eşime hastahaneye gidelim demeye utanır oldum :(

leylimley11223344

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
271
289
103
36
merhaba arkadaşlar ...ben kızken başımın ağrıdığını bile bilmem annem bizi hic doktora götürmedi
..hic bir şikayetimde yok tu ..ama bi evlendim ..hastahaneden geri gelemiyorum hamd olsun
..ilk sene cocugumuz olmadi meğer polikistikover mişim tedavi 6 ay sürdü..sonra hamile kaldım ama 2 aylıkken düştü ...2 ay daha tedavi oldum bi sefer ikiz bebeklere hamile kaldım ama onlarda 5.5 aylıkken erken dogum oldu öldüler....sonra 4 ay daha tedavi oldum ve şimdi 2 yaşında olan kızıma hamile kaldim ..hamilelik süreci çok zor gećti sürekli düşük ve erken dogum tehlikesi vardı..15 günde bir hastahanede kalıyordum 3gece....neyse kızım sağlıklı oldu ama kullandığım ilaçlar safra kesemde taş yapmıs ve kızım 2 aylıkken o taş pankreasımın üstüne düşmüş ..pankreasım enfeksiyon kapmış ve dalak hasar görmüş acil ameliyata alındım ...ameliyat sırasında bağırsağım yırtılmış stent taktılar ...11 gün yoğun bakımda kaldım akut pankreatit olmuşum 2 ayda zor iyileştim...ama 4 ay sonra yine ağrılarım başladı ve bir kez daha ameliyat oldum bu sefer safra kesesini aldılar...kızim 11 aylık olmuştu ama ben hala adet olmamıştım...doktora gittim kist olduğunü söyledi..ameliyat olursam bi daha cocuk sahibi olamayacağımı söyledi ama cocuk yaparsan kistin kaybolur dedi..bu arada ikizlerim öldüğunde ellerimde cıkan beyazlıklar iyice arttı sıkıntıdan meherse onlarda vitiligo diye bi rahatsızlıkmış ...deriye renk veren pikmentler ölüyomuş ve tedavisi yokmuş :( bacak aralarım ve koltuk altlarım bide ellerimin üstü bildiğiniz alacalı bulacalı...neyse kist gitsin diye hamile kalmam gerekti.Tabi kolay olmadı ama şimdi 3 aylık bi kızim daha var cok şükür kist hamilelikte yok oldu.... ancak doğumda afedersiniz totom yirtıldı 25 gün kimseye diyemedim ama öldüm öldüm dirildim...anal fissür olmuşum yani makatta yırtık olmuş henüz gecmiş degil ama dün de sağlık ocağinda kan tahlili verdim ordaki doktorda tsh hormonumun yüksek olduğunu hipotirodi olduģumu endokrin doktoruna gitmem gerektiğini söyledi :( zaten kilo vermeye çalışıyordum ama cok zor veriyordum meher bu yuzdenmiş...başıma 5 senede gelmeyen kalmadı anlayacağınız şimdiki derdimde kocama doktora gidelim demeye utanıyorum artık :( ;( bide emziriyorum acaba doktor ilaç verse kullanabilirmiyim...hiç gitmesem mi...bi akıl verseniz
..okudugunuz icin tesekkurler.

merhaba arkadaşlar ...ben kızken başımın ağrıdığını bile bilmem annem bizi hic doktora götürmedi
..hic bir şikayetimde yok tu ..ama bi evlendim ..hastahaneden geri gelemiyorum hamd olsun
..ilk sene cocugumuz olmadi meğer polikistikover mişim tedavi 6 ay sürdü..sonra hamile kaldım ama 2 aylıkken düştü ...2 ay daha tedavi oldum bi sefer ikiz bebeklere hamile kaldım ama onlarda 5.5 aylıkken erken dogum oldu öldüler....sonra 4 ay daha tedavi oldum ve şimdi 2 yaşında olan kızıma hamile kaldim ..hamilelik süreci çok zor gećti sürekli düşük ve erken dogum tehlikesi vardı..15 günde bir hastahanede kalıyordum 3gece....neyse kızım sağlıklı oldu ama kullandığım ilaçlar safra kesemde taş yapmıs ve kızım 2 aylıkken o taş pankreasımın üstüne düşmüş ..pankreasım enfeksiyon kapmış ve dalak hasar görmüş acil ameliyata alındım ...ameliyat sırasında bağırsağım yırtılmış stent taktılar ...11 gün yoğun bakımda kaldım akut pankreatit olmuşum 2 ayda zor iyileştim...ama 4 ay sonra yine ağrılarım başladı ve bir kez daha ameliyat oldum bu sefer safra kesesini aldılar...kızim 11 aylık olmuştu ama ben hala adet olmamıştım...doktora gittim kist olduğunü söyledi..ameliyat olursam bi daha cocuk sahibi olamayacağımı söyledi ama cocuk yaparsan kistin kaybolur dedi..bu arada ikizlerim öldüğunde ellerimde cıkan beyazlıklar iyice arttı sıkıntıdan meherse onlarda vitiligo diye bi rahatsızlıkmış ...deriye renk veren pikmentler ölüyomuş ve tedavisi yokmuş :KK43: bacak aralarım ve koltuk altlarım bide ellerimin üstü bildiğiniz alacalı bulacalı...neyse kist gitsin diye hamile kalmam gerekti.Tabi kolay olmadı ama şimdi 3 aylık bi kızim daha var cok şükür kist hamilelikte yok oldu.... ancak doğumda afedersiniz totom yirtıldı 25 gün kimseye diyemedim ama öldüm öldüm dirildim...anal fissür olmuşum yani makatta yırtık olmuş henüz gecmiş degil ama dün de sağlık ocağinda kan tahlili verdim ordaki doktorda tsh hormonumun yüksek olduğunu hipotirodi olduģumu endokrin doktoruna gitmem gerektiğini söyledi :KK43: zaten kilo vermeye çalışıyordum ama cok zor veriyordum meher bu yuzdenmiş...başıma 5 senede gelmeyen kalmadı anlayacağınız şimdiki derdimde kocama doktora gidelim demeye utanıyorum artık :KK43: ;( bide emziriyorum acaba doktor ilaç verse kullanabilirmiyim...hiç gitmesem mi...bi akıl verseniz
hakkatten gelmeyen kalmamış gibi başına okuyunca..
Şimdi senin doktora gitmek istemendeki neden tiroid mi yoksa fissür mü?

Kardeşim nasıl birseydir bu ya başına gelmeyen kalmamış ama Allah da sana ıkı evlat nasıp etmıs esınle konus doktorunada gıt bence o evlatlarını düşün.
emzirememekde cok kotu bır durum degıl benım oglumda mamayla buyudu ınankı hemde hıcbır sorun yokken istemedı.cocuguna mamasını ver ve tedavını ol

Ahhh kıyamam...
Allahım dermansız hastalık vermesin inşallah...
O kadar benzer durumdayız ki sizinle,çok iyi anlıyorum inanın.
Ama nolur ihmal etmeyin,zaten eşiniz de kıyamıyordur eminim.
Allahım tüm hastalara tez zamanda şifa verir inşallah...

Kardeşim nasıl birseydir bu ya başına gelmeyen kalmamış ama Allah da sana ıkı evlat nasıp etmıs esınle konus doktorunada gıt bence o evlatlarını düşün.
emzirememekde cok kotu bır durum degıl benım oglumda mamayla buyudu ınankı hemde hıcbır sorun yokken istemedı.cocuguna mamasını ver ve tedavını ol

ikizlerim öldüğünde sütüm aktı günlerse ben görüp hep ağladım bi daha bebeģim olsun 10 yaşına kadar emzircem dedim ama ilk kızımı ameliyatlar yüzünden emziremedim...sütümü hep sagıp döktüm kesilmesin diye ama kızim mamaya alışmıştı geri dönmedi bu seferd bunlar geldi başıma işte..

fissürle kanki oldum artık idare ediyorum..benim yeni derdim tiroid :KK43: emziriyorum acaba gitsem ilaç verecekmi yok yani eğer ilaç vermeyecekse hiç gitmeyim..

Karşında tam adamı var. Doğumdan sonra ikisini de yaşamış biriyim ben de.

Fissür olduğundan eminsen eğer sorunsuz tuvalete gitmeye çalış. Emzirdiğin için sorun olabilir ama benim kızım emmediği için sütüm bir süre sonra kesilmişti. Keten tohumu ve elma sirkesi ile sorunsuz WC ye çıktım. Bu sayede çatlak iyileşti. Ama ben bizzat doktora gidip çatlak olduğundan emin oldum. Kendim yorum yapmadım.

Tiroid ise hayatıma 5-6 aydır girmiş bir şey ve bir tane de nodülüm var. TSH değerim önce hafif yüksekti ama antikorlarımdan biri üst sınırın baya üstündeydi. Ancak TSH kendiliğinden normale dönünce ilaç vermediler. Ben de hayatıma reset attım. Zararlı olan ne varsa çıkardım. Hatta bunun için bir de topik açtım. Uğramak istersen bekleriz. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...akkinda-her-sey.899292/page-219#post-46345999

Şimdi senin sorunun tam olarak ne? TSH kaçlarda geziyor? Antikorların yüksek mi? Sende ne gibi rahatsızlıklar yapıyor kilo dışında? Hamilelikte yoktu demi bu sorun?

ikizlerim öldüğünde sütüm aktı günlerse ben görüp hep ağladım bi daha bebeģim olsun 10 yaşına kadar emzircem dedim ama ilk kızımı ameliyatlar yüzünden emziremedim...sütümü hep sagıp döktüm kesilmesin diye ama kızim mamaya alışmıştı geri dönmedi bu seferd bunlar geldi başıma işte..
bu kadar üzülmeyin evet dünya nimetlerinden en güzel yemekdir anne sütü ama olmayınca olmuyor iste benım hıcbır sorunum yokken emzıremedım mamalarla buyuttum ama cok sukur sımdı 2 yaşında herseyımız yolunda maşallah sız bıran once tadavınıze baslayınkı o yavrularada faydalı olabılın

..ilk sene cocugumuz olmadi meğer polikistikover mişim tedavi 6 ay sürdü..sonra hamile kaldım ama 2 aylıkken düştü ...2 ay daha tedavi oldum bi sefer ikiz bebeklere hamile kaldım ama onlarda 5.5 aylıkken erken dogum oldu öldüler....sonra 4 ay daha tedavi oldum ve şimdi 2 yaşında olan kızıma hamile kaldim ..hamilelik süreci çok zor gećti sürekli düşük ve erken dogum tehlikesi vardı..15 günde bir hastahanede kalıyordum 3gece....neyse kızım sağlıklı oldu ama kullandığım ilaçlar safra kesemde taş yapmıs ve kızım 2 aylıkken o taş pankreasımın üstüne düşmüş ..pankreasım enfeksiyon kapmış ve dalak hasar görmüş acil ameliyata alındım ...ameliyat sırasında bağırsağım yırtılmış stent taktılar ...11 gün yoğun bakımda kaldım akut pankreatit olmuşum 2 ayda zor iyileştim...ama 4 ay sonra yine ağrılarım başladı ve bir kez daha ameliyat oldum bu sefer safra kesesini aldılar...kızim 11 aylık olmuştu ama ben hala adet olmamıştım...doktora gittim kist olduğunü söyledi..ameliyat olursam bi daha cocuk sahibi olamayacağımı söyledi ama cocuk yaparsan kistin kaybolur dedi..bu arada ikizlerim öldüğunde ellerimde cıkan beyazlıklar iyice arttı sıkıntıdan meherse onlarda vitiligo diye bi rahatsızlıkmış ...deriye renk veren pikmentler ölüyomuş ve tedavisi yokmuş :KK43: bacak aralarım ve koltuk altlarım bide ellerimin üstü bildiğiniz alacalı bulacalı...neyse kist gitsin diye hamile kalmam gerekti.Tabi kolay olmadı ama şimdi 3 aylık bi kızim daha var cok şükür kist hamilelikte yok oldu.... ancak doğumda afedersiniz totom yirtıldı 25 gün kimseye diyemedim ama öldüm öldüm dirildim...anal fissür olmuşum yani makatta yırtık olmuş henüz gecmiş degil ama dün de sağlık ocağinda kan tahlili verdim ordaki doktorda tsh hormonumun yüksek olduğunu hipotirodi olduģumu endokrin doktoruna gitmem gerektiğini söyledi :KK43: zaten kilo vermeye çalışıyordum ama cok zor veriyordum meher bu yuzdenmiş...başıma 5 senede gelmeyen kalmadı anlayacağınız şimdiki derdimde kocama doktora gidelim demeye utanıyorum artık :KK43: ;( bide emziriyorum acaba doktor ilaç verse kullanabilirmiyim...hiç gitmesem mi...bi akıl verseniz

çok geçmiş olsun .ama hastalık bu birşeye benzemez.utanılacak bir durum da yok.ayrıca tsh yüksekliğinde kullanılan ilaç emzirmeye bir etkisi olmuyor.ben yıllardır kullanıyorum .bir dahiliye uzmanına bile gitsen aynı ilaca başlayacaksın.euthyrox diye bir ilaç. çözümü kolay ama ihmala gelmez

Senin problemlerinin hepsinin sorumlusu pcos .

Bekarken adet gecikmesi tüylenme sorunların yok muydu.

Pcosta çoğul gebelik ve düşük 2kat ihtimal.

Tiroidde pcostan endokrinle biraz haşır neşir olman lazım şeker olmasa bile insülin direncide malesef kapıda seni bekliyo.

Kadın doğumcun pcosta rahim dıvarı kalınlığını takip etmeliydi çünkü duvar kalınlaştığı için bebek tutunamıyo.

Back
X