Eşime Nasıl Söylerim?

yeniyasam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
135
84
18
7 aylık evliyim eşim çocuk için biraz yokladı. özellikle sonbaharda düşünmeye başlayacak sinyalleri verdi.
ama ben istemiyorum hazır hissetmiyorum. sanki korkularım var gibi . garip bişey

eşime çocuk yapmayı düşünmediğimi nasıl söylerim en azından 1 - 1.5 yıl daha beklemek istiyorum. bahane gibi bişey lazım bana direkt söylesem eşim inada bindirebilir .

İstemediğini söyliceksin direk. Bahaneye gerek yokki. O sorumluluğu alamıcaksan kocan istiyo diye yapma sakın. Zor iş çünkü.

Bence direkt söyleyin. O bahaneleri ortadan kaldırıp sizi bahanesiz bırakınca ne olacak?

yapmak istediğinizde olacağının garantisi yok.
yaşlarınız kaç, kaç yıllık evlisiniz ve bilinen bazı tahtilleri hiç yaptırdınız mı değerleriniz normal mi?

Olduğu gibi söyleyin. Kendinizi hazır hissetmediğiniz sürece üçünüze de kötülük yapmış olucağınızı söyleyin. Bahane üretmek yanlış olur. Sonra bi de psikolojinizi çocuğa hazırlamak yerine hayali bahanelerle yormayın kendinizi. Zamanı gelince hayırlısıyla olur inşallah :anneadayı:

Bence sakince konusun. Olmazsa, azcik da goz yasi katin konusmaya :KK70:

Sağlık vs anlamında hiç sorununuzun -eşinizin de -olmadığını varsayarak ,ya hazır olmadığınızı söyleyin,üzülür kırılır kavga çıkar derseniz de,bilmesine gerek yok,hazır olana kadar korunun.

En mantıklısını düşünüyorsunuz bence. Çocuk yapmadan önce çiftler birlikte yaşamanın a'sını b'sini, birbirlerinin huyunu suyunu iyice çözmeli. Evlenmeden önce aynı evde yaşadıysanız durum değişir ama ilk kez aynı evde yaşamaya başladıysanız, hem bir süre birlikte yaşamanın tadını çıkarmak, hem de aynı evin içinde nasıl olduğunuzu gözlemlemek gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca baba adayının hazır olması elbette önemli ama anne adayının hazır olması çok daha önemli. Çünkü eş ne kadar iş bölümüne gönüllü olsa da, asıl yük annenin omuzlarında oluyor. Eşinizle bunları konuşabilirsiniz. Ben de istiyorum ama biraz daha zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum deyin. Çocuk gibi inada bindirip, diretirse, zaten ikinci bir çocuk zor olur. Önce eşinizin büyümesini bekleyin. =)

Back
X