Eşim ve yeni işi

BerilinAnnesi

bi beştaşım bile yok
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
610
4
46
İstanbul
arkadaşlar kaç gündür kafamı bulandıran sorunlarım var sizlerin de fikirlerinize ihtiyacım var çünkü; içinden çıkamıyorum. Eşimin çalıştığı firma iflas etmek üzere , eşim de yeni bir iş buldu ama işyeri kararı eşime bıraktı. yani eşim işyerini tercih ederse istediği zaman başlayabilir. Bu arda bu işyerinin 3 haftada bir gece vardiyası ve yurrtdışı seyahat etme durumları var.Ayrıca halihazırda çalıştığı işyerinden 3.000tl alıyor; yeni işyerinden de 2.500 teklif edildi bunlar iş ile ilgiliydi. Şimdi benim 1,5 yaşında bir bebeğim var ve sırf bana yakın olsun diye gelip yakınımda ev tutan bir kızkardeşim var, yeni taşındı yanıma. eşim bu yeni işi kabul ederse bizim avrupa yakasının bir ucundan anadolu yakasının diğer ucuna yerleşmemiz gerekiyor. anadolu yakasında eşim gecenöbeti ve ya yurdışına gittiğinde çocuğumla orda tek başımıza kalacağız. O kadar istediğimiz halde kızkardeşim yakınıma yeni geldi burda bana yakın en az 2 sene kalacak, onlarda tainleri çıkınca gidecekler. ŞİMDİ siz olsanız taşınmayı kabul eder misiniz ben çok ikilemde kaldım.

Cocugum kücükse ve kardesime yakinsam tasinmam.Kizini adi beril galiba.benim kizimin adida beril.
evet beril benimkide. allah bağışlasın.
Zor bi durum gerçekten. kabul etmeyin diyeceğim ama ya iş bulamazsa daha mı iyi
bende iş bulur ama belki biraz beklemek mecburiyetinde kalacaz sıkıntı çekecez. kızım küçük şuan yaşadığım yerde kayınvalidemler de var kızım konusunda çok yardımcı oluyorlar sağolsunlar. kızkardeşimde tainci olduğu için anca bikaç sene kalacak yakınımda yine de ayrılmak istemiyorum da belbağlayamıyorum işte. uffff!

işkonusunda sıkıntı yaşamayız diyorsan o başka o zaman bence bu işi kabul etmesin. eşim yanımda olmayacaksa ne anlarım ben o evlilikten:85:

işkonusunda sıkıntı yaşamayız diyorsan o başka o zaman bence bu işi kabul etmesin. eşim yanımda olmayacaksa ne anlarım ben o evlilikten:85:

beklersek eninde sonunda bulacak eşim mühendis ama kendi iş alanında iş bulması biraz zaman alır. o zamana kadar da çalıştığı yerden ayrılırsa iyi olmaz tabi. yeni işyerinin eşimin kariyerine büyük faydası olacak eşim bu yüzsen çok istiyor. ama ben , ailem ve eşimin ailesi baskı yapıyoruz olmasın diye.

beklersek eninde sonunda bulacak eşim mühendis ama kendi iş alanında iş bulması biraz zaman alır. o zamana kadar da çalıştığı yerden ayrılırsa iyi olmaz tabi. yeni işyerinin eşimin kariyerine büyük faydası olacak eşim bu yüzsen çok istiyor. ama ben , ailem ve eşimin ailesi baskı yapıyoruz olmasın diye.

canım bu zamanda maddiyat olmadan hiç birşey olmuyor maalesef. eğer eşinin kariyerine büyük faydası olacaksa ben taşının derim. kızkardeşinin yanından ayrılmak istememeni anlarım ama hayat şartları maalesef. onlar da tayinci diyorsun zaten. ekmeğin nerdeyse orda olmak zorundasın, hem kendin, hem de çocuğunun geleceği için. eğer başlayacağı şirket eşinin işi konusunda bu kadar faydalı bir yer olacaksa hiç düşünme. bundan başka iş bulması zaten başlı başına bir problem bu zamanda. o yüzden ayağınıza gelen fırsatı kaçırmayın ben derim. devir mantık devri.

avrupa da nerede oturuyorsunuz eşinin anadolu da ki işi hangi ilçede olacak.
Taşınmadan bir süre eşin gidip gelse zaten arada da yurt dışına gidecekmiş.

canım bu zamanda maddiyat olmadan hiç birşey olmuyor maalesef. eğer eşinin kariyerine büyük faydası olacaksa ben taşının derim. kızkardeşinin yanından ayrılmak istememeni anlarım ama hayat şartları maalesef. onlar da tayinci diyorsun zaten. ekmeğin nerdeyse orda olmak zorundasın, hem kendin, hem de çocuğunun geleceği için. eğer başlayacağı şirket eşinin işi konusunda bu kadar faydalı bir yer olacaksa hiç düşünme. bundan başka iş bulması zaten başlı başına bir problem bu zamanda. o yüzden ayağınıza gelen fırsatı kaçırmayın ben derim. devir mantık devri.

yarenay çok çok teşekkür ederim. bende böyle düşünüyorum ama aması var işte kardeşimi boşuna yanıma çağırmış oldum. gidip orda yalnız kalacağımı bilmek de beni caydırıyor. şimdi çıkmam lazım herkese teşekkürler.

Eşinizin eski işinin geleceği pek yok.
Bulunduğunuz yere yakın biryerden iş bulabilme ihtimali çok yüksekse beklenebilir. Bu biraz da birikiminizle alakalı.
Ama değilse bu işi kaçırmak anlamına gelir.

bence arabanız warsa tasınmaya gerek kalmaz , esınız yenı ısyerıye konusup yol parasının bı kısmını onlardan talep edebılır. ben de bı uctan bı uca gıdıyorum her gun hem de otobusle, arabam olsaydı cok da sorun etmezdım sanırım bu durumu..

parasız işsiz kalınca kardeşinizi ne yapacaksınız bak onların tayini çıkınca gidecekler kendi ağzınızla söylüyorsunuz işi için gidecekler insanlar ülkeler değiştiriyor şehirler değiştiriyor siz karşıyamı geçemiyosunuz ayda bir kere yanlız kalmak falan nasıl problem olabilirki şehrin göbeğinde her imkan elinizin altında sanki köyde kalacaksınız uzun seyahatlerde kardeşinde yada o sende kalır bence abartmayın ve ekmeğiniz nerdeyse oraya gidin

servis falan yokmu? ben hergün bayrampaşadan gebzeye işe giden biliyorum..öyle birşey olabilir..ama bence 2500 tl iyi bir maaş bu devirde..
ve eşiniz iş bulamazsa, küçük çocuğunzuda var durum daha vahim olabilir gibi..eşiniz başka iş bulana kadar git gel yaparsa sorun bir nebze olsun
çözülebilir gibi..

ki ben kendimde gün içinde en az 4 saat yol yapıyorum..çalışırken bazı çilelere katlanmak lazım..

bence eşiniz iş bulmadan işten çıkmasın..ama iş yeri iflas etmiş ise mecbur çıkacak..

en iyisini siz bilirsiniz ama bir süre git gel yapsın bence..

servis falan yokmu? ben hergün bayrampaşadan gebzeye işe giden biliyorum..öyle birşey olabilir..ama bence 2500 tl iyi bir maaş bu devirde..
ve eşiniz iş bulamazsa, küçük çocuğunzuda var durum daha vahim olabilir gibi..eşiniz başka iş bulana kadar git gel yaparsa sorun bir nebze olsun
çözülebilir gibi..

ki ben kendimde gün içinde en az 4 saat yol yapıyorum..çalışırken bazı çilelere katlanmak lazım..

bence eşiniz iş bulmadan işten çıkmasın..ama iş yeri iflas etmiş ise mecbur çıkacak..

çözülebilir gibi..

işi kabul etsin mutlaka
bir süre gidip gelmeyi denesin,
eğer çok zorlanırsa taşınırsınız,
belki gidip gelmeyle götürebilir,
arkadaşlar demişler servis ve arabanız varsa yol parası talep etmesi çok mantıklı
ama eğer çok zorlarsa taşının, kardeşinizden uzak ama sabit güvenli bir geliri olan işte çalışmaya başlamasındansa eşiniz, kardeşinizin dibinde ama kocanız işsizken emin olun daha çok mutsuz olursunu.

Benim arkadaşımın eşide yurt dışına çok çıkıyor, hemde en kısa sürelisi 15-20 gün oluyor. Arkadaşımda küçücük bebeğiyle tek başına kalıyor böyle zamanlarda. Aslanlar gibiler.
Sonuçta eşinizin işi için güzel bir imkan, bu işsizlikte iş bulmuş eşiniz hemde kariyerini etkileyecek bir iş. Siz kardeşinizi, kayınvalidenizi falan bırakın. Kendi rahatınız için eşinizin iş hayatını hırpalamayın.
Bir kadın evde eşi olmasada kendine ve çocuğuna bakabilir. Bunun için kimseye muhtaç değilsiniz. Bu durumda olan binlerce kadın var ve hepsi pekala başarıyorlar sizde başarabilirsiniz. Sanıldığı kadar zor bir durum değil.

ekmek nerde sen orda doğduğun değil doyduğun yer :))

belki eşin işe servisle felan gidip gelebilir ? yani taşınmadan iş yerine gidemezmi eğer gidemiyosa taşın sen diyosun kariyeri için önü açık diye

Back
X