• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden gördüğüm şiddeti kimseye anlatamıyorum

Öncelikle geçmiş olsun. şiddet üzerine yapılmış olan bir doktora tezinde; şiddetin eğitim seviyesiyle alakalı olmadığı yazıyordu. şiddet gören madur bir noktadan sonra olayı kabullenip ve kendini suçlu görüp şiddeti hak ettiğine inanmaya başlıyormuş. tabii ki şiddet sadece fiziksel olmayıp tartışma esnasında kişiye edilen hakaretlerle kendine olan özgüveni kaybetmeye ve kişiliğinin sindirilmesine neden oluyormuş. şiddet gören kişi bunun tekrarlanmayacağına inanıp olayı kabullenmeye geçiyormuş.

siz şiddet gördüğünüzü anlatmaktan çekiniyorsunuz ancak bu noktada çekinmesi gereken siz değilsiniz bunu unutmayın. sizden fiziksel olarak daha güçlü olup size şiddet uygulayan kişidir. fiziksel şiddet psikolojik olarak da sizde izler bırakacaktır. hamilesiniz ve şu anda hormonlarınız da alt üst olmuş durumda. bu dönemde sizin anlayışa ihtiyacınız var.

Çok geçmiş olsun.

Ah birde şu eşi benzeri bulunmaz canımız ailelerimizi bir kere dinlesek...

Hep aynı hikayeler hep..

sen tutup ailene hamile halinle burnun kırılacak kadar dayak yediğini anlattığında, sana "hahaha biz sana demiştik, biz sana demiştik" falan yapmayacaklar merak etme.

o hala sevebildiğin, şiddet yanlısı ezik kocanın sevebileceğinden yüz kat daha fazla seviyor onlar seni, hiç şüphen olmasın.
şiddet yanlısı, ezik ve de insanlıktan çıkmış kocan ana karnındaki kendi bebeğini düşünmüyor, bu yüzden de o karnın sahibi olan seni yerden yere vuruyor olabilir ama ailen sana bunu da yapmaz, merak etme.

özgüvenini kaybetmekten öte olmuş senin durumun, resmen tepkisizsin. hala onu sevdiğinden, onla mutlu olmak istediğinden bahsediyorsun. bir de ilk yorumunda 'şiddet eğitim seviyesi dinlemiyor demişsin ya', kızım sen Harvard terk olsan ne olacak ki, okumuş ev kızısın işte. karnındaki çocuk senin gibi birinin insafına kalmış ya,buna olan sinirimden ne diyeceğimi bilemiyorum.

ama şu kk tarihi bile senin gibilerin çok acı bir şekilde derslerini öğrendiklerini gösteriyor.

Cnm merhabalar.
Durumuna gerçekten çok üzüldüm.Hem de 6 aylık hamilesin eşin sana bunu nasıl yapar.Yorumları okudum arkadaşlar biraz fazla yüklenmiş sana.Ama onlarda eşine olan tepkilerdendir.bence yapman gereken tek şey var.Düzelir umuduyla bu evliliği sürdürme.çünkü yapılan araştırmalaa göre şiddetin devamı geliyor.Öncelikle ailene bu durumu anlat.Seni anlayacaklardır.Doğumuna 3 ay kalmış zaten.Bence bir yaşam koçundan falan destek almalısın.Hem senin için hem çocuğun için.Sana birini önerebilirim alanında uzmandır.Kalsedon Danışmanlık, Koç Nesrin Gökpınar.Umarım herşey yoluna girer ve bebeğini sağlıklı bir ortamda dünyaya getirirsin..

Son düzenleme:
Herkes söylenileceği söylemiş; fakat anlamadığım neden 4 ay önce olan durumu ailesine anlatsın ki.. Neden ailesini buna katsın.

Olan olmuş, sineye çekilen çekilmiş, o dört ay içinde yaşanabilen ne varsa yaşanmıştır..

Eşini sevdiğini ve ayrılmak istemediğini de söylemiş..Ailesini bu kadar uzun zamandan sonra devreye sokması kontrolu kaybettirir..
Herşey çok karışır.

Kız kendi ailesini ne zaman devreye sokmalıdır; kesinlikle artık ayrılma kararı alındığı zaman..Bunun dışında çok çok karşıyım ailenin karıştırılmasına.

Çünkü sonra iş senin elinden çıkıyor, kontrol başkalarının oluyor, affetmek istesende edemezsin, etsen bile onlar asla eşini affetmez..

...............

Bir kadına şiddet gösterebilecek kadar zayıf karakterli erkekciklere her türlü hakaret sayılabilir ama neye yarar ki..
Kadınlarda susmamalı..O an, şiddet gösterildiği an, kendinin fotosunu çekmeli, bağırmalı, çağırmalı, gerekirse herkesi ayağa kaldırıp eve çağırmalı v.s ama susmamalı..

O utanç o erkekten asla ama asla çıkmamalı..

ne kadar zor bir durum canım cok üzüldüm...

Ailenle paylaşsan eşine karşı taraf alırlar.. eşinin ailesinde güvendiğin bi büyükle bunları paylaşıp yardım iste olmaz mı ?

Yorumları okumadım..

Sebep her ne olursa olsun dayağın,fiziksel şiddetin hiç bir hakkı yoktur.

Yerinizde olsam bu saatten sonra birilerine anlatmak yerine, gider mahkemede anlatırdım olanları...

Back
X