eşime endeksli yaşamam

Çıkmadık candan umut kesilmez ben birebir örneğini annemden gördüm :) babam çok kıskanç baskıcıymış ama biraz fenalık ve dikbaşlı duruşuyla adamı yola getirmiş :) bu dediklerim 15 sene öncesine ait 28 yıllık evliler evlilik içerisinde değiştirmiş bi deneyin sizde bence
benim de cikmadik candan umudum var acikcasi :) ama nasil hareket edecegimi nasil siyaset yapacagimi bilmiyorum

yorumunuz icin oncelikle minnettarim bana isik oldunuz diyebilirim tesekkurler..uygulamaya koyucam cesaretlendim..
oncelikle daha once insanlarin kendi hayatlarini yasamasi konusundaki diretmelerine ilk zamanalr kotu tepkiler vermisti(ablasi bosanip yanliz yasamak istemisti vs.)ablasiyla mahkemelik olma durumuna kadar geldiler 1 sene küs kaldilar.ablasi cok dik durdu ama herseyi herkesi gozden cikardi benim hayatim bu dedi ve en sonunda esim de bu durumu kabullendi suan ablasiyla cooookkk iyiler.yani biraz sabirla ben de kabul ettirebilirim bence kendimi

Rica ederim. Faydası oluyorsa ne mutlu.

Önünüzde ablası gibi bir örnek de varmış. Kadın dik durunca nasıl herkes yelkenleri indirmiş. Öyledir, herkes gücü yettiğine. Gücünün yetmediğini de kabul edersin işte.

Eşinizin hareketleri sizi yıldırmasın. O tabi ki yapacak. Onun kurduğu düzen bu. Alışkanlık olmuş. Değişimi siz başlatacaksınız. O kendi gibi davranacak bu süreçte. Pes etmeyin. İlk tepkisinde yılmayın. Olmak istediğiniz şeyde diretin. Zamanla alışacaktır.

Sizi siz olmaktan çıkardığını ve mutsuzluğunu fark ettirin.
Bir yere mi gitmek istiyorsunuz. Bir kere bedbaht cümle "Gidebilir miyim?" i kullanmayın. "Buraya gideceğim, haberin olsun." a ufak bir geçiş yapın tepki verse de aman Ali Rıza Bey tadımız kaçmasın modunu devre dışı bırakıp gitmezseniz ne kadar üzgün olacağınızı belli edin.
Erkekler hızlı değişimleri kaldıramıyor, ani yüklemede mavi ekran veriyorlar değişimi yavaş yavaş yapın. Hissetsin ama emin olamasın.
Kendinize güvenin, inanın. "Sana değil , çevreye güvenmiyorum." safsatasına inanmayın. Bunun doğru olmadığını, sizin ayaklarınız üzerinde durabilen bir kadın olduğunuzu ona gösterin.
Bol şans diliyorum.

Aynen cancağızım:KK14:
Konu sahibi, eşinize rüştünüzü ispatlamakla geçecek hayatınız. Eşinizin zihniyeti bu, değişmez. Aynısını çocuğunuza da yapacak. Bunu düzeltmeniz gerek. Yoksa çocuğunuz da sizin gibi edilgen olacak hem de ömür boyu! Bunu dikkate alarak hareket edin ve bence bu tek başına bir boşanma sebebidir. Başka sebebe gerek yok!!!
evet bu carkı bi yerde kırmam lazım zaman benim aleyhime isliyo

Kısıtlamadan kastınız nedir?
Kendimi örnek vereyim, her ortamda her düşündüğümü gayet ifade ederim.
Yerine göre daha yumuşak, yerine göre kırıcı olur ama tavrımı almışsam asla değiştirmem.
Eşimin işten gelme saatine kadar, istediğim gibi gezebilirim, keyfim bilir.
Onun evde olduğu saatlerde yani akşam bir buluşmam olacak ise, daha önceden ona haber verip onun da program yapmasını sağlarım.
Eşim gece 12 ye kadar ayda 2 kere falan kendi çıkabilir, keyfi bilir.
Beraber geçirilecek günlerimizde birimiz öneride bulunur, diğeri uyar.
Ablamla ya da yakın dostumla tatile gidebilirim, o da aynı şekilde.
Kredi kartım var, istediğim gibi harcarım karışamaz.
Maddi imkanımıza göre lüks olan şeyleri kendi birikimimle alırım, gene karışamaz.
Ki bana göre, benim evliliğim beni kısıtlıyor.
Bu şekilde bile bazen boğuluyorum.
Siz nasıl bir kısıtlamadan bahsediyorsunuz?
ayyyy gozlerime inanamiyorum biz kadinlar belki de gercekten azla yetinmiyoruzdur :D oh valla sefamiz olsun :D ben sizs kendi hayatimi hic anlatmim bayginlik gecirebilirsiniz

Duzelmez daha beter olmasın da..

Yetkiyi vermissiniz simdi devrim yapamazsiniz.

Geçmiş olsun.

Bosanmayi dusunmuyorsunuz böyle kabul edin.

Iliskinizin esinizin almasi ve sizin taviz vermeniz üstüne kurulu siz degisirseniz esiniz olumlu değişmez.

Rica ederim. Faydası oluyorsa ne mutlu.

Önünüzde ablası gibi bir örnek de varmış. Kadın dik durunca nasıl herkes yelkenleri indirmiş. Öyledir, herkes gücü yettiğine. Gücünün yetmediğini de kabul edersin işte.

Eşinizin hareketleri sizi yıldırmasın. O tabi ki yapacak. Onun kurduğu düzen bu. Alışkanlık olmuş. Değişimi siz başlatacaksınız. O kendi gibi davranacak bu süreçte. Pes etmeyin. İlk tepkisinde yılmayın. Olmak istediğiniz şeyde diretin. Zamanla alışacaktır.
evet ablasi gercekten buyuk bi örnek.esimin asla asla kabul edemeyecegi seyleri kabul ettirdi hatta bi ara bunlar kanli bicakli olacak bile diyodum cunku esim çok kiskanc tek basina disariya bile cikmasini istemez ablasinin eger guc yettirebilirse,ama simdi ablasi gece hayatina genis özgurluk alanina sahip.nasil yasamak isterse yasasin tabi herkes kendinden sorumlu.suan esim ablam canim cicim çicegim diyo baska bisey demiyo kabul etti yani onun ayri bi hayati oldugunu

ayyyy gozlerime inanamiyorum biz kadinlar belki de gercekten azla yetinmiyoruzdur :KK70: oh valla sefamiz olsun :KK70: ben sizs kendi hayatimi hic anlatmim bayginlik gecirebilirsiniz
Ben de eşimle 18 yaşımdan beri beraberim ama sağlam karakterim ve rest çekişlerim sebebiyle bu haldeyiz.
Kendisi güya oldukça ataerkildir ama her şeyi de benim yapabileceğimi bildiğinden yayar.
Ayrıca onu ömrümün sonuna kadar çekmeyeceğimi, zıvanadan çıktığında 2 bebeğimi kucağıma alıp hopp diye gidebilecek kadar gözü kara olduğumı bilir.

Benim özgür olduğumu hissetmem demek, şuan saat 01:15, arabaya atlayıp istediğim gibi gezinip gelmem demek.
Şuan evden çıkmaya çok ihtiyacım var ve çıkamıyorum, boğuluyorum.
Ama siz hayatınızda, benimki kadar fazlaca bir bireysellik istemiyorsanız büyük sıkıntı var evlilikte.
Çünkü benim yazdığım maddeler zaten olması gerekenler, asgari düzeyde bir özgürlükte yaşıyorum evliliğimi.
Sizinki işte bu düzeyin çok altındaysa başka bir şeye giriyor, ilk sayfada yazmıştım ağır ama doğru.

Sizi siz olmaktan çıkardığını ve mutsuzluğunu fark ettirin.
Bir yere mi gitmek istiyorsunuz. Bir kere bedbaht cümle "Gidebilir miyim?" i kullanmayın. "Buraya gideceğim, haberin olsun." a ufak bir geçiş yapın tepki verse de aman Ali Rıza Bey tadımız kaçmasın modunu devre dışı bırakıp gitmezseniz ne kadar üzgün olacağınızı belli edin.
Erkekler hızlı değişimleri kaldıramıyor, ani yüklemede mavi ekran veriyorlar değişimi yavaş yavaş yapın. Hissetsin ama emin olamasın.
Kendinize güvenin, inanın. "Sana değil , çevreye güvenmiyorum." safsatasına inanmayın. Bunun doğru olmadığını, sizin ayaklarınız üzerinde durabilen bir kadın olduğunuzu ona gösterin.
Bol şans diliyorum.
teşekkurler :) evet hemen yarin yavas yavas basliyorum muhtemelen tepki alacagim ama yilmak yok hamilelik bitmeden hallettim hallettim yoksa daha cok ustume gelir :D

Duzelmez daha beter olmasın da..

Yetkiyi vermissiniz simdi devrim yapamazsiniz.

Geçmiş olsun.

Bosanmayi dusunmuyorsunuz böyle kabul edin.

Iliskinizin esinizin almasi ve sizin taviz vermeniz üstüne kurulu siz degisirseniz esiniz olumlu değişmez.
bence herkes zamanla yontulur ya bunun orneklerini goruyoruz.istisnalar haric

Ben de eşimle 18 yaşımdan beri beraberim ama sağlam karakterim ve rest çekişlerim sebebiyle bu haldeyiz.
Kendisi güya oldukça ataerkildir ama her şeyi de benim yapabileceğimi bildiğinden yayar.
Ayrıca onu ömrümün sonuna kadar çekmeyeceğimi, zıvanadan çıktığında 2 bebeğimi kucağıma alıp hopp diye gidebilecek kadar gözü kara olduğumı bilir.

Benim özgür olduğumu hissetmem demek, şuan saat 01:15, arabaya atlayıp istediğim gibi gezinip gelmem demek.
Şuan evden çıkmaya çok ihtiyacım var ve çıkamıyorum, boğuluyorum.
Ama siz hayatınızda, benimki kadar fazlaca bir bireysellik istemiyorsanız büyük sıkıntı var evlilikte.
Çünkü benim yazdığım maddeler zaten olması gerekenler, asgari düzeyde bir özgürlükte yaşıyorum evliliğimi.
Sizinki işte bu düzeyin çok altındaysa başka bir şeye giriyor, ilk sayfada yazmıştım ağır ama doğru.
benimki tam olarak nasil bi duzeyde biliyomusunuz asgarinin baya baya altinda.misal en son salatalik almaya ciktim diye kavga ettik.
yoo alinmiyorum söylediginize zaten kendim ettim kendim buluyoum bunun farkindayim bi de piskin piskin kendimi savunacak degilim saygi cercevesinde herturlu yorum yapabilirsiniz neticede siz de kendi üslubunuzla yardim etmeye calisiyosunuz.teşekkür ederim.ben pışpışlanmak degil yanlislarimi görmek istiyorum zaten.hastaligi kabul etmeden tedaci olamazsiniz dimi

Back
X