Eşim ve tutumu

Evlenildigi zaman öncelik her zaman kurulan ailede olur. Diğerleri ikinci sırada olur. Sağlıklı olan budur. Maalesef siz eşinizin önceliği değilsiniz eşiniz sizi eve eşya gibi almış kendi düzeninin bir parçası yapmış en azından o öyle düşünüyor
Bende artık böyle düşünüyorum

Adam hiç burnundan kıl aldırmıyor.
Yok yere yıkılacak yuva.
Ben sessiz kalamaz çirkinleşirdim gibi geliyor.
Başlarım senin abine de sana da diye bir cinnet......
Adam değilmiş eşiniz.
Size "sen de haklısın ama abim de babam gibidir şudur budur az sabret vay şöyle vay böyle" falan deseydi, az gönül alsaydı belki bu kadar takmazdınız.
Ama hakkaten adam değil eşiniz......

Adamın eşşşek kadar abısınden sıze ne ya.kursun kendıne düzen.boyle bır saygısızlık hadsizlık olabılır mı. İstedigin kadar deger ver banane.o zaman abısıne ev acsın ayrı kuma gibi. Aaaa delırmıs millet ya.hayatta kabul edilebılır bir sey degil

Merhaba. 4 aylık evliyiz ve benim ikinci evliligim. Ben 30 eşim 32 yaşında. Onun ilk evliligi ama hicbir zaman bu problem olmadı aramızda. Esimin annesi 2 sene önce vefat etmiş. Bizde 1 yıl içinde tanışıp evlendik. Cok merhametli biridir sevdim onu beni sevdigine de ikna olduktan sonra evlenmeye karar vermistim.
Ama evlendikten sonra gurbette çalışan abisi her hafta sonu bizde kalmaya başladı. Bugün bundan rahatsiz olduğumu abisinden değil sadece evde rahat dolasamadigimi çalıştığım için sadece hafta sonum olduğunu ama ondada dinlenemedigimi bu konuda bana yardimci olmasını istedigimi abisinin her hafta degilde iki haftada bir gelmesini istediğimi söyledim. Bana verdigi cevap o benim abim annemden sonra deger verdigim insan ne zaman isterse gelir kalır isterse bize yerleşir bu konuda Sana söz düşmez. Bende dedimki ikimiz aileyiz aile olmaya çalışıyoruz sadece hafta sonu vakit gecirebilecekken bunuda yapamiyoruz. Önemli degil abim istedigi zaman gelir kalır bu konuda birşey yapamam dedi. Beni düşünmüyorsun o zaman fikrimi onemsemiyorsun dedim öyle anliyorsan oyledir dedi. Bende ben huzursuzum bu konudan böyle bir hayat istemiyorum dedim. Ne istiyorsun bu konuda kararim net dedi. Tamam ayrılalım o zaman sen beni gözden çoktan cikarmissin dedim. Tamam dedi. Ne düşünüyorsunuz ben hataliysam lütfen söyleyin yada aydınlatın beni. Ben mutlu olmak birşeyler paylasmak için tekrar evlendim umutluydumda aslında ama benim için hüsran oldu. Şuan hala ayni evdeyiz gitmedim evden. Sakince karar vermek istiyorum.
Hemen ayrılalım lafı edenler hep kaybedenlerdir. Benim eski eşim de öyle bı tıp idi. Elinde patladı. Eşiniz bu konuda net belli. Senin de 2. Evliliğin olduğu için ayrılamazsin düşüncesinde bence.Yoksa bu kadar katı olmazdı bence.

Kocanız kötü birisi değilse nasıl davranacağını bilmiyor.
1- kesinlikle piskologa gidin.
2- kocanız ne yapması nasıl davranması gerektiğini bilmiyorsa bunu ona anlatabilecek arkadaşlarına durumu iletin ( ama habersiz olsun doğal)
3- kocanıza abisinden daha önemli birisi olduğunuzu biraz zamana yayarak öğretmeye çalışın
4- ayrılalım bitti öyle böyle çok erken çok yıkıcı kelimeler gerek yok
5- bir bireysiniz bunu da dikkate alın karşı tarafın bunu anlaması lazım
6- bol bol dua edin
7- eşinizle Beraber gidip gelebileceginiz makul ve örnek davranış sergileyebilecek evli arkadaşlarınız varsa sık sık gidip gelin kocanız görerek ögrenir belki
8- Allah yardımcınız olsun.

Back
X