• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ESİME NASİL SOYLEYECEGİM...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Arkadaslar maddiyattan dolayı esimle beraber karar verip düğünde takılan setimi anneme sattirip parasını aldım anneme sattirma nedenim istanbula giderken setimi ,tek taşımı ,kolyemi ve oğlumun kunyesini yanıma alıp dönerken istanbulda unutmamdi setimi 3 sene once 3.200 e almistik esimde tek tasi 2.000 e almis ben yoktum yaninda sahit degilim ne kadara aldigina anneme setimi sat dedim oda 1.200 e satmış parasını yolladı tek tasimida satmış esimin ağzını aradım ben onu 2.000 e aldım dedi setimin parasida gozume az gelmişti ,sakin yanlış anlamayin annemi suclamiyorum asla az önce aradiginda sacmalayin 2.000 e tek taş mi olur ben mi yedim parasini dedi bende yok anne onuda satmayalim diye sakladin mi diye sordum dedim kapattık eşime soylesem çok kızar belki aklina baska bisey gelir ne yapacağım ben ya aglayacagim sinirimden ,elim ayagim titriyor,eşime ne diyeceğim ben ... Sayfa 13 de resim ekli

Son düzenleme:
hepsini eşinizin haberi olmadan mı sattınız yoksa sadece yüzükten mi haberi yok?

bence kızsada haklı, erkekler yapsa biz nasıl kızarsak onların da hakkı var bence

edit: evet pırlanta değilse tek taş dediğiniz, zaten genelde yeşil altın olur ve ben de hiç 2000tl tek taş görmedim.

Neden sattırdın bende onu anlamadım?

Edit: tektaş ve set için çok düşük bu fiyat ama setin nasıl bir setti... tektaşı sadece altın kısmını saymış olabilirler mi?

Esinizden habersiz mi sattiniz o kısmı anlayamadim. Esinizin haberi varsa niye aglıyorsunuz ki anneniz mi çaldı yani ? O kadar etmis demekki yapacak bir şey yok. Bu tarz ziynetler satarken alım fiyatının çok çok altında tutuyor.

Set ve tektaşlar satılırken pek bır değeri olmuyor . Çok ucuza gitmiş keşke satmasaydın.

Tek taşların sertifikaları oluyor cok ucuza satılmaması lazım ama anneniz öyle diyorsa doğrudur

Arkadaslar maddiyattan dolayı düğünde takılan setimi anneme sattirip parasını aldım anneme sattirma nedenim istanbula giderken setimi ,tek taşımı ,kolyemi ve oğlumun kunyesini yanıma alıp dönerken istanbulda unutmamdi setimi 3 sene once 3.200 e almistik esimde tek tasi 2.000 e almis ben yoktum yaninda sahit degilim ne kadara aldigina anneme setimi sat dedim oda 1.200 e satmış parasını yolladı tek tasimida satmış esimin ağzını aradım ben onu 2.000 e aldım dedi setimin parasida gozume az gelmişti ,sakin yanlış anlamayin annemi suclamiyorum asla az önce aradiginda sacmalayin 2.000 e tek taş mi olur ben mi yedim parasini dedi bende yok anne onuda satmayalim diye sakladin mi diye sordum dedim kapattık eşime soylesem çok kızar belki aklina baska bisey gelir ne yapacağım ben ya aglayacagim sinirimden ,elim ayagim titriyor,eşime ne diyeceğim ben ...

Kızın da olsa kimsenin işine karışmayacaksın demek ki. Kadıncağız ettiği iyilikle arada kalacak neredeyse.
Set 14 ayar ise fiyatın o kadar düşmesi normal. Tek taş da değer kaybeder, aldığım yerde yüzüğü tek taşımı büyüttüm, eskisini %15 daha düşük fiyata aldılar. Bir de tanıdık olmayan bir yere götürüp bozdurursan bu kadar düşmesi çok normal.

Gayet normal bnce satış fiyatı hep böyle yarı parasına bozuyolar ama neden eşinize bozdrtmadınız veya kendiniz?

Eşinin haberi yokken set ve yüzük neden satılır daha doğrusu sattırılır
Sen söyleyemem ama çözüm mü lazım diyosun, benzer ama ucuz tektaş gibi

Set olayı hep zarar ettiriyor ki zaten onda sıkıntı yok. Keşke habersiz yapmasaymışsınız. Tek taş ve set toplam mı 1200 etti?

tek tasim hic olmadi satilirken fiyat dusermi bilmiyorum ama setin taşli falansa satarken fiyati duser.cunku aldigimiz zaman bizden işçilik parasinida aliyorlar
ama niye sattirdiniz? ben sevmiyorum yatirim disinda olan altinlari bozdurmayi :/

Set ve yüzük gibi şeylerin değeri düşüyor ne yazık ki satarken. Açıkcası bir tek taşa o kadar para vermek saçma bence. Tek özellliği pırlanta efekti verilmesi, satarken para etmiyor onlar. Eşinize söylemeden satmanız hoş olmamış. Tepki verse bile hakkı.

Aldın alırken işlenmiş işlev görmüşleri bozdururken değersiz yani düşük fiyata gidiyor.Bende takı setim mecburen bozdurmuştum yarı fiyatına gitmişti.Annenizi zan aldıkta bırakmayın.Bozdurunca değer kaybı çok oluyor.

Tektas satarken cok zarar ediliyor. Altinda cok az zarar edilen düz iscilik olmayan bilezikler ve ceyrek, yarim gibi yatirim amacli alinan altinlardir. Hele pirlanta tek tas cerez parasina satilir.

Tek taşların sertifikaları oluyor cok ucuza satılmaması lazım ama anneniz öyle diyorsa doğrudur

Sertifikalı bile olsa çok ucuza alıyorlar.

5000 TL'ye aldığımız tek taş pırlantamı boşandıktan sonra satayım dedim, 1000 TL verdiler.
Dedim ne satıcam o fiyata, kızım evlenirken ona takarım, deli miyim ben :KK70:

Back
X