• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ESİME NASİL SOYLEYECEGİM...

Bence az...şimdi anladım, tek taş ta o 1200 tl için gitmiş. Bence çok az ya. :KK43:

Annenizle bir konuşsanız? Ya anne yanlış anlaşılma olmuş. Yüzük için ne kadar verdilerse onu geri iade edip, yüzüğü geri alsak satılmadan deseniz?

Geri alınabilecek bi durumdaysa evet parasını geri verip yüzüğü almak en mantıklısı

annenizde kalsaydı keske niye sattınız ki , adamlar bizden habersiz ekmek alsa kızarız siz altın satıyorsunuz valla ıyı cesaret

Set ve yüzük gibi şeylerin değeri düşüyor ne yazık ki satarken. Açıkcası bir tek taşa o kadar para vermek saçma bence. Tek özellliği pırlanta efekti verilmesi, satarken para etmiyor onlar. Eşinize söylemeden satmanız hoş olmamış. Tepki verse bile hakkı.
haklısınız tek taştan yatırım olmaz satınca yarıdan da fazla ucuza gider almışsanız saklamanız lazım çocuğunuza hatta torununuza

Ciddi misiniz cok sasırdım su an. O zaman bizi sağlam kandırmışlar. Bizde cok bilindik bir pırlanta markasından düğün zamanı set yüzük falan almıştık bir övdüler yok işte istersek yurtdışında bile aldığımız fiyata satabilirmisiz sertifika önemliymiş falan. Doğrudur ama
forever mark olmasın o marka

Arkadaslar maddiyattan dolayı düğünde takılan setimi anneme sattirip parasını aldım anneme sattirma nedenim istanbula giderken setimi ,tek taşımı ,kolyemi ve oğlumun kunyesini yanıma alıp dönerken istanbulda unutmamdi setimi 3 sene once 3.200 e almistik esimde tek tasi 2.000 e almis ben yoktum yaninda sahit degilim ne kadara aldigina anneme setimi sat dedim oda 1.200 e satmış parasını yolladı tek tasimida satmış esimin ağzını aradım ben onu 2.000 e aldım dedi setimin parasida gozume az gelmişti ,sakin yanlış anlamayin annemi suclamiyorum asla az önce aradiginda sacmalayin 2.000 e tek taş mi olur ben mi yedim parasini dedi bende yok anne onuda satmayalim diye sakladin mi diye sordum dedim kapattık eşime soylesem çok kızar belki aklina baska bisey gelir ne yapacağım ben ya aglayacagim sinirimden ,elim ayagim titriyor,eşime ne diyeceğim ben ...

O bahsettiğiniz takılar alırken pahalı satarken ucuzdur.
Keşke kendiniz satsaydınız anneyi de suçlamamış olurdunuz böylece.

haklısınız tek taştan yatırım olmaz satınca yarıdan da fazla ucuza gider almışsanız saklamanız lazım çocuğunuza hatta torununuza

Aynen. Beyaz ve yuvarlak olanları işte daha az değer kaybediyormuş. Arkadaşın tek taşına 400 lira verdiler ki 2500 liraya almıştı kız satmadı.

Kuzenimin eşi kuyumcu gerçek 1 kratlık pırlantalar 10 bin tl den başlıyor dedi. Onlar fazla değer kaybetmiyormuş. ama o tek taşlar 2 bin, 3, bin 5 bin liraya satılan yüzükler pırlanta değil malesef... Çoğu pırlanta efekti verilmiş coronet, ve pırlanta kırıntısı. Onlar da para etmiyor işte.
Annenizin kalbini kırmışsınız bırakmasaydınız o zaman ya da söyleseydiniz gönderseydi.
1 karatın altı da pırlantadır olurmu öyle şey daha küçük parçadır o kadar ama sahte pırlanta çok piyasada o konuda haklısınız

2000 é tek taş olmaz canım annen haklı. Eşin sallamış bence. Benim eşim de aldığım dikiş makinesinin fiyatını 1500 lira olarak hatırlıyordu yok artık dedim sanayi tipi makine olsa o kadar etmez 250 lira idi.
Pırlanta ise o zaman olabilir pırlanta 1000 den başlayıp trilyona kadar gider büyüklüğüne sınıfına göre.
Kendi yaptıkları fazla geliyor erkeklere. Ben tektaş alırken yanında idim pırlanta istedim geçiştirdi beğendiğim tektaş da 200 lira idi. Bir sene sonra pırlanta aldırdım ama evlendikten sonra. Hiç altın hevesim yok ama pırlanta çok hoşuma gidiyor.
Neyse taşı değerli değilse sanmıyorum o kadar para edeceğini

Ciddi misiniz cok sasırdım su an. O zaman bizi sağlam kandırmışlar. Bizde cok bilindik bir pırlanta markasından düğün zamanı set yüzük falan almıştık bir övdüler yok işte istersek yurtdışında bile aldığımız fiyata satabilirmisiz sertifika önemliymiş falan. Doğrudur ama
Canım ya kuyumcu da satılan tektaş ile pırlanta yüzük arasında fark var. İkisi de aynı büyüklükte biri 200 lira diğeri 5500 lira olan iki yüzüğüm var. Birinin taşı swarovski taşı yani değersiz taş. Öteki pırlanta. Tektaş satarken kuyumcu taşın ağırlığını altın gramından hesaplıyor. Ama pırlantanın sertifikasi var karatı sınıfı önemli. Ben satmayı düşünmüyorum pırlantamı ama alırken adam garanti verdi büyütmeye gelirseniz aynı fiyattan sayarız satarsanız yüzde 15 değer kaybı ile satarsınız bize diye.
Aradaki fark önemli. 200 liraya aldığımızı şimdi 50 lira ancak geri alırlar heralde.

bende 4 sene önce 8 ayar kelepçe bilezik almıştım 12 gr 750 tl tutmuştu,2014 senesinde bozdurmak istediğimde 380 tl tutmuştu da ben bozdurmadım.

forever mark olmasın o marka
Sanırım değil setimi anversten almıştık beş taşı da altıntuğlu dan almıştık sanırım ama pırlantanın asıl markasını hatırlamıyorum. İkisinin de sertifikası var ama şaşırdım ben aldığım fiyata satabiliceğimi düşünüyodum inş satmam gereken bir durum olmaz diyim :)

Canım ya kuyumcu da satılan tektaş ile pırlanta yüzük arasında fark var. İkisi de aynı büyüklükte biri 200 lira diğeri 5500 lira olan iki yüzüğüm var. Birinin taşı swarovski taşı yani değersiz taş. Öteki pırlanta. Tektaş satarken kuyumcu taşın ağırlığını altın gramından hesaplıyor. Ama pırlantanın sertifikasi var karatı sınıfı önemli. Ben satmayı düşünmüyorum pırlantamı ama alırken adam garanti verdi büyütmeye gelirseniz aynı fiyattan sayarız satarsanız yüzde 15 değer kaybı ile satarsınız bize diye.
Aradaki fark önemli. 200 liraya aldığımızı şimdi 50 lira ancak geri alırlar heralde.
Evet biliyorum o farkı pırlanta ile zirkon nun fiyatının cok farklı olduğunu. Bana söylenen pırlantamı satarken aynı fiyattan alıcakları. Ama dediğiniz gibi kesin karatını büyütmek istersem aldığım fiyatı sayıcaklardır kesin. Neyse inş satmak zorunda kalmayız diyelim :)

Tek taştan zararınız olmaz taşinizin kalitesi yuksek ise en falza 250 tl olur.. pirlanta degilde zirkonsa o zmaan zaten 14 ayar altin alişindan aliniyor.. tektas satilirken taşina para weriliyor ki altinida 18 ayar oluyor. bunlara dikkat ederek bozdurmaniz gerekiyor. set zaten 14 ayar yari yariya fiyat dusuyor

Sanırım değil setimi anversten almıştık beş taşı da altıntuğlu dan almıştık sanırım ama pırlantanın asıl markasını hatırlamıyorum. İkisinin de sertifikası var ama şaşırdım ben aldığım fiyata satabiliceğimi düşünüyodum inş satmam gereken bir durum olmaz diyim :)
satmayın sakın evet ben de zenden aldım tektaşla beştaşı satsam yüzde elli eksiğine alıyorlar daha 6 ay olmamasına rağmen alalı

Yüksek kaliteli pırlantalar satılırken çok değer kaybetmezler. Aslında hiç kaybetmezler, ancak piyasada bilindik yerlerde satılanlar çoğu zaman laboratuvar sertifikasına sahip değildir, firma sertifikası olur onun da iki gram değeri yoktur maalesef. Böyle olunca aldığınız pırlanta söylenen kalitede olmaz, satarken de en az yarı yarıya değer kaybeder.

Pırlanta yüzüğümü daha büyüğüyle değiştirirken zarar etmek bir kenara, aldığım paranın TL cinsinden daha fazlasına saymışlardı dolar yükselince.

Yüzük gerçek pırlantaysa eğer, ne kadar söylenen kalitede olmasa da 2000e alındıysa nerden baksanız bir 1000 liraya satılırdı. Setleri bilemiyorum.

Edit: Zirkonmuş, o zaman 2000 tl zirkon bir yüzük için zaten aşırı fazla bir fiyatmış. Altını 4-5 gram olur en fazla. En başında çok para verilmiş, o zaman normal bu durumlar..

Ya anneniz satarken ya esiniz alirken kaziklanmis.
Ucuza bozulur da bilekligi de olan bi set + tektas 1200 e cok ucuz gitmis

GelenKutusu GelenKutusu doğru söylemiş, pırlanta 1000 liraya da daha aza da olur. Yüzbinlerce dolara da olur. Ama karatı, rengi, berraklığı, simetrisi, kesim kalitesi, sertifikası vs hepsi etkiler fiyatı.

1 karat taşın da değeri çok değişir, yine de 10000 liraya çok düşük renk ve berraklığa sahip, kesim kalitesi düşük bir taş alınabilir. J-K renk, SI2-3 berraklığında, iyi kesim falan alınabilir o fiyata. Yüzük hariç.

Back
X