• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime acıyorum..

Kv istedigine borc verir sizene diyenlere soyluyorum kv durumlari iyi isteseler bir kerede mobilya borclarini oderler 14 milyardi suan 5 milyar kaldi esim her ay maaşının tamamini mobilyaya verdi.onceligi oğlu olacagina gidip baskalarina yardim etmesi sacma deilmi?
Asıl sizin düşünceniz saçma... Kimse size yardım etmek zorunda değil. Madem öyle siz de daha uygun fiyatlı mobilya almış olsaydınız içiniz mı bozulurdu. Madem ev geçindirecek borç ödeyecek gözünüz yoktu ne diye evlendiniz?

Kayınvaldeniz size bakmakla yükümlü değilki. Siz artık evlisiniz, kendi yuvanızın tüm sorumluluğu sizde.
Eşinizi ikna edip çalışın madem, 1000 tl bile alsanız fenamı?
Bu devirde 2 kişi çalışmadan zor geçiniyor. Benimde düğünüm var nasipse, herşeyi ikimiz yapıyoruz nişanlımla borçlarımız var. Ama ben çalışmayıp nişanlıma nasıl yüklerim hepsini yazık günah. Şimdi çokmu yoruluyoruz evet, stresizimiz çokmu evet ama elhamdüllillah biz yapıyoruz herşeyimizde bizim alın terimiz var ve bu herşeye bedel. Ev alma hayaliniz varsa sizde işe girin eşinize acımayın, destek olun..

Uzulme Allah yardimcin olsun. Kimsenin kimseye faysasi yok bu devirde kardesin kardese bile. Bu zaman da ev sahibi olmak cok zor ev sahibi olan da borcla harcla ev sahibi oluyorlar. Sen tek degilsin o sebeple bu kredi cekip ev alma olayi cok normal cevremde herkes kredi ile ev sahibi oldu. Anadan babadan ev sahibi olmak ayri tabi. Uzme canini esine destek ol sen idare edin 10 sene filan

Ben de benzer bir konu açmıştım. Biz de kv ile ayni evde olmasa da, kvnin evinde kira vermeden oturduk. Ben çalışıyor olmama rağmen (şuan ara verdim) cesaret edip elimizdeki birikime güvenip ev alamadık. 6 sene oldu biz evleneli. Nasıl bir cesarettir sizinki maşallah . Eşinin ailesinin tek suçu bana göre eşya borcunu öderiz demelerine rağmen ödememiş olmaları. Eşya almak zorunda değiller. Ama bence bir insan verdiği sözün arkasında durabilecek kadar karakterli olmalıdır.

Kızlar , biz eşimle yeni bir ev aldık daha yapım aşamasında ev bitince de bankadan para cekicez geri kalanini oyle vermeyi dusunuyoruz .elimizde para olarak sadece benim dugunde takilan bilezikler vardı onlari sattik ama daha çok borcumuz var hic birikim yapamadik cunku daha 9 aylik evliyiz.esim kirada oturmayı hic sevmedigi icin hemen ev almak istedi bankadan para ceker her ay kendi evimize yatırırz daha iyi dedi.kaynanam kiradan çıkın gelin eviniz olana kadar bizde kalin ev paranizi biriktirin dedi .kabul ettik ama olmadi biriktiremedik hicbisekilde cunku kendi evimize alinan mobilya borclarini odedik her ay. kv hicbisekilde yardimi dokunmuyo dünde ogrendik ki 3 milyar borc vermis kardesine .şok olduk ya bizim okadar borcumuz var bir yardimi yok .ki dugunden once mobilya borclarini biz oderiz demislerdi hep yalanmış.herşey eşimin ustune kaldı üzülüyorum.biz şimdi bankadan para ceksek kaç sene de biter? çok mu zor acaba banka borcu çunku başka caremiz yok..
eşinin yanında ol . kimseden fayda yok bu dünyada.
benzer şeyleri çok gördük . çok okuduk burada.
birlik olacaksanız kendi ayaklarınızın üzerinde duracaksınız . kimseye minnnet etmeden yaşayabiliyorsanız ne mutlu size.
hayat böyle işte. bir anne daha kendi çocuklarına adaletli davranamıyorsa söylenecek söz kalmamış demektir.

eşin çalışmanı istemiyor, kirada oturmayı istemiyor ama evli barklı adam olmuş, para biriktireceğim diye evini kapatıp anasının evine yerleşiyor, bi de ona acıyorsun öyle mi?
ben hiç acımadım, madem karımı çalıştırmam, kirada oturmam diye kibirlenmeyi biliyor borcunu da ödemeyi bilecek, bunları yapmakta zorlanacaktı evlenmeseydi, zorla mı evlendirdiler :KK59:
bu tipler desinler için yaşar ondan.
daha yeni evli ama ev aldı desinler diye, hava atmak için bu kadar aceleciler.
bir yandan da tedaviyle hamile kalmak istiyor ki, evli bebekli mutlu aile tablosu çizmek istiyorlar çevreye.
evde kuru soğana muhtaç yaşar ama ele hava atmak en önemli hayat meseleleri.

görümcem de aynı oradan biliyorum. yeni evliyken daha düğün borcu bitmeden, 1. senede bebek sahibi oldular. bebeğini yaşını doldurmadan, 12 saatlik mesafede yaşayan kv ye gönderip kocasıyla çalışıp ev aldılar. kiraya verilen paraya yazıkmış. kızı ilkokula başlama yaşına gelince mecburen yanına aldı, işi bırakmak zorunda kaldı. ama o 7 senede hem evladından ayrı kaldı, hem evinden hem kazancından bir şey anlamadı. sürekli borç ödemek ve molasız çalışmaktan evlilikten de analıktan da uzak kaldı. yazık değil mi?

bir yandan da tedaviyle hamile kalmak istiyor ki, evli bebekli mutlu aile tablosu çizmek istiyorlar çevreye.

görümcem de aynı oradan biliyorum. yeni evliyken daha düğün borcu bitmeden, 1. senede bebek sahibi oldular. bebeğini yaşını doldurmadan, 12 saatlik mesafede yaşayan kv ye gönderip kocasıyla çalışıp ev aldılar. kiraya verilen paraya yazıkmış. kızı ilkokula başlama yaşına gelince mecburen yanına aldı, işi bırakmak zorunda kaldı. ama o 7 senede hem evladından ayrı kaldı, hem evinden hem kazancından bir şey anlamadı. sürekli borç ödemek ve molasız çalışmaktan evlilikten de analıktan da uzak kaldı. yazık değil mi?

mezara götürecekler sanki...
kim ister kirada oturmayı, ama bakarsın gelirim ne, şartlarım ne, ama yok böyleleri aynen, ille evim olsun.
bi de konu sahibinin eşi gibi, hem eşya borcunu anca karşılayacak geliri var, hem ev alıyor hem bi de üstüne karımı çalıştırmam diyor, e çalış öde o zaman, hiç acımıyorum böylelerine, iyi oluyor.
işkembeden hava atmanın bedelini ödesinler.

Zaten size evini açmış. daha ne yapsın. bütçenize göre eşya alsaydiniz. biz evlendik ne nişan ne düğün alışverişi yapmadık. Altın setler falan da almadık. kredi çektik 5 yıllığına ödedik bitti. şimdi ben kayinvalideme ne diye bize para ver diyeyim. beraber mi kazandık parayı. onun parası ne isterse onu yapar. ister borç verir ister bağışlar ister balkondan atar. banane. birlikte kazanmadik sonuçta.
Yok ben artık emin oldum neredeyse,bugünlerde ne varsa, kazma küreğini ve kaynanasını alan buraya,onu gömmeye geliyor.Sitenin kapısına KK harflerinin yanına biri M harfini mi ekledi nedir...KKM. Kaka Kaynana Mezarlığı...Geçen günde birisi 13 yaşındaki görümcesini gömmeye gelmiş.Ne evine alsa yaranıyor,ne ev verse yaranıyor,geçen günki biri de, kv nişanlıma ev aldı,o dururken alt katlarında oturacağız,görümce annesinde bir odada duracak,duramaz,ekmeğimizde gözü varrr.Allah Allaaah...

hanimlar acaba biraz sakin mi olsaniz? 19 20 yasinda actigi konudan bile dunyadan bir haber oldugu acik ve net olan ki bankadan nasil kredi alinacagini bipe bilneyen bir cocuktan bahsediyoruz burada. bakin herkesin sosyokulturel yapisi bir olmayabilir. bazi seylerde bukadar hircinca saldirmak yerine guzel guzel anlatsaniz belki daha yararli olur. olmaz mi? sonucta iyi niyetle acilmis bir konu bence.

Bu tip insanlara insan demek istemiyorum. Ne demek bir yaşını doldurmayan bebeyi uzak yola göndermek. Hem de yıllarca ayrı kalmak. Bakmayacaksa yapmasaydi ya da evini mi her ne b.ku alıyorsa ondan sonra çocuk yapsaydı. Ay yavrum yaa nasıl da anne hasreti çekmiştir kuzum.
Şu mal mülk uğruna insanlar neler yapıyor Allah'ım yaa. Yazık günah.

Yorum yapacaktim ama sonra vazgectim. Cunku konu sahibinin mantigi o kadar ters ki ne desek anlamayacak. O yuzden vazgectim.
Ancak ve ancak kendi annesinin maasina ve evine coreklenen bir gelin olsa belki o zaman anlar hatasini ya da evune coreklenen gel8ni olunca. Ben kayinvalideye uzuldum.
Bir de evlilik denilince genclerin aklina once ev almak sonra cocuk geliyor. Boyle bir siralama yok aslinda. Evliligin de bu oldugu saniliyor. En guzel yillari ciftler birbirini dirdirla yiyerek geciriyor ya da borc odeyerek geciriyor. Soyleyecek birsey bulamiyorum. Ben olsam kirada otururdum. Yasadigim huzur ve mutlulugu da hicbirseye degismezdim.

Bu kadar kiracı kirada oturmaya bayılıyor biliyor musun. Herkesin evi var ama kiracılık fantazisi için kirada yaşıyorlar.
Vah vah senin eşin ise kirada oturmayı sevmiyor demek. Ne yapsın adam haklı zevk meselesi.
Ev alıyorsanız borcunu da ödeyeceksiniz. İyi dayanıyorlar size ben olsam zerre karışmazdım.

hanimlar acaba biraz sakin mi olsaniz? 19 20 yasinda actigi konudan bile dunyadan bir haber oldugu acik ve net olan ki bankadan nasil kredi alinacagini bipe bilneyen bir cocuktan bahsediyoruz burada. bakin herkesin sosyokulturel yapisi bir olmayabilir. bazi seylerde bukadar hircinca saldirmak yerine guzel guzel anlatsaniz belki daha yararli olur. olmaz mi? sonucta iyi niyetle
Pişman oldum zaten konu yu açtığıma.bukadar hakaret hayatimda duymadim.

hanimlar acaba biraz sakin mi olsaniz? 19 20 yasinda actigi konudan bile dunyadan bir haber oldugu acik ve net olan ki bankadan nasil kredi alinacagini bipe bilneyen bir cocuktan bahsediyoruz burada. bakin herkesin sosyokulturel yapisi bir olmayabilir. bazi seylerde bukadar hircinca saldirmak yerine guzel guzel anlatsaniz belki daha yararli olur. olmaz mi? sonucta iyi niyetle acilmis bir konu bence.
Bukadar hakareti biarada hiç duymamıştım.tek iyi yorumda sizin ..

Kimse istemez kirada oturmayi ama aartlar el vermiyor sizinki hem karnim doysun hem pastam dursun

Bu tip insanlara insan demek istemiyorum. Ne demek bir yaşını doldurmayan bebeyi uzak yola göndermek. Hem de yıllarca ayrı kalmak. Bakmayacaksa yapmasaydi ya da evini mi her ne b.ku alıyorsa ondan sonra çocuk yapsaydı. Ay yavrum yaa nasıl da anne hasreti çekmiştir kuzum.
Şu mal mülk uğruna insanlar neler yapıyor Allah'ım yaa. Yazık günah.
Bazıları çocuğu gerçekten dekor olsun,yok demesinler diye yapıyor.Yıllar önce Aziz Üstel bir yazısında anlatmıştı.Dadıyla büyümüş,hemde anne evdeyken.Ama evde de sayılmaz aslında,avrupalarda,tatillerde...Evde olduğu zamanlarda,sabah kalktığında karşısında cici çocuk görmesi için,(çünki annesi başka türlü öpemiyormuş),dadısı gün doğmadan,uykunun en tatlı yerinde küçücük çocuğu banyoya sokar,yıkarmış.Çoğu zaman banyoda uyanırmış.Sonra papyonlu takım elbiseyle anneye takdim edilirmiş.Dadıyı annesi sanırmış.Aile dağılmış sonra filan.Ziyan olan dekor çocuklar...

Bukadar hakareti biarada hiç duymamıştım.tek iyi yorumda sizin ..
Peki eleştirilerin ana fikrini anlayabildin mi?Yaşın fazla değilmiş ama evlendiğine göre belli bir olgunluktasın sanırım.
1 İki el bir baş içindir.Kimseden hazır bekleme.
2Çalışmayı dene,inanki kendi kazancını harcamak gibi güzel bir şey yok.
3Kayınvaliden elbetteki dilediğine borç verebilir,sizden alıp vermedikçe sizlik bir şey yok.
Eğer bunların farkına vardıysan,yazılanlar boşa gitmemiş demektir.

Peki eleştirilerin ana fikrini anlayabildin mi?Yaşın fazla değilmiş ama evlendiğine göre belli bir olgunluktasın sanırım.
1 İki el bir baş içindir.Kimseden hazır bekleme.
2Çalışmayı dene,inanki kendi kazancını harcamak gibi güzel bir şey yok.
3Kayınvaliden elbetteki dilediğine borç verebilir,sizden alıp vermedikçe sizlik bir şey yok.
Eğer bunların farkına vardıysan,yazılanlar boşa gitmemiş demektir.
yönetimin toleransını suistimal edenler bunlar işte.
vay efendim konu açmak istemiyorum, çok aşağılandım vs.

ayol açtığın konunun yazdıklarının elle tutulur yanı yok. ne yazabiliriz ki. kv nin parasını ye, aç bırak, zar zor geçinirken 3 çocuk mu doğur diyelim. ne yani?

Öncelikle allah yardimciniz olsun zor bi durum ama kaldiginiz kadar kv kalin sonucta kira odemeyeceksiniz en azindan borclari odeyene kadar yada calusma firsatiniz varsa calis yoksa kirda biraz zor birikim yapmak

Back
X