aslında çok güzel bir evliliğimiz var birbirimizi seviyorum
bazen haksız yere hakarete uğruyorum karşılıgında da evi kırıp döküyorum
heksız yere derken tartışma dışı bi konuda konuşuyoruz mesela öylemi böylemi şöylemi derken ben tatlı tatlı fikir yürütürken eşim 'şaçmalama' dediğse beni fitilliyo ardından 'malmısın' dediğnde olay kopuyo ben o konuyu bırakıp bana ettiği hakaretten dolayı sinir krızi geçiyorum elime geçeni kırıp döküyorum.
eşim her seferinde bi daha demicem diyo ama yine diyo aynı olay yine oluyo
bu durum nesıl düzelir fikirlerinizi bekliyorum
bazılarımız sinir anında tepki olarak bu türe sözleri kullanabiliyor bunlar hoş sözler değili tabiki ama sizinde belirttiğniz gibi çalışma, hayat şartları insanı bu sözlere alıştırabiliyor. Ancak sizin neden bu kadar aşırı tepki verdiğinizi anlamadım. fikirleriniz akıcı ve eşinizden daha mantıklı olduğunu söylemişsiniz, onu pekala sözlerinizle çok rahat gereken cevabı verebilirsiniz. fiziki tepkiler genelde mevcut durumu kabul edememe hırsını alamamak yada bir şekilde üste çıkmak için yapılan harekettir.
Ben böyleyim beni böyle kabul et sözüyle bir yere varamazsınız. ben böyleyim dediğinizde eşinizde bende böyleyim diyebilir ve olduğunuz yerde sayayrsınız. Eşinizin kırıcı sözleri ve kendi aşırı tepkinizi çözmek için beraber kararlar almanız gerekiyor.
Eşinizin sözlerine karşılık etrafı kırıp dökmek sizi kesinlikle haklı göstermez belki daha ciddi bir tartışmada kendinize veya çevrenize istemeyeceğiniz zararlar verebilirsiniz. Banada kızmayın yazdıklarımı mantıklıca okursanız hak vereceğiniz düşünüyorum. :)