eşime karşı öfkemi kontrol edemiyorum

aslında çok güzel bir evliliğimiz var birbirimizi seviyorum
bazen haksız yere hakarete uğruyorum karşılıgında da evi kırıp döküyorum
heksız yere derken tartışma dışı bi konuda konuşuyoruz mesela öylemi böylemi şöylemi derken ben tatlı tatlı fikir yürütürken eşim 'şaçmalama' dediğse beni fitilliyo ardından 'malmısın' dediğnde olay kopuyo ben o konuyu bırakıp bana ettiği hakaretten dolayı sinir krızi geçiyorum elime geçeni kırıp döküyorum.
eşim her seferinde bi daha demicem diyo ama yine diyo aynı olay yine oluyo
bu durum nesıl düzelir fikirlerinizi bekliyorum

bazılarımız sinir anında tepki olarak bu türe sözleri kullanabiliyor bunlar hoş sözler değili tabiki ama sizinde belirttiğniz gibi çalışma, hayat şartları insanı bu sözlere alıştırabiliyor. Ancak sizin neden bu kadar aşırı tepki verdiğinizi anlamadım. fikirleriniz akıcı ve eşinizden daha mantıklı olduğunu söylemişsiniz, onu pekala sözlerinizle çok rahat gereken cevabı verebilirsiniz. fiziki tepkiler genelde mevcut durumu kabul edememe hırsını alamamak yada bir şekilde üste çıkmak için yapılan harekettir.

Ben böyleyim beni böyle kabul et sözüyle bir yere varamazsınız. ben böyleyim dediğinizde eşinizde bende böyleyim diyebilir ve olduğunuz yerde sayayrsınız. Eşinizin kırıcı sözleri ve kendi aşırı tepkinizi çözmek için beraber kararlar almanız gerekiyor.

Eşinizin sözlerine karşılık etrafı kırıp dökmek sizi kesinlikle haklı göstermez belki daha ciddi bir tartışmada kendinize veya çevrenize istemeyeceğiniz zararlar verebilirsiniz. Banada kızmayın yazdıklarımı mantıklıca okursanız hak vereceğiniz düşünüyorum. :)

verdiğin tepkiler çok abartılı canım:26:kendini kontrol edemiyorsan psikoljik destek al ama böyle yapma :50:Allah korusun daha büyük bir tartışmada daha büyük zararlar verebilirsin kendine de eşine de.bence hemen ölnemini al

hiç beklemeden uzmandan yardım alman gerekli,verdiğin tepkiler çok abartı
yarın öbür gün kendine zarar verirsin ya da eşine
psikologa gidebilrsin ama psikiyatriste gitmen şart, zaten gittikten sonra neden beklemişim kendimi boşuna üzmüşüm diyeceksin emin ol

ilk olarak "HAKARET"e karsilik " SIDDET" dogru bir davranis degildir..Ben de sizin gibi boyle hakarete ugradim..ben direkt soyle konustum.: "saygiyi kaybetme! saygiyi yitirirsem benim icin sevgi onemini yitirir "dedim..O da ozur dileyip konu kapandi,,..sevgiden once benim icin saygi cok onemlidir..saygi gorulmedikten sonra ne yapayip sevgiyi..

canım bence senin sorunun kelimelerle değil kendinle, kendini kötü hissediyorsun ve bahane arıyorsun, ha eşin de ağzını tutamıyor olabilir ama o senin yatağa girdiğin kendini teslim ettiğin adam sabırlı olmalısın bence...

bu nasıl bir yorumdur yaa, ne olmuş teslim ediyosa, herkes teslim ediyo, bu zihniyet ne zamana kadar sürecek olayı nasıl yatağa bağlıyorsunuz pes doğrusu..

bu nasıl bir yorumdur yaa, ne olmuş teslim ediyosa, herkes teslim ediyo, bu zihniyet ne zamana kadar sürecek olayı nasıl yatağa bağlıyorsunuz pes doğrusu..

ben o yorumda "senin ek yakinin, herseyini paylasitigin adam. samimiyetine dayanarak sana söylemis olabilir" anlamini cikarmistim,
cokmu optimistim ben ya :52:

heksız yere derken tartışma dışı bi konuda konuşuyoruz mesela öylemi böylemi şöylemi derken ben tatlı tatlı fikir yürütürken eşim 'şaçmalama' dediğse beni fitilliyo ardından 'malmısın' dediğnde olay kopuyo ben o konuyu bırakıp bana ettiği hakaretten dolayı sinir krızi geçiyorum elime geçeni kırıp döküyorum.

ağaz alışkanlığı var demekki tabiki kötü bi alışkanlık. geçelerde bende eşime yaptım işyerinde komik bişey yapmış bende salaksın dedim. kızdı bana. bende o anlamda değil asslında komik şirin sakar vs. gibi bi anlamı olduğunu benim için ama haklı olduğunu bidaha demiyceğimi söyledim. ama gerçekten çok şapşalca bi durummuş ay yine aklıma geldi güldüm.

evet öfkemi kontrol edemiyorum ama o kadar da iradesiz deilim
ne kadar mantıklı ne kadar kısa öz cevap verirsem eşim anlamıyor söylediğim sözden
anlamadığını örtpas etmek için bu gibi laflar ediyor
bende zıvanadan çıkıyorum
bu ara ara olan bi şey bazı dönemler çalışmıyorum
işde o zaman bu olaylar çogalıyor

tabi dşıarda daha sakin olmaya çalışıyorum kendimi tutuyorum ellerimi dişlerimi sıkıp oradan uzaklaşıyorum
eger iş yerinde bir haksız yere bi laf söylesin çantamı alıp istifa ediyorum
ama eşime karşıda evi yıkıp döküyorum
bu hafta saksıları takı kutumu ve surahiyi alıp yere çarptım ortalıgı mahvettim ama sonrada kendimden korktum çünkü hızımı alamyıp cama falan yöneliyorum

Sizin bu durumu çok dikkate alıp üstünde ısrarla durmalısınız.
Öfke çok tehlikeli bir durumdur. Sizin kontrolsuz öfkeniz ise çok daha tehlikeli bir hal almadan önüne geçmelisiniz.
Ya uzman desteğiyle ya da başka bir yolla bunu yapmazsanız sonunda hem evliliğiniz hem siz yara alırsınız.

Böyle elinize geleni yıkıp dökmek çok hoş bir durum değil. Oturup bu halinizi düşünürseniz sizde engel olmaya çalışacaksınızdır.
Öfkelendiğinizde çıkın cama nefes alın. Boks torbası alın, müziği açın ve stresiniz gidene kadar spro yapın v.s v.s

Eşiniz ''bir daha yapmayacağım'' deyip tekrar yapıyorsa bu birazda sizden kaynaklanıyor.
Yıkıp döken, sonra rahatlayan, duygularını öfkeyle anlatan kişileri bir süre sonra karşıdaki insan takmamaya başlar.
İstemdışı öfkelendirmek hoşuna gider.

Bu söze kırılıyorsanız, bir daha kullandığında birden bire susun ve odayı terk edin.
Öfkelendiğinizi değil kırıldığınızı dile getirin.
İnanın bir süre sonra vazgeçecektir.

tabi dşıarda daha sakin olmaya çalışıyorum kendimi tutuyorum ellerimi dişlerimi sıkıp oradan uzaklaşıyorum
eger iş yerinde bir haksız yere bi laf söylesin çantamı alıp istifa ediyorum
ama eşime karşıda evi yıkıp döküyorum
bu hafta saksıları takı kutumu ve surahiyi alıp yere çarptım ortalıgı mahvettim ama sonrada kendimden korktum çünkü hızımı alamyıp cama falan yöneliyorum

Peki siz evi yakıp yıkarken eşiniz ne yapıyor?
Şahsen benim eşim olsa , karşısındaki böyle davranınca o daha çok sinirlenir kötü şeyler yapabilir , siz bu şekilde öfkenizi kontrol altına almazsanız karşınızdaki kişiden sizin uyguladığınız şekilde tepki alabilirsiniz
eşinizde sizi sinirlendiren birkaç sözü , söylemeyeceğine dair söz verip tekrar söyleyerek hata ediyormuş ama sizinde öfkenizi kontrol altına almanız gerekir bu konuyla ilgili olarak bir uzmandan destek almanızı tavsiye ederim , umarım bu kadar açık yazdım diye banada kızmasınız

cevaplar için tşkler
kimseye kızmadım
kişi kendini bilemiyor
yorumlarla durumun ciddiyetini anladım
herkese tşk

bu çok yıpratıcı bişey arkadaşım öfkeni kontrol altına almaya çalış...
keskin sirke küpüne zarar:31:
ilişkiyide zora sokar yapma bunu gerekirse yardım almaya bak derim...

size hakaret ettiğinde sizde evet malım senin gibi bir öküzü koca diye seçen maldır tabii diyin sizde ona hakaret eddin istediğini söyleyen istemediğini işitir :47:

Back
X