• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime karşı hep suçluluk duyuyorum

canım,
bak herkesin hayata dair kuralları farklıdır.
eşinin tercihi öyleymiş,seninki böyle..
neden suçluluk duyasınki..
geçmişinde daha ciddi şeyler de yaşasan anlatmak zorunda değilsin,kaldıki sorulmamış bile..
hem ilişki terapistleri bile birbirinizden önceki yaşamını/yaşamınızı kurcalamayın diyor. bilim söylüyor bunu..

naçizane; yerine olsam eşinin senin ilk tek erkeğininim vırt zırt diye sırtından ego tatmini yapma olayının üzerine düşer,sen benle yoksa sırf bunun için mi evlendin diye hesap sorardım..

bak ben nerden ne çıkardım,herkesin yapısı farklı..
gördün mü?

evlendniz diye eşinin doğruları senin doğruların olacak diye bir şey yok.. kişiliğinden,yaşadıklarından,yapacaklarından ödün verip bir başkasının doğrularını "yasa" gibi benimsemek niye? ben de bunu anlamam..

özetle; boşver güzelim, adam mı öldürdün de vicdan yapıyorsun?
hayatına bak...

bir şey daha bu takıntıların uzun zamandır devam ediyorsa bir psikiyatr servisine görünmende fayda var.kendine zarar veriyorsun,daha da vereceksin.. hem rahatlarsın biraz.. belki psikolog önerirler sana..

peki size bir soru arkadaşlar;peki ya aynı durumda olup ayrıcada cinsellik yaşanmış olsaydı,o yaşadıklarınızın biride eşinizin arkadaşının arkadaşıysa,başkası eşinizle aynı mekanda karşılaşma ihtimali olan birisi olsa ve üstelik eşiniz kendisinden önce sizi bakire sanıyorsa.her an eşinizin ötekilerle karşılaşmasından,birisinin ağzından birşey kaçırmasından korkmazmıydınız,eşinize deli gibi aşıksınız bu arada.bu vicdan azabı ne olacak.

o adımı yalan söylerek atmışsın canım.. pardon kendınden bahsediyorsun dimi?
keşke dürüst olsaydın diyicem ama bekaret konusunda erkekler dürüstlüğü ne kadar hakediyor tartışılır tabi.. neyse çok derin bir konu bu.. bekaret tartşmasına döndürmüycem olayı.. sadece senin için ne yapılabilir bunu düşünelim...

bu durum ne zamandır var. yani ne zamandır bu durumun ortaya çıkması ile ilgili risk altındasın?
bu önemli..
nasıl bir çevreniz var eşinle bilemiyorum ama bu devirde evli erkeğe gelip de "şekerim biliyor musun senden önce ben senin eşinle beraber oldum " demek sıkar biraz sanki..
bana pek olası bir durummuş gibi gelmedi..

bu kadar sıkıntı olacagına vicdanen diyorum keşke evlenmeseydin diyecek herkes.. doğru da.. ama olan olmuş... boşanmak, itiraf etmek falan seni çok seven bir erkeği mahvetmekten daha öteye gitmez biliyorsun.
o yüzden artık evli ve de mutlu olduguna göre vicdan yapmak yerine eşini daha çok mutlu etmek için çabala..
dünyanın en özel eşi ol ki vicdanen daha huzurlu olabilesin..
sen hatanın farkındasın.. en önemli ayrıntı bu unutma..
kendini de üzme..

peki size bir soru arkadaşlar;peki ya aynı durumda olup ayrıcada cinsellik yaşanmış olsaydı,o yaşadıklarınızın biride eşinizin arkadaşının arkadaşıysa,başkası eşinizle aynı mekanda karşılaşma ihtimali olan birisi olsa ve üstelik eşiniz kendisinden önce sizi bakire sanıyorsa.her an eşinizin ötekilerle karşılaşmasından,birisinin ağzından birşey kaçırmasından korkmazmıydınız,eşinize deli gibi aşıksınız bu arada.bu vicdan azabı ne olacak.

öbürü neyse de bu çok karışık bir durum.
her an korkuyla da yaşanmaz ki.
hem eş evlenince bakire olmadığını anlamış mı :uhm:
bir de operasyon mu var işin içinde
ya da esnek meselesi CADIARZU

öbürü neyse de bu çok karışık bir durum.
her an korkuyla da yaşanmaz ki.
hem eş evlenince bakire olmadığını anlamış mı :uhm:
bir de operasyon mu var işin içinde
ya da esnek meselesi CADIARZU

evlenmeden ilişkiye girmek istedi ve bende artık anlasın olanı biteni anlatayım,ne olacaksa olsun artık dedim ama çok ama çok ilginç ilişkiden sonra benden kan geldi,ben de şok oldum ve öylece devam ettim işte.onu çooooook seviyordum ama şimdi keşke evlenmeseydim diyorum ama sevmediğim için değil çok sevdiğim için,vicdan azabı çekiyorum,ayrılmakta istemiyorum,ama onu asla başka erkeklerle aldatmadım.ama aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum,geçmişimi unutmak istiyorum ve kendime hiç yakıştıramıyorum.ne yapıcam ben ya

Arkadaşta değil arkadaşın arkadaşı
Erkekler kız arkadaş konusunda aralarında konuşur ama
Eş hakkında konuşmak biraz sıkar
Ne dicek yani arkadaşım ben senin hanımla daha önce şey yaptım,
Ama şimdi siz evlisiniz mutluluklar
Yada bu kızdan sana hayır gelmez boşa mı dicek
Kan çıkar ve o adam da bilir bunu
O yüzden sesini çıkarmaz
Zannımca

teşekkür ederim yorumlarınız için.
emin olun her yorum benim için çok önemli.
dediğim gibi sadece bu konuda içimi dökmek için üye olmuştum.
bundan sonra sadece ara sıra ziyaretçi olarak girip cevaplara bakıcam.
zahmet edip okuyan, yorum yazan herkese tek tek teşekkür ederim.
hakkınızı helal edin.

:jeyyar: şimdi ne oldu rahatladınızmııı:uhm::uhm:

merhaba
sadece bunu sizinle paylaşmak için üye oldum.
belki bir vicdan rahatlatma, belki güzel şeyler duyup rahatlama belki de aynı şeyleri yaşamış birileri varsa dertleşme isteği bilemiyorum. elbette olumsuz eleştiri de yapılacaktır.
ama insan içinde tuttukça sorunu daha çok büyütür, anlatınca sanki çözülmüş gibi rahatlar ya benimki de o hesap.
çok şükür ki çok güzel ve yolunda giden bir evliliğim var. eşimin ilgisini sevgisini anlatamam.elbette ben de ona karşı aynı durumdayım. gel gör ki ona karşı hep kendimi suçlu hissediyorum.
eşimle tanışmadan önce birkaç kişiyle görüşmüşlüğüm vardı. cinsel bir birliktelikten bahsedemem ama öpüşme, sarılma oluyordu. eşimse yakın arkadaşları sürekli sevgili değiştirip çok rahat hareket ettikleri için bu tür ilişkilerden nefret etmiş ve hep uzak kalmış.
tanıştığımızda bana geçmişime dair hiçbir şey sormadı. ben de anlatmadım. sadece görüştüğüm ilk kişinin kendisi olmadığını söylemiştim. ayrıntısını ne o sordu ne de ben anlattım. ama o beni bu anlamda çok masum sanıyor ve sürekli "senin tek aşkın, tek erkeğin benim" diyor. ben de şu durumda hep öyleymiş gibi hisssediyorum, öncesi yokmuş gibi... ama var işte ve kendimi yiyip bitiriyorum. sürekli onu kandırıyor konumundayım. belki en başta anlatmış olsam ve o da beni isteyip istemediğine ona göre karar verse bu durumda olmazdım. insan kaybetme korkusu yaşayınca sağlıklı düşünemiyor.
anlatmaya kalksam bütün büyü bozulacak. bu şekilde de içim rahat değil. sadece yüzüne her baktığımda içimden "beni affet aşkım." diyorum. mafoldumben

Eger vicdanin sizliyorsa ne mutlu sana. 2000li yillarda yasiyoruz canim hic kimse masum veya melek degil. Yorumlari okumadim ama eger seni elestiren olduysa bile onlarinda gecmisinde buna benzer seyler vardir emin ol! Eger pismansan allaha tövbe et o senin samimiyetini bilir affeder seni. Esine anlatmak ise hic iyi fikir degil canim. Gecmisini degistiremezsin ama gelecekte ona dört dörtlük bir es olabilirsin. Gecmini unut gelecegine bak! hatirlama gecmisini unut begninden sil inan bana bunu yapabilirsin!

Üstelik eger esin duymak isteseydi sorardi. Hayatina ilk giren erkek olmadiginida biliyormus oda tahmin ediyordur zaten birtakim seyleri. Bilmek isteseydi sorardi emin ol ve icin rahat olsun.

Bu durum biraz daha karisik tabi. Ancak esine kimse birsey demez hic kimse affedersin bukadar se....siz olmaz. Ki deseler bile esin inanmayacaktir cünki tuhafdir ki ilk iliskinizde kan gelmis. Esin elin adamina degil kendi gözlerine inanacaktir tabiiki yani o konuda icin rahat olsun.

Vicdan meselesine gelince o karisik tabiki. Vicdani temizlemenin tek bir yolu var. Allaha el acmak. Tövbe etmek, ondan bizi affetmesini istemek. Bende sizin gibi vicdan azabi yasiyorum arada bir. Cinsel iliski olmasa bile herkez gibi bende yasadim birseyler. Ancak benim vicdan azabim esime karsi degil. Allaha karsi. Allahtan utaniyorum kendimi affetirmeden onun huzuruna cikmaktan korkuyorum.

Sizde tövbe edin ve görün cok rahatliyacaksiniz. Gecmisinizi degistiremezsiniz kizlar ama utanmaniz bile bir asalettir inanin. Kizlik zarrini diktirip namuslu takilan ve zerre kadar vicdan azabi cekmeyen okadar kizlar varki inanin siz onlarin yaninda melek kalirsiniz

Gözlerim gözlerinden başkasını unuttu,
Sen yoksan o yokluktur, Senden öncesi YOKTU...

unutun her şeyi, eşinizin gözlerinde kaybolun. O bilmek istememiş, yoksaymış, siz de öyle yapın....

Geçmişte kendinizi bu kadar mahvedip moral bozacak kadar kötü anılarınız yokki...
bencede çok abartıyorsunuz..

Valla bu nasıl bir şans yaa...valla yapardım bilmiyorum ...ben eşime herşeyimi anlattım...böyle bir duruma psikolojim dayanmazdı herhalde...

bence boyle bir dusuncede olman cok gereksiz tatlim...adi ustunde ''gecmis'' zaten...hem esin sormamis bile sen niye anlatmak istiyorsun ki...vicdan falan da yapma...ne demek esime anlatsaydim da beni isteyip istemedigine ona gore karar verseydi falan...sakin boyle seyler dusunme...esinle mutluyum diyorsun keyfine bak ve cikar bu dusunceleri aklindan!!!

canım Allaha tövbe et ve kuranı kerimden sureler oku mesela tarık suresi , veee yasin suresi ..okuduktan sonra insan öyle rahatlıyor ki , sende oku için tertemiz olsun için hafiflesin beynindeki köti izler silinsin , geçmiş geçmişte kalmıştır önemli olan ondan bir ders çıkarmaktır ..eşine anlatma Rabbine anlat .. tevbe ettikten sonra Rabbim kulunu affettikten sonra , Rabbim o kulununun geçmişine bakmıyor geleceğine bakıyor geleceğin aydınlık olsun ...

öncelikle size tavsiyem insanların kendileri hakkında söyledikleri herşeye inanmayın. eşiniz size bu tip ilişkileri olmadığını söylemiş olabilir ama bunun gerçek olduğunu bilemeyiz. sürekli sevgili değiştirmemiştir belki ama onun da hayatına birileri girmiş olabilir, kıskançlıklar vs gibi sorunlarla uğraşmamak için ve geçmişi geçmişte bırakmak için bunu da açıklıkla size söylememiş olabilir

sizin suçluluk hissetme sebebiniz eşinizin söyledikleri değil aslında, siz yaşadıklarınızı kendinize yakıştıramıyorsunuz ki suçluluk hissediyorsunuz. ama buna da hiç gerek yok. herkesin hatası, kusuru, yanlışları var. herkes hayatının bir döneminde yapmış olduğu birşeylerden pişmanlık duymuştur. kendinizi affederseniz bu durumdan da kurtulursunuz.

sen ona yalan söylememişsinki için içini yemesine gerek yok,o sormamış illaki anlatmak için uğraşma arkadaşım.boşu boşuna huzurunu bozma derim ben.hem ilk erkek arkadaşım sen değilsin demişsinde ne gerk var şimdi
dert arama kendine güzel güzel giden evliliğine sorun yaratma bence
mutluluklar

yaf geçmişe bir çizik at gitsin sonuçta eşin var önüne bak arkana degil bunları düşünerek ne kendini hırpalıyosun anlamadım gitii diyelimki eşine anlatın ne olcak sonraaa adam ne güzel senin ilk erkegin benim diyo daha ne ozaman mutlu olmaya bakkkk

Back
X