• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ESİME NASİL SOYLEYECEGİM...

ne yazık ki böyle, size işçilik yok gibi gözükse de sonuçta o bir işçilik ürünü, yani altın makinada yapılan bir ürün değil atölyelerde yapıldığından işçilik bedeli en basitinde bile var, bende niyet etmiştim bi ara setimi değiştirmeye inanın aldığımızın çeyreği kadar para vereceklerdi bende vaz geçtim hatırası kalsın diye.

canım set ve yüzüklerde satarken yarı fiyatına iniyor nerdeyse bi sorun yok yani normal bu fiyat
3 sene önce 3200 Tl imiş ama, şu an 1200 çok az değil mi? 2000 'lik işçiliği mi varmış, altın hiç mi değer kazanmamış onca zaman.

Olmuş ile ölmüşe çare yok ama eşinizden habersiz satılması yanlış tabi. Sonuçta annenizi kazıklamış da olabilirler.

Arkadaslar maddiyattan dolayı düğünde takılan setimi anneme sattirip parasını aldım anneme sattirma nedenim istanbula giderken setimi ,tek taşımı ,kolyemi ve oğlumun kunyesini yanıma alıp dönerken istanbulda unutmamdi setimi 3 sene once 3.200 e almistik esimde tek tasi 2.000 e almis ben yoktum yaninda sahit degilim ne kadara aldigina anneme setimi sat dedim oda 1.200 e satmış parasını yolladı tek tasimida satmış esimin ağzını aradım ben onu 2.000 e aldım dedi setimin parasida gozume az gelmişti ,sakin yanlış anlamayin annemi suclamiyorum asla az önce aradiginda sacmalayin 2.000 e tek taş mi olur ben mi yedim parasini dedi bende yok anne onuda satmayalim diye sakladin mi diye sordum dedim kapattık eşime soylesem çok kızar belki aklina baska bisey gelir ne yapacağım ben ya aglayacagim sinirimden ,elim ayagim titriyor,eşime ne diyeceğim ben ...
set ve tek taşın toplam 1200 tutması çok az geldi bana

Birde eşinin arkasından nasıl iş çevirmeye cesaret edebildin?

adam ondan habersiz sattırdığını öğrenirse bir daha sana güvenir mi?

3 sene önce 3200 Tl imiş ama, şu an 1200 çok az değil mi? 2000 'lik işçiliği mi varmış, altın hiç mi değer kazanmamış onca zaman.

Olmuş ile ölmüşe çare yok ama eşinizden habersiz satılması yanlış tabi. Sonuçta annenizi kazıklamış da olabilirler.
örneniğin ben geçen yıl 14 ayar künyemi zedelendiği için satmıştım(günlük takmak için eşimin 3-4 yıl önce hediye aldığı bir künyeydi)
alırken 300 e almıştı satarken 480 e sattık

üzerine 100 tl daha verip aynı gramda yeni bir künye almıştık

3-4 yılda o bile bayağı değerlenmişti

3 yıl önce alınan 3 binlik set 1200 e düşer mi birde üzerine tektaş imkansız

Eşimin haberi var.Beraber karar verdik satılmasına

Eşimin haberi var.Beraber karar verdik satılmasına
O zaman üzülme canım ya, annenin sattığı fiyata eşin razı olmayacakdıysa önceden "anne satarken bizi ara, fiyatta teyidleşelim" demeliydi.

Sıkma canını yapacak bişey yoksa. Paranın elden çıkacağı varsa bir şekilde çıkıyor zaten. Hastalık, dert olmasın yeterki.

O zaman üzülme canım ya, annenin sattığı fiyata eşin razı olmayacakdıysa önceden "anne satarken bizi ara, fiyatta teyidleşelim" demeliydi.

Sıkma canını yapacak bişey yoksa. Paranın elden çıkacağı varsa bir şekilde çıkıyor zaten. Hastalık, dert olmasın yeterki.

Annem sordu zaten bizde tamam dedik , ben tektasida satacağını dusunmedim

Annenize maddiyattan dolayı set ve yüzük kendi bilidiğinize sattırmanız tuhaf.. Tamam maddiyatta, sonuçta maddi sorun eşinizinde sorunu, neden eşinize söylemediniz böyle düşünceniz olduğunu? Hem anneniz hem siz zan altında kalmışsınız.
Belki takı setinin ayarı düşüktür, belki tektaşın taşı zirkon yada swarovski dir. Gramı ne kadar yüksek olursa olsun takı seti 18 ayar gibi olursa işçilik vs düşer.. Belki yüzüğü eşiniz fiyat olarak abarttı. İnşallah anlayış gösterir.

Evet ederinden az mi verdiler acaba diye ama buradaki yorumlara gore normal demekki ben yanlis dusunmusum

Annem sordu zaten bizde tamam dedik , ben tektasida satacağını dusunmedim

Bence az...şimdi anladım, tek taş ta o 1200 tl için gitmiş. Bence çok az ya. :(

Annenizle bir konuşsanız? Ya anne yanlış anlaşılma olmuş. Yüzük için ne kadar verdilerse onu geri iade edip, yüzüğü geri alsak satılmadan deseniz?

8 sene önce 2.700 TL ye alına tek taşımı bugün bozdurmaya kalksam max 1.500 TL ediyor (Allah bozdurmayı gerektirmesin inşallah) üstelik küçük bir taşta değil. 0.58 karat bu kadar çok değer kaybı olmasının nedeni J color olması. Bizim aldığımız dönem henüz piyasada H color çok yoktu şimdi standart olarak H color satışa sunuluyor. Yüzüğünüzün sertifikası var mıydı? Duyuyorsa herhangi bir kuyumcuya sorabilirsiniz şu anki değerini. Setinizde muhtemelen 14 ayardır en çok değer kaybı 14 ayar ürünlerde var işçiliği vs de düşünce aldığınız günün ertesi günü bile satsanız neredeyse yarı yarıya değer kaybeder.

oyle bir dusuyorki sasırıyor insan bide her kuyumcuda degişiyor fiyatlar

Bende setimin fiyatini merak edip sormustum kuyumcuya 12 bine satiyoruz ama 7 bine alirim dedi yni ciddi bir fiyat farki var ortada anneniz hakli tektaş durumunu bilmiyorum orda fiyat oynar mi oynamaz mi ama seti bosuna bozdurmussunuz yazik olmus..

Okuyunca aklıma bi arkadaşım geldi.. Yıllar önce altınlarını annesine emanet ediyor, evleri daha güvenli diye, hiç saymadan koca keseyi veriyor, aradan bi zamn geçiyor bozduracaklar, geri istiyor, kese nerdeyse yarılanmış, o kadar emin ki ama söz konusu anne baba olunca bişey diyemiyor.. Tabi sonra anlıyor ki kardeşleri üni de okuyor o ara ailesinin paraya en çok ihtiyacı olduğu Zaman.. Kurda kuzu emanet etmişim diyor, e aile de sonuçta kendi kızının malı belki Hakkı'm var diye düşündü bilemeyiz ama şunu anladım ki para mevzusununda biz bayanlar kendi takılarımıza kendimiz sahip çıkmalıyız

Annenizin tek hatası sete verdikleri fiyatı size sormamış satarken. Arayıp kızım şu fiyat diyorlar hepsine ne diyorsunuz satayimmi diye sormaliydi? Sizİn de tek hataniz anne satarken verilen fiyatı bana bildır demeliydiniz. Bu işler anneyle kizin arasını bile açar Allah muhafaza. Piyasa fena... Kirdiysaniz eğer bence gönlünü alın. Bir dahaki sefere de kendi işinizi kendiniz halledin size tavsiyemm...

annenizi de kendinizi de nasıl zor bir durumun altına sokmuşşunuz.. Şahsen annem getirse 100 tl sattım dese güvenirim, yanlıs anlamayın elbette siz de öğlesinizdir.. Ama ben birkaç yere sormadan, eşime ve anneme sordurmadan karşıda ki kişiye git sat diyerek, onu ve kendimi zor durumda bırakmam.. bırakmam derken kuluz şasarız elbet o yüzden üzülmeyin lütfen.. Demek istediğim Şimdi annenizi tabiri caizse kazıklamış olsalar kadın cok zor bir yükün altına girecek

Back
X