Arkadaslar bir yillik evliyiz esime dönemsel olarak bi rahatsizlik oluyor.. geceleri korkuyla uyaniyor ve terden sirilsiklam olmus sekilde.. surekli huzursuz uyuyor sık sık karabasan olayi oluyor ve zatenn toplasak üç saat uyuyamuyor bile.. eskiden tartismalarimiz olurdu ama onlarda duzeldi simdi psikolojik degil.. doktorada gitti bisey cikmadi.. boyle bisey yasayan oldumu
Arkadaslar bir yillik evliyiz esime dönemsel olarak bi rahatsizlik oluyor.. geceleri korkuyla uyaniyor ve terden sirilsiklam olmus sekilde.. surekli huzursuz uyuyor sık sık karabasan olayi oluyor ve zatenn toplasak üç saat uyuyamuyor bile.. eskiden tartismalarimiz olurdu ama onlarda duzeldi simdi psikolojik degil.. doktorada gitti bisey cikmadi.. boyle bisey yasayan oldumu
Bn de karabasan gorurum hem de cok sık. Ve bi donem uyuyamadm bile. Gozumu kapatmamla uyanmam bir olurdu. Gece uykularim bolunup dururdu. Ruyadayken korkardim ama uyaninca hissiz. Geri uyurdum artik alismistim yani. Sonra arkadaslarim dua oku dedi. Okuyodum ama yine de gorurdum.sonra namaz kilip uyumaya basladim. Ve bi dua verdiler seytani kahreden dua gibi bi sey. Arada hala gorurum ama simdilerde daha rahatim. Yani senin anlattigina bnzermi bilemem ama. :/
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
arkadaslar bir yillik evliyiz esime dönemsel olarak bi rahatsizlik oluyor.. Geceleri korkuyla uyaniyor ve terden sirilsiklam olmus sekilde.. Surekli huzursuz uyuyor sık sık karabasan olayi oluyor ve zatenn toplasak üç saat uyuyamuyor bile.. Eskiden tartismalarimiz olurdu ama onlarda duzeldi simdi psikolojik degil.. Doktorada gitti bisey cikmadi.. Boyle bisey yasayan oldumu
karabasandır vesveseye geliyordur..abdestsiz yatmasın ayetel kürsi nas ve felak surelerini okusun yatmadan gün içinde de okusun bence bunları birde inşirah suresini okusun allahın izni ile sıkıntısı kalmaz..
Canım bende eskiden karabasan görüyorum diyip korkardım ama karabasan diye bir şey yok, o halk arasındaki söylemi. Eşin uyku felci geçiriyor. Büyük ihtimalle canını sıkan bir olay var ve huzursuz uyuyor. Zaten genelde tam uykuya dalmadan önce vücudunu hareket edememeye hissetmesiyle başlar. Beyin yani REM açıktır ama vücut felçli uykudadır. Sadece yapması gereken sakinleşip uykuya dalması. Ayrıca bir psikolğa gidip uyku dengesini bozmadan daha rahat rüya çizgisine geçebileceği ilaçlar kullanabilir.
psikolojik olmadığına eminseniz
muhakkak sıkıntı ve dert ettiği bir şey vardır
insana durup duruken böyle şeyler olmaz
ama ben yinede psikolojik rahatsızlık üzerinde biraz daha durmanızı önericem
panik atak gibi bir seyri var nitekim
Namaz kilmiyorsa namazlarina baslamasi lazim.. bunu yapmazsa eger uyumadan abdest alsin ve nas felak fatiha ihlas ayetel kursi surelerini 3 er kere okusun ustune avuc icine ufleyip vucuduna sursun. Ve basucunda kurani kerim.olsun.. sakin kurani kerimin yanın da uyulurmu ayiptir falan dusunmeyin.o bizi koruyan allah tarafindan gonderilen kutsal bi kitap sarilip bile uyuyablirsiniz abdestliyseniz onemli olan niyetiniz.. ayrica korkusunun gecmesi icin kapi acik ve koridor isignin acik olmasina özen gosterin yani odaniz zifiri karanlik olmasin. Ben bunlari yaptim kurtuldum cok skur..
Bir de doğru uyumalı. Mesela kolunun üstüne yatmissa da gorebilir. O da cok olurdu bn de. Ve uyandigim da parmagim ya da kolum hep şişerdi. Ya da uyusurdu dokundugumda hep şişmiş gibi hissederdim.belki sağ tarafa dönüp yatabilir.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Psikolojik olarak sıkıntıda olabilir, uyku felci yaşıyodur ben de eskiden korkardım filan sonra bi baktım ki herşey psikolojik o durumun hiçbir belirtisi yok tamamen kafada herşey kafası rahat olursa sıkıntısı olmaz. Belki de küçüklükten gelme bi korkusu vardır tetikleniyordur, psikiyatriste götürün herşeyi dine bağlamayın bence.