• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim

ruyagibiseker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2007
1.037
8
116
44
İstanbul
merhaba arkadaşlar

belki bir dert sayılmaz ama içimden geçenleri paylaşmak istedim.belkide benim gibi olanlar vardır bilemiyorum.ben 5 yıllık evli ve bir evlat sahibiyim.çok şükür iyi kötü geçiniyorum.eşim öğretmen kimseye muhtaç değilim.ben oğlumdan dolayı daha doğrusu bakacak kimsem olmadığı için çalışamıyorum.ben sizlere eşimden bahsetmek istiyorum sizinde eşleriniz böyle mi?veya bana bir akıl verin istiyorum.eşim çok iyi niyetli 35 yaşında birisi.severek evlendik.bu evlilikte erkek olan taraf benim.eşim bana bağlı değil bağımlı.kendisinin hiç bir fikri yok şunu şöyle yapalım böyle olmasını istiyorum gibi.gerçek bir erkek figürü karşımda asla göremiyorum.herşeyi ben yaparsam yapar.gelecekle ilgili asla bir fikri yokturki 700 lira kira veriyoruz.çalıştığı işte daha çok kazanabilir.yalnış anlaşılmasın onu zorlamıyorum ama neden bir evimiz olmasın veya birikimimiz sağlık için.hep ben itelicem hadi şunu yapalım hadi bunu yapalım.maaş kartı bendedir.bütün ödemeleri ben yaparım.hiçbirşeye karışmaz.sorumluluk almak istemez.birşeyi yapması için 3-4kere söylemem gerekir.bazen olmadık şeylere takar.on kere aynı şeyleri söyler.aileside takıntılı çok proplemler yaşadık.şuan iyiyiz.eşim annesinden çok etkilenir.ama annesi bunu bilmez.yani beni herzaman korur onlara karşı.annesinin hayır diyeceği birşey yüzünden günlerce gerilir.o yüzden hayır diyebilir mesela.bunun yanında tabiki artı özellikleride çok fazla.oğluma çok iyi babadır.sormadan asla birşey almaz( bu bazen kötü bazen iyi kendi insiyatifi yoktur)giydiğime yediğime karışmaz.5 yıldır dahada bağımlı olan bir erkek.hiç kendini geliştirmeyen senin açtığın muhabbetler dışında çok da söyleyecek sözü olmayan bir erkek.

karşımda dimdik duran ben düşersem yaslanabileceğim bir erkek yok maalesef.5 yıllık süreç beni çok yordu ailesi bir yandan kendisi bir yandan oğlumda çok zor bir bebekti.ben sessizsakin bir insanken şimdibağıran bir insan oldum . çok yoruldum.en ufak birşeyde ben demeden olsun istiyorum.onu yaptınmı bunu yaptınmı çok zor.2 yaşındaki oğlum neyse o da o benim için.sadece akıl istiyorum.okuyan herkese teşekkürler

açıkçası biraz daha ot gibi yaşayan bir adam. sıfır risk sıfır dırdır. kontrol sizde...

çok güzel gibi görünse de yaşayan için monoton ve sıkıcıdır. eşim böyle olsun ister,kızar,sever,üzülür gibi kavramlar bile kullanmazsınız çoğu zaman çünkü neredeyse eşinizin duygularını bile yönetirssiniz.
bütün kararlar kurallar sizdedir. bu yük zamanla çökertir adamın omzunu.
biz bayanlar sırtımızı dayamayı istedğimizde o omzu yumruklamak isteriz. dalgasız bir deniz insan da heyecan ve heves bırakmaz.
ama bu onun kişiliği ve değişmesi çok zor.imkansız değil ama zor.

sizde hayatınızı renklendirmeye bakın. başka şeylerle de meşgul olun.

arkadaş çevresi var mı?
maç izler mi?
hobileri var mıdır?

sürüden ayrılanı kurtlar kapmaz biraz aksiyon istiyorum deyin. biraz iteleyin. hafta da en az 2 kere şaşırtılmak istiyorum diye şart koşun. en azında bir süre sizin zorlamanızla bir süre sonrada alışkanlık haline gelerek değişebilir. ilişkinizde en azından aktif olabilir.

böyleside zor bi durum sürekli sizin karar vermeniz sizide yıpratıyor haklı olarak:umursamaz:

evet çok nazzo .şuan oğlumu bırakıcak kimsem yok deli gibi çalışmak istiyorum.çünkü onun birşey yapacağı yok.hani erkekler düşünürya nasıl çalışsam nerden para kazansam onları düşünüyorum.açmısın sen yicekmisin sen yersen yerim.gidelimmi sen istiyorsan gidelim.cazip gibi görünebilir ama bir birey yok karşımda

canım haklısın sıkılmakta kadın biraz yönetilmek ister. biraz, hadi şunu yapalım, şuraya gidelim, hayır öyle değil böyle diyen bir eş ister. bi konuyu tartışıp beyin fırtınası yapmak ister. siz eğer biraz dominant bir kadınsanız oda koyvermiş kendini işte.. benim yerime düşünen, karar veren biri var nasıl olsa diyip rehavete kapılmış bence... bi taktik geliştirin. ilk önce bir konuda şöylemi yapsak böylemi yapsak diyip ona sorun insiyatif almasını sağlayın. sonra ona ne kadar doğru karar verdiğini biraz abartarak ifade edin. böyle böyle karar vermenin o kadar da korkutucu olmadığını, yanlış seçim yaptığında dünyanın sonunun gelmeyeceğini bütün şefkatinizle ona hissettirin.. mesela bi yere giderken beğendiğiniz iki kıyafet seçin hayatım onumu giysem bunumu giysem diyin. o karar versin.. bi ortamda konuşurken "hayır eşim böyle bir şeyi kabul etmez" filan diyin.. mesela arkadaşlarınız sizi bir yere davet etmiş olsun "hayatım ayşeler şuraya çağırdı ama sen rahatsız olursun diye gitmedim diyin... ne zaman dışarıya çıksanız arayın ben buradayım yada şuraya gidiyorum diye haber verin... bi süre sonra otomatikman siz aramadığınız da o size soru sorucak.. kısacası anlatmak istediğim ezberini bozun...bi süre -mış gibi yaparsanız gerçek olur. yakınımızın eşi böyleydi... ama üzerinde çok çalıştı ve başarılı oldu.. her erkeğin defosu vardır. ama yerleri farklıdır.. bu gibi şeyler sizi yormuş olabilir anlıyorum.. ama bu asla sevginizi törpülemesin. başarılar diliyorum:)

çok fazla sorumluluk almışsınız..
biraz sorumsuzluk yaoın ki karşı taraf elini taşın altına koymak zorunda kalsın.

fazla sorumluluk alanlardanım..
evin faturası alışverişi temizliği çocuk bakımı vs hepsi itinayla bende.
en çokta ağrıma giden : kızımla alışverişe gidince o kadar poşeti çocuk arabasına takıp eve kadar sürüklemek :S
en başta bu sorumlulukları paylaştırmadığım için pişmanım ama düzene gireyim külahları değişcez aklinialirimsmile
sanada şiddetle tavsiye ederim :)
.

Büyük eltim böyledir.Sizin gibidir kocasıda eşiniz gibi.
Eltim herşeyi sırtlanır tek başına koşturur.Çocukların dersleri,okulları,toplantıları,ev,iş hayatı,iş seminerleri,şehirdışındaki işiyle ilgili seyahetleri,evin alışverişi..Evi tadlata soktular onda bile eltim ustalarla gitti anlaştı.Seçti malzemeyi filan.
Bir kadın olarak ben bunu doğru bulmuyorum.Erkekse erkek kardeşim,ben onun arkasındayım..
Eltim bana çok özenir(kötü anlamda değil)hep dile getirir bunu.Ne güzel her attığınız adım aynı diye.
Arkadaşların dediği gibi eşinize bol bol sorumluluk verin,ha şu saate kadar yapmadığı şeyi ne kadar başarabilir orası tartışılır ama:bbo:

fazla sorumluluk alanlardanım..
evin faturası alışverişi temizliği çocuk bakımı vs hepsi itinayla bende.
en çokta ağrıma giden : kızımla alışverişe gidince o kadar poşeti çocuk arabasına takıp eve kadar sürüklemek :S
en başta bu sorumlulukları paylaştırmadığım için pişmanım ama düzene gireyim külahları değişcez aklinialirimsmile
sanada şiddetle tavsiye ederim :)
.

Çok nadirdir alışverişe gitmem.Kızımın btecekde gideceğim yoksa gitmem.Ararım söylerim onu şunları alırmısın gelirken diye;mesajla der.Şekerim bile bitmek üzereyken ararım söylerim gidip onuda almam;ki hiç dibini getirmem bitmeden aldırırım.Ne olur ne olmaz diye.
Eve alacağım şeyler bellidir ekmek,Alyanın ufak giderleri filan.Geçende tek başıma pazara gittim 2 gün söylendim.Ki arabayla gittiğim halde.
Eşimde bana kızar herşeyi bana bırakıyosun diye;evin önünde araba,paranın yeri belli git de al der alamam alya uyuyor yeni uyudu sonra yemek yapıcam der sallarım.Yada biri gelecek diye uydururum.Bna ne..

yapmayan yapmaz kızlar.o çalışıyor ya yeter onlar için.27 senedir aynı,eskiden söylenirdim bana''bilerek yapmıyorum,bunlarıda ben yaparsam ,ben ölürsem sen sudan çıkmış balığa dönersin,hiç bişey beceremezsin''derdi.eve kömürü bile ben alırdım,hastane fatura,çocukların okulu akla gelen herşey.ama biliyormusunuz eskiden çok kızardım,şimdi işime karıştığı zaman kızıyorum ona,ayağımın altına dolanıyor gibi geliyor bana.iş yerinde olanları bile bana anlatır,ben ona fikrimi söylerim,söylediğimide uygular.

evlilikte sorumluluklar tek bir tarafa yüklenirse ister kadın olsun ister erkek mutlaka sorun çıkar.nitekim sizde de öyle olmuş.
eşinizi değiştirebilirmisiniz bana göre zor onun huyu bu çünkü.kimi insanlar yönetilmeyi sever sorumluluk almayı pek istemezler eşiniz gibi
siz yinede daha fazla iş verin ona.fatura alışveriş vs gibi.evliliğinizle ilgili bir karar alacaksanız ısrarla ondan fikir isteyin benim bir fikrim yok senin dediğini yapacağım deyin.
belki böyle böyle biraz omzunuzdan yük giderfisfisfis

Back
X