Esime mobbing uygulaniyor destek olurmusunuz

bademmelek

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2015
695
755
103
35
Arkadaslar merhaba, esim ozel bi sirkette yonetici olarak çalışıyor isi masa basında degil saha da 1,5 yıldır bu pozisyonda ve bu sirkette 12.yili isini iyi yapiyor fakat muduruyle arasi hic iyi degil gözünün ustunde kasin var hesabi cok uğraşıyorlar hakaretler baski ne ararsaniz var gunde 250 km yol yapiyor en uzak noktalara esim gidiyor amaclari yıldırip istifa ettirmek ama 12 senesi var bosa gidecek ve borcumuz cok en son geçen gun aramis ve seni isten cikaracagim is bak tazminatinida vermiyecegim mahkemede sürün demis bu konuslanin ardından telefona ses kayıt kurduk ne gecesi var ne hafta sonu hep ariyorlar vatsapdan surekli yazisma halinde benim merak ettiğim konusmalar ve vatsap gorusmeleri ilerde mahkeme de mobbing icin delil olarak sayilir mi henüz isten cikarilmadi o yuzden delil topluyoruz bilgisi olan varsa destek olur musunuz..

Bu alanda yetkin bir avukata danışın bence. Ses kaydı falan delilden sayılmıyor, hatta yasak. Bir avukat size daha iyi yol gösterebilir, ne gibi kanıtların gerektiğine dair.

12 yıldır aynı müdür mü başında eşinizin? Yani başından beri böyle miydi?
Tam bilmiyorum ama elinizde ne kadar delil varsa saklayın. Oldu ki eşiniz işten çıkarıldı, işe iade davası açtığınızda işinize yarayabilir. Hatta şahit bulursanız çok daha iyi olur.

Ses kaydı sayılmaz ama whatupps ve mesajlar sayılır ,olabildiğince whatuppstan konuşsun oradaki ses kayıtları sayılıyor kaydet at şeklinde olduğu için

Hayir 1 senedir bu kisiyle calsiyor pozisyon olarak 1,5 senedir bu pozisyonda daha once ofis ortamindaydi.

en uzak yere gönderilmek sonuçta eşinizin iş tanımında var. hep o gitmese daha iyi ama gönderebilirler, mahsuru yok.
iş tanımında ve sözleşmesinde mesai şartları nasıl?
mesela eşimin iş sözleşmesinde iş yemekleri ve seyahatleri ile ilgili ayrı maddeler var.

bunun dışında seni işten attıracağım, tazminatını vermeyeceğim gibi şeyleri yazışma olarak elde ederseniz işte o sapasağlam delil olur.
hakaret, küçümseme, rahatsız edici ne varsa kayıt olarak elinizde olsun.
ses kaydı konusunu bir hukukçuya danışın, başınıza iş açmayın.

Olan hep ezilen tarafa oluyor . Yapabilirseniz sebebini öğrenin neden birşeyler böyle oldu sorun ne . Çözüm icin uğraşın. Olmadi zaten diğer türlü iş ilerliyor . Hemen bir avukatla görüşün olası bütün durumda süreci lehinize çeviricek bütün tedbiri aldırır size .
Yöneticilerin baskısı insanı çok yıpratır ve dediklerini de yapıyorlar .

Ses kaydı olmaz ama aramalarının kaydını tutun, mesajlar da delil olarak kullanılabilir. Avukatla görüşmeniz en doğrusu olur

Müdürün derdi ne peki bu denli neden kinli?
Esime baska pozisyon teklif etti esim red etti o gunden beridir dedigi olmadigi icin kök sokturuyor malesef esim bilseydim böyle olacagini kabul ederdim dedi ama cok geç artik is cikartilmaya kadar geldi.

Arkadaslar merhaba, esim ozel bi sirkette yonetici olarak çalışıyor isi masa basında degil saha da 1,5 yıldır bu pozisyonda ve bu sirkette 12.yili isini iyi yapiyor fakat muduruyle arasi hic iyi degil gözünün ustunde kasin var hesabi cok uğraşıyorlar hakaretler baski ne ararsaniz var gunde 250 km yol yapiyor en uzak noktalara esim gidiyor amaclari yıldırip istifa ettirmek ama 12 senesi var bosa gidecek ve borcumuz cok en son geçen gun aramis ve seni isten cikaracagim is bak tazminatinida vermiyecegim mahkemede sürün demis bu konuslanin ardından telefona ses kayıt kurduk ne gecesi var ne hafta sonu hep ariyorlar vatsapdan surekli yazisma halinde benim merak ettiğim konusmalar ve vatsap gorusmeleri ilerde mahkeme de mobbing icin delil olarak sayilir mi henüz isten cikarilmadi o yuzden delil topluyoruz bilgisi olan varsa destek olur musunuz..
Ses kaydı delil sayılıyor. Şu linki bir inceleyin: https://www.calismamevzuati.com/2018/03/mobbing-nasil-ispatlanir/

Olan hep ezilen tarafa oluyor . Yapabilirseniz sebebini öğrenin neden birşeyler böyle oldu sorun ne . Çözüm icin uğraşın. Olmadi zaten diğer türlü iş ilerliyor . Hemen bir avukatla görüşün olası bütün durumda süreci lehinize çeviricek bütün tedbiri aldırır size .
Yöneticilerin baskısı insanı çok yıpratır ve dediklerini de yapıyorlar .
Sormayin benim bile huzurum kalmadi her gün bu gün ne olacak acaba diye uyanıyoruz biryandan da is bakıyoruz allah kimseyi vicdansiz ve egoist insanlarla karsilastirmasin.cumartesi gunu performans gorusmesi yapmak istiyormuş ne olacaksa olsun artik diyoruz yeni de dogum yaptim
bende calisamiyorumda malesef 😣

Şerefsiz ya. Sinir oldum :mapus: afedersiniz tazminat vermeden b.k çıkarır. İki kişi tanıyorum işten çıkarıldılar ve dava açıp hem işe iadeyi kazandılar hem çalışmadıkları süre için maaş aldılar hem tazminatlarını aldılar. Ama sadece sözle olmaz. Delil gerek. Eşimin iş yerinde çıkarmak istedikleri bir kişiyi geçen hafta fiziksel kavga sebebiyle tazminatsız işten çıkardılar. Adam on yıllık çalışanmış ve zaten çıkarmak için bahane arıyorlarmış. Biri ona küfür edince o da bir yumruk sallamış. Kameralara bakıp yumruk olayını görür görmez kovmuşlar. Eşiniz sakin olsun gaza gelmesin sinirlenmemeye çalışsın.

Delil tabiiki ama bi taraftan da kafam karışık çünkü bende de ses kaydı var ana kişinin konuşmalarını kaydetmek suçmuş öyle dediler bilmem doğru bilmem yanlış lakin iş mahkemelerine bakan avukat bulun ne nasıl olur fikir alın

Sormayin benim bile huzurum kalmadi her gün bu gün ne olacak acaba diye uyanıyoruz biryandan da is bakıyoruz allah kimseyi vicdansiz ve egoist insanlarla karsilastirmasin.cumartesi gunu performans gorusmesi yapmak istiyormuş ne olacaksa olsun artik diyoruz yeni de dogum yaptim
bende calisamiyorumda malesef 😣
Allah yardımcınız olsun zor ..
Eşiniz pasif bir insan mi kendini ezdiriyor mu acaba

Ses kaydı hukuka aykırı delil. Ancak mesajlar ve tanıkla mobbingi ispatlayabilirsiniz.

Back
X