eşim...

anneyim78

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2014
184
29
18
35
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Hemen konuya gireyim. Dün eşim 3 kilo süt alıp gelmiş sütlaç yap diye, tamam dedim. O sırada annem aradı onunla konuşurken sordum ne kadar şeker koyayım diye bazen şeker ölçüsünü tutturamıyorum çünkü. Gerçi 3 kilo çok olur ama dedim evet bitiremeyebilirsiniz yarısını ayırabilirsin kaynat dolaba koy 2-3 gün sonra yapabilirsin yarısını da hem kalınca kurumazda dedi. Tamam dedim. Eşim geldi mutfağa sütün yarısını gördü tencerede bunu niye ayırdın dedi bende 3 kilo çok olur diye daha önce 1,5 kilodan yapıyordum zaten 2-3 gün yiyorduk. Kalınca kötü olur diye annemde yarısını kaynatırsan bozulmaz o bitince yaparsın diye tavsiyede bulundu bende öyle yapayım diye ayırdım dedim. Bunu diyen sen misin belki onun canı çok istemiş (yaptığım sütlaç 12 kase çıktı ki yiyeceği en fazla 2 kase biliyorum çünkü) tamam 2 gün sonra yaparım yine taze taze dedim. Açtı ağzını yumdu gözünü onun lafını dinleyecekmişim annem kim oluyormuşta bizim evimize karışıyormuş kendi annesi de karışamazmış o da bizim evde yapacağımız şeye iyide annem 3 kilodan yapma demedi ki kalınca kötü olur onu da 2 gün sonra taze taze yaparsın diye öneride bulundu dedim. Ama annen kim oluyorda bizim evimize karışıyor lafı çok zoruma gitti. İlk kez böyle bir söz duydum ağzından. Kayınvalidem genelde her şeyimize karışır ama ben daha bir gün olsun eşime annen kim oluyorda bizim evimize karışıyor gibi bir cümle kurmadım bunu akşam kendisine de söyledim. Sustu sonra ama ben tabii çok sinirlendim. Bu şekilde konuşamazsın ailem hakkında ben saygısızlık yapmıyorsam sende yapamazsın. İşine gelince canım annem oluyor (annem) gelmeyince kim oluyor öyle mi dedim. Saydım saydım sustu ama sinirim tepeme fırladı. Akşamdan beri konuşmuyorum. Size anlatıp rahatlamak istedim. Okuyup yorumlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

yerinde olsam 3 kilo sütten yaparım sütlaçı, çatlayana kadar onu yesin yemek falan yapma küslüğüde uzat ağzına gelenide say sende onun annesi bişey derse aynı şekilde karşılık ver öküze bak sen

Haklısın akşam aynen dediğim gibi 2 tane yedi o kadar. Sabah kalktı dolanıyor işe geç gitti bugün kızım kalktı kahvaltı hazırladım bende kızıma hadi gel kahvaltı hazır birlikte kahvaltı yapalım diyor. Aslında sütlaç koysaymışım keşke önüne kahvaltı yerine.

canım galiba iki kişisiniz napcaksınız onca sütlaçı onu anlamadım 1 kilodan bile dünya kadar çıkıyor yani
annen doğru demiş bekleyince hem tadı da değişiyor her zaman tazesi güzel olur eşin neden bu kadar abartmış ki olayı belki canı başka birşeye sıkkındı özür diler eminim haksız olduğunun farkındadır. sıkma canını

Haklısın akşam aynen dediğim gibi 2 tane yedi o kadar. Sabah kalktı dolanıyor işe geç gitti bugün kızım kalktı kahvaltı hazırladım bende kızıma hadi gel kahvaltı hazır birlikte kahvaltı yapalım diyor. Aslında sütlaç koysaymışım keşke önüne kahvaltı yerine.

özür diledi mi :47:

canım galiba iki kişisiniz napcaksınız onca sütlaçı onu anlamadım 1 kilodan bile dünya kadar çıkıyor yani
annen doğru demiş bekleyince hem tadı da değişiyor her zaman tazesi güzel olur eşin neden bu kadar abartmış ki olayı belki canı başka birşeye sıkkındı özür diler eminim haksız olduğunun farkındadır. sıkma canını

4 kişiyiz ama çocuklar birer kaseden fazla yiyemiyor ben zaten tamamından ya bir kase yerim ya da hiç yemem biliyor. Özür dileyeceğini hiç sanmıyorum burnundan kıl aldırmaz bende zaten özür dilemesini beklemiyorum. Bu anneme laf söyleme olayı ilk kez oluyor ama normaldede çok sinirli bir insan ve ben artık onun sinirinden usandım. Ve artık tahammülüm azaldı.

Annen cok haklı ama..iki kişiye 1 lt sutten yeter sütlaç
3 litreden sutlac yapsan bi dunya olur. Iki gün sonra kasede catlamaya, kurumaya başlar yenmez
Kadin işine de karışmasın ya erkekler
Moralini bozma hiç, üslubunda cok yerinde olmuş
Neyin ne olacağını o kadar iyi biliyorlarsa mutfaga kendileri girsin yapsın o zaman

Yada yapacaksın o kadar sütlaci, çöp olduğunu görecek, bir daha ses edermi bakalım:29:

Son düzenleme:
3 kilo sütün lafını mı ediyor şaşkın neresine yiyecek o kadar sütlacı? yesin yesinde sonra bulantıdan alsın soluğu acilde.. töbe töbe :) annenize söz söylemesi hoş olmamış, umarım hatasını anlar özür diler ve altından başka bir şey yumurtlamaz.

Hiç bi erkekten böyle sözler duymamıştım
Genelde kadınlar çekişir de benim işime karışmayın gibisinden
Bu da mutfağına karıştırmıyo madem ver sütlacı kendisi yapsın, de ki ben şekerini ayarlayamıyodum ondan annemi aradım madem sorma diyosun buyur sen yap

Sanırsın çok önemli bişey :1: 12 kase değil 24 mü istiyomuş hayret bişey

ay ben sütlaç yapmayı bile bilmiyorum böyle kocalara benim gibi cazgır ve cadı kız lazım he :36:

Kusura bakma esin ama bir erkegin bu tarz seylere karismasi cok itici. Sen al sutlacini git iceri iste ne karisiyosun kac kilodan olmus anne ne demis.

Bilmiyorum aralarinda problem var miydi neden boyle tepki verdi ama hatasini farkedip ozur diler umarim, ayip etmis cunku.

3 kilo sütün lafını mı ediyor şaşkın neresine yiyecek o kadar sütlacı? yesin yesinde sonra bulantıdan alsın soluğu acilde.. töbe töbe :) annenize söz söylemesi hoş olmamış, umarım hatasını anlar özür diler ve altından başka bir şey yumurtlamaz.

Tamam normalde agresiftir zaten ama mutfağa hiç karışmazdı bunu ilk kez yaptı ben zaten onun agresifliğinden yorulmuşken bir de bu şekilde saygısızlaşması beni çok sarstı.

Kusura bakma esin ama bir erkegin bu tarz seylere karismasi cok itici. Sen al sutlacini git iceri iste ne karisiyosun kac kilodan olmus anne ne demis.

Bilmiyorum aralarinda problem var miydi neden boyle tepki verdi ama hatasini farkedip ozur diler umarim, ayip etmis cunku.

Yok canım aralarında hiçbir problem yok 13 yıldır en ufak bir tartışmaları bile olmadı hatta annesiyle anlaşamaz annemle anlaştığı kadar ama akşam ne oldu da böyle oldu bilmiyorum.

annesi doldurdu demek ki ya da babası dıdısı vıdısı durduk yere söylenecek laf değil yani bu

Hiç bi erkekten böyle sözler duymamıştım
Genelde kadınlar çekişir de benim işime karışmayın gibisinden
Bu da mutfağına karıştırmıyo madem ver sütlacı kendisi yapsın, de ki ben şekerini ayarlayamıyodum ondan annemi aradım madem sorma diyosun buyur sen yap

Sanırsın çok önemli bişey :1: 12 kase değil 24 mü istiyomuş hayret bişey

Biliyor zaten hatta şekeri sorayım anne diye konuşuyorduk tam o sırada annem aradı zaten.

Yok canım aralarında hiçbir problem yok 13 yıldır en ufak bir tartışmaları bile olmadı hatta annesiyle anlaşamaz annemle anlaştığı kadar ama akşam ne oldu da böyle oldu bilmiyorum.

Hayır bi de 12 kase misafire bile yeter, nesine gözü doymuyo anlamadım

Yerinde olsam bundan sonra sütlaçtan başka bir şey yapmam, kahvaltıda öğlen akşam hep onu koyarım doydunmu doydunmu derim ne zamanki adam akıllı özür diler bende affederim o zaman bitiririm bu sütlaç faslını :1:

Back
X