• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ESİME NASİL SOYLEYECEGİM...

Canım ya kuyumcu da satılan tektaş ile pırlanta yüzük arasında fark var. İkisi de aynı büyüklükte biri 200 lira diğeri 5500 lira olan iki yüzüğüm var. Birinin taşı swarovski taşı yani değersiz taş. Öteki pırlanta. Tektaş satarken kuyumcu taşın ağırlığını altın gramından hesaplıyor. Ama pırlantanın sertifikasi var karatı sınıfı önemli. Ben satmayı düşünmüyorum pırlantamı ama alırken adam garanti verdi büyütmeye gelirseniz aynı fiyattan sayarız satarsanız yüzde 15 değer kaybı ile satarsınız bize diye.
Aradaki fark önemli. 200 liraya aldığımızı şimdi 50 lira ancak geri alırlar heralde.

Benimkinin sertifikası filan yoktu

Butun bunlari esinizden habersiz mi yaptiniz?peki bunlari yaparken eliniz ayaginiz titremedi mi. ?yapcak bisey yok mecbur itiraf ediceksiniz.ama kaybettiginiz guveni nasil kazanirsiniz orasini bilemem.

Bunları yaparken elim ayagim titremedi,çünkü esimle beraber karar verdik ben set ile beraber tek tasimin satıldığını sonradan ogrendim annemden

alırken pahalı satarken neredeyse yarı fiyatına iniyo tek taşlar setler bilmemneler.İşçiliği için fiyat artıyor ama satarken altınına karatına göre kuyumcuya satıldığı için böyle çok düşüyor fiyat. Bilmemeniz çok garip.Ek olarak bazı yüzükler vardır o yüzden alırken 2 sene içerisinde satma durumunda alınan fiyata satabiliceğinizin garantisi verilen. Yani burdan anlayabilirsiniz alınan fiyatla satılan arasındaki uçurumu.

3 sene önce 2012 de alındı ben sadece setimi seçtim dışarı çıktım fiyatini duydum çıkarken gramini filan bilmiyorum söyledilersede unuttum

konu sahibesi acidim sana her sayfada ayni seyi yazdiryolar sana
altindan anlamiyorum ama acil satildigi için ucuz gitmis olabilir
kismet

Resim ekleyecegim ama URL istiyor galeriden nasıl ekleniyor

Setimin altinda başka bir gumus set daha var karışıklık olmasin

Eklentiler

• Screenshot_2015-12-14-22-46-28.webp
    Screenshot_2015-12-14-22-46-28.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 945
  • IMG_20151214_222946.webp
    IMG_20151214_222946.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 890
  • IMG_20151214_222938.webp
    IMG_20151214_222938.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 899
yani setin 14 mü bide buna emin ol eger 8 ayar falan sa bide tek tas kesin pırlantamı esin sana hava atmıs olabilir mi baktırmaz diye hani bu pırlanta görünümlü tektaslar varka onlardan olabilir mi

Ne kadar olduğunu bilmiyorum KV mden öğrenir yazarim

Arkadaşım gördüğüm kadarı ile yüzüğünüzün taşı baya büyük,eğer gerçek pırlantaysa o büyüklükte bir taş için 2000 den faZla ödemesi gerekirdi eşinin,belki gerçek pırlanta değildir,kaınların pırlanta merakı yüzünden blki eşiniz öyle demiştir size..

Arkadaşım gördüğüm kadarı ile yüzüğünüzün taşı baya büyük,eğer gerçek pırlantaysa o büyüklükte bir taş için 2000 den faZla ödemesi gerekirdi eşinin,belki gerçek pırlanta değildir,kaınların pırlanta merakı yüzünden blki eşiniz öyle demiştir size..

Benim hiçbir zaman esimi yalana itecek bir merakim olmadı Allah şahit tek taşım olmasada asla sorun etmezdim

Canım serfitika falan neyin olursa olsun tek taşlar satılırken para etmiyor. Kuyumcular kandırıyor insanı. Kuzenimin eşi kuyumcu gayet iyi biliyorum. Yuvarlar ve içi beyaz olanı seçin dedi. O oymalı şekilli olanlar da para etmiyor. Bir tek taşa 5 bin lira vermek çok mantıksız ki diğer kuzenimin eşi 5200 liraya almış, satmaya kalkmış 700-800 lira vermişler. Kaç kuyumcuya sormuş. O zaman açıldı konu zaten. En değerli olan D rengi o da çok pahalı. 3-5 bin liralık olanlarınn taşı çok değerli değilmiş. Olan olmuş artık üzülme. Annem yanlış anlamış dersin. Setler de para etmiyor ne yazık ki işçilik eklenince iyice düşüyor değeri. Bana o set, tek taş gereksiz geliyor. Arkadaşım düz desensiz kelepçeli bilezik aldırmıştı set yerine. Onu sattı araba almak için mesela o değer kaybetmemiş. Sağlık olsun. Çıkacakmış demek ki o.

kaybettim de yuzugu :)

Asla yalan söyleyemem ikimizin esyasiydi o ... Allah korusun sonucu ne olursa olsun olduğu gibi söyleyeceğim tabikide ben sadece az mi vermişler diye öğrenmek için açtım konuyu şuan eşim evde değil birazdan gelecek o zaman anlatacağım

Asla yalan söyleyemem ikimizin esyasiydi o ... Allah korusun sonucu ne olursa olsun olduğu gibi söyleyeceğim tabikide ben sadece az mi vermişler diye öğrenmek için açtım konuyu şuan eşim evde değil birazdan gelecek o zaman anlatacağım
baslikda nasil esime soyleyecegim diye sormusun ya ondan oyle dedim

Açık açık olanları anlatacaksın,
ne yapacaksın başka. .
Giden gitti , üzülme. .

Setimin altinda başka bir gumus set daha var karışıklık olmasin

setinin ve yüzügun normal tutmuş bence.
yüzüğün pırlanta değil sanırım pırlanta efekti verilmiş yüzüktür belki 2 bin liraya alındıgına gore. o büyüklükte bir taşı tanıdık kuyumcu bile o kadar ucuza satmaz.
kuzenimin esi anlatmisti. bu tarz setlerini satmaya kalkmis hepsini toplasan alirken verdigi para 10 bin civari ama bozarken sadece 2 bin lira tutmuş.

eşinize direkt söyleyin bence annem yüzügü de satacağız anlamış ikisini o fiyattan satmış diye. sonuçta anneniz de gizlemiyor bunu sizden burada yanliş anlaşılacak bir durum yok bence.

tek tasin satildigini da biliyor mu esiniz ? Cunku onun bir manevi degeri olmasi lazimdi diye dusunuyorum.ustelik tektas lar yok pahasina satiliyor.Yazik etmissiniz yuzuge.Annenizle de iletisim kazasi yasamissiniz.Benim kizim olsa ve bana boyle gorev verse , ayrintili bi mesaj yazarim , kutudakilerin fotografini cekerim ve verilen fiyati iletirdim . Onay alirsam satardim.Sattigimi fiyati da kuyumcudan makbuz fis aliniyorsa alirdim kizima gostermek icin.Hic boyle olaylara mahal kalmazdi.orada aceleci davranmissiniz galiba.

Back
X