Eşim

Arkadaşlar hepinize merhaba . Canımı sıkan o kadar boktan bir konu var ki . Lütfen yorumlarınızı bekliyorum . Ben evliyim ve 9 aylık hamileyim son zamanlarım. Geçen hafta annem geldi 1 hafta boyunca evi temizledik doğum temizliği yaptık annem şeker hastası yorula yorula yaptı kadıncağız bana yardımcı olmak için ben zaten hak getire tül astım onu yaptım bunu yaptım evim çpk büyük o yüzden herşeyi anneme yükleyemezdim . Neyse gelelim olaya ev temizlendiği için bende evi haliyle düzenli tutmaya çalışıyorum çünkü heran doğum başlayabilir misafir falan için değil he bebeğim için temiz olsun diye. Eşim dağıtıyor yani çorabını bile yerden kaldırmaz ses etmiyorum yapıyorum inanın hiç oturmuyorum gocunmuyorum da . Benim eşimin bir yeğeni var 2 yaşında görümcemle altlı üstlü oturuyoruz çok severim kızını gelir bize evi dağıtır doğacak kızımın odasında oyuncaklarla oynar asla gocunmam bişey demem çok severim onuda yatakların altından topları alırım dağıttıklarını toplarım. Ama asıl problem benim eşim yeğenini alır indirir aşağı çocuk çocuk hareketler eşyalarıma zarar verdiriyor bide arkasından gülüyor geçen birşeyi koparttırdı ses etmedim kurumuş güllerim var onları hep dağıtmışlar yani ben onları özenle saklıyorum ve artık yoruluyorum halim yok yani zor nefes alıyorum . Neyse dün yine geldi yeğenini alıp bu defa da bebeğimin odasında tüle astığım aparatı koparmışlar bide gülüyor gerçekten çok üzüldüm tabiki küçücük kıza bişey demedim öptüm onu ama yanında eşim var hiç mi acımıyorsun sen hamile eşine yardımcı olman gerekirken köstek oluyorsun eğleniyorum artık ciddi zorlanıyorum. Hadi diyelim oraları birşekilde toparladım ya sen benim özenle hazırladığım şeyleri neden göz göre göre bozduruyorsun ? Surat astım o daha çok surat astı bir tavırlar görmeniz lazım . Uzun oldu biraz kusura bakmayın ama haklı değilmiyim Allah askına ben yüz verdim zaten buna bu kadar
Işleri eşinize yaptırın görün bakalım bir daha ortalığı batırıyor mu , neden kendini yoruyorsun, ayyy sancım var diye ağla gez evde tüm işi de eşine yaptır, akıllı olun azıcık 😅

Şeker hastası yaşlı başlı kadına acımadınız mı hiç? 1 hafta boyunca dura kalka temizlik mi yaptırdınız? Doğum temizliği nedir yahu, normal temizlik yapılmıyor mu evinizde? Bence de çocuk odasını kilitleseydiniz, her an doğum olabilir bebeğin eşyası odası temiz kalsın tamam da, bu doğurmak üzere olan halinizle döne döne niye günlerce temizlik yaptınız?

Kendi canınızı düşünmeyin, hasta annenizin hatta karnınızdaki bebeğin bile canını düşünmeyin ama dip köşe temizlik önemli. Ya dengeniz bozulup düşseydiniz perde asarken? Yere çorap atan, eşyalarınızı kıran bozan adama haddini bildireceğinize yüz verin.

2 yaşındaki çocuk oyuncak gibi kapı kapı gezmez, annesiyle gelsin annesiyle gitsin. 4-5 yaşlarında olsa hadi bir derce de 2 yaş çok küçük. Boğazına bir şey kaçar, düşer bir yerini vurur ağır halinizle hızlı davranamazsınız. Ayrıca bebek doğduktan sonra da sevmek için devamlı gelmek isteyecek, belki kıskanacak, yazık o da bebek daha.

Sizce eşiniz baba olma potansiyeli taşıyor mu? Yardım edeceğine zarar veren bir adamdan bebek olduktan sonra yardım bekliyor musunuz? Çocukla sağa sola zarar verip kıran kırdıran, sonra da geçip gülen adamın akli dengesi yerinde olmayabilir.

yapmayın evet ev temiz olsun düzenli olsun bebek gelecek haklısınız ama eşiniz öyle yapıyorsa sizdr arkasını toplamayın. siz arkasını toplayıp ses çıkarmadıkça nasıl olsa yapıyor diye devam etmiş. ben yapmıyorum gücüm yetmiyor eşimde başlarda yapmadı şimdi baktı yapamıyorum beni beklemiyor kendi yapıyor

Neden bu kadar kendinizi ve annenizi yordunuz ki? Birini çağırsaydınız parasıyla yaptırsaydınız. Ayrıca canınızın kıymetini bilin çünkü sizden başka sizi kimse umursamaz. Siz bu şekilde yaptıkça tüm işleri adam demek ki yapabiliyor bir sorun yok modunda takılıyor. Ne kadar zorlandığınızın farkında değil. Siz muhtemelen bundan sonra yapamıyorum çok yoruluyorum deseniz bile size tepkisi naz yapıyorsun, abartıyorsun olacak. Çünkü bu zamana kadar gıkınız çıkarmadan yapmışsınız. Adam alıştığı gibi işi dalgaya, yüzsüzlüğü vurmuş.
Tepkinizi koyun artık. Bi zahmet çorabını kirli sepetine atsın! Bu kadar da öküz olmanın alemi yok. İnsan gibi yaşasın. 2 eli, 2 kolu var nihayetinde.
Bu şekilde sizin kıymetinizi bilmez eşiniz. Erkekler malesef fedakarlıktan anlamıyor. Onlara nazlı, niyazi, aşko kuşko bir kadın olacaksın. Öylesi kıymetli oluyor.

Arkadaşlar hepinize merhaba . Canımı sıkan o kadar boktan bir konu var ki . Lütfen yorumlarınızı bekliyorum . Ben evliyim ve 9 aylık hamileyim son zamanlarım. Geçen hafta annem geldi 1 hafta boyunca evi temizledik doğum temizliği yaptık annem şeker hastası yorula yorula yaptı kadıncağız bana yardımcı olmak için ben zaten hak getire tül astım onu yaptım bunu yaptım evim çpk büyük o yüzden herşeyi anneme yükleyemezdim . Neyse gelelim olaya ev temizlendiği için bende evi haliyle düzenli tutmaya çalışıyorum çünkü heran doğum başlayabilir misafir falan için değil he bebeğim için temiz olsun diye. Eşim dağıtıyor yani çorabını bile yerden kaldırmaz ses etmiyorum yapıyorum inanın hiç oturmuyorum gocunmuyorum da . Benim eşimin bir yeğeni var 2 yaşında görümcemle altlı üstlü oturuyoruz çok severim kızını gelir bize evi dağıtır doğacak kızımın odasında oyuncaklarla oynar asla gocunmam bişey demem çok severim onuda yatakların altından topları alırım dağıttıklarını toplarım. Ama asıl problem benim eşim yeğenini alır indirir aşağı çocuk çocuk hareketler eşyalarıma zarar verdiriyor bide arkasından gülüyor geçen birşeyi koparttırdı ses etmedim kurumuş güllerim var onları hep dağıtmışlar yani ben onları özenle saklıyorum ve artık yoruluyorum halim yok yani zor nefes alıyorum . Neyse dün yine geldi yeğenini alıp bu defa da bebeğimin odasında tüle astığım aparatı koparmışlar bide gülüyor gerçekten çok üzüldüm tabiki küçücük kıza bişey demedim öptüm onu ama yanında eşim var hiç mi acımıyorsun sen hamile eşine yardımcı olman gerekirken köstek oluyorsun eğleniyorum artık ciddi zorlanıyorum. Hadi diyelim oraları birşekilde toparladım ya sen benim özenle hazırladığım şeyleri neden göz göre göre bozduruyorsun ? Surat astım o daha çok surat astı bir tavırlar görmeniz lazım . Uzun oldu biraz kusura bakmayın ama haklı değilmiyim Allah askına ben yüz verdim zaten buna bu kadar
Sizin zaten bir çocuğunuz varmış 2. için acele etmeseydiniz keşke 🙄

Öncelikle bundan sonrası için yardımcı tutun. Annenize de size de yazık oluyor böyle. Çocuğa tavrınızı çok sevdim, ona bir şey dememeniz, kötü bir şey yapmış olsa da öpmeniz, belli ki tatlı bir insansınız. Onu eğitecek kişi siz değilsiniz sonuçta, annesinin sürekli size yollamaması gerekiyordu. Daha çok küçük, benim de var 2 yaşında kızım, bebekler hala. Eşinize gelince, sevdiği eşyaları biliyorsunuzdur, zarar verin. Tabi size fiziksel şiddet falan uygulayacak kadar bir hayvan değilse yapın bunu. Böyle hareketler olduğu zaman konuşmamak hiçbir işe yaramıyor, o normal insanlarda sonuç veren bir tepki. Sizinkine cehennemi yaşatacaksınız ki anlasın. Gorumcenin çocuğu yollamasına da engel olmak lazım, lohusayken çok zorlanırsınız. Öf bilmiyorum düşünürken yoruldum nerede büyümüş ay bu insanlar bunları kendileri düşünmeleri lazımdı aaaa.

Siz kendinize deger vermezseniz kimse vermez
Anneniz neden sizin evinizi temizliyor yapabiliyorsaniz birlikte yaparsınız yapmıyorsa yardımcı ile halledersiniz
Çocuğa tepki vermezseniz yarın bebek doğduğunda ortalık çok karışır
Bir zahmet kendi ailenize yönelin, eşinize ve çocuğa tepki verin bebek odasına sokmayın
Yarın bebek uyurken nasıl engel olacaksınız?

Böyle adamları baba yapmaktaki amacınız ne çok merak ettim. Adam sizi geçtim kendi öz evladı umrunda değil ki; sizin özenle evladınıza hazırladığınız odayı bu kadar kolay dağıtabiliyor, karnı burnunda eşini doğum riskine rağmen böyle uğraştırabiliyor.Kocanızın geleceğini gördüm ben, kendi evladını yeğenleri karşısında ezen o adam pfofili tam.

Sizde cok hatalisiniz annenize neden temizletiyorsunuz annenize acimayin ama kocanizin parasina aciyin o hicbirinize acimasin. Neden susup anlamasini bekliyorsunuz arkasiniz topluyorsunuz? Yegenini getirme yoruluyorum dagittiklarini topla benim yaptigim seyleri neden bozuyorsunuz demek cokmu zor bukadar pasif olursaniz adam evde at kosturmaya devam eder

Ona bişey dememiş buna bişey dememiş e sonra üstüne çıkarlar böyle hayatım. Susmaman gereken her yerde susmuşsun çünkü. Kimse senin bunlardan rahatsız olduğunu bilmiyor ki. E yapmak da işlerine geliyor eğleniyorlar tembellik yapıyorlar. Hiçbir şeye ses etmezsen herkes herşey yolunda der keyfine bakar. Surat yaptım diyorsun misal. Neye surat yaptığını bile anlamaz ki erkek milleti, aman hamile ya huysuz işte deyip geçmiştir sallamamıştır bile

Esinizde doguracak herhalde. Madem simarik cocuklar gibi davraniyor, bu kadar yuz vermeyin. Asıl hikaye dogumdan sonra baslayacak haberiniz olsun

9 aylık , ha doğurdu ha doğuracak halde iken ; neden büyük temizliğe kalkıştınız , pencerelere tül astınız ?

Anneniz de , siz de çok hatalı davranmışsınız. Önce can sağlığı gelir , geri kalanlar halledilir.

Yeğenini eve getirip , onunla yerlerde yuvarlanabilen , oyunlar oynayabilen eşiniz bu sırada neredeydi ? Tülleri neden eşiniz takmadı ?

Bazı arkadaşlar , "kadın tutup para verseydiniz; eşiniz böyle davranmazdı" demiş. Buna katılmıyorum. Neticede o perdeye taktığınız süse de , perdeye de para verilmiş ancak eşiniz , onu koparıp gülebilen bir insan(!).

Bu durum size ders olsun. O ev ikinizin. Temizliğini de siz yapamıyorsanız , eşiniz yapmalı.

1-2 gün sonra bebek doğunca ne olacak ? Görümcenize de uygun bir dille ,kızını sevdiğinizi ancak evdeki büyük çocuk(!) olan eşiniz sebebiyle, 2 çocuğun arkasını toplayamadığınızı söyleyin.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Eşinizin davranışları sebebiyle ; doğumdan sonra da önceliğiniz, kendinizin ve bebeğinizin sağlığı olsun.

ben yüz verdim zaten buna bu kadar
Doğuma az kala hem şeker hastası annenizi hem kendinizi niye yordunuz? İkinizinde canına yazık, bebeğinize de günah perde asarken düşseniz ne olacak?
Eşiniz sadece sizi değil doğacak bebeğini de zerre kadar düşünmeyen biri.

Hem siz kendi kıymetinizi bilmezseniz kimse kıymet vermez, sözde eş ve baba olacak adam böyle pişmiş kelle gibi gülüp eğlenir azıcık laf ettiğinizde de yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali sizden fazla surat asıp trip yapar.

Bundan sonra haftada bir kadın çağırın ev temizliği için eşiniz paşa paşa ödesin kadının parasını, bebeğinizin odasını da kilitleyin kimse giremesin, eşiniz evi dağıtınca toplattırın yok öyle saray soylusu paşazade gibi her işi kadına yaptırmak, o evde yaşıyorsa evin temizliğine yemeğine bulaşığına iştirak edecek, surat assa dahi her işi yaptırın 3 -5 gün surat asar laf söyler siz dik durur geri adım atmazsanız mecbur süngüsü düşer.

Allah sabır versin okurken sinirlendim. Eşiniz tam hödük şaşırtmıyor bu erkekler artık. Yemek falan yapmayacaksınız bunlara anca o zaman akıllanacaklar. Madem o evde hamile halinizle evin işleri, yemeği, görümcenin çocuğuna kadar siz uğraşıyorsunuz aç kalacak kendisi de. Ayrıca şu şımartık yetiştirilen çocuklara da katlanamıyorum ben hoş eşiniz zorluyor resmen çocuğuda. Görümceniz size yardımcı olmuyor mu? Ailelerle altlı üstlü oturmaya gerçekten karşıyım hatta mahalleler bile yakın olmamalı.

Eşiniz çok düşüncesiz ve saygısız davranmış insan her şeyi geçtim aman çocuğum mikrop kapmasın diye temiz tutmaya çalışır bari ama oda yok ne yazıkki. Biraz kızın siz de sessiz kalmayın. Doğumdan sonrada size yardım etmeyecek gibi buda ayrı üzdü beni ne yalan söyleyim Allah yardımcınız olsun.

Annenize üzüldüm ben
2 yaşındaki çocukla çocuk olan adamın cebinden para çıkmasın diye yorulmuş kadın.
Yardımcı tutun,acımayın böyle zekasız adamlara ya. Hasta kadın onların pisliğini temizlemek zorunda değil.

Back
X