Eşimdeki ve kv cesarete bakın !!!

Eşinin yaptığı çok büyük bir düşüncesizlik ama hepinizde hata var. Bir kere bebeğin daha çok küçük nasıl gidip nasıl döneceğini senin en başta hesap etmen gerekirdi canım. Bir bebeği kimse annesi kadar düşünemez maalesef. Üstelik bebek koltuğunu ne olursa olsun çıkarmayın o bebeğinizin yeri. Bizim arabada da çocuk koltuğu var diye arkaya en fazla 2 kişi oturabilir hiç çıkarmayız. Ki çıkartılmış en azından bagaja konulsaymış.

Eşin de giderken araba koltuğunun olmadığını nasıl farketmediğini anlamadım. Bebek küçük diye kucakta da yolculuk yapmamalı ama demek ki fazla itina göstermiyor bu konulara.

Konuya bakayım dedim aynı konu.
Arkadaşım neden gerginsin sen bu kadar ?
Bu bence bu meseleyle alakalı değil dolmuşsun da patlıyor gibisin ? Başka bir sıkıntın mı var.
İnsanlar neden içerledi söyleyeyim sana , sanki bir tek senin evladın varmış gibi davranman .
Eşinle bunun için huzurunu bozma , ne gerek var.

Evet tek sorun çocuk değil . Çok doluyum sanki bu da bi vesile olacakmış gibi herşeyi söyleyecektim kv .çok sinirliyim kendilrri 30 yaşındaki kızlarına bebek gibi davranıyorlar ama benimki söz konusu olunca ooo bişey olmaz.

Eşinin yaptığı çok büyük bir düşüncesizlik ama hepinizde hata var. Bir kere bebeğin daha çok küçük nasıl gidip nasıl döneceğini senin en başta hesap etmen gerekirdi canım. Bir bebeği kimse annesi kadar düşünemez maalesef. Üstelik bebek koltuğunu ne olursa olsun çıkarmayın o bebeğinizin yeri. Bizim arabada da çocuk koltuğu var diye arkaya en fazla 2 kişi oturabilir hiç çıkarmayız. Ki çıkartılmış en azından bagaja konulsaymış.

Eşin de giderken araba koltuğunun olmadığını nasıl farketmediğini anlamadım. Bebek küçük diye kucakta da yolculuk yapmamalı ama demek ki fazla itina göstermiyor bu konulara.

Eşim farketmezmi kendi çıkarmış koltuğu cenazeye gidiyorum diye. Benim çıkardığından haberim yok canım. Annesinin gönlü olsunda bebeğin ne önemi var

Konuya bakayım dedim aynı konu.
Arkadaşım neden gerginsin sen bu kadar ?
Bu bence bu meseleyle alakalı değil dolmuşsun da patlıyor gibisin ? Başka bir sıkıntın mı var.
İnsanlar neden içerledi söyleyeyim sana , sanki bir tek senin evladın varmış gibi davranman .
Eşinle bunun için huzurunu bozma , ne gerek var.

Evet tek sorun çocuk değil . Çok doluyum sanki bu da bi vesile olacakmış gibi herşeyi söyleyecektim kv .çok sinirliyim kendilrri 30 yaşındaki kızlarına bebek gibi davranıyorlar ama benimki söz konusu olunca ooo bişey olmaz.
İşte sorun bu aslın da başka , e ben sana da kızarım ki şimdi.
Sen neden kızıp sinirlenip bebeğine vereceğin sütü azaltıyorsun ?
Sen hiç merak etme , senin kuzunun da üstüne titreyeceklerdir.
Kızına öyle davranan torununa kim bilir nasıl üstüne düşer.Benim de oğlum doğduğun da kızdığım çok şey oluyordu ama şimdi ne kadar sevdiklerini daha iyi anlayabiliyorum. Sen beş ay içerisindeki tavırları baz alıyorsun sadece.
Sen şimdi tutup da neden kendi koltuğuna oturtmadınız diye söylensen adın kötü geline çıkar.
Anlaşılan bir ayrımcılık olduğunu düşündüğün için tepkilisin sen bu kadar.

Eşim farketmezmi kendi çıkarmış koltuğu cenazeye gidiyorum diye. Benim çıkardığından haberim yok canım. Annesinin gönlü olsunda bebeğin ne önemi var

Eşin gayet suçunu biliyor o zaman, sen yeri geldiğinde kayınvalidene sanki sadece olayda eşine kızmış gibi söylesen bile ne olacak? O babası olarak bebeğin o şekilde dönmesine razı olduktan sonra kimse kendinde hata bulmaz. Sana tek düşen görev bebeğini babasına emanet ederken çok dikkatli olman. Üstelik 10 dk. için ne gerek var annesiz bebeğin arabanın içinde sevilmesine? Sen daha en başından olmaz diyecektin canım.

Son düzenleme:
İşte sorun bu aslın da başka , e ben sana da kızarım ki şimdi.
Sen neden kızıp sinirlenip bebeğine vereceğin sütü azaltıyorsun ?
Sen hiç merak etme , senin kuzunun da üstüne titreyeceklerdir.
Kızına öyle davranan torununa kim bilir nasıl üstüne düşer.Benim de oğlum doğduğun da kızdığım çok şey oluyordu ama şimdi ne kadar sevdiklerini daha iyi anlayabiliyorum. Sen beş ay içerisindeki tavırları baz alıyorsun sadece.
Sen şimdi tutup da neden kendi koltuğuna oturtmadınız diye söylensen adın kötü geline çıkar.
Anlaşılan bir ayrımcılık olduğunu düşündüğün için tepkilisin sen bu kadar.

Okadar ayrım yapıyorki anlatamam. Gel der koşarım yapmurda çamurda bebekle ama kendileri yağmur yapıyor gelemeyiz derler. Dolmuşa asla binemezler ben binerim çocukla bişey olmaz. Çocuk hasta gelemeyiz diyoruz nolacak sanki diyorlar, kendi kızının burnu aksın hasta yatağı yapar yatırır. Bunlar neki daha. Oğlu eşşek gibi çalışır 8 de gelir eve herkes çalışıyor der ki haklı zaten, ama kızı masa başında oturur 6 da çıkar amanda aman işten geç çıkıyormuş ta bilmemne. Anlıcağın bıktım. O günde apartmanın aşağısındalar tukarı gelip bi kahvemizi içip çocuğu sevsinler çocuğun illa ki gştmesine gerek yık diyorum gelemezlermiş kız evdeymiş

Ben simdi anladim seni. Eski konularina baktim. Benim kayinvalidem de boyle. Bazi insanlar sinsi olur, sen anlayamazsin neyi neden paylasmiyor. Mantikli aciklama arama.
Bir gun kayinvalidem bizd kaliyor, kardesine gidecekmis. Ben birakayim diyorum, hayir diyor. Yasli kadin, cantasi var falan. Meger kardesinin oglu karsilayacakmis. Bunu bana soylemedi biliyor musun? Minibuse biner giderim ben diyor, sen yorulma diyor bana. Cantasini tasimasi icin komsumun oglundan yardim istedim ben de. Sonra cocuk 5 dakika icin de geri geldi, ne oldu anneme otobus geldi mi dedim. Onu bir akrabasi karsiladi demez mi!! Gel de sinir olma simdi. Sen onun icin uzul, o sana yalan soylesin.

Bu kismi bosver, soguk olmasi daha iyi. Soylemezse soylemesin. Ikinci kisma gelince tek pazarinizda gelmeleri, cani sizi gormek istdiklerinde ayaginiza cagirmalari. Ayaklarina cagiracaklar, o allahin emri, ince dusunce bekleme. Tatil gununuzde ise kocani ikna edeceksin. Surat as falan, her seferinde kavga cikar. Her hafta gelmesinler.

Otuz yaşın da kıza da bebek gibi bakıldığını da ilk defa duyuyorum .
Ya tamam ne kadar büyüsede evlat evlattırda.
Bak ama haklıyken haksız durumuna düşmek işte buluyor .
Siyaset yapacaksın biraz , o kızıysa senin yavrun da torunu .
Yani ben anlatıyorum genel de ama kimse egosundan yapmıyor sanırım .
Gerekirse çocuğunu git emanet et ,çok yoruldum eşimle vakit geçirmek istiyorum de.( sana da faydası olur. )
Maşşallah bak benim kayınvalidemle aram da su sızmaz.Ben onunla yarışmıyorum çünkü bilgilerinden faydalanıyorum.
İki çocuk büyütmüş kadın bir şey olmaz merak etme, bırak alışsın bebeğine kopamasın sorumluluğu hissetsin sahiplensin .
Yap arkadaşım bunu bak diyeceksin o bana diyen kişi ne kadar haklıymış diye.

Olan olmuş kimseyi arama artık
Hem bence ortada bi düşüncesizlik varsa eşit derecedeler
Neden eşinize kızmıyorsunuz da kayınvalideme daha çok sinirlendim aramayı bile düşünüyorum diyorsunuz

Kayınvalide sizin oto koltuğunuzu takip edemez, eşin daha alışkın olmalı ve baba olan o

Merhabalar. Hemen konuya geçeyim. Bizim evimizle kayınvalidemlerin evi 15 dk lım mesafe. Aramız 10 km. Dün eşimle ailesi biZim evin yakınında taziyeye gittiler.bende kardeşime gittim.dönüşte eşimde gelecekti. TaZiyeden çıkınca kv leri evine bırakacak eşim. Kv bebekte bizle gelsin yolda sevelim geri götür demiş tamam dedim bende. Eşim 5 aylık bebeğimi arabada oto koltuğu yokken 10 km lik yoldan ön koltukta getiriyor ( oto koltuğu evde kalmış). Ailesine diyemiyorki giderken kuvağınızda gidecekte dönüşü nasıl yapacam siz sevin arabada demiyor ya da yukarı kardeşime gelip sevmiyorlar . Hadi eşim onları kırmak istemedi yahı siz hayır olmaz niye demiyorsunuz. Çok sinirliyim ya bebeğime bişe oksaydı. Eşime çok şey söyledim ama kendince haklı. Asıl kv sinirliyim okadar ince düşünen kadın benim bebeğimi niye düşünmüyor acaba ??? Tlf açmayı çok düşündüm kv. Ama bu sinirle kalbini kırmak istemedim. Napardınız siz olsanız.

Evınıze gelmelerını ıstememıssınız, cocugu yollamissiniz. sonucta 5 dk eve cikip sevebilirlerdi. K/v de de arabada sevelim derken gelelim diyememiste anlasilan esinizden davet beklemis/ simdi sizin de sebep oldugunuz bir ihmalden kendinizi siyirmaya calisiyosunuz/ Bu kadar abartilacak bisey yok/

yani kadin nerden tahmin etsin kardesinize gelip sevebilecegini/ cekinmis, soyleyememistir. Bence de k.v den ziyade esinizi suclayin

Evınıze gelmelerını ıstememıssınız, cocugu yollamissiniz. sonucta 5 dk eve cikip sevebilirlerdi. K/v de de arabada sevelim derken gelelim diyememiste anlasilan esinizden davet beklemis/ simdi sizin de sebep oldugunuz bir ihmalden kendinizi siyirmaya calisiyosunuz/ Bu kadar abartilacak bisey yok/

Ben eve çağırdım zaten gelmediler , evde bi görümcem var onu bahane ettiler.göndermemek hiç aklımın ucundan geçmedi bende gönderim babaannesi özlemiş sevsin dedim. Nasılsa koltuk var.koltukta yok ama gidelim demiş annesi. Neyse olanoldu artık

Olan olmuş kimseyi arama artık
Hem bence ortada bi düşüncesizlik varsa eşit derecedeler
Neden eşinize kızmıyorsunuz da kayınvalideme daha çok sinirlendim aramayı bile düşünüyorum diyorsunuz

Kayınvalide sizin oto koltuğunuzu takip edemez, eşin daha alışkın olmalı ve baba olan o

Eşime çok kızdım zaten . Annesi ne derse o , doğru yanlış farketmez yapacak illa. Kadın getir diyor hop çocuk gidiyor. Annecim eve gel de, olmadı arabada sev 10 dk de yani çocuğu götürmenin anlamı ne

Ben eve çağırdım zaten gelmediler , evde bi görümcem var onu bahane ettiler.göndermemek hiç aklımın ucundan geçmedi bende gönderim babaannesi özlemiş sevsin dedim. Nasılsa koltuk var.koltukta yok ama gidelim demiş annesi. Neyse olanoldu artık

anladım. O zaman sımdı tepkı vermenız ıyı olmus. Kayınvalıdenıze telefon acıp kocanızdan ıcın--- anne x nasıl boyle bısey yapmıs anlamadım.Araba koltuksuz cocugu arabaya almıs. belkı sızın aklınıza gelmez ama onun dusunmesı lazımdı. sert fren yapsa cocuk one fırlar cok canım SIKILDI. ------ dersenız bır daha cekınır boyle bısey yapmaktan

Her cümlene katılıyorum haklısın.Keşke kucakta gitse ön koltukta yatmış öylece.

Otuz yaşın da kıza da bebek gibi bakıldığını da ilk defa duyuyorum .
Ya tamam ne kadar büyüsede evlat evlattırda.
Bak ama haklıyken haksız durumuna düşmek işte buluyor .
Siyaset yapacaksın biraz , o kızıysa senin yavrun da torunu .
Yani ben anlatıyorum genel de ama kimse egosundan yapmıyor sanırım .
Gerekirse çocuğunu git emanet et ,çok yoruldum eşimle vakit geçirmek istiyorum de.( sana da faydası olur. )
Maşşallah bak benim kayınvalidemle aram da su sızmaz.Ben onunla yarışmıyorum çünkü bilgilerinden faydalanıyorum.
İki çocuk büyütmüş kadın bir şey olmaz merak etme, bırak alışsın bebeğine kopamasın sorumluluğu hissetsin sahiplensin .
Yap arkadaşım bunu bak diyeceksin o bana diyen kişi ne kadar haklıymış diye.

Bırakıyorum bebeğimi , çok ta iyi bakar arada yarış yok ama çok büyük bir mesafe var . Kv fena halde soğuk bi kadındır.konuşmaz gülmez tabi benle. İşine gelenle konuşur. Bütün çabalarıma rağmen aşamadım duvarlarını. kendimden çok taviz verdim aman kaynaşalım vs. olmadı en son bıraktım .yani kv bu yaştan sonra değişmeyeceği için bu durum böyle devam edecek.

Benim kızım küçükken, küçücükken eşimin çok sevdiğim anneannesi öldü :( Cenaze işleri vs derken eşim eve bile uğrayamaz oldu bir iki gün. Ama biz ne yaptık? Kayınvalidem kızım sen bebeğinle evde otur, gelme demişti, küçücük bebekle cenaze işleri bir arada olmaz demişti, hak verdim, zaten defin işlemleri içinde memlekete gidildi. En yakınımız olduğu için orada olamak içimi epey bir sızlatsa da herkes aynı fikirde idi. Ben gitmedim, zaten oradaki ortamda kızımı hasta edebilecek bir ortammış sonradan eşim ve kayınvalidem söyledi. (mevsim kıştı)

Senin konunda bebeğin pek düşünülmemiş fakat sen düşünmeliydin. Annem bana hep derki senin çocuğun o, sen düşüneceksin. Bir keresinde benim de başıma geldi çünkü. Kızım bebek arabasında çok terlemişti, eve gidene kadar çıkarmasam bir şey olmayacaktı, bir yakınımız ısrarla kucağına almak istedi. Hayır dedim ama dinlemedi ve kızım 6 aylıkken ilk kez hasta oldu :( Bu konuda o kişiyi değil de annem beni haksız bulmuştu :)

sorun tamamıyle esınızde bence ,
annesıne eve gel sev dıyebılırdı

Benim kızım küçükken, küçücükken eşimin çok sevdiğim anneannesi öldü :( Cenaze işleri vs derken eşim eve bile uğrayamaz oldu bir iki gün. Ama biz ne yaptık? Kayınvalidem kızım sen bebeğinle evde otur, gelme demişti, küçücük bebekle cenaze işleri bir arada olmaz demişti, hak verdim, zaten defin işlemleri içinde memlekete gidildi. En yakınımız olduğu için orada olamak içimi epey bir sızlatsa da herkes aynı fikirde idi. Ben gitmedim, zaten oradaki ortamda kızımı hasta edebilecek bir ortammış sonradan eşim ve kayınvalidem söyledi. (mevsim kıştı)

Senin konunda bebeğin pek düşünülmemiş fakat sen düşünmeliydin. Annem bana hep derki senin çocuğun o, sen düşüneceksin. Bir keresinde benim de başıma geldi çünkü. Kızım bebek arabasında çok terlemişti, eve gidene kadar çıkarmasam bir şey olmayacaktı, bir yakınımız ısrarla kucağına almak istedi. Hayır dedim ama dinlemedi ve kızım 6 aylıkken ilk kez hasta oldu :( Bu konuda o kişiyi değil de annem beni haksız bulmuştu :)

Gerçekten kayınvaliden çok düşünceliymiş. Eşimin anneannesi vefat edecek bana gelme diyecekler mümkünatı yok.bizi heryere çağırırlar çocukla sürüklerler heryere bi gitme ooo afra tafra.ama evindeki çocukları biryere götürmezler. Artık akıllandım gitmiyorum isterse küssünler umrumda değil. Herzaman kendi çıkarını ön planda tuttu,minicik bebeğimi bile kendi çıkarları için kullandı. Oğlum 34 haftalık doğdu, 10 gün yoğun bakımda kaldı, çok dikkat edilmesi gerek bakımına dendi. Oğlum eve geldi , kendi milletine çıkardı ufacık 2300 gr bebeğimi kucaktan kucağa gezdirdi. Hayır çıkmıcak bebeğim dememe rağmen çıkardı. Ay çok daralıyorum anlattıkça. Salakmışım valla

Gerçekten kayınvaliden çok düşünceliymiş. Eşimin anneannesi vefat edecek bana gelme diyecekler mümkünatı yok.bizi heryere çağırırlar çocukla sürüklerler heryere bi gitme ooo afra tafra.ama evindeki çocukları biryere götürmezler. Artık akıllandım gitmiyorum isterse küssünler umrumda değil. Herzaman kendi çıkarını ön planda tuttu,minicik bebeğimi bile kendi çıkarları için kullandı. Oğlum 34 haftalık doğdu, 10 gün yoğun bakımda kaldı, çok dikkat edilmesi gerek bakımına dendi. Oğlum eve geldi , kendi milletine çıkardı ufacık 2300 gr bebeğimi kucaktan kucağa gezdirdi. Hayır çıkmıcak bebeğim dememe rağmen çıkardı. Ay çok daralıyorum anlattıkça. Salakmışım valla

Evet onlar düşünmezse sen düşün, çocuğun bu gözünün nuru, ne sıkıntılar çekmişsindir onu dünyaya getirirken ve bu zamana kadar. Kimse üzülürmüş, incinirmiş düşünme. Dedim ya benim de bir kere başıma geldi ve annem öz annem hatayı bende buldu. Vermeseydin çocuğunu dedi. O senin çocuğun, eğitiminden sağlığına kadar tamamiyle sen sorumlusun, bir şey olduğunda sadece senin için yanar. Eşin de düşünmeden yapmıştır babası sonuçta, fazla üstüne gitme, kavga ile çözülecek şey değil. bundan sonra daha dikkatli olursunuz inşallah.

Back
X