Eşim yüzünden kendimi kötü çirkin hissediyorum. Tanımadığım insanların fikri lazım?

Vanilyaliyengec

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2022
8
-14
1
31
Eşimle sevgiliyken ufak tefek sorunlarımız oluyordu ama bu kadar çok değildi. Hersey ailesiyle tanışma olduktan sonra başladı. Çevresinde is yerinde ailesinde kim varsa kapalı olmamla alakalı sorun etmiyo güya ama imalarda bulup duruyorlardı. Ve zamanla eşimin tavırları çok değişti. Bana en ufak şeyde bağırmasi hakareti olmaya başladı. Ama ufak hakaretler degil bunlar. Sonra bir kızla mesajlarını yakaladim. Yani bana bunu yapacağını dusunmuyordum hic. Bir günlük konuşmaydı ben gördüm ve devam etmedi gormesem bilmiyorum tabi sonucu nolurdu. Neyse yeni evliyiz sadece mesaj bir sans verdim bir senedir baska bu konuda birseyi olmadi görmedim olsa gorurdum ama herseyine bakıyorum. Ama esimin asla bana sevgiliyken nisanliykenki halleri asla yok. Seviyor gibi ama o eski adam yok karsimda insanlarin yaptiklari konusmalari onu etkilemiyor gibi davraniyor ama eminimki ama bilinc altina giriyor. Beni zamanla begenmemesine ya da benden uzaklasmasina sebep oluyor gibi hissediyorum. Normalde çevremde aşırı beğenilen bir kadınım yani kapalı olmama rağmen dikkat cektigimi kadınsı olduğumu söylerler başka baska insanlardan yüzümun çok güzel olduguna iltifatlar almışımdır. Meslegimde cok iyi ust duzey bir ise sahibim hani bunca özelliğim varken esimin böyle seyler yapması beni incitiyor. Ve sokakta bir yerde açık birisini gorse bakmaları başladı bunlar yoktu çevredekilerin kapali olmama laf etmelerinden sonra başladı bu da. Bilinc altına o kadınları sokuyor yaptıkları söyledikleri şeyler sanki. Artık o kadar psikolojim bozuldukuaçılmayı bile düşünmeye başladım. Hamileyim bu arada. Bana yol gösterin lütfen. Çok uzun oldu kusura bakmayın:)

Çevre gerçekten etkiliyor benim eski eşimin ailesi de baya bir muhafazakardı mesela. Ben açık olduğum için hep ters ters bakmalarına, laf sokmalarına maruz kaldım. O kadar konuştular ki eşim de etkilenmeye başladı. Boşanmadan önce bana or*spusun sen zaten annem haklıymış, al kızını da kendin gibi yetiştir demişti. Ay bak yine sinirlerim bozuldu. Niye anlattığımı da bilmiyorum valla😂

Çevre gerçekten etkiliyor benim eski eşimin ailesi de baya bir muhafazakardı mesela. Ben açık olduğum için hep ters ters bakmalarına, laf sokmalarına maruz kaldım. O kadar konuştular ki eşim de etkilenmeye başladı. Boşanmadan önce bana or*spusun sen zaten annem haklıymış, al kızını da kendin gibi yetiştir demişti. Ay bak yine sinirlerim bozuldu. Niye anlattığımı da bilmiyorum valla😂
Sizinki de çok üzücü yani eşimin beni sevdiğini dusunuyorum maalesef hala öyle düşünüyorum yada kendimi kandırıyorum. Ama bilinc altına birsey oldu. Adam açık kadınlara ilgi duymaya başladı gibi geliyor. Ve sırf bu yüzden açılmak istemiyorum. Ama bir yandanda açılırsam belki birseyleri anlar diyorum kendi kapanmam icin belki israr eder anlayıp diyorum. Bazen o kadar başımı kapatmak istemiyorum ki. Kendimi öyle cirkin gibi hissetmeye başladım. Hani diyorum ya insanlar bana çok guzel kadınsın demelerine ragmen böyle hissediyorum.

Sizinki de çok üzücü yani eşimin beni sevdiğini dusunuyorum maalesef hala öyle düşünüyorum yada kendimi kandırıyorum. Ama bilinc altına birsey oldu. Adam açık kadınlara ilgi duymaya başladı gibi geliyor. Ve sırf bu yüzden açılmak istemiyorum. Ama bir yandanda açılırsam belki birseyleri anlar diyorum kendi kapanmam icin belki israr eder anlayıp diyorum. Bazen o kadar başımı kapatmak istemiyorum ki. Kendimi öyle cirkin gibi hissetmeye başladım. Hani diyorum ya insanlar bana çok guzel kadınsın demelerine ragmen böyle hissediyorum.
Ya lütfen böyle düşünmeyin, gerçekten eğer bir gün kendiniz isterseniz açılırsınız birşey diyemem. Ama eşinizin sizi güzel bulmadığını düşündüğünüz için bunu yapmayın. Madem açık kadınlara ilgisi var gibi, sizde evde böyle baya açık saçık seksi şeyler giyinin. İlgisini sizde atsın. Bide bazen hamilelik hormonları sebebiyle alıngan olabiliyoruz ya da çirkin hissedebiliyoruz kendimizi, bu geçici bir durum bunuda belirtmek isterim.

Ya lütfen böyle düşünmeyin, gerçekten eğer bir gün kendiniz isterseniz açılırsınız birşey diyemem. Ama eşinizin sizi güzel bulmadığını düşündüğünüz için bunu yapmayın. Madem açık kadınlara ilgisi var gibi, sizde evde böyle baya açık saçık seksi şeyler giyinin. İlgisini sizde atsın. Bide bazen hamilelik hormonları sebebiyle alıngan olabiliyoruz ya da çirkin hissedebiliyoruz kendimizi, bu geçici bir durum bunuda belirtmek isterim.
Evde genelde çok açık giyiniyorum zaten yani benimde zaten anlamadığım birazda bu. Onların dışarıdaki halinden daha açık halimi evde görüyor ve sunu diyemiyor demekki kendine. Benim karımda evde birtek bana özel böyle giyiniyor diye dusunemiyor ve is yerinde de herkesin kafa yapısı çok zıt bu duruma hani kimse alenen birsey diyemez zaten. Ama imalı seyleri onu çok etkiliyor ve banada anlatiyor sürekli is yerindekilerin yaptiklarini ettiklerini dediklerini falan. yani bunlardan cok bahsettiği icin bu durumun ciddi ciddi bilinc altina isledigini düşünüyorum suan hamileyim zaten seksi bir halim yok ama mesele hamilelikten oncesinden basliyor zaten

Evde genelde çok açık giyiniyorum zaten yani benimde zaten anlamadığım birazda bu. Onların dışarıdaki halinden daha açık halimi evde görüyor ve sunu diyemiyor demekki kendine. Benim karımda evde birtek bana özel böyle giyiniyor diye dusunemiyor ve is yerinde de herkesin kafa yapısı çok zıt bu duruma hani kimse alenen birsey diyemez zaten. Ama imalı seyleri onu çok etkiliyor ve banada anlatiyor sürekli is yerindekilerin yaptiklarini ettiklerini dediklerini falan. yani bunlardan cok bahsettiği icin bu durumun ciddi ciddi bilinc altina isledigini düşünüyorum suan hamileyim zaten seksi bir halim yok ama mesele hamilelikten oncesinden basliyor zaten
Çok garip. İşyerinde zaten açık saçık giyinilmez, en fazla dizin biraz üstünde etek giyiyorlardır o kadar. Bunun nesinden bu kadar etkilenebiliyor? Ne gibi imalar yapıyorlar mesela da bu kadar bilinçaltına giriyor, sizin hiç hoşlanmadığınız, gereksiz samimi bir kadın arkadaşı var mı mesela tanıdığınız bildiğiniz.

Çok garip. İşyerinde zaten açık saçık giyinilmez, en fazla dizin biraz üstünde etek giyiyorlardır o kadar. Bunun nesinden bu kadar etkilenebiliyor? Ne gibi imalar yapıyorlar mesela da bu kadar bilinçaltına giriyor, sizin hiç hoşlanmadığınız, gereksiz samimi bir kadın arkadaşı var mı mesela tanıdığınız bildiğiniz.
Yok onlarin giyimlerinden etkilenmesi degil kast ettigim asiri türban karşıtı bir yerde çalışıyor. Surekli benle ilgili sorular soruyorlar imalı bana kendi anlatıyor bunlari o da sen kapalısin hep ondan böyle oluyor benle uğraşıyorlar falan gibi yorumlarda bulunuyor ve bence açık olunca hoşmuş gibi hissetmesine sebep olacak seylerde deniliyor ama bana demedi bence boyle düşüncesine yol açıyor bunlar.

Muhafazakar ailenin yetistirdigi adam esine ve kendi kizina mi soyluyor bu lafi? Ha bi de belliki annesi daha once sizin icin boyle bir hakarette bulunmus.
Allah Allah derler kufur bunlarda iftira bunlarda minik yavruya bile dedikleri yakistirdiklari seylere bak. Ben de cok sinir oldum cidden. Kemiklerine ates dussun yansin kavrulsun bu eski esiniz ve kv niz

Bence sizin açık kapalı olmanızla alakalı değil eşinizin karakteriyle alakalı bir durum. Bu sayfada o kadar çok okuyoruz ki eşim beni beğenmiyor kilo aldın, camış gibi oldun diyor gibi çok çirkin sözlerle sonradan değişen. Açığı da var kapalısı da. Siz ne yaparsanız yapın emin olun eşiniz değişmeyecekti. Zira kafada bitiyor her şey. Zaten şu hayatta sizi yargılayan hiç kimseyi kabul etmeyin. Ben açık giyinirim tabi yerine göre giyinmesini bilirim Antalya'ya gittiğimde istediğim gibi memleketime gittiğimde biraz daha normal. Yani bunun bilincinde giyinsemde insanlar yargılayacak bahaneyi çok kolay bulabiliyorlar üstelik kendi çocuklarına bakmadan. Çok şükür şuan çıt çıkaramıyorlar ezdirmedim kendimi hepsini haddini bildirdim. Devam ediyor olsalardı zaten konuşuyor olmazdım. Kaldı ki eşim ve ailesi sorun edecek. En başta nasıl kabul ediyorsan öyle devam etmeli. Mesleğinizde de gayet iyiymişsiniz kimseye kötü gözle bakmasına bile müsade etmeyin bence. Bu sizin vereceğiniz tepkilere bağlıdır net olun hepsine ki nerede nasıl davranacaklarını bilsinler.

Bence sizin açık kapalı olmanızla alakalı değil eşinizin karakteriyle alakalı bir durum. Bu sayfada o kadar çok okuyoruz ki eşim beni beğenmiyor kilo aldın, camış gibi oldun diyor gibi çok çirkin sözlerle sonradan değişen. Açığı da var kapalısı da. Siz ne yaparsanız yapın emin olun eşiniz değişmeyecekti. Zira kafada bitiyor her şey. Zaten şu hayatta sizi yargılayan hiç kimseyi kabul etmeyin. Ben açık giyinirim tabi yerine göre giyinmesini bilirim Antalya'ya gittiğimde istediğim gibi memleketime gittiğimde biraz daha normal. Yani bunun bilincinde giyinsemde insanlar yargılayacak bahaneyi çok kolay bulabiliyorlar üstelik kendi çocuklarına bakmadan. Çok şükür şuan çıt çıkaramıyorlar ezdirmedim kendimi hepsini haddini bildirdim. Devam ediyor olsalardı zaten konuşuyor olmazdım. Kaldı ki eşim ve ailesi sorun edecek. En başta nasıl kabul ediyorsan öyle devam etmeli. Mesleğinizde de gayet iyiymişsiniz kimseye kötü gözle bakmasına bile müsade etmeyin bence. Bu sizin vereceğiniz tepkilere bağlıdır net olun hepsine ki nerede nasıl davranacaklarını bilsinler.
Normalde oyle bir kadınım sert konuşur tepkimi belli ederim. Ama bu durumda kimsenin alenen bana birsey dedigi yokki yada onada bilinc altina isletiyorlar alenen soyleseler ben zaten susmam ki. Ve esim eskiden cidden acik kadinlara bakan biri degildi bu sonradan başladı bu kadar ve ben gerçekten bunlardan bilinc altına bu kadinlarin hos oldugu yerlesti gibi hissediyorum

Normalde oyle bir kadınım sert konuşur tepkimi belli ederim. Ama bu durumda kimsenin alenen bana birsey dedigi yokki yada onada bilinc altina isletiyorlar alenen soyleseler ben zaten susmam ki. Ve esim eskiden cidden acik kadinlara bakan biri degildi bu sonradan başladı bu kadar ve ben gerçekten bunlardan bilinc altına bu kadinlarin hos oldugu yerlesti gibi hissediyorum
Ama bu kadar sizi kötü hissettiriyorsa belli başlı tavırları vardır belki bi sözle cevaplamayabilirsiniz aynı onlar gibi davranın. Sonradan başlamış bir durum olsa da bana göre açık olsanızda bunu yaşatırdı size. Erkeklerin çoğu zaten evlenince gözü dışa kayıyor maalesef bunu söylemekten ve şahit olmaktan nefret ediyorum ama çok sık yaşanan bir durum. Siz kapalı olmanıza yorumlamayın hiç moralinizi o konuda bozmayın bence. Bizde kaslı kıvanç tatlıtuğları görmek istiyoruz ama gerçekler bu değil onu napıcaklar :D

Muhafazakar ailenin yetistirdigi adam esine ve kendi kizina mi soyluyor bu lafi? Ha bi de belliki annesi daha once sizin icin boyle bir hakarette bulunmus.
Allah Allah derler kufur bunlarda iftira bunlarda minik yavruya bile dedikleri yakistirdiklari seylere bak. Ben de cok sinir oldum cidden. Kemiklerine ates dussun yansin kavrulsun bu eski esiniz ve kv niz
Annesi, babası, kardeşleri hepsi aynı lafları etmişler arkamdan. Aldatma, şiddet, oğlumdan ayırma, daha neler neler var da anlatmayayım şimdi. Eski eşimin kendi kızı değil bu arada benim ondan önceki ilişkimden olan kızım. Evladı gibi seviyor sanıyordum da sevmiyormuş. Neyse Allahlarından bulsunlar boşver.

Yok onlarin giyimlerinden etkilenmesi degil kast ettigim asiri türban karşıtı bir yerde çalışıyor. Surekli benle ilgili sorular soruyorlar imalı bana kendi anlatıyor bunlari o da sen kapalısin hep ondan böyle oluyor benle uğraşıyorlar falan gibi yorumlarda bulunuyor ve bence açık olunca hoşmuş gibi hissetmesine sebep olacak seylerde deniliyor ama bana demedi bence boyle düşüncesine yol açıyor bunlar.
Ya işyerinde bunu mu konusuyorlar cidden. Eşiniz dinlemese kulak asmasa olmuyor mu. İma ettiklerinde ben karımı bu haliyle seviyorum diyemiyor mu. Çocuk mu bu etkileniyor.

Yıl olmuş 2022 uğraştığımız şeylere bak. Kapalıymış açıkmış muhabbetleri. Lütfen siz kendinizi sevin , başkasına ihtiyacınız yok. Ayrıca açılıp kapanma kararıda size ait olsun mümkünse , kocam beni böyle begenmiyor öyle beğenir olaylarınada girmeyin boşuna . Karşıniza alıp açık açık düşüncelerinizi söyleyin , böyle kabul etmiş sevmiş evlenmiş şimdi ne değişti ?
Açık biriyim ama karşıma kapanırsan evleniriz veya kapanırsan hayatta evlenmem diyen kişiler çıktı yol verdim. Hayat benim hayatım kararlarda bana aittir.

Birileri sizi beğensin diye kapanmak yada açılmak nedir?
Eşin seni sevmiyor, seven insan dış görüntüsüne takılmıyor ablacım açıksa kapan diye zorlamıyor, kapalıysa açık kadınlara hiç bakmıyor.
Ailenin deyişleriyle dolduruşa gelip seni göz ile bile aldatıyorsa varsın yoluna gitsin.

Birincisi, eşine taviz vermekle büyük hata yapmışsın, çünkü taviz tavizi doğurur.
İkincisi ise, hayat senin hayatın ve sen bu hayatı başkaları benim hakkımda ne düşünür diye yaşarsan ömür boyu mutlu olamazsın.

İş hayatında 27. Yıla girdim, yüzlerce şirketle çalıştım yerlisi, yabancısı aşırı türban karşıtı diye tanımlanacak tek bir şirket görmedim. İş yerinde de kimsenin eşinin türbanını soran, irdeleyen insan görmedim. Eşiniz yalan söylüyor bence boşuna insanların günahına girmeyin. Gözü dışarıda olan eşinizin bizzat kendisi, kendinizi çevre falan diye kandırmayın.

evlenirken aklı nerdeymiş

eşim bana kapan dese öyle beğeniyorum dese kapı orda derdim muhtemelen. sevmiyorum çünkü. bu sıcakta ben kat kat örtüneyim kendileri şortla denize girsin bana bu büyük haksızlık ayrımcılık gibi geliyor açıkçası. konu bu değil tabi ama kapanma açılma mevzusu sizin kararınız olmalı eşinizin isteği değil

Back
X