Eşime karşı samimiyet kuran arkadaş

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
Öncelikle kendimin muhafazakar bir aile yetiştiğini ve eşimin de muhafazakar bir insan olduğunu söyliyim. Bizim evde genelde iki salon vardi. Kadin misafirlerle erkekler ayri salonlarda otururdu(Hiç konuşmaz demiyorum sohbetin ilerleyen kisminda annem kadinlarla diğer salona geçerdi). Kadın-erkek ilişkilerinde her zaman mesafeli ve temkinli olmuşumdur ve bunu da karşı taraftan beklerim. Bu sebeple bu konuyu açtım.

Esimin bi iş arkadaşı var. Biz evlenmeden önce arkadasi ve nisanlisiyla birlikte yemek yemistik. Ben kiza isinamadim Ama soğuk davranmadim gayet yakin ve samimi davrandım konustum vs. Evlendikten sonra da bulustuk. Ama arkadasinin eşi(nişanlıydilar evlendiler) nedense hep eşimle dialog kurmaya başladı. Konusurken eşime "x dil baligi yedin mi" "x şurayı biliyomusun" tarzinda. Eşime adiyla hitap edip hep laf atti.

Ben rahat bi insan değilim ama kizin esimle olan dialogu beni rahatsiz etti. Esim beni sohbete katmaya çalıştı ama kiz yine eşime laf atiyo falan. Eve gelince acikca söyledim o kiza isinamadim görüşmek istemiyorum. Ben gorusmesem de olur nasilsa kiz bi tek senle konusuyo dedim. Daha sonra esime acikladim. Seni suclamiyorum ama sadece seninle konusuyor diye.

Gerçekten de kizi sevmiyorum. Sevmemek icin hakli sebeplerim var ama her bulusmamizda dikkat ettim hep ayni konulari aciyor. Hep eşime sorular vs. Esimle aramda sorun oldu bu mesele. Baya baya ağır hakaret etti bana. Belki kadinsal bisey kiskanmak ama ben onun veya baskasinin eşine sadece onunla birebir konusuyo gibi davranmiyorum. Esim evli kadin nasil boyle bişey dusunursun dese de geçmişte bana sevgilim olmasina rağmen ilani aşk eden nisanli iş arkadasimi hatirlatiyorum. Sana degil onun tavırlarına guvenmiyorum diyorum.

Bizden önce evlenmelerine rağmen bi kere bile bizi evine davet etmediler. Esim zamanında kizi bile kotulemisti evlenmeden önce yaptiklari icin. Eşim görüşmek beraber gezmek istiyo ama ben gitmek istemiyorum. Kiskandigim için bana cok agir seyler söyledi hazmedemiyorum. Haksiz miyim? Siz olsaniz sadece esinizle konusan evli bi kadından rahatsiz olmaz miydiniz?

Şimdi de biraz medeni ol'cular, herkes kocanın peşinde sankici'ler doluşur.

Ben de hoşlanmazdım ama eşimin aklına karpuz kapuğu düşürmz önce nabzını yoklardım. Madem görüşmek istiyor buluşulacağı gün onun da gitmesini engelleyen bir yol bulurdum. Kartları çok açık oynamışsınız. Kocanız elinizi görmese iyi olurdu ama olan olmuş. Daha fazla üstelemeyin. Sadece çaktırmadan görüşmeme yolları arayın.

Eşime adiyla hitap edip
Ne diyecekti anlamadım.
Yani muhafazakar olabilirsiniz ya da kadın erkek ilişkilerinde samimiyeti sevmiyor olabilirsiniz.
Adıyla seslenmeyip nasıl seslenecekti işte onu anlamadım.
X Bey ya da X Abi diye mi?

Son düzenleme:
rahatsız olmam, hatta farkında bile olmayabilirim.
ama sizin kızdan hazzetmediğiniz ortada, kız da sizinle konuşmayıp sadece eşinizle konuşuyorsa kuvvetle muhtemel o da sizden hoşlanmamış, bu durumda görüşmeniz çok manasız.

Herkesin yapısı farklıdır. Eğer siz bundan rahatsız oluyorsanız ve normalde çok bunaltan bir insan değilseniz eşiniz buna saygı duymalı.

Insan hayat arkadaşına başka bir kişi için hakaret eder mi , ne kadar medeniyetsizce , vicdansızca bir hareket.

Böyle bir durumda , keşke eşinizin aklına sokup egosunu yukseltmeseydiniz diyebiliyorum ancak..

Ben olsam birdaha o kızla aynı ortamda olduğumda , mutfakta veya başka biryerde söylerim , eşim rahatsız tavırlarından , dikkat edermisin diye. Yanlış anlaşılıyor falan diye bahsederdim , çaktırmadan.
Veya çift olarak görüşmemek en güzeli...

Benzer bir durumu yaşadım ve bende rahatsızlığımı eşime bildirdim. Önce mırın kırın etti sonra beni anlamaya çalıştı ve kabul etti. Karşı taraf görüşmek istediğinde hep bir bahaneler bulduk ve kibarca geri çevirdik. Çokmu lazımlar. Asla değiller. Güvensiz ve huzursuz bir ortamda içtiğim bir yudum çay zehir olacaksa bana varsın öyle kimselerde olmasınlar hayatımda. Son olarak eşinizin size bu konuyla ilgili hakaret ettiğini söylemişsiniz. Hani ben olsaydım demek istemezdim ama müsadenizle diyeceğim. Ben olsaydım eşime çok daha kararlı ve sert bir tavır sergileyerek yaptırımcı davranırdım. Kendi bilir...
Aynı hisleri kendisi yaşasa sizi sokarmıymış öyle sahte bir arkadaş ortamına. Sorun bakalım. Ok derse sizde görüşmeye varım deyin. Ahh şu bencilll erkeklerrrr:KK12:

Öncelikle kendisi kötülemiş, evlendikten sonra sizi hiç davet etmemişler, sohbet sırasında sizi muhatap almıyor sadece eşinizle konuşuyor, bundan rahatsız olunca elalemin kadını için size hakaret ediyor, üstelik kadınla görüşmek sohbet etmek istiyor. Siz bir çiftsiniz. Eğer sizi muhatap almıyorsa öncelikle eşiniz bundan rahatsız olmalı ve görüşmemeliydi. Ben sizi haklı buldum. Tavrınızdan taviz vermeyin ve iletişimizi kesin. Eşinize karşı tavrınızı ise ancak siz belirlersiniz. Ben olsam küçük kıyamet kopmuştu.

Bende yemeli-içmeli-eşli görüşmeleri tercih etmiyorum..kocam brad pitt,bende dünya güzeli olduğumdan değil..konuda o değil zaten..olay benim bu tip görüşmelerde bir müddet sonra kalkan saygıdan rahatsız olmam..birçok insan aradaki saygıyı koruyamıyor ve "samimiyet" adı altında yapılan diyaloglar ve şakalar beni rahatsız ediyor.
Hiçbir evli çifti evime davet etmiyorum çünkü ev gezmelerinden hoşlanmıyorum..hiçbir erkeğin bana "bu elbise sana yakışmış" demesini istemem..hiçbir kadınında eşime bu gömlek sana yakışmış demesini istemem.
Bu ülkede saygı kavramı yok maalesef..kolay laubali olunuyor..o yüzden size hak veriyorum konu sahibi.

Bir insan baska insana ismi ile seslenir ne demesi gerekirdi ki zaten.
Ayrica o kadin esinin arkadasi ile sohbet ediyor seninde oldugun bir masada.
Gizli kapakli konusmuyorlar 4 kisi beraber cikiyoraa elbette konusacaklar.hem esinde seni sohbete katmak istiyormus.onemli olan esinin tavri.bence degisik davranmissin.

Yani hiç asıl olamayacaam böyle kadınlarin adı belli.
Esin demekki seninle aynı hassasiyette değil.Bu bir problem mi evt hep böyle sorun olur.
Bir daha öyle bir ortam olursa bel altından vur kadını. Yap bişeyler.

Bende her gördüğümde aynen böyle düşünüyorum. Gıcık oluyorum.

dün yine vardı.. bilmem ne güruh gelir şimdi diye..
ee geldik .. buyrun da dedim hatta cevap yok.

foumun geniş tabir ettiği insanlardan biriyim. konu açarsam fikrini belirt elalemin konusu üzeriden benim gibi düşünenleri yargılamakta neyin nesi. sıktılar artık.

Back
X