Eşime konut dokunulmazlığını ihlal etme gerekçesiyle mahkeme açıldı:(

isimzehra

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
142
15
318
Diğer
avukat arkadaşlardan acil yardım istiyorum lütfeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

merhaba acil yardım istiyorum lütfeeeeen lütfeeeeeeeen acil

eşim 1 ay önce biryerlerde içki içmiş sonra eve dönerken yolunu karıştırıp bir bahceden gecmeye calışmış (saat 23 cıvarlarında)
evin sahibi farketmiş tartışmış polis gelmiş hastane raporu tutulmuş 170 promil alkol cıkmış karakolda savcı sabahakadar tutun ayılınca bırakın demiş ifadesini almışlar yolumu karıştırdım bahceden gecmek istedim demiş sabah karakoldan cıkmadan polislere sormuş herhangi bi mahkeme felen yok demiş amaaaaaaaa 1 ay sonra eve kahıt geldi 9 ayın 12 sinde mahkeme var diye kahıtta sunlar yazıyor

davacı k.h
muşteki............
supheli............
suç _ bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık hakaret konut dokunulmazlığını ihlal etme

deliller... supheli savunması muşteki beyanı suç tutanağı yakalama tutanağı tanık......ın beyanı suphelisabıka kaydı

SORUŞTURMA EVRAKLARI İNCELENDİ

olay tarihinde süpheli ............... geceleyin 23 civarında muşteki ...................................... bulunan evin bahcesine hırsızlık maksadıyla girdikten sonra muşteki tarafından evinin bahcesinin içersinde görülmesi üzerine suphelinin müştekiye hakaret ettiği süpheli alınan savunmasında suça konu yere alkollü olması nedeniyle bilmeden girdiğini savunmuş isede delilleri taktir yetkisinin mahkemesine ait olduğu bu şekilde suphelinin atılı suçları işlediği
yukarıda belirtilen subut delillerle anlaşıldığından suphelinin üzerine aatılı suçlardan yargılanmasının mahkemenizde yapılarak eylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca cezalandırımasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddaaa olunur . SEVK MADDELERİ...TÜRK CEZA KANUNU 116 /1 142/1.B.2 35,143, 125/1,53.MD

eşim bi ceza alırmı daha önce herhangi bir sabıkası yook bu olayda bir hırsızlık yapmamış sadece cok alkollüydüm yolumu karıştırdım bahceden diğer tarafa gecmek istedim diyor

KONU KAKKINDA BİR BİLGİM YOK KARDEŞ aLLAH YARDIM EETSİN ne biçim insanlar var ya iftira atabiliyorlar umarım hersey yoluna gırer canım sıkma canını

hukuk forumlarını karıştırsan ada orayla paylaşsan belki yardımcı olacak birilerini bulursun ..

Burdaki AVUKATLAR ! genelde toplumun ne tepki vereceğini test etmek için giriyorlar ;)

Merhaba hanımefendi. Öncelikle geçmiş olsun. Benim avukat değilim ancak bir yakınım avukat. Bildiğim kadarıyla bu konuda kesin bir yargıya varmak zor yalnızca sizin ifadenizi değerlendirerek. Sanırım dava dosyasının bir nüshasını incelemek gerekiyor. Sizin bir avukatınız yok mu ? Maddi olanağınız yoksa Adli Yardım Bürosu ' na başvurabilirsiniz. Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama , İstanbul için : stanbul Barosu
Tekrar geçmiş olsun , iyi akşamlar.

ay yanlislikla bahcesine girdigi kisi dava edecek birini ariyormus herhalde bu yuzdende dava acilirmi ya yanlislikla girmis ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...

alkollü olduğunun bir belgesi var mı? temyiz kudreti yerinde değildi yolunu karıştırabilir gayet normal. ayrıca hırsızlık için girdiğini nereden çıkarmışlar kanıt var mı teşebbüs ettiğine dair

bu suçlarda kişinin ceza alması için kasıtlı olması gerekir.yanii o bahçeye girerken hırsızlık amacıyla girdiğinin kanıtlanması gerekir. anladığım kadarıyla böyle bir kanıt yok.ceza lacağını sanmam.zaten karakolda tutulan raporda eşşiniz içkili olduğu yazıyodur.kim hırsızlık yapmaya sarhoş olup gider ki :D

TCK 116/1 konut dokunulmazlığının ihlali, (bahçeye girdi diye) 6 ay 2 yıl
TCK 125/1 hakaret suçu, (bahçe sahibine hakaret ettiyse) 3 ay 2 yıl
TCK 142 nitelikli hırsızlık, (bir bina veya eklentilerine girerek hırsızlık) 2 yıl 5 yıl
TCK 143 suçun gece vakti işlenmesi, (gece girmiş bahçeye) üçte birine kadar arttırılır 142deki

TCK 35 suça teşebbüs, (bu suçlara teşebbüş etmiş)
TCK 53 hakları kullanmaktan yoksun bırakılma (ceza alırsa bazı haklarından yoksun kalacak)

TCK 34e gidin geçici nedenle alkol alınması - işlediği fiilin hukuki anlamını sonucunu algılayamaması - davranışlarını yönlendirme yeteneğini önemli ölçüde yitirmesi
şu kadar promil alkol çıkmış bir de bunun raporu varsa işiniz kolay olur.
ayrıca kasten hırsızlığın nitelikli halini gerçekleştirecek olan kimse mantıken içip gitmez. dava açan kişiler saçmalamış açmak için açmışlar.

bu suçlarda kişinin ceza alması için kasıtlı olması gerekir.yanii o bahçeye girerken hırsızlık amacıyla girdiğinin kanıtlanması gerekir. anladığım kadarıyla böyle bir kanıt yok.ceza lacağını sanmam.zaten karakolda tutulan raporda eşşiniz içkili olduğu yazıyodur.kim hırsızlık yapmaya sarhoş olup gider ki :D

170 promil alkol varmış.savcı ayılınca bırakın demiş zaten eşim polislere sorduğunda mahkeme falan olmaz demişler ama bugün kağıt geldiğinde çok şaşırdık

TCK 116/1 konut dokunulmazlığının ihlali, (bahçeye girdi diye) 6 ay 2 yıl
TCK 125/1 hakaret suçu, (bahçe sahibine hakaret ettiyse) 3 ay 2 yıl
TCK 142 nitelikli hırsızlık, (bir bina veya eklentilerine girerek hırsızlık) 2 yıl 5 yıl
TCK 143 suçun gece vakti işlenmesi, (gece girmiş bahçeye) üçte birine kadar arttırılır 142deki

TCK 35 suça teşebbüs, (bu suçlara teşebbüş etmiş)
TCK 53 hakları kullanmaktan yoksun bırakılma (ceza alırsa bazı haklarından yoksun kalacak)

TCK 34e gidin geçici nedenle alkol alınması - işlediği fiilin hukuki anlamını sonucunu algılayamaması - davranışlarını yönlendirme yeteneğini önemli ölçüde yitirmesi
şu kadar promil alkol çıkmış bir de bunun raporu varsa işiniz kolay olur.
ayrıca kasten hırsızlığın nitelikli halini gerçekleştirecek olan kimse mantıken içip gitmez. dava açan kişiler saçmalamış açmak için açmışlar.

canım bazı haklar derken mesela ne gibi haklar bunlar yoksun kalacağı çok teşekkür edrim arkadaşlar allah razı olsun

bak sana bir şey söyleyeyim en kötü ihtimal şu:
hırsızlık suçlamaları düşer, konut dokunulmazlığı ve hakaret kalır, hakaret ve konut dokunulmazlığına da fikri içtima yaparlar 6 ay 2 yıl arası bir şey çıkar o da alkollü olduğu için cezada indirime giderler. eğer önceden bir suç falan işlemediyse tekerrür durumu da yoksa en kötü 1 yıl alır onu da para cezasına çevirirler. en kötü ihtimal bu

canım bazı haklar derken mesela ne gibi haklar bunlar yoksun kalacağı çok teşekkür edrim arkadaşlar allah razı olsun

yani bazı haklar derken eğer infaz kurumuna girerse herhangi bir emniyet tedbiri verilirse infaz süresince işte seçme seçilme velayet dernek vakıflara üyelik vs. ama bu zaten kasten işlenen suçlar için diyor. burada eşinin kastı olmadığı için bu madde geçmez. 35 ve 53ün dilekçede yazmasının sebebi suçlamaların yanında teşebbüs hükmüne gidileceği eğer ceza alırsa da 53ün uygulanacağı. yani mesela holiganlar için maça gitme yasağı gibi. burada senin eşin için bir durum yok dediğim gibi para cezasına çevirirler en fazla o da. siciline bile işlenmeyebilir hakim hükmün açıklanmasının ertelemesine hükmederse.

eşimin herhangi bir sabıkası yok sadece daha önce alkol nedenli trafikten men cezası var bu olayda ise 170 promil alkollüymüş (bu olay en kötü para cezası alarak bitse bile devlet işine girmesinde bir sakınca varmı?

eşimin herhangi bir sabıkası yok sadece daha önce alkol nedenli trafikten men cezası var bu olayda ise 170 promil alkollüymüş (bu olay en kötü para cezası alarak bitse bile devlet işine girmesinde bir sakınca varmı?

adli para cezası siciline işlenir (idari para cezası işlenmez); ama eğer hakim hükmün açıklanmasını ertelerse siciline işlenmez. "hükmün açıklanmasını erteliyorum" demek "siciline işlenmeyecek" demek. devlet işine girerken illa ki siciline bakarlar ehliyet alırken bile bakıyorlar, ama sorun çıkarırlar mı o kadarını bilmiyorum

Back
X