• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime kızmakta haksız mıyım ??

boşver canım ya yardımcı olmak için uzun bir yazı yazdım bende ilk önce uzun olduğu için gönder tuşuna basınca göndermedi şifre istedi hadi dedim tekrar yazayım üzülmesin arkadaş hamileymiş de dedim tekrar uğraştım yazdım kale bile alınmadısanırım. Kendi fikrinden olan arkadaşlarla konuşmak istiyor bence yani bir nevi kendi düşüncesindekilerden destek bekleyerek rahatlamak isteniliyor başka bakış açısı kabul görülmüyor gibi hissettim kahrolsun kaynana moduna bağlamışlar malesef

günahını almayalım canım konu sahibi banlanmış baksanıza hesabı pasif :ssz:

Merhaba hanımlar.Hemen konuya girmek istiyorum.Eşimle iki gündür konuşmuyorum.Mesele ise şu, benim eşim mak.mühendisi.kendisi mak.mühendisleri odasına yazılacak ve yeni inşaatlarda attığı her imza başına 1.500 2 bin tl para alacak.Sadece 5 imza atma hakkı var 1 ylda.Bu da en fazla 6 bin yapıyor.bizim için iyi bir miktar yani.Neyse eşimle arabada bu mevzuyu konuşuyorduk.Bu arada hamileyim.önceden de almak istediğim birçok şey vardı.simdide bebek masrafı felan derken bu paraya ihtiyaç var anladığnz.Eşim, bu parayı alırsam annemi umreye götürücem çok istiyordu yazk dedi.Bu arada annesi memur iki ay sonra emekli olacak ve bildiğiniz üzere toplu para alacak.Bende, sen benim neler istediğimi gayet iyi biliyorsun ve bu paraya benimde ihtiyacm var dedim.kendisi basladı bağırmaya.Annemi mi kıskanıyorsun, annem o benim.onun hakkını ödeyemem vs.Bende bu sözlere çok darıldm ve kalbim çok kırldı.Benim alacaklarım arka planda ve annenin parası varken onu umreye götrmek istiyosun buna da anne hakkı diyorsun öyle mi dedim.senin isteklerin benm annemden daha mı arka planda kalıyor saçmala dedi beni azarlamaya devam etti.Şuan konuşmuyorum.Sizce kırlmakta haksız mıyım ? Benim isteklerm gerçekten basit mi kalıyor onun annesinin yanında ? Kendimi cok kötü hissetmeme neden oldu bu ithamları..

kayınvalidenin eline toplu para geçmeyecek olsa eşini bi nebze anlayabilirdim ama kayınvalidenin ihtiyacı yokken bu yardımın ne gereği var. evet o annesi ise sende eşisin ve erkekler farkındalar mı bilmiyorum ama evlenmeden önce annelerinin yaptığı her iş evlendikten sonra eşlerinin sırtına yükleniyor yani hem eş hem anne oluyor kadınlar bunun hakkını nasıl ödeyecekmiş acaba...hem sen niye kayınvalideni kıskanacakmışsın bu da sana yapılmış büyük hakaret... eşin hiç evlenmeyip anneciğinin dizleri dibinde otursaymış tüm kazancını da annesiyle harcasaymış o zaman....

Bence herkes kendine göre haklı bu konuda.
Anne babanın durumu ne kadar iyi olursa olsun çocuklar da büyüdüklerine dair onlara bir şeyler yapmak istiyorlar.
Benim annemlerin de durumu çok iyi ama geçen hastaneye yattı babam kardeşim ödemesini yaptı. Babamın ihtiyacı olduğundan değil ama belki kibarlık, belki “ben büyüdüm baba” demek adı her ne ise.. bekar kardeşim ama evli olan da yapardı. Ben de tabi…
Konu sahibinin eşi de böyle düşünmüştür diye düşünüyorum.
Konu sahibi de kendi çapında haklı annesinin durumu müsait olunca gelen parayı kendine harcamak isteyecektir.
En güzel çözüm eşinin kardeşi varsa umre parasını paylaşmaktır.

Ay valla bu forum da kadınların açtıkları konuların hepsi mi maddi olur arkadaş???

-Evlenicez ailesi yardım etmiyor
-Evlenicez az takı takıyorlar
-Evlendik ama ailesine yardım ediyor
-Evlendik annesini Ümre'YE GÖNDERİYOR??

Konu sahibi banlanmış gerçi ama, belki ban açılır da cevap verebilir diye birşey sormak istiyorum "sizin istekleriniz neler acaba?" Ayrıca ne var bunda, annesine jest yapmak istemiş. Dır dır yaparak eşinizi kızdıracağınıza "aşkım, bak bende hamileyim, bazı ihtiyaçlarımız da olacak bir hesap kitap yapalım istersen, yetişirse paramız annen için harika bir hediye olur tabi ki" demek bu kadar mı zor.

Valla bıktım bu kadınları "para para para " hallerinden. Çalışacaksınız o zaman hanımlar, çalışıp eve katkınız olacak, o zaman sonuna kadar da söz söyleme hakkınız olacak.

Merhaba hanımlar.Hemen konuya girmek istiyorum.Eşimle iki gündür konuşmuyorum.Mesele ise şu, benim eşim mak.mühendisi.kendisi mak.mühendisleri odasına yazılacak ve yeni inşaatlarda attığı her imza başına 1.500 2 bin tl para alacak.Sadece 5 imza atma hakkı var 1 ylda.Bu da en fazla 6 bin yapıyor.bizim için iyi bir miktar yani.Neyse eşimle arabada bu mevzuyu konuşuyorduk.Bu arada hamileyim.önceden de almak istediğim birçok şey vardı.simdide bebek masrafı felan derken bu paraya ihtiyaç var anladığnz.Eşim, bu parayı alırsam annemi umreye götürücem çok istiyordu yazk dedi.Bu arada annesi memur iki ay sonra emekli olacak ve bildiğiniz üzere toplu para alacak.Bende, sen benim neler istediğimi gayet iyi biliyorsun ve bu paraya benimde ihtiyacm var dedim.kendisi basladı bağırmaya.Annemi mi kıskanıyorsun, annem o benim.onun hakkını ödeyemem vs.Bende bu sözlere çok darıldm ve kalbim çok kırldı.Benim alacaklarım arka planda ve annenin parası varken onu umreye götrmek istiyosun buna da anne hakkı diyorsun öyle mi dedim.senin isteklerin benm annemden daha mı arka planda kalıyor saçmala dedi beni azarlamaya devam etti.Şuan konuşmuyorum.Sizce kırlmakta haksız mıyım ? Benim isteklerm gerçekten basit mi kalıyor onun annesinin yanında ? Kendimi cok kötü hissetmeme neden oldu bu ithamları..

aynı problemi bir hafta önce bizde eşimle yaşadık. 6 aylık evliyiz ve 3 aylık hamileyim. evlenirken kredi çekti bir sürü borç harç aldı tek başına herşeyi eşim kendi yaptı. ailesi hiçbirsey yapmadı yardım etmek bırak daha cok yük oldular ona.. şimdi borçları ödeyebilmek için ek iş yapıyor. ve borçler bitmiş değil. kredi kartlarında hesaplarda hep eksideyiz. benimde ihtiyaçlarım var ve hamileyim bebeğime oda almayı düşünüyoduk bunun üzerine bana daha sonra alalım suan durumumuz sıkışık dedi. tamam dedim ses etmedim. gecen gitti ablasına yüklü miktar para verdi neymiş borçmuş. ben onu ödemeyeceğini biliyorum. onu da gectim bizim o paraya ondan daha cok ihtiyacımız var dedim dinlemedi hiçe saydı gitti verdi
bir haftadır konuşmuyoduk dün barıştık o da özür diledi. ama çok zoruma gitti ağladım ağladım bebeim etkilendi düşük tehlikem var yatıyorum.. bana da yazık.. bu adamlar bi ailesi olduğunu unutuyo. madem kendi ailene bakacan neden evleniyosun neden yuva kuruyosun çacuk yapıyosun ? bunlar bunu anlamıyolar canım malesef .. seninde eşin benim ki gibi merhametli kıyamıyor demek ki.. yapacak bişey bırakmıyorlar malesef ki.. seniin adına da üzüldüm boşver takmamaya çalış..:2::2::2::2::2::2:

Ay valla bu forum da kadınların açtıkları konuların hepsi mi maddi olur arkadaş???

Konu sahibi banlanmış gerçi ama, belki ban açılır da cevap verebilir diye birşey sormak istiyorum "sizin istekleriniz neler acaba?" Ayrıca ne var bunda, annesine jest yapmak istemiş. Dır dır yaparak eşinizi kızdıracağınıza "aşkım, bak bende hamileyim, bazı ihtiyaçlarımız da olacak bir hesap kitap yapalım istersen, yetişirse paramız annen için harika bir hediye olur tabi ki" demek bu kadar mı zor.

Valla bıktım bu kadınları "para para para " hallerinden. Çalışacaksınız o zaman hanımlar, çalışıp eve katkınız olacak, o zaman sonuna kadar da söz söyleme hakkınız olacak.

valla cnm çalışıyorum . kuruşuna kadar hesap sorarım. birbirimize danışmak zorundayız. kocası da en azından böyle düşünüyorum nasıl olur sen ne dersin demeliydi diye düşünüyorum

Evet benim de gördüğüm bu KK'da:44:
Şahsen ilerde ben de durumum uygunsa ailemi ben göndermek isterim.
Eşi zaten söylemiş bi'nevi konuyu açmış direk "vay benim ihtiyaçlarım nolucak" diye olayı yarışa çevirmektense çok güzel tatlıya bağlanılabilirdi.
Şu olayı da anlamıyorum "biz evlendik öncelik hep ben olmayım" tamam öyle olmalı da bazen cidden abartıyo kadınlar.

günahını almayalım canım konu sahibi banlanmış baksanıza hesabı pasif :ssz:

yok canım günahını almak değil arkadaşa karşı üslubu hiç hoş değildi. Tamam sert eleştirmiştir olabilir ama bunu göze alarak bu forma yazmış olması lazım. Sonuçta her insan farklı düşüncelere sahiptir ve bunun böyle olması çok doğal... Ayrıca hesabı pasif olmadan önce yazmıştım uzun bir yazının gözden kaçacağını hiç düşünmüyorum sonuçta bildirim olarak geliyor alıntı yaptığım için yine de orada sanırım kelimesini kullandım kesinlik belirtmedim ve benim düşündüğümün öyle olduğunu bence diyerek belirttim. Kesin olarak konuşursam günahını almış olurdum

artık siz aile olmuşsunuz, bebeğiniz var bu konuda haklısın. ama üslup çok önemli. nasıl söyledin eşine bilmiyorum ama tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. sakince ve tatlı dille durumunuzu anlat. elini tut. eminim seni anlayacaktır. :)

Back
X