eşime nasıl iş yaptırabilirim?

catterflym

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2010
2.153
2.304
658
Arkadaslar benım sorunumda eşime iş yaptıramamakla ilgili.Evin tüm düzenini ben saglıyorum.Üstüne üstük calısan bir kadınım.İkimizde calısıyoruz ama herseyı ben yapıyorum.Ev temizligine zaten 2 haftada bir yardımcı alıyorum ama hergün oyle dagıtıyorki eşim evi.Eve geliyor kıyafetlerini camasır makınesının ustune koyuyor.Bende de takıntı oldu cunku o kadar cok uyardım kı onu koyma diye ınatlla o da oraya koyuyor bende agzma gelenı soyluyorum bır yandan da topluyorum.Cunku yapmazsam orda kalmaya devam edıyor.Kıyafetler gelısı guzel atılıyor.Gece yatana kadar da ıcecekler, aburcuburlar, sıgara kullerı derken ev baya dagılmıs oluyor tabiki ben de dagıtıyorum ama o kada degil.Tek basıma hem hergun yemek, hem bu dagınıklıkları toplamak, hem perıyodık temızlıkler benı yoruyor.Birde sürekli sunu yap bunu yap demektende bıktım.Dırdırcı demeye basladı eşim bana .Esıme guzellıkle nasıl ıs yaptırabilirim? Yaptırabılenlerden puf noktalarını ıstıyorum.

Valla benm eşim yapar ama kendiliğinden yapıyor sırrı tamamen annesinin alıştırması:-D ama eşinize çok yorulduğunuzu yardıma ihtiyacınız olduğunu söyleyin ve bazı ufak işleri ona verin. Çamaşırları makineden almak asmak toplamak,bulaşıkları boşaltmak yada yatağın toparlaması gibi. O işleride kesinlikle ellemeyin ona bırakın yani. Umarım istediğinizi elde edersiniz

Nereli kendileri? Karakterinde varsa biraz zor . ya siz daginikliga alisacaaksiniz ya da bu tempoda devam . Kolay gelsin

babam bir hikaye anlatmıştı o geldi aklıma anlatmadan duramicim" bir kız uzak bir yere gelin gider ve babasıyla mektuplaşır uzak oldukları için ve kız babasına bir mektubunda babacım herşey güzel mutluyum ama her sabah kalkıyorum kapının bi tarafına biri s..çmış her sabah temizliyorum artık bıktım ne yapsam bilemiyorum" demiş babanın cevabıda gayet mantıklı ve manidar olur "kızım o sagına s..çyorsa sende soluna s..ç

Bir süre onun dağıttıklarını toplamayın ,ve ona belli görevler verin bunlar senin görevin diyin.Eğer yapmazsan bende yapmayacağım deyin ve ona verdiğiniz görevlere dokunmayın ...

O kıyafetlerini çıkarırken yanında dur öp tatlım onları makinaya at de. Birinin için de yoksa zorla yaptıramazsın, tatlı dille deneyeceksin, hem sende gerilmemiş olursun. Evin içinde de sigara içmeyin. Bizde sigara kullanıyoruz ama sadece balkonda içiyoruz.

Ablam esine hep sart koyar.esi arkadaslariyla disari cikar tatil yapar.ablamda istemez ama o zaman gelince butun evi temizlersin,bi hafta evi sen supurceksin vs. sart koyar.
Ya da hicbirsey yapmayip onunda daginikliktan rahatsiz olmasini saglayabilirsiniz.sonrasinda da beraber yapmayi teklif edersiniz.

Makinenin üstüne bıraktığı kıyafetleri kes. Bunu yapmadan önce de uyar. Eşimin sevdiği bir kaç çorabına mal olunca çamaşır sepetine atmayı öğrendi çoraplarını.

Makinenin üstüne bıraktığı kıyafetleri kes. Bunu yapmadan önce de uyar. Eşimin sevdiği bir kaç çorabına mal olunca çamaşır sepetine atmayı öğrendi çoraplarını.

hahaha buna çok güldüm..Annem de yapardı aynısını..Onu ki çorap değil gömlekti ama

kirlileri sepete atsın sigara balkonda içilsin..bunlar kural olmalı..evin kuralları olmalı bence baştan koymazsan öyle gider..

Guzellikle iyilikle anlatinca yapiyorlar biraz biraz ıki sene oldu tam oturtamadim ama yavas yavas alisti sinirle soyleyince hic yapmiyor ama askim hayatim suan mutfakta sana ihtiyacim var diye sesleniyorum soylene soylene geliyor performans dusuk ama tahammul etmeye calisiyorum

Yavas yavas alisiyor analari hic bir sey yaptirmamis

Cok kolay
hamile kaliyorsun ustune iki tane Oluyorlar ustune malesef dusuk riskin oluyor adam da el mahkum yapiyor
saka bi yana ailesinden gormemisse cok zor. Benim kayinpederim sadece ev supurur esim de ayni sekilde ilk zamanlar sadece ev supurme isini gonullu yapardi. Bazi seyleri astik ama cok sukur. Nasil diye dusundum senin icin de tammen esinin fitratiyla alakali.
Soylerdim bi kere daha soylesen nolur derdi . Halbuki 50 kere soylemisim
kavga ederdim hersey daha kotu olurdu.
tatli dille soylerdim. Ciddiye almazdi tamam bi ara yaparim derdi. bit gun bi arkadasimin evine gittim super temizlik duzen muntazam eve geldim aglamaya basladim. Ben niye boyle yapamiyorum diye . Esim noldu dedi. Samimi bi sekilde anlattim boyle boyle bizim evimiz bu halde vs. Uzulme biz de yapariz diye teselli etti once beni. Ben de firsat buldum ya nasil yapicaz benim gucum yetmiyor sen boyle davraniyorsun filan diye. Iste o anda kararlar aldik aldiklarimizi yerine koyacaz. Tezgahta bisey birakmayacaz vs. Birazcik ise yaradi sonra cok yavastan temizliklere dahil ettim filan derken zar zor da olsa goturuyoruz isleri.
Ama sunu anladim her isi sahiplenmeyeceksin . Yapailiyor olsan da yapamayacaksin. Uclu kanepeyi bi kadin itebilir mi aaa lutfen erkek gucune ihtiyacimiz var dimi ama
anahtari ben boyle buldum arkadasim. Umarim isine yarar :)

Esine hamile kalarak cok guzel is yaptirabilirsin

Arkadaşım kardeşiyle dağınıklar annesi uyar uyara bir kalmış tabi. En son kadın ortalıktaki tüm giysileri pencereden aşağı atmış. Ondan sonra bir daha öyle ortalıkta dağınıklık kalmamış. Sen de belki pencereden atmasanda o kıyafetleri asma top yapıp sıkıştır bir yerlere arasın bulsun.

canm güzellikle iyilikle anlatmaya calışıcaksın.yoruluyorum yewtişemiyorum diceksin.anlarsa ne ala

Utu yapmayin.

Camasirlarini makineye atmayin.

3 gun sonra ise giymeye gomlek bulamadiginda kendi dusunur.

Bir arkadaşım iş yapmayan eşine çay ocağına arkadaşlarıyla buluşma yasağı getirmişti. Adam, arkadaşları ile buluşmadan önce evi topluyordu Kulağa garip geliyor ama onun yöntemi buydu, pek de keyifli anlatıyordu bize. belki denenebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…