oncelikle kesinlikle bebek yapma! en onemlisi bu! ikincisi esinin alkolik olup olmadigina emin ol. gunduz de iciyor mu? icmezse titreyip nobet geciriyor mu? bana (henuz) alkolik degilmis ama o yolde ilerliyormus gibi geldi. arada bir, keyif icin, arkadaslarla, ya da yemekte bir kadeh sarap seklinde alkol tuketmenin hicbir sakincasi yoktur. ama sarhos olana kadar iciyorsa ve rahatsizligina ragmen devam ediyorsa ortada ciddi bir problem vardir. mutlaka bir terapiste gorunmesi icin ikna etmeye calis. baska yolu yok gibi gorunuyor bana.
hepinize çok tşk ederim.a.s. hastalıkları: karaciğer büyümesi, yağlanması, şekil bozukluğu, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol........
etrafında sözünü dinleyeceği bir büyüğü yok. yani varda tamam der geçiştirir. dayısı çok konuştu bırak diye..
arkadaşları çok kötü. yani hemen hepsi içen insanlar. akşam olunca biri çağırmazsa diğeri mutlaka çağırıyor. psikolijik destek almaz. evlenince içmeyeceğim dediği için inandım ona. bu sözünü hatırlattım ona defalarca. akşamda msj çekip: lanet olsun sana inandım yazdım ve tel kapattım. çok konuştum onunla. artık kesin bir tepki vermeyi düşünüyorum. ama nasıl ne tepki vercem bilmiyorum.senağlama
acaba çok sert bir tepkimi vermem lazım?
merhaba arkadaşlar. eşimle severek evlendik. 17 aylık evliyiz. alkol kullandığını biliyordum. ama evlenince bırakacağını, iş güç stresinden bıktığını , ailesininde ona hiç destek olmadığını ve alkol almazsa kafayı yiyeceğini söylüyordu. akşamları içerdi bilirdim.evlendik.hala içmeye devam ediyor. öylede hastaki anlatamam sizlere. doktora gittiğinde doktor çok ağır ilaçlar verdi kendisine.bıraktı o dönem. ilaçları bitti(2 ayda)yine başladı. öyleki doktor kendisine bu hastalığın sonu kötü eğer 1 sene daha alkol almaya devam edersen siroza çevirir demiş.günlerce ağladım. kendisiyle konuştum.** benimle bunun içinmi evlendin? rahatszılığın olmasa istediğin kadar iç ben sana karıştımmı, ama lütfen ikimizi düşün. daha yeni evliyiz. bebek istiyoruz. ben seninle yaşlanmak. torunnlarımızı görmek istiyorum dedim. yalvardım bırak** diye. bana bende bırakacam tamam içmeyeceğim diye söz verdi. ve yine bir haftadır bu 3. içmesi. öyleki eşim sarhoş olana kadar içer. yani bir iki dublede bırakmaz içkiyi.
ne yapacağımı şaşırdım. ailesi zaten biliyor ve tepki vermemişler hiç. şükürler olsun içip içip etrafa yada bana saldırdığıda yok . sarhoş olur direk yatağa geçer yatar. yada bana sırnaşıp durur.
ne yapmalıyım?nasıl alkolü bıraktırırım? acaba ya ben ya alkol mü desem? inanın bilmiyorum. fikirlerinize ihtiyacım var......
düzgünce açık açık konuş anlat bn bu alkollü halini sevmiyorum o zaman sağlıklı konuşamıyoruz. ya sen bırak yada bende başlıyayım de...
ve birgün iç ondan beter hareket et abart o zaman daha iyi anlar seni..
Bağımlı kişi kendi isteği ile tedavi olmazsa kurtulması imkansıza yakın maalesef..benneyaptımki
Tedaviler; psikolog ve psikayartist(ilaç ve terapi şeklinde) sürdürülmek zorundadır.Kişi önce kendine verdiği zararları görüp kabul etmeli,kendi ile barış antlaşması imzalamalı.
Ben bağımlı insanların dertten,sevinçten,şudan,budan içtiğine inanmıyorum. Onların problemleri aslında sadece kendisi ile. Kendilerini sevmiyorlar,hayatı sevmiyorlar. Yoksa bir insan bile bile neden ölüme gitmek ister ki ağzına içki koyarak bu denli.
Allahım yardımcınız olsun hepinizin inşallah..:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?