Eşime neler oluyor?

Canım ya yaşın çok küçük ve malesef ailenin de yanlış yönlendirmesiyle,hem kardeşin hem sen çok yanlış tercihler yapmışsınız.
Ama şimdi bu durumu eleştirmek için malesef ki çok geç.
Mevcut soruna bakalım ama neresinden tutsan o da elinde kalıyor.
Eşin kendince evliliğinizin ilk dönemlerinde ki tavrından dolayı hırslı bence.
Tekrar aynı durumu yaşamak istemediği için çok cahil ve saçma bir strateji geliştirmiş.
Bir çok insan da vardır bu psikoloji;
ilişkilerde kim daha baskın karakterse O'nun sözü geçer mantığı.
Yetiştirme tarzıda önemli tabi,aileden ''höttt dedin mi korkmalı kadın''mantığıyla tembihlendiyse şu an ki saçmalıkları gayet normal.
Bence sen gerek ailenle ilişkileri konusunda,gerekse sana karşı uyguladığı şiddet konusunda bir an önce tavrını koy.
Enişten sana göre ''dünyanın en iyi adamı''olabilir ama eşin için ''yeğeninin eski karısıyla evli sevimsizin biri''
o konuda zorlama,görüşmek istememesini anla ama ailenle de görüşmüyorsa duruma el koy.
Ama bence bütün bunlardan öte senin sorunun ''şiddet''olmalı.
En öncelikli sorunun.Bunun telafisi,nedeni olamaz çünkü.
Hiç bir sebep eşini haklı çıkaramaz.Bence şiddet, alışkanlık halini almadan karşı koymalısın.
İnan bu normal bir durum değil.Burda içini döktüğün insanların da bunu yaşadıklarını sanma sakın!!!
Ve lütfen eşinin ailenle ilişkilerinde ki soğukluktan önce,sana olan tavrını düşün.
Ailenle çok iyi anlaşabilir ya da hiç görüşmeyebilir ama sana karşı şiddet kullanıyorsa bunun haricinde ki hiç bir şeyin önemi yok bence...

Ben Erkek Olsam, 19 Yaşındaki Baldızım 43 Yaşında Bir Adamla Evlense, Karımı O Adamın Olduğu Ortama Sokmam..
Kusura Bakmayın..
Bu Konuda Hak Verebilirim Eşinize..
Babası Yaşında Yahu!!

waay ilginç aslında güzel
hep yaşlı erkeklerin genç kadınlara daha çok ilgi gösterdiklerini daha çok mutlu olduklarını söylerlerdi
kardeşinin durumuda öyle sanırım

evet ikiside ilk evliliklerinden görmedigi mutlulugu simdi görüyolar , gercekten yas farkinin cok önemi var . sonucta olgunc bi erkek nerde ne yapicagini iyi bilir

21 yaşındasın, 4 sene önce 17 idin ve evlendin. Kardeşin 18 inde evlenmiş (anladığım kadarıyla). Babanızın acelesi neydi ki bu kadarmı bıkmış kızlarından anlamadım ki. O yaşta evlenirse tabiki sorunlar olur. Ayrıca bir hata oldu bitti, kardeşiniz 19 yaşına gelmiş hop ikinci bir hata. 19 yaşındaki kızın o yaştaki amcayla işi ne (amca derim tabiki). Böyle bir çarpıklığı bende olsam görmek istemezdim.

Canım ya yaşın çok küçük ve malesef ailenin de yanlış yönlendirmesiyle,hem kardeşin hem sen çok yanlış tercihler yapmışsınız.
Ama şimdi bu durumu eleştirmek için malesef ki çok geç.
Mevcut soruna bakalım ama neresinden tutsan o da elinde kalıyor.
Eşin kendince evliliğinizin ilk dönemlerinde ki tavrından dolayı hırslı bence.
Tekrar aynı durumu yaşamak istemediği için çok cahil ve saçma bir strateji geliştirmiş.
Bir çok insan da vardır bu psikoloji;
ilişkilerde kim daha baskın karakterse O'nun sözü geçer mantığı.
Yetiştirme tarzıda önemli tabi,aileden ''höttt dedin mi korkmalı kadın''mantığıyla tembihlendiyse şu an ki saçmalıkları gayet normal.
Bence sen gerek ailenle ilişkileri konusunda,gerekse sana karşı uyguladığı şiddet konusunda bir an önce tavrını koy.
Enişten sana göre ''dünyanın en iyi adamı''olabilir ama eşin için ''yeğeninin eski karısıyla evli sevimsizin biri''
o konuda zorlama,görüşmek istememesini anla ama ailenle de görüşmüyorsa duruma el koy.
Ama bence bütün bunlardan öte senin sorunun ''şiddet''olmalı.
En öncelikli sorunun.Bunun telafisi,nedeni olamaz çünkü.
Hiç bir sebep eşini haklı çıkaramaz.Bence şiddet, alışkanlık halini almadan karşı koymalısın.
İnan bu normal bir durum değil.Burda içini döktüğün insanların da bunu yaşadıklarını sanma sakın!!!
Ve lütfen eşinin ailenle ilişkilerinde ki soğukluktan önce,sana olan tavrını düşün.
Ailenle çok iyi anlaşabilir ya da hiç görüşmeyebilir ama sana karşı şiddet kullanıyorsa bunun haricinde ki hiç bir şeyin önemi yok bence...

yorumunuz beni gercekten aydinlatti. öncelikle cok tesekkür ederim . siddet durduk yere baslamio bi sey icin tartisioruz , sonra büyüyo olay o beni uyariyo bende sinirden ne söyledimi bilmiorum o sekilde. en son babam uyardi ozamandan beri yok Allaha sükür sinirlense bile el kaldirmio . bi kac zamandir hep o konu beni bi araya getirme, tmm diyorum ama davetlerde, yada karsilasirsanda surat yapma . yok anlamiyo . benim kocam cok cocuksuydu baskalarin doldurusunada gelio enisteme karsi sanirim . iste baldizinin kocasi namussuz 19 yasindakine göz dikmis fln . bunlarinda etkisimi oluyo aceba is yerinde bana demediklerini birakmiolar diyo .

konu sahibi arkadaşım 17 yaşında evlenmiş 19 yaşındaki kız kardeşide ilk evliliğini 17 yaşında yapmış
yani bende 20 yaşında evlendim ama babamı çok zor ikna etmiştim 17 yaşında hiç izin vermezdi üstelik görücü usulü tabi aile durumları farklıdır olabilr
neyse
gerçekten yanlış bir hayat gençlik yaşamadan :S

konu sahibi arkadaşım 17 yaşında evlenmiş 19 yaşındaki kız kardeşide ilk evliliğini 17 yaşında yapmış
yani bende 20 yaşında evlendim ama babamı çok zor ikna etmiştim 17 yaşında hiç izin vermezdi üstelik görücü usulü tabi aile durumları farklıdır olabilr
neyse
gerçekten yanlış bir hayat gençlik yaşamadan :S

evet , haklisin . suandaki aklim olsa 25den asagi evlenmezdim .

21 yaşındasın, 4 sene önce 17 idin ve evlendin. Kardeşin 18 inde evlenmiş (anladığım kadarıyla). Babanızın acelesi neydi ki bu kadarmı bıkmış kızlarından anlamadım ki. O yaşta evlenirse tabiki sorunlar olur. Ayrıca bir hata oldu bitti, kardeşiniz 19 yaşına gelmiş hop ikinci bir hata. 19 yaşındaki kızın o yaştaki amcayla işi ne (amca derim tabiki). Böyle bir çarpıklığı bende olsam görmek istemezdim.

babam bende onayladi iyi aile oldugu icin . fakat kardesimde her ikisinide istemedi . ama sonuc bi sekilde kabullendik..

canım aslında eniştene varana kadar o kadar çok probleminiz var ki inşallah düzelir ne diyelim.sonuçta eniştenizide tanımıyor o kadar yaş farkı dışardan bakınca pek saglıklı değil dogrusu eşinizde bunu düşünerek belki kafasınra soru işaretleri oluşmuş olabilir ki diğer faktörlerde var kardeşinizn eski evliliği gibi.bu kadar huzursuzluk çıkacaksa uzak durmaya çalışın bir süre eniştenizden dedigin gibi önce kendi problemlerinizi halledin gençliğin verdigi deneyimsizlikte vardır elbet ama aile için sorunlarınızı çözmeden başka sorunlarla boğuşmayın derim ben.

17 yaşında evlenilmez ama yaptın bir hata diyelim, bir kadına el kaldıran adama adam denmez!! ve ilk kez bunu yaptığı gün kendine güveni olan(tabii imkanlarda önemli bu noktada ancak özgüven zaten tüm imkansızlıklara rağmen dik durabilenlerin taşıyabildiği bir kavramdır) kadın....ARKASINA BAKMADAN ÇEKER GİDER. herşeyi olmasa da birçok şeyi anlarım ve göz yumabilirim ama ŞİDDETE ASLA!!!!!

aceba anlayismi göstermem gerekio, kardesimdendemi uzaklasmam gerekio, beni cok kiskandigi icin ?

Evet Canım..
Anlayışlı Olman Gerekiyor..
Kardeşinden Uzaklaşmak Değil de, Eniştenin Olduğu Ortamda Bulunmamaya Özen Göster..
Eşinin Yerine Kendini Koy, Sende Tahammül Edemezdin..:50:

Son düzenleme:
canım aslında eniştene varana kadar o kadar çok probleminiz var ki inşallah düzelir ne diyelim.sonuçta eniştenizide tanımıyor o kadar yaş farkı dışardan bakınca pek saglıklı değil dogrusu eşinizde bunu düşünerek belki kafasınra soru işaretleri oluşmuş olabilir ki diğer faktörlerde var kardeşinizn eski evliliği gibi.bu kadar huzursuzluk çıkacaksa uzak durmaya çalışın bir süre eniştenizden dedigin gibi önce kendi problemlerinizi halledin gençliğin verdigi deneyimsizlikte vardır elbet ama aile için sorunlarınızı çözmeden başka sorunlarla boğuşmayın derim ben.

haklisiniz cahillik hepsi . bu konulari düsündügümüzde gülcegimiz günleri istiyorum artik. hayirlisi

merhaba arkadaslar. ben 21 yasindayim . ve 4 senelik evliyim bir oglumuz var. esimle görücü usülü evlendik akraba ama ben tanimiyordum daha önceden. evlenince esimi avusturyaya getirdim. baslarda ben ona ck ters gidiyordum her hareketinden nefret ediyordum .ozamanlar benim bi dedigimi iki etmiyodu. ama sonra hamile kalinca ona baglandim ve kendimi ona karsi cok degistirdim . hergün temizlik yapar. ne sekilde olursa olsun isten geldigi vakit yemegini önüne getirim.2sene önce kardesim esimin yegeniyle (görümcemin oglu) evlendi ve bir ay icinde ayrildilar. simdi 19yasindaki kardesim 43 yasinda bi adamla evlendi. ve esim suanda onlar icin hergün benimle tartisiyo . beni o adamla ayni yerde bulundurmayin.benden uzak olsun. o var diye babamlara iftara bile gitmek istemedi. artik dayanamiyorum.. esimden hertürlü siddetede maruz kaldim .kumarinada göz yumdum , yemedigi para kalmadi. beni bi türlü anlamak istemiyo . bahanesi adami sevmiyorum ! halbuki o kadar iyi bi enistem var tek sucu benim kiz kardesimle evlenmesi. bu durumda ne yapmam gerekiyo nasil davranmam gerekiyo . sabret sabret nerey kadar , benim esim bu degildi bana siddette uygulamis olsa cogu seyde anlayisliydi. simdi tüm ailemden uzak duruyo.. lütfen hanimlar bana bi akil verin . bu duruma daha fazla katlanamiyorum ,:50:

ne diyelim ki
şiddeti bile boşanma sebebi olarak görmediğine göre daha birçok şeyi kaldırabilirsin.
nasıl olsa her şekilde evliliğine devam edeceksin.
bizden tavsiye istemene gerek yok o yüzden.

Son düzenleme:
17 yaşında niye evlendin ki?

Yurtdışındasın.Her türlü imkanın var diye düşünüyor öyle tahmin ediyorum.

Seni nasıl ikna ettiler.

Eşini anladım yurtdışına yerleşmek için evlenmiş.Onun için bulunmaz bir nimettin.

Sonra kardeşini görümcenin oğluyla evlendirdiler.Sanırım onuda yurtdışına aldırmak için.Olmamış ayrılmışlar.

Kardeşinde 43 yaşında biriyle evlendi.

Bu yurtdışı sevdası nedir böyle ?

Midemi bulandırıyor akraba evlilikleri.Uzak yakın farketmez.Bir nevi aynı kanı taşıyorsunuz.

Şiddet görüyorsun ve buna katlanıyorsun.Hiç mi akıl veren yok sana?

Bu nasıl bir ilişkidir böyle:18:

Ya bence en büyük sorun ailende.
Nasıl 17 yaşında evlenmene izin verirler?
Kardeşinde aynı şekilde asıl senden ders alması gerekirdi neydi aceleniz anlamadım.
1 ayda boşanmak büyük başarı ne gördüki hemen ayrıldı?
Sonrada ne acelesi vardıki hemen başka kocaya gitti hemde babası yaşında!
Böyle bişe duyunca necla nazır'ın liseli kızlar filmi geliyo aklıma adam soyunur ve kızın midesi bulanır!
Bence baba sevgisinden yoksunluktur bu aşk değildir yada adamın çok parası vardır geberirde köşe olurum diye beklenir!
Allah bilir çocuğuda vardır adamın cicianne bile olmuştur kardeşin.
Düşünsene senin eşinle çocuğun arasındaki yaş farkı kadar fark var, senin eşin oğlunun sınıf arkadaşına asılsa nasıl olurdu? Ööyykk sapıklık yaa:(
Ben babama böyle bişe istediğimi söylicem vallahi düğünüm yerine cenazeme gelirlerdi.
Eşimle aramda 9,5 yaş var ve babam bunun için bile beni uyarmıştı anlaşamayabilirsin diye nitekim de bazen kendi enerjimle eşiminki tutmaz biçok konudada fikir uyuşmazlığımız var daha yaşlısını düşünemiyorum!
Bundan 10 sene sonra kardeşinin en güzel zamanlarında, uyuklayıp duran, bi sürü hastalığı başgöstermeye başlamış, buruşmuş bir kocası olcak ve ailen bunu olumlu karşılamış çok enteresan! Şimdiden 3.kocasınada hazırlayın bari kendinizi.
Dayak yemeyi de basit bişe gibi anlatmışsınız babanızda biliyo ve sözver dövmicen deyip yollamış!
Balık baştan kokarmış sizin aile size hiç sahip çıkmıyo ben bunu anladım.

Son düzenleme:
Back
X