan cikani kanun bilir, babasiyla aralarini daha da bozmak istemiyorsan bir daha boyle bir sey yapma.
Esini kiz yaninizda degilken uyar.

tartışmak yerine sakince konuşmayı deneseydin.
birde çocukların yanında tartışmamalısınız.

genel olarak benim haksız olduğum yazılmış doğru bende içten içe öyle düşünüyorum aslında bi anda patladım çok biriktirdim galiba..akşam gönül alayım bari...telekkür ederim herkeze

müdahale etmek yanlış ben oğlumu uyardığımda aynı sizin yaptığınızı eşim yapıyor

2,5 yaşında bebek iyice arsız şımarık oldu hiç bir uyarıyı dinlemiyor kafasına göre takılıyor

siz hata yapmışsınız..
çocugu çocugun önünde savunmamanız lazım.
bu şekilde baba otoritesinide yok ediyorsunuz kızınızın üstünde.
babayla kızınızdan ayrı bir şekilde konuşmalısınız gerekirse tartışmalısınız.
bu şekilde hem babasından uzaklaştırıyor hem de kendine güvenini kırıyorsunuz..
baba zaten hatalı önce yumuşak bir dil olmazsa yavaş yavaş kararlı bir dil...

baba kzına kıydıysa sizin tepki vermemeniz lazım..yada tam tersi anne kızarsada baba tepki vermemeli..

Neden kızınızın yanında bağırıyorsunuz ..siz bu durumda ilgili annemi oluyorsunuz şimdi ..bu tur konuları başka odada yada yalnız kalınca konuşun ..eşinizle

genel olarak benim haksız olduğum yazılmış doğru bende içten içe öyle düşünüyorum aslında bi anda patladım çok biriktirdim galiba..akşam gönül alayım bari...telekkür ederim herkeze
Hayir esini uyarmakta hatali degilsin, cocuga hot sot davranilmaz, herkesin dedigi gibi hatan bunu cocugun onunde yapman. Gonul al ama yerli yersiz bagirmasinin dogru olmadigini da bilsin esin.

Çocuğun önünde kavga hoş olmamış. Babası kızdıysa sizin karışmamanız lazımdı. Eşinizle çocuk uyuduktan sonra konuşabilirdiniz.

ben eşimle kızımın yanında tartışmayı bırakın
kızımın dışında yani onu ilgilendirmeyen hiçbişey konuşmayız
bizimkide 3 yaşında
babası telefonda konuşurken sesi biraz yükselse hemen korkar
ama babası kızarken keşke müdahele etmeseydiniz

her ne yaparsanız yapın baba ve annenin eş tepkiler vermesi gerekiyor.
biri kızarken diğeri savunmamalı.

X