• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim

Mesele dost, kuzen degil yahu genel bir tabirden bahsediyoruz
Misafir.
Benim akrabalarımın hiç biri yanımda değil tek tabancayım.
Arkadaşım da yok pek.
Çalışıyorum ve bu tip şeylere özenmiyorum
Ya arkadaş da sevmediği insanları ağırlamak istemez sanırım; o yüzden benim aklıma direkt dostları, akrabaları geldi zaten.

Dayatma misafiri kim ister ki?

Ben oluyorum nedeni yok.
Çocuklu misafir sevmiyorum gerçekten.
Kendim de gitmiyorum kimseye kolay kolay.
Akraba dısındakilerle pek bir irtibatım yok.
Yıllardır gurbetteyiz bunun da etkisi vardır belki.
Aman misafir gelsin, hizmet edeyim diye hiç içimden geçen bir şey yok

Benim açımdan misafir zaten evden bir birey gibidir.Yani kendi açımdan bakıyorum.O gelecek diye türlü hizmetlere koşturmuyorum ellerim ayaklarıma da karışmıyor zaten bu çok samimiyetsiz geliyor.Eşim dostum gelir birlikte yapar birlikte toplarız birlikte kaldırırız.Benim evladım olduğunda onunla kabul edilmemek bana ters bir olay..O düşünceye sahip insanı tek kalemde siler atarım.Nitekim sizin de çocuklarınız olabilir..
Belki de çok samimi olduğum için bu düşünceye sahip olabilirim evime gelen insanlara karşı..Yine de tabi saygı duyuyorum size.

Böyle konulara ben de bitiyorum. Birde bunun değişik versiyonu var; arkadaşım yok diye konu açılıyor; sonra onlarca arkadaş neymiş; yalan; herkes kuyunu kazıyor, bana ben yeter babında onlarca cevap.

Tabii ki zorlama, dayatma misafiri kimse istemez de; insanların hiç mi dostları, kuzenleri; iki hoş sohbet edecek tanıdıkları yok. Düşündürücü...

Elbette ki dayatma hoşlanmadığımız insanlar gelebiliyor ama ne bileyim ben gelsin oturalım çay içelim sohbet edelim hoşuma gidiyor :)

Merhaba kızlar
Hemen konuya giriyorum benim sorunum şu ki
Eşim eve misafir gelmesine tamamiyle karşı hiç bir şekilde istemiyor her misafir öncesi kavga ediyoruz bende aksine misafiri çok seven biriyim gidip gelinmesinden çok hoslanirim.
Bu kendi ailesi için de geçerli benim ailem için de geçerli anne baba kardeş dışında kimsenin gelmesini istemiyor misafir haber vermeden önce bunu eşime nasıl söylerim diye dusunuyorum olabilir mi böyle birşey ya sinir oluyorum artık aramızda büyük bi sorun oldu ne yapmalıyım sizce ?
cimri falan mı eşin hani misafir gelecek ikram vs olck diye mi düşünüyor

Ya arkadaş da sevmediği insanları ağırlamak istemez sanırım; o yüzden benim aklıma direkt dostları, akrabaları geldi zaten.

Dayatma misafiri kim ister ki?
Ben seve seve agirliyorum kimse zorla gelecek değil ya :) ama her defasında sorun olmasından biktim

Bende cocuguna sahip çıkmayani sevmiyorum evi başımıza yıkarlar her şeyimi kirarlar yatak odamdaki abajuru bile 3 yıllık evliyim evde aksesuar kalmadı artk almiyorum da ben birseyle uğraşırken onlar kırıyor ve aileler yapma oğlum Karışma demiyor

Benim esimde böyleydi bende aksine çok severim misafiri isterim hep gelen olsun oturalim çay pasta muhabbet edelim baktı ben baskın çıktım eşim alıştı şimdi kendi diyor cagiralim su gün bugün diye

Benim esimde böyleydi bende aksine çok severim misafiri isterim hep gelen olsun oturalim çay pasta muhabbet edelim baktı ben baskın çıktım eşim alıştı şimdi kendi diyor cagiralim su gün bugün diye
Ne güzel ne yaptınız peki

Arada sırada çağrın. Eşinize danışırken de epeydir görüşmediğim... diye cümleye başlarsınız. Bazı zamanlarda onlar gelmek için beni aradı dersiniz. Atıyorum saat 1 gibi çağırsanız en geç 5 gibi giderler herhalde. Eşinizde karşılaşmaz. Akşam eşinize de verirsiniz pasta börek. Hem misafir gürültüsü çekmez hem de midesi bayram eder.
Bunu bile sorun ediyorsa gelen misafirler arasında huyunu suyunu beğenmediği birileri falan olabilir. Ya da başka ihtimaller. Eşinizi en iyi siz bilirsiniz artık.

Back
X