Esime annesinin yaptiklarini anlatim ama...

sim7280

Allahim yavrularimi koru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
853
21
96
- Yurtdışı
Benim kayinvalidem bir gariptir, senelerdir evimize geldiginde ufak tefek esya saklar, bazen usulca cebe atar. Degeri yuksek degil aldiklarinin ama hep gizlice alir sormadan, hep de yakalarim ama hic yuzlemedim de yillardir. Bir seferinde de iki gun ust uste iki kupemin teklerini sakladi, hatta ikincisinde ben yaygara yapinca korkup yerine koyarken yakaladim ama yine yuzlememistim. En son mutfak dolabinda kizimin cisli bezini bulunca esime dedim ki annenin sagligi acaba yerinde mi boyle boyle bez buldum allah korusun Alzaymir oluyor olmasin sakin dedim, esim de kizdi toz kondurmadi.

Neyse aradan iki hafta gecti, esim dun aksam konuyu acti, bak dedi annem cok iyi sen de sacmalamistin hastaligi var diye dedi. Ben de dedim ki ben sadece o olaya dayanarak demedim, ufak tefek garip davranislarini gormustum o sebeple dedim dedim. Esim bir anda kartal kesildi, neymis onlar anlatacaksin dedi. ben de dayanamadim kupe meselesini, diger olaylari anlattim. Yine de anlattigim yuzde 20'si falan, daha neler yapti da sustum. Esim cildirdi, ne nankorlugum kaldi ne terbiyesizligim, ne iftiraciligim. Bunlari uydurmadim dedim, normal degil, bir sikintisi var galiba ondan soyledim dedim. Eger terbiyesiz olsaydim yillardir neler yaptigini anlatirdim simdi, utanirdin dedim. Ben dedim annenle sohbet ediyorum, kizi gibi ilgileniyorum, ariyorum soruyorum her seyi yapiyorum onun icin. Kotulugunu istesem hep anlatirdim dedim, sen zorladin da soyledim dedim.

Simdi dunden beri olumune kustu benimle. Simdi ne olacak bilmiyorum. Artik kapinin onune mi koyar, benden para pul mu esirger. Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis, benim annemle ilgili birsey soylese ben yerin dibine gecer bir de ozur dilerdim ondan, yaslidir gorme nolur derdim :((

siz aynı yatağa baş koyduğunuz kişinin tavrının ne olacağını bilmiyor muydunuz sahiden?

çoğu erkek annesinin eleştirilmesine gelemez.

aşırı köpürür.

burda eleştiriden çok hırsızlık ithamı olmuş hatta.

bu konuşmadan sonra kavga çıkacağı bes belliymiş.

haaa yok adrenalin arıyordum diyorsanız doğru yapmışsınız.

kavgasız patırtısız günün içine etmenin en iyi yolu ailelerle ilgili şikayetlerdir

siz aynı yatağa baş koyduğunuz kişinin tavrının ne olacağını bilmiyor muydunuz sahiden?

aşırı köpürür.

kavgasız patırtısız günün içine etmenin en iyi yolu ailelerle ilgili şikayetlerdir

Kaynananiz evinizden esya calip dursa bunu da 10 yildir yapsa ne kadar tahammul edebilirsiniz esinize soylemeden? Adrenalin aramadigim gercek, huzur ariyorum yillardir agzimi acmadigim icin. Elbette insanlar gercegi duymaya tahammul edemiyor, ben itham etmedim, esim benim hic yalan soylemedigimi bilir, kabul edememesi baska durum.

kayınvalidenizin bir psikolojik rahatsızlıgı var bu kesin ve yıllar ıcınde yavas yavas olusup bu raddeye gelmiş dolabın ıcınden bez bulmanız buna en acık ornek..

ben ılk baslarda okudugumda sizi kıskanabilir imrenebilir bundan dolayı alıo dıye dusundum.. ve dupeduz hırsızlıktır... ama durum cok cok farklı..

esınızın tutumuna cok uzuldum... hepsını anlatsaydınız neden %20sını falan anlattınız belki ileri derece bir psikolojik rahatsızlıgı olabilir bir hayal dunyasında yasıyor olabılır...

esınız anlamadan dınlemeden cok cahılce davranıp sıze saldırmıs iftiracı herbırsey olmussunuz resmen ve sızın annesıne karsı gorterdıgınız yıllar ıcındeki nezaketi cope atmıs.. biraz sızde konusmayın bence

Son düzenleme:

aşırı köpürür.

kadın nediyor sen neyazmıssın manyakmı bu kadın kocası ıle kavga etmek ıcın can atsın adrenalin arasın ıcerik apayrı.. anlamadan yorum yapmayalım

kayınvalidenizin bir psikolojik rahatsızlıgı var bu kesin ve yıllar ıcınde yavas yavas olusup bu raddeye gelmiş dolabın ıcınden bez bulmanız buna en acık ornek..

ben ılk baslarda okudugumda sizi kıskanabilir imrenebilir bundan dolayı alıo dıye dusundum.. ve dupeduz hırsızlıktır... ama durum cok cok farklı..

esınızın tutumuna cok uzuldum... hepsını anlatsaydınız neden %20sını falan anlattınız belki ileri derece bir psikolojik rahatsızlıgı olabilir bir hayal dunyasında yasıyor olabılır...

esınız anlamadan dınlemeden cok cahılce davranıp sıze saldırmıs iftiracı herbırsey olmussunuz resmen ve sızın annesıne karsı gorterdıgınız yıllar ıcındeki nezaketi cope atmıs.. biraz sızde konusmayın bence
Çok teşekkür ederim rahatlatıcı mesajınız için. Kayınvalidem normal değil daha önce yazdım burada yaptıklarını. Tuvalet kağıdı bez falan saklar evin orasına burasına. Bunları hiç söylemedim ama ben de artık bir problemi olduğunu düşünüyorum. İlerde haklı çıkarsam utanır belki eşim.

bence size inanmadığı için değil inandığı için bu tepkiyi vermiş olabilir..böyle bi şeyi annesine yakıştıramamış belli ki..bence siz biraz eşinizi rahatlatmaya çalışın..eminim sizde kırıldınız ama konuşarak her şey hallolur..tüm sorunlarınızı en yakın zamanda çözersizn umarım

bu sıkıntı ruhsal ya da demans tarzı bişeyse elbet o da görecek bi gün, keşke önceden farketseydim dicek hatta, ama bi ihtimalde acaba bu çaldığı şeylerle büyü falan mı yapıyodu ya da yaptırıyodu, ben inandığımdan değil ama o inanıyo olabilir bu tip şeylere, hep senin eşyalarının çalınması başka nasıl açıklanır bilmiyorum

gençliğinden beri bu huyu varsa psikolojik, ama son yıllarda başladı ise kesin alzaymır anneannemde aynısını yaşadık yaşıyoruz.

10 yıldır bir kadının bunu söylememesi mi daha tuhaf,

durup durup nedense şimdi söylemesi mi daha tuhaf,

böyle bir şey söylediğinde eşinin tepki vereceğini bilmemesi mi daha tuhaf?

Kaynananiz evinizden esya calip dursa bunu da 10 yildir yapsa ne kadar tahammul edebilirsiniz esinize soylemeden? Adrenalin aramadigim gercek, huzur ariyorum yillardir agzimi acmadigim icin. Elbette insanlar gercegi duymaya tahammul edemiyor, ben itham etmedim, esim benim hic yalan soylemedigimi bilir, kabul edememesi baska durum.

böyle bir şey varsa bile öyle dan diye söylenemez.

herşeyin bir açıklanma şekli vardır

10 yıl boyunca bir kadın bu kadar gariplikleri eşine neden söylemez?

1. yıl söylemedin diyelim,

3 yıl söylemedin. 5 geçti, 7, geçti, 8 geçti, 9 geçti,

10. yıl söylüyorsun?

neden?

belli ki kayınvalidenin yaptıkları çok tuhaf.

Ayrıca bana hiç inandırıcı gelmiyor.

hiç bir kadın kayınvalidesi evinden bir şeyler aşıracak,

evindeki tuvalet kağıdı vesaireyi garip grup yerlere saklayacak,

ve bunu 10 yıl eşine söylemeyecek...

çoğu kadın 2.ye görüp emin olduğunda bir şekilde söyler.

sizin durum pek inandırıcı değil

Çok teşekkür ederim rahatlatıcı mesajınız için. Kayınvalidem normal değil daha önce yazdım burada yaptıklarını. Tuvalet kağıdı bez falan saklar evin orasına burasına. Bunları hiç söylemedim ama ben de artık bir problemi olduğunu düşünüyorum. İlerde haklı çıkarsam utanır belki eşim.

Allah korusun iyi sabretmişsin arkadaşım söylemekle de en iyisini yapmışsın inanıp inanmamak eşine kalmış psikolojik sorunları var bence kayınvalidenin ...

10 yıl boyunca bir kadın bu kadar gariplikleri eşine neden söylemez?

1. yıl söylemedin diyelim,

3 yıl söylemedin. 5 geçti, 7, geçti, 8 geçti, 9 geçti,

10. yıl söylüyorsun?

neden?

belli ki kayınvalidenin yaptıkları çok tuhaf.

Ayrıca bana hiç inandırıcı gelmiyor.

hiç bir kadın kayınvalidesi evinden bir şeyler aşıracak,

evindeki tuvalet kağıdı vesaireyi garip grup yerlere saklayacak,

ve bunu 10 yıl eşine söylemeyecek...

çoğu kadın 2.ye görüp emin olduğunda bir şekilde söyler.

sizin durum pek inandırıcı değil
Tabii sabah sabah canım sıkıldı oturdum uydurdum.
Sizin ailenizden aldığınız terbiye benimkinin seviyesinde değil. Yaşlılığına verip sustum, eşimi de üzmek istemedim.
Sizin savunduğunuz gibi ikidebir çirkeflik yapma fırsatı kollamadım yani evliliğimin muhtelif yıllarında.
Şimdi çekin gidin konumdan ya da edebinizi takının.

Senin durumunu okuyunca aklıma 'kleptomani' hastalığı geldi ve nete verdim bu çıktı...durumunla örtüşüyor sanki:

++++++++Alıntıdır++++++++++

Kleptomani, kişisel kullanım ya da parasal değeri için gereksinme duyulmayan nesneleri çalmaya yönelik dürtülere karşı koyamama olarak tanımlanan bir dürtü denetim bozukluğudur.
(...)
Kleptomanların, genelde çaldıkları nesneleri satın alacak güçleri vardır. Sıklıkla çaldıkları nesneleri başkalarına verir, gizlice geri koyar, saklar ya da atarlar (APA 1994, DSÖ 1992). Kişiler, tutuklanmalarının ya da yakalanmalarının güçlü bir olasılık olduğu durumlarda çalma eylemine girişmezlerse de, çoğunlukla yakalanma riskini dikkate almazlar. Davranışları önceden planlanmış değil, birdendir. Eylem o denli kendiliğinden gerçekleşir ki kimi kişiler çalma eylemini değişmiş bir bilinç durumunda yaptıklarını belirtirler (McElroy ve ark 1995). Diğer insanlarla işbirliği içine girmezler, genelde suç ortakları yoktur. Kleptoman kişiler çalma suçundan yakalandıktan sonra öfke ve öç alma duygusundan çok suçluluk, üzüntü ve bunaltı duyarlar (DSÖ 1992). Kişi sıklıkla bu eylemi, nedensiz, utanç dolu ve yanlış olarak değerlendirir. Bu nedenlerle çalma eylemi benlikle uyumsuzdur (ego-distonik) (Goldman 1992a, McElroy ve ark 1995). Eğer böyle bir eylemde, amaç çalınan nesne ise, tanı kleptomani değildir. Kleptomanide, çalma davranışının kendisi amaçtır (Kaplan ve ark 1994). Kleptomanide çalma dürtüsü zorlayıcıdır. Dürtü nedeniyle ortaya çıkan bunaltı ve eylem tamamlandığında bunaltının azalması, gerginliğin giderilmesi sözkonusu olduğu için kleptomani klasik bir kompulsiyona benzemektedir. Stone (1988), psikiyatri sözlüğünde kleptomaniyi çalma kompulsiyonu olarak tanımlamıştır. Son yıllarda bazı yazarlar kleptomaniyi obsesif kompulsif bozukluklar spektrumu içinde değerlendirmektedirler (Hollander ve Benzaquen 1996, Hollander ve Wong 1995) .

+++++++Alıntıdır++++++++++++++

kaynak: Kleptomani

Çok ilginç canım ya Allah kolaylık versin
Korkma bişey olmaz,eşin unutur konuşulanları
Sende tekrar konuyu açma eşin açmadığı sürece
Konuşmak isterse de bi şekilde kapat konuyu
Zaman herşeyin ilacı eşinde anlayacaktır elbet

çok ilginç şu erkekler ya.. tamam insan annesini çoook seviyo hatta bu yüzden toz konduramıyor olabilir.. ama insan karısına inanmaz mı? bunca yıl aynı yastığa baş koydugu evlatlarının anasına niye yalancı gözüyle bakar? hiç mi düşünmez haklılık payı olabileceğini? neticede hastalık bu. siz annesine başka bi konuda iftira atmamışsınız ki, hastalıkla ilgili bişey söylemişsiniz.. insan hiç mi düşünmez acaba diye.. ne kadar kolay harcıyolar eşlerini yazık..
ne diyim Allah size sabıır versin. gerçek er geç ortaya çıkar canım sıkma canını.

Tesekkur ederim herkese destekleri icin.

çok ilginç şu erkekler ya.. tamam insan annesini çoook seviyo hatta bu yüzden toz konduramıyor olabilir.. ama insan karısına inanmaz mı? bunca yıl aynı yastığa baş koydugu evlatlarının anasına niye yalancı gözüyle bakar? hiç mi düşünmez haklılık payı olabileceğini? neticede hastalık bu. siz annesine başka bi konuda iftira atmamışsınız ki, hastalıkla ilgili bişey söylemişsiniz.. insan hiç mi düşünmez acaba diye.. ne kadar kolay harcıyolar eşlerini yazık..
ne diyim Allah size sabıır versin. gerçek er geç ortaya çıkar canım sıkma canını.

Esim hala beni sucluyor, iftira etmisim gibi davraniyor. Gozu gormemistir falan diyor, ne alaka dedim, cevap veremedi. Annesini ezdirmezmis kimseye. Aman dedim basta kendin catir catir eziyorsun. Ben dedim kotu niyetli olsaydim annenin yuzune vururdum yillardir, seni de mahcup ederdim. Ama yok, dukkandan birsey calarken yakalansa oglu herhalde o mal oraya yurumus girmistir annemin kabahati yok diye savunacak.
Bu kadar senedir cok iyi gelinlik yaptim, kizindan ote yakin davrandim ama bosunaymis. Haram olsun emeklerim.

Back
X