Esimden aileme gitmeme izin vermiyor

Ne demek aile den kısıtlamak bu kadar ipleri eline vermemeliydiniz keskin bir dille uyar ve konuş kendine karşı çizgini belli et ona göre yaklaşsın o seni bu şekilde cezalandirdigini sanıyor böyle adamlar empati kuramaz canım zihniyetini değiştirmeli yoksa çok yipranirsin bebisini saglicakla büyütmek dilegiyle
Esime gore yilda iki kere gidiyirum ya cok kim gidiyorki iki kere ablalari surekli kayın valedemde onlar yakin sen yakin olsan sende giderdin diyir ama biliyorum ki uzaklik yakinlikla alakasi yok bunun zihniyetle alakasi var

Gitmeyin.. Valla kaynanamla çok yakın mesafemiz aramızda bir merdiven var.. Haftada 1 giderim bazen 1,buçuk haftada bir çocukla bu süre böyle oldu. Çocuk olmadan önce günlük gider gelirdim nasıl buluyorsunuz her hafta sonu bu vakti şaştım.

Canim ya o tanidgina da cok uzuldum uc yil ne demk gerçekten cok zor cok sukur isimm var isin icinden cikamadmda diyorum ki gittigi yere kadar ama artık gerçekten haksizliga dayanamıyorum
Sağol canım evet tam üç sene hem kizin hemde ailesi icin çok zordu torunlarını doğduktan çok sonra görebildiler ,,işin varmış ne güzel ,hakkında hayırlısı olsun yuvanizi dağıt diyemem ama edin artik bazı şeylerin farkına varmalı....

Merhaba bir derdim var ki eşim bes yildir evliyiz cok calkantili gunler gecirdik hem eşimin tavri yuzunden hem ailesi yuzunden ailem uzakta esimin tum ailesine on dk uzaktyz esim ve ailesinin her cumartesi bulumsa gunu bes kardesler dordu evli her cumartesi tum kardesler torunlar kayinvalidede de toplaniyor sabahtan aksama dek biz eskiden sabahtan giderdik simdi kizimiz var dokuz aylık aksam yemegine yakin gidiyoruz ondada nerde kaldiniz niye gelmdnz diye bir suru laf isititiyoruz cumartesi gunu oraya gitmek zorunluluk misafir alamayiz misafirlige gidemyiz o gun esimin ailenie ayrilmis yani gunde esneme olmaz karşı degilim ama insanin cumartesi hep ayni seyi yapio opmasi vebunun zorunlu olmasi cok sıkici bu gun yuzunden cok kavgamiz oldu bosanma noktasina geldik esimin ailesi baskici bir yapida gitmezsen kuser laf soyler esimde onlara hic bir seye hayir diyemez hafta icide bazen bulusuyrz ama cumartesi yine degismez bunu sunun icin anlatiyirum esimin ailsine ben her hafta sonu gidyorum esim ogretmen bende calisiryrm kamuda subat tatilinde annemlere gittim esim sonra geldi on gunu evde annesgille gecrdi ailemi bes gub gordu beni aldi evimize geldik simdi ben mayiss on beste dogum iznim bitiyor on gunlugune mayisin birinde tekrar gitmek istiyorum yeni gittin diyir ama kendi ailesine gitmeden bir hafta sonu geçirmz ailesni gormeden ağustosta gidersin diyor hersene bir subat bir agustosta gidiyirum zaten ailemin bazi sikintilari var gormek istiyrm evin en buyugu benim kendimi belki zorunlu hissediyirum ve cok ozluyorum esim kendine boyle bana boyle davraniyir halbuki evlenirken her tatil her izin her bayram senin Ailene giderz demisti ben uzakliktan sebeb istemmstjm yalanmis neden boyle neden empati kurmuyir neden bana haksizlik yaptini dusunmuyor sizce ben ne yapmaliyim binip gitsem bidaha da donmesem diyorum bazen.Lutfeb bir akil verin.

Yazımınız o kadar kötü eksik ve hatalı ki çoğu şeyi anlamadım bile. Kısmen anladığım kadarıyla ailenize gitmek için izin bile almamalısınız. Ailen gayet net bunu anlamalı eşiniz

Esimin ailseyle kus degiliz ama aramiz cok iyi degil ben ayrilsam kına yakarlar doğumda annem yanımda ydi bebegim erkektn ilk torunları benin icin onemi yok bunun da bebegimin ilk banyosunda dedim annende olsun cagir dedim ince dusundum yani yoksa annrm yikarri kvldem geldi bebegimi yikayackken tuzlucam dedi asacam dedi yapma ben istemyrm dedim sonra hizlica ovalayarak yıkmaya başladı yani yikamasi oyle kizdigi icin degil bebeğim cok ağladı benmde sezeryan oldum ucungu gunum cok zorlandm duygusal olarkta zaten dardayim esimde bende yavas yika dedik o dinlemdi cocugumn banyosu bitti kaslarina oyle bir bastirio ki resmen iceri coktu yapma dedim yapma küçük o dshs dedim esimde diyo yok kasi guzrl olacak dedi okadr cok agliyoki bnde kizdim gerizekali mi olsun daha mi iyi dedim annrmde bizde kvalidr bana esime kistu gelmedi dha bir hafta hediye kupe aldi kizlsroyla yollams esimde bir uzgun ki aradik ozur diledm dedik saten lohussyim istemeden söyledim yinr akrabaltini getirdi bize ama bana nasilsin demdi hiv ailem bizr gelinvede nr ararlsr ne sorrlar annrm en son geldin de esim arayp gelin demis kvdemi gormeyr noyle istr ailesi cok anlayssx

Sağol canım evet tam üç sene hem kizin hemde ailesi icin çok zordu torunlarını doğduktan çok sonra görebildiler ,,işin varmış ne güzel ,hakkında hayırlısı olsun yuvanizi dağıt diyemem ama edin artik bazı şeylerin farkına varmalı....
Teşekkür ederim canim basimi alip gidemem eger bu mayista gidemzsem agustos ta tayin donemi giderim ama bosanip böyle düşünüyorum

Esimin ailseyle kus degiliz ama aramiz cok iyi degil ben ayrilsam kına yakarlar doğumda annem yanımda ydi bebegim erkektn ilk torunları benin icin onemi yok bunun da bebegimin ilk banyosunda dedim annende olsun cagir dedim ince dusundum yani yoksa annrm yikarri kvldem geldi bebegimi yikayackken tuzlucam dedi asacam dedi yapma ben istemyrm dedim sonra hizlica ovalayarak yıkmaya başladı yani yikamasi oyle kizdigi icin degil bebeğim cok ağladı benmde sezeryan oldum ucungu gunum cok zorlandm duygusal olarkta zaten dardayim esimde bende yavas yika dedik o dinlemdi cocugumn banyosu bitti kaslarina oyle bir bastirio ki resmen iceri coktu yapma dedim yapma küçük o dshs dedim esimde diyo yok kasi guzrl olacak dedi okadr cok agliyoki bnde kizdim gerizekali mi olsun daha mi iyi dedim annrmde bizde kvalidr bana esime kistu gelmedi dha bir hafta hediye kupe aldi kizlsroyla yollams esimde bir uzgun ki aradik ozur diledm dedik saten lohussyim istemeden söyledim yinr akrabaltini getirdi bize ama bana nasilsin demdi hiv ailem bizr gelinvede nr ararlsr ne sorrlar annrm en son geldin de esim arayp gelin demis kvdemi gormeyr noyle istr ailesi cok anlayssx
Neden bu kadar okunmaz bir biçimde ifade ediyorsunuz kendinizi??

Izin istemeyin zaten istememeliydiniz şimdiye kadar da...
çekin gidin kusuyor mu kussun arkadaş.ne olur surat asar assın.3 gün asar 5 gün asar.ve yine cumartesi gelir.mecbur konuşacak. Biliyorum söylemek kolay yapmak zor ama hayatınız boyunca bunu yaşamak istemiyorsanız buna bir set çekin. Çare bulun.

Bizimde farklı konularda oluyordu ilk zamanlar.haklı olduğum durumlarda asla geri adim atmadim.cok zordu ama aştı şükür kabullendi.
Esim ve ailesi resti anlayacak tipte insanlar degil ben gitsem esime ailesi bosan der esimde istesin istemesin ailesine asla hayir diyemez cocuk oldugu icinde benden cocugu almk ister kızını cok seviyor bosandiktan sonra bidaha asla gormek istemem esimi bu mumkun degil bende iyi olalim diyorum esimde iyi olmak istiyor onun kurallarina goreysek iyiyiz

Ailenizi gormeniz icin illaki ciddi onem arzeden birsey olmasina luzum yok.ozlemis olmaniz bile oncelikli bir sebep. Pazara karissin manava karissin arkadasa dugune dernege karissin serzenia etsin ama aile ile ilgili bir duruma karisamazzz.ailenizo görmek istiyorsaniz esinizin imkan olanak yaratmasi lazim. Bende evlenirken esimle bu konuyu konusmustum.ara ara espri yapar hayir gitme diye. Seni arkama bakmadan ezip gececegim tek konudur biliuorsun derim.bende onun ailesine yaklasimina hicc karismam. Aile baska birşey canim.taviz verilmeyecek bir durum.ama kendi ailenide yani kendi yuvanida düşünerek davranmalisin.

Taviz vermeyin tepkinizi koyun hala aynı düşüncedeyse ayarlayın biletinizi gidin annenize birşey olmamış gibi de geri dönün. Bu sizin en doğal hakkınız. Şimdi tepki vermezseniz daha çok tepenize biner annenize gitmenizi engeller benden söylemesi. Tecrübeyle sabit konuştuklarım. Allah kolaylık versin bu arada

Ekonomik özgürlüğü olan çalışan kadınların kendini neden böyle ezdirip köle yerine koydurduklarini kafam almıyor. Gerçi çalışmayan kadınların da bir mecburiyetleri yok ama..

5 yıldır sizi sindirmisler ne dedilerse yapmışsınız her hafta her hafta alistirmislr sizi de resmen ya hiç mi aklınız başınıza değil gerçekten şaşırıyorum. Gitmeyin eşinizin ailesine her hafta. Kendi ailenize de gideceğiniz zaman sadece haber verin demekki bundan anlıyor eşiniz. O sizden izin alıyor mu her hafta ailesine giderken size soruyor mu istiyor musun diye? Siz de sormayin köle değilsiniz siz evlilik böyle birşey değil net olmanız lazım siz geri adım atmissiniz o da üstünüze geliyor farkında değil misiniz? İpleri kopartin son sözü siz söyleyin kabul etmek zorunda kalacak yola gelecek mutlaka.boyle saçma bişey yüzünden ayrılacak hali yok. Gözünü korkutmak lazim biraz eşinizin.

Arkadaş lar hepinize cok tesekkur ederim sanirim kendime guvenim kalmamis gücümu kaybetmisim esim karisisinda mesajlariniz bana guc verdi savasmayi unutmusum begimin bunda etkisi cok ailemin karsi cikmasina ragmen esimle evlenmemim de etkisi var belki susmadigim zamanlarda cok oldu ama yorulmusum aileme gitmeyi esimin iki dudagina birakacak kadar yorulmusum bana guc kuvvet verdiniz mesajlarinizla simdi kendimi daha iyi hissediyorum allah razı olsun iyiki varsiniz ve iyiki yazdınız

Merhaba bir derdim var ki eşim bes yildir evliyiz cok calkantili gunler gecirdik hem eşimin tavri yuzunden hem ailesi yuzunden ailem uzakta esimin tum ailesine on dk uzaktyz esim ve ailesinin her cumartesi bulumsa gunu bes kardesler dordu evli her cumartesi tum kardesler torunlar kayinvalidede de toplaniyor sabahtan aksama dek biz eskiden sabahtan giderdik simdi kizimiz var dokuz aylık aksam yemegine yakin gidiyoruz ondada nerde kaldiniz niye gelmdnz diye bir suru laf isititiyoruz cumartesi gunu oraya gitmek zorunluluk misafir alamayiz misafirlige gidemyiz o gun esimin ailenie ayrilmis yani gunde esneme olmaz karşı degilim ama insanin cumartesi hep ayni seyi yapio opmasi vebunun zorunlu olmasi cok sıkici bu gun yuzunden cok kavgamiz oldu bosanma noktasina geldik esimin ailesi baskici bir yapida gitmezsen kuser laf soyler esimde onlara hic bir seye hayir diyemez hafta icide bazen bulusuyrz ama cumartesi yine degismez bunu sunun icin anlatiyirum esimin ailsine ben her hafta sonu gidyorum esim ogretmen bende calisiryrm kamuda subat tatilinde annemlere gittim esim sonra geldi on gunu evde annesgille gecrdi ailemi bes gub gordu beni aldi evimize geldik simdi ben mayiss on beste dogum iznim bitiyor on gunlugune mayisin birinde tekrar gitmek istiyorum yeni gittin diyir ama kendi ailesine gitmeden bir hafta sonu geçirmz ailesni gormeden ağustosta gidersin diyor hersene bir subat bir agustosta gidiyirum zaten ailemin bazi sikintilari var gormek istiyrm evin en buyugu benim kendimi belki zorunlu hissediyirum ve cok ozluyorum esim kendine boyle bana boyle davraniyir halbuki evlenirken her tatil her izin her bayram senin Ailene giderz demisti ben uzakliktan sebeb istemmstjm yalanmis neden boyle neden empati kurmuyir neden bana haksizlik yaptini dusunmuyor sizce ben ne yapmaliyim binip gitsem bidaha da donmesem diyorum bazen.Lutfeb bir akil verin.
eşine sor. mantıklı bir acıklması varmıymış ?

Esim bebek kucuk diyor okadr saat nasil gideceksin bebek perisan olur diyor yolculuk on bir saat sürüyor ucakta aktarmasiz yok ama bebek olmadan da gitmem sikintiydi uc kuzenim evlendi dugune bile katilamadim esim yuzunden bebekle yolculuk cok zor ama goze alabiliyirum cok düşünüyorsan nasil gidecem diye hafta sonu birak don dedim bir mayis pazartesi ne denk geliyor uc gun izinli ama

Yarin baslicam basini yemeye ben ozamn sende gitmeyecksin ailene benide giturmeyecksin dedim basim ağrıyor dedi gitti cok zora girince ozaman kizimi birak oyle git diyor

11 saati takmayın bence bebekler otobüste uyurlar genelde çocuğunu seviyorsa bırakmak istemiyorsa zafer sizindir cesaret edemez çocuk anne de kalır çünkü ben gitmiyorsam anneme senin anne ne de gitmem deyin zorla götürecek değil herhalde .korkmayın düşüncelerinizi söyleyin kavganızı edin er ya da geç doğruyu görecektir eşiniZ.

Back
X