Eşim yüzünden kendimi kötü çirkin hissediyorum. Tanımadığım insanların fikri lazım?

Vanilyaliyengec

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2022
8
-14
1
31
Eşimle sevgiliyken ufak tefek sorunlarımız oluyordu ama bu kadar çok değildi. Hersey ailesiyle tanışma olduktan sonra başladı. Çevresinde is yerinde ailesinde kim varsa kapalı olmamla alakalı sorun etmiyo güya ama imalarda bulup duruyorlardı. Ve zamanla eşimin tavırları çok değişti. Bana en ufak şeyde bağırmasi hakareti olmaya başladı. Ama ufak hakaretler degil bunlar. Sonra bir kızla mesajlarını yakaladim. Yani bana bunu yapacağını dusunmuyordum hic. Bir günlük konuşmaydı ben gördüm ve devam etmedi gormesem bilmiyorum tabi sonucu nolurdu. Neyse yeni evliyiz sadece mesaj bir sans verdim bir senedir baska bu konuda birseyi olmadi görmedim olsa gorurdum ama herseyine bakıyorum. Ama esimin asla bana sevgiliyken nisanliykenki halleri asla yok. Seviyor gibi ama o eski adam yok karsimda insanlarin yaptiklari konusmalari onu etkilemiyor gibi davraniyor ama eminimki ama bilinc altina giriyor. Beni zamanla begenmemesine ya da benden uzaklasmasina sebep oluyor gibi hissediyorum. Normalde çevremde aşırı beğenilen bir kadınım yani kapalı olmama rağmen dikkat cektigimi kadınsı olduğumu söylerler başka baska insanlardan yüzümun çok güzel olduguna iltifatlar almışımdır. Meslegimde cok iyi ust duzey bir ise sahibim hani bunca özelliğim varken esimin böyle seyler yapması beni incitiyor. Ve sokakta bir yerde açık birisini gorse bakmaları başladı bunlar yoktu çevredekilerin kapali olmama laf etmelerinden sonra başladı bu da. Bilinc altına o kadınları sokuyor yaptıkları söyledikleri şeyler sanki. Artık o kadar psikolojim bozuldukuaçılmayı bile düşünmeye başladım. Hamileyim bu arada. Bana yol gösterin lütfen. Çok uzun oldu kusura bakmayın:)

Sorunun kaynağı ne eşinin bilinçaltı ne de çevredeki yorumlar. Asıl sorun, senin sorunu kendinde araman. Sen tesettürün içinde mutlu değilsin belliki ve bunu kompleks yapmış olabilir misin?

Esime direk demiyorlarki esin acik soyle böyle. Başka konular üzerinden kapalilik laf dokundurmacaları
Esime direk demiyorlarki esin acik soyle böyle. Başka konular üzerinden kapalilik laf dokundurmacaları
Diyelim ki işyerindekiler öyle. Eşiniz çocuk mu?
Birileri başörtüsü ile ilgili olumsuz birşey söyledi diye sizden soğuyorsa aslında hiç ısınmamış demektir.
Baska bir kadınla mesajlaşması, dışarıda kaşının gözünün oynamasının sizin başörtünüzle ilgilisi yok. Sanki siz başörtünüzü çıkarsanız eşiniz sadakat abidesi olacak.
Sırf bu sebeple başörtü takmak istememeniz de eşinizin güya başkalarının laflarından etkilenmesi kadar saçma.

Eşimle sevgiliyken ufak tefek sorunlarımız oluyordu ama bu kadar çok değildi. Hersey ailesiyle tanışma olduktan sonra başladı. Çevresinde is yerinde ailesinde kim varsa kapalı olmamla alakalı sorun etmiyo güya ama imalarda bulup duruyorlardı. Ve zamanla eşimin tavırları çok değişti. Bana en ufak şeyde bağırmasi hakareti olmaya başladı. Ama ufak hakaretler degil bunlar. Sonra bir kızla mesajlarını yakaladim. Yani bana bunu yapacağını dusunmuyordum hic. Bir günlük konuşmaydı ben gördüm ve devam etmedi gormesem bilmiyorum tabi sonucu nolurdu. Neyse yeni evliyiz sadece mesaj bir sans verdim bir senedir baska bu konuda birseyi olmadi görmedim olsa gorurdum ama herseyine bakıyorum. Ama esimin asla bana sevgiliyken nisanliykenki halleri asla yok. Seviyor gibi ama o eski adam yok karsimda insanlarin yaptiklari konusmalari onu etkilemiyor gibi davraniyor ama eminimki ama bilinc altina giriyor. Beni zamanla begenmemesine ya da benden uzaklasmasina sebep oluyor gibi hissediyorum. Normalde çevremde aşırı beğenilen bir kadınım yani kapalı olmama rağmen dikkat cektigimi kadınsı olduğumu söylerler başka baska insanlardan yüzümun çok güzel olduguna iltifatlar almışımdır. Meslegimde cok iyi ust duzey bir ise sahibim hani bunca özelliğim varken esimin böyle seyler yapması beni incitiyor. Ve sokakta bir yerde açık birisini gorse bakmaları başladı bunlar yoktu çevredekilerin kapali olmama laf etmelerinden sonra başladı bu da. Bilinc altına o kadınları sokuyor yaptıkları söyledikleri şeyler sanki. Artık o kadar psikolojim bozuldukuaçılmayı bile düşünmeye başladım. Hamileyim bu arada. Bana yol gösterin lütfen. Çok uzun oldu kusura bakmayın:)
Güzel arkadaşım kendin için doğru olan bu demişsin tesettüre girmişsin. Nasıl olur da eşin seni seçiminle yargılar. Herşey giyim kuşam mi. Allah'ın yarattığı her insan güzeldir kalbi niyeti güzelse tabiki. Lütfen başkasının gözünden bakma kendine. Aynaya bak ve ben Allah'ın mucizesiyim biriciğim de. İnan hamile halinle üzülmeye değmez eşine de merhamet versin Allah ne diyim

Ya bu dünyanın binbir türlü hali var. Şimdi dışarıda kapalısınız diye takan yarın Allah korusun kaza vs gibi bir şey olsa ayrılır herhalde. Seni evde en açık hallerinde görüyor da nasıl takıyor onu anlamadım hiç. İş arkadaşı örneğin kapalılar da şöyle vs gibi hadsiz bir şey söylüyorsa o da haddini bildirsin küçük çocuk mu eşiniz hemen etkileniyor. Gerçekten çok saçma bir durum. Bence kimseyle alakalı değil eşiniz açık olmanızı istiyor. Hele açık kadınlara bakması falan daha da alakasız. E siz de evde açıksınız. Eve gidince ilgisini çekiyorsunuz evden çıkınca ilgi mi bitiyor o zman. Emin olun anlattıklarınızın hepsi sadece eşinizle alakalı.

Kocanız sizin değerinizi anlasın diye açılıp kapanacaksaniz ohooo... Ayrıca güzellik bir yere kadar. Ne insanlar var bakınca güzellik anlayışımıza uymaz ama deli divane aşıkları vardır. Karakter uyumu, ten uyumu vs vs ilişkide çok etken var
Bırak güzel olmayı, sokakta bazen omzuma bile gelmeyen, çok çirkin, görseniz acıyacağınız kadınların ne aşk hayatı oluyor valla insan şaşırıp kalıyor.avmede falan öpe koklaya bitiremiyor erkekler. Sevecek olan seviyor valla.sevmeyene adriana lima olsa farketmiyor.

Bu konuyu konuşmayı deneseniz. Yani ailen ya da başkası etkiliyor olarak değil de böyle hissediyorum sebebi nedir gibisinden

Bırak güzel olmayı, sokakta bazen omzuma bile gelmeyen, çok çirkin, görseniz acıyacağınız kadınların ne aşk hayatı oluyor valla insan şaşırıp kalıyor.avmede falan öpe koklaya bitiremiyor erkekler. Sevecek olan seviyor valla.sevmeyene adriana lima olsa farketmiyor.
Kesinlikle. O yüzden kimse 'ben öyle güzelim şöyle sahaneyim' demesin:) emrata aldatildi, baksan taş gibi kadın:)

Adam da acaip ama siz de bana çom kompleksli geldiniz, kendi kılığınızdan utanıyorsunuz, kendinizi beğenmiyorsunuz.
Şu ülkede ne kafalar var arkadaş, ne yöneticiliği yapıyorsunuz merak ettim, bu acaip kafayla kimi ne şekillde yönetiyorsunuz?

Ben de tesettürlü kişilerin az yoğunlukta olduğu bir yerdeyim , işyerinde zaten kimse yok. Kendimi de çok beğeniyorum başkalarının fikri önemli olmamalı yetişkinlerin dünyasında . Hatta şöyle olaylar başıma geldi. Şal takıyorum. Sağlık turizmi de yapılan yerlerde çalışıyorum. Bone mi taksan acaba şal yerine diyen oldu , bir işyerini direkt bu konudan reddetmek durumunda kaldım direttikleri için Hiç umrumda olmadı , ben böyle kendimi beğeniyorum diyip geçtim. İnsan kendinden emin olduktan sonra kimseyi önemsememeli.

Bana türbani sorun ettiğini söylemedi hic ama insanların laflarindan etkilendigi cok belli

onların laflarından etkilenmiyor sadece direkt artık sizden etkilenmediğini söyleyemediğinden üzerine sos yapıyor çevrenin imasını ki varsa böyle bir şey. siz açılsanızda daha da kapansanız da durum değişmeyecek adamın gözü dışarıda belli. sizin açılsam mı acaba diye düşünmeniz kendinizi komple ona endekslemeniz muhtemelen sizi daha kolay vazgeçilebilir yapmıştır gözünde.

Evde genelde çok açık giyiniyorum zaten yani benimde zaten anlamadığım birazda bu. Onların dışarıdaki halinden daha açık halimi evde görüyor ve sunu diyemiyor demekki kendine. Benim karımda evde birtek bana özel böyle giyiniyor diye dusunemiyor ve is yerinde de herkesin kafa yapısı çok zıt bu duruma hani kimse alenen birsey diyemez zaten. Ama imalı seyleri onu çok etkiliyor ve banada anlatiyor sürekli is yerindekilerin yaptiklarini ettiklerini dediklerini falan. yani bunlardan cok bahsettiği icin bu durumun ciddi ciddi bilinc altina isledigini düşünüyorum suan hamileyim zaten seksi bir halim yok ama mesele hamilelikten oncesinden basliyor zaten
Evlenmeden once kapalı değil miydin, ayni cevreye sahip degil miydi eşin, evlendikten sonra mi fikri değişti kapali olmanla ilgili?

İş hayatında 27. Yıla girdim, yüzlerce şirketle çalıştım yerlisi, yabancısı aşırı türban karşıtı diye tanımlanacak tek bir şirket görmedim. İş yerinde de kimsenin eşinin türbanını soran, irdeleyen insan görmedim. Eşiniz yalan söylüyor bence boşuna insanların günahına girmeyin. Gözü dışarıda olan eşinizin bizzat kendisi, kendinizi çevre falan diye kandırmayın.
Sektöre ya da patronun kafa yapısına göre olabiliyor aslında. Benim çalıştığım yere türbanlı alınmıyor mesela. İşe girmek için gerekli şartlardan bir tanesi türbanlı olmamak.
Ama tabi kimse kimsenin türbanlı karısıyla uğraşmıyor, o ayrı mevzu. Yani ben 5 yıldır çalışıyorum aynı yerde, iş arkadaşlarımın karısı açık mıdır, kapalı mıdır bilmem mesela.
Adamda sıkıntı var muhtemelen. İş arkadaşları ne yapsın.

Seven bir adamın kararını etraftakiler değiştiremez hanımefendi. Konuşsalar bile 'o benim karım, size onun inancı veya kıyafetiyle ilgili konuşmak düşmez' diyebilir. Ben eşinizin size olan sadakatsizliğinin başörtünüzden veya onun çevresindeki kişilerin başörtüsünden hoşlanmamasından kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Neticede eşiniz de size açılmanızla ilgili bir şey dememiş. Konuyu buraya bağlayarak kendinizi boş yere yıpratıyorsunuz. Problem eşinizde. Açılıp çok rahat giyinip manken edasında gezseniz bile o göz dışarıya bakıyor. Siz nasıl istiyorsanız öyle giyinmeye devam edin. Hep affedici olmayın, nasıl olsa bana şans veriyor ya diyerek iyice bundan faydalanıyor gibi geldi. Rest mest çekin en azından...

Back
X