• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ESİME NASİL SOYLEYECEGİM...

Maddiyattan dolayı sattirdik esimin haberi var ben sadece setimi sat dedim anneme elimizde seltifika filan yok,annemi asla suclamiyorum ama setimin öyle işçiliği filanda yoktu kolye iki kupe bileklik ve tek taşım i satmış beyaz altindi tek tasim esimin tek taşı sattığından haberi yok anneme ilk sorduğumda satmadim dedi sonra sattim dedi yanlış anladi herhalde diye dusudundum çok ucuza gittiğini biliyorum ama kolye,küpe ,yüzük ,bileklik ve tek taş 1200 eder mi

Sertifikalı bile olsa çok ucuza alıyorlar.

5000 TL'ye aldığımız tek taş pırlantamı boşandıktan sonra satayım dedim, 1000 TL verdiler.
Dedim ne satıcam o fiyata, kızım evlenirken ona takarım, deli miyim ben :KK70:
Ciddi misiniz cok sasırdım su an. O zaman bizi sağlam kandırmışlar. Bizde cok bilindik bir pırlanta markasından düğün zamanı set yüzük falan almıştık bir övdüler yok işte istersek yurtdışında bile aldığımız fiyata satabilirmisiz sertifika önemliymiş falan. Doğrudur ama

Maddiyattan dolayı sattirdik esimin haberi var ben sadece setimi sat dedim anneme elimizde seltifika filan yok,annemi asla suclamiyorum ama setimin öyle işçiliği filanda yoktu kolye iki kupe bileklik ve tek taşım i satmış beyaz altindi tek tasim esimin tek taşı sattığından haberi yok anneme ilk sorduğumda satmadim dedi sonra sattim dedi yanlış anladi herhalde diye dusudundum çok ucuza gittiğini biliyorum ama kolye,küpe ,yüzük ,bileklik ve tek taş 1200 eder mi
Gramları belli değil mi ettiği gramlar belli ise altın alış ve satıştan bak ordan çıkar.Daha yeni bilekliği değiştim yerine yeni yüzük aldım.Piyasada kiş fiyattan belli oldu.İçinize kurt düşmüş bir ker nerdeyse annenizi suçlu çıkaracaksınız.Keşke size kargo edeydi zan aldında kalmazdı.

Annem benim canım herşeyim asla ama asla suclamam ,altında hiçbir zaman merakim olmadı 3 senede toplasan 2-3 kere düğünlerde taktim ,latin fiyatlarını gerçekten bilmiyorum eşim tek taşı 2.000 e aldım diyince içim sıkıldı

Ciddi misiniz cok sasırdım su an. O zaman bizi sağlam kandırmışlar. Bizde cok bilindik bir pırlanta markasından düğün zamanı set yüzük falan almıştık bir övdüler yok işte istersek yurtdışında bile aldığımız fiyata satabilirmisiz sertifika önemliymiş falan. Doğrudur ama

Kendi markası olunca ve değiştirmek istediğinizde çok düşmüyor fiyat. Mesela 0,50 karat aldınız, onu aynı mağazadan 0,70 karata yükseltmek istediniz, o zaman nispeten iyi fiyata geri alıyorlar.

Annemlerde ,bizde kargoda kaybolur filan diye istemedik kargoya verilmesini ANNEMİ ASLA AMA ASLA SUCLAMAM O BENİM CANİM KANİM HERSEYİM ,annemi suçlamak için değil değerinden daha mi az verdiler acaba diye sordum

Annem benim canım herşeyim asla ama asla suclamam ,altında hiçbir zaman merakim olmadı 3 senede toplasan 2-3 kere düğünlerde taktim ,latin fiyatlarını gerçekten bilmiyorum eşim tek taşı 2.000 e aldım diyince içim sıkıldı
Hiç üzülme malesef bozdururken öldü parasına alıyorlar.Çünkü sizden alıp direkt hurda eritiliyor o altınla o yüzden yarı yarıya değer kaybediyor.Yatırım olarak alacaksanız ya ata,cumhuriyet yada burma tarzı işlem görmemiş bilezikler değer kaybetmiyor.Ben kendi elimle bozdurduğumda içim gitmşti şimdi satın alsam ne kadar eder dedim 2 katı fiyat söylemişti.

Eşinin haberi varmış anladım
Annenizin suçu ne peki satinca yarı yarıya düşüyor zaten setler bide ayarları düşük olduğu için

Kuzenimin eşi kuyumcu gerçek 1 kratlık pırlantalar 10 bin tl den başlıyor dedi. Onlar fazla değer kaybetmiyormuş. ama o tek taşlar 2 bin, 3, bin 5 bin liraya satılan yüzükler pırlanta değil malesef... Çoğu pırlanta efekti verilmiş coronet, ve pırlanta kırıntısı. Onlar da para etmiyor işte.
Annenizin kalbini kırmışsınız bırakmasaydınız o zaman ya da söyleseydiniz gönderseydi.

Kendi markası olunca ve değiştirmek istediğinizde çok düşmüyor fiyat. Mesela 0,50 karat aldınız, onu aynı mağazadan 0,70 karata yükseltmek istediniz, o zaman nispeten iyi fiyata geri alıyorlar.
Yine kendi lehlerine yönelik yani yaptıkları kampanya bizi sürekli tüketmeye itiyor çakallar.

Kuzenimin eşi kuyumcu gerçek 1 kratlık pırlantalar 10 bin tl den başlıyor dedi. Onlar fazla değer kaybetmiyormuş. ama o tek taşlar 2 bin, 3, bin 5 bin liraya satılan yüzükler pırlanta değil malesef... Çoğu pırlanta efekti verilmiş coronet, ve pırlanta kırıntısı. Onlar da para etmiyor işte.
Annenizin kalbini kırmışsınız bırakmasaydınız o zaman ya da söyleseydiniz gönderseydi.

Yanlış bilgi vermeyin lütfen
Karatı düşükse, pırlantanın berraklığı düşükse, 3 bine de olur 5 bine de olur.

ESİMİN HABERİ VAR ARKADASLAR ,asla habersiz satmam ... Geri gelirken giden gelen cok oldu ,cocukta olunca unuttum orda ,Annemi suclamiyorum neden anlamiyorsunuz acaba ederinden dusuk mu verdiler anneme diye sordum sadece ne ben ne annemin altını olmadığı ve ilgilenmedigim için fiyatları bilmiyorum bilen vardır diye yazdim

siz sadece seti sat dediniz anneniz yüzüğü de mi satmış.
böyle şeyler satarken para etmez o yüzden alırken iyi düşünmek lazım.
yada bozdurmayıp başka çare düşünmek.

Back
X