• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşime saygisizliğim ve hakaretlerim..

evliliğimizin ilk zamanlarında ben de senin gibiydim. hakaretten çok vuruyordum adama, etrafı yıkıp döküyordum. sonra bu ben değilim değişmem lazım diyordum ama başka bir kavgada yine aynıyım. en son adamcağız benle baş edemedi evi terketti annesinin evine gitti :KK22:
ay şuan komik geliyor bana, hani kadınlar erkeğe dayanamaz da ailesine sığınır ya her zaman, bizde roller değişti :KK48:
ama o dönem çok zor günler geçirdik, 3 gün kaldı orda ne diller döktüm zor döndürdüm eve.
bu olaydan sonra her tartışmada o günleri hatırlayıp sustum.
allah korusun , böyle sessiz adamların ne yapacağı belli olmaz bir yerde patlar eşin de. kötü bir olay yaşayıp aklın başına gelmeden kendini düzeltmelisin.
normalde bu kadar sinirli bir insan değilsen, şu anki sinirinin sebebini bulup önce o konuyu halletmekle başlayabilirsin. ben mesela evlenip ailemden farklı bir şehre taşınmıştım, hem çalışıyordum hem ev işleri yemek, birde üstüne kv problemleri ağır gelmişti, bunların sorumlusu olarak da eşimi görüyordum sanırım

Biz daha 40 günlük evliyiz ve ben de ilk günden başlamıştım sizin gibiydim..

Her şeye söylenip dururdum, sabrını çok zorlardim eşimin
O ise hep sakin kalıp beni ne kadar çok sevdiğini söylerdi

Ben ona bağırıp hakaret ettikçe olsun ben yine de seni çok seviyorum derdi sakin kalmaya çalışarak

Sonra bir gün beni uyardi
Bak ben de sinirliyim ama kendimi tutuyorum, beni zivanadan cikarirsan kötü olur dedi ben daha çok tahrik ettim :KK43:

Evliligimizin 24. Gününde çok fena tartıştık ve eşim odanın camına yumruk attı
Ben sana demiştim beni bu hale getirdin dedi
Tabi ben deli gibi ağlıyorum her yer kan oldu

Ambulans cagirdik hemen, o yol bitmedi bana
Uç parmağına dikiş atıldı
Parmağın biri neredeyse kopma noktasına gelmiş
Ameliyat oldu, sinirlerini falan diktiler
Üçüncü haftadayiz hala sargıda :KK43:

Ve o olaya rağmen eşim akşam benden ozur diledi
Seni böyle uzmemeliydim dedi :KK43:

O gün kendime ve eşime söz verdim
Ne olursa olsun seninle tartismayacagim ve seni uzmeyecegim dedim

Bir nusubet bin nasihatten iyidir

Siz de böyle bir olay yasamadan kendinize hakim olmayı öğrenin lütfen :KK43:

Ne kadar onur kırıcı. Eşim kavga esnasinda öte git dese zoruma gider,gücenirim. Kaldi ki hakaret etse evliligimiz kesin biter. Eşiniz çok sabirliymis,yazık adama böyle parcalamayin. Öfke geldiğinde dilinizi ısırın,soylemeyin öyle çirkin sözler. Dil yarasinin izi derin olur..

Kadınız işte çemkiriyoruz bazen tutamıyoruz kendimizi hormonlarda tabi inişli çıkışlıyız.ama bi arkadasım var kocasını pek sevmezdimde zaten arkadasımda sağolsun anlattıgın gibidir hakim olamaz kendine adam 1.5yılda bigün evden kaçtı gitti Şimdi boşanacaklar.birikti saygısızlıklar.seviyorsan kendine hakim ol doğal sakinleştirici otlardan iç.

Kizlar mrb konu basligindanda anlasilacagi gibi eşimle 1 yillik evliyiz sevdim evlendik ve halen cok seviyorum sorunum şu ki esimle medeni bir sekilde kavga edemiyoru-M yani sorun tamamen bende..esim cok saygili tartisma esnamizda bagirmaz hakaret etmez medeni bir şekilde tartisir dogrusuda bu zaten..Ben ise mesela tartisiyoruz bana cevap vermiyorsa hemen hakaret malsin odunsun okuzsun gibi agza alinmayacak sozler sarfediyorum o ise terbiyeli konus vs gibi sozler soyluyor benim hakaretlerim karsisinda yani asla saygisini bozmuyor ben ise hakaretleri savuruyorum ve yarim saat sonra geciyor eskisi gibi olmak istiyorum yani saman alevi gibi ve sonra cok pişman oluyorum aciz kendini savunamayan bir insanin basvurdugu yoldur hakaret diyorum beni cileden cikaran nokta esimin sessizligi yardimmi almaliyim kizlar boyle giderse saygisizliktan sevgisizlik te baslayacak ve sonra is isten gecmis olacak uzun yazdim basini agrittiysam affolaa..simdiden tesekkur ederim..ne yapmaliyim kendimi nasil dizginlerim
Valla bende Öyleyim. Ama şöyle bişey var ben kolay kolay sinirlenmem. Beklerim beklerim beklerim. Hatta bazı zamanlar insan üstü bi Sabırla beklerim.baktık hala beni deli etmeye devam ediyor o zaman gözüm dünyayı görmez ağzıma ne geliyosa elekten geçmeden çıkar gider. Benim de tesellim su birincisi ben onun her kötü huyuna adamın huyu bu diye katlamıyorsam benim de tek kötü huyun olsub ve katlansın. Ikincisi ben o kadar uzatmadan konuyu kapatmaya çalışırken uzatırsa sonuna katlansın

Bazen ben de kaybediyorum kendimi, hakaret etmiyorum ama kapıları dolapları çarpıyorum
o_O
Ben gebe kaldıktan sonra böyle oldum ama ya :(
Gayet sakin bir şekilde birşeyden bahsediyorum adam hiç ciddiye almıyor hatta dalga geçiyor, sonra uyarıyorum bu şekilde davranınca rahatsız olduğumu söylüyorum bu defa da iletişimi tamamen kesiyor.
Sonra da bende şalterler atıyor ya
Çok üzülüyorum böyle olmasına
:KK61:

Benim eşimde öyle hani peygamber sabrı derler ya hiçbir şekilde çıldırtamazsın onu bende tam tersi sinirlenince burnumun dikine giderim ama o hakaret kısmı da aptal diycem ya içimden başka odaya gidip kendi kendime derim yüzüne şuana kadar hiç demedim

Karşıdaki sakinse insan cevap tepki almadığı için daha çok öfkeleniyor. biz de durum bu fakat asla hakaret etmem. Sadece susamıyorum o karşılık verdmediğinde iyice kızıyorum önemsenmiyormuşum ciddiye alınmıyormuşum gibi geliyor cevap yoksa. Çirkinleşmemek gerek tabi

Kizlar mrb konu basligindanda anlasilacagi gibi eşimle 1 yillik evliyiz sevdim evlendik ve halen cok seviyorum sorunum şu ki esimle medeni bir sekilde kavga edemiyoru-M yani sorun tamamen bende..esim cok saygili tartisma esnamizda bagirmaz hakaret etmez medeni bir şekilde tartisir dogrusuda bu zaten..Ben ise mesela tartisiyoruz bana cevap vermiyorsa hemen hakaret malsin odunsun okuzsun gibi agza alinmayacak sozler sarfediyorum o ise terbiyeli konus vs gibi sozler soyluyor benim hakaretlerim karsisinda yani asla saygisini bozmuyor ben ise hakaretleri savuruyorum ve yarim saat sonra geciyor eskisi gibi olmak istiyorum yani saman alevi gibi ve sonra cok pişman oluyorum aciz kendini savunamayan bir insanin basvurdugu yoldur hakaret diyorum beni cileden cikaran nokta esimin sessizligi yardimmi almaliyim kizlar boyle giderse saygisizliktan sevgisizlik te baslayacak ve sonra is isten gecmis olacak uzun yazdim basini agrittiysam affolaa..simdiden tesekkur ederim..ne yapmaliyim kendimi nasil dizginlerim
Tebrikler bir insanla evlisin ;)
Kendini frenlemen lazim,sakin ol bak adam sakin ve unutma ki sakin olan her zaman kazanir

Benim bu noktaya gelmemdeki neden eşimin sakinliği benim için onemli bir konu tartisiyoruz diyelim o hic ciddiye almiyor onemsemiyor yani tartismaktan hep kaçiyor beni ciddiye almamiş gibi geliyor bende basliyorum hakarete..esimle hergun kavga etmiyoruz ama edincede çirkin bir şekilde oluyor mesela ben sinirlenmissem yoldaysak onu birakir onden hizlica giderim eşim buna bile alinmaz sinirlenmez ben onun sinirlendrmek icin yapiyorum o ise hic onemsemiyor bu beni dahada delirtiyor bana cevap verse oda sinirlense boyle olmaz ama yok o kadar sakin kaliyor ki belki ben ona ilk hakaret ettigimde bana tepkisini ortaya koysaydi bu şekilde olmazdi.nişanli ikende onu çileden çikarttigim donemler olmuştu yine hakaret vs ama yok adam tahrik olmuyor

böyle giderse eşinizi soğutacaksınız
ayrıca bir yer var ilişkilerde o kırılma noktasında karşı tarafın yaptığı tüm hareketler
sizi direk koparıyor sevgiyi bitiriyor
ben eşinizin yerindeki kişiydim çünkü

Benim bu noktaya gelmemdeki neden eşimin sakinliği benim için onemli bir konu tartisiyoruz diyelim o hic ciddiye almiyor onemsemiyor yani tartismaktan hep kaçiyor beni ciddiye almamiş gibi geliyor bende basliyorum hakarete..esimle hergun kavga etmiyoruz ama edincede çirkin bir şekilde oluyor mesela ben sinirlenmissem yoldaysak onu birakir onden hizlica giderim eşim buna bile alinmaz sinirlenmez ben onun sinirlendrmek icin yapiyorum o ise hic onemsemiyor bu beni dahada delirtiyor bana cevap verse oda sinirlense boyle olmaz ama yok o kadar sakin kaliyor ki belki ben ona ilk hakaret ettigimde bana tepkisini ortaya koysaydi bu şekilde olmazdi.nişanli ikende onu çileden çikarttigim donemler olmuştu yine hakaret vs ama yok adam tahrik olmuyor

bakın burada bile yine o öyle yapmasaydı böyle olmazdı diyorsunuz
zaten sizin kendinizin seviyorum dediğiniz bir insana saygı sınırını dusurdugunuzde şapkayı kendi önünüze koymanız gerekirdi

Ben olsam çoktan soğumuştum senden
Bence şansınızı fazla zorlamayın

esin bu duruma ne kadar dayanabilir..hakaret nedir ya..kimse kimseye hakaret edemez..adam sustukca ustune gdiyosun..bigun sana oyle bi patlar ki ne oldugunu anlamazsn..tedavi ol bnce..evlilikte saygi cok onemlidr..bunu asmazsan saygi klmaz evlilik diye bsey kalmaz szde..

O bitmeyecek gibi gözüken anlayış,sabır,hoşgörü birgün tükenmeden kendine gelmelisin. Aslında durumun farkında gibi görünsen de bence meselenin ciddiyetinin farkında değilsin, yazdıklarından anladığım kadarıyla kocanın sevgisinin değil kendi sevginin biteceğinden endişe ediyorsun. Onun sevgisinin bitmeyeceğinden o kadar eminsin yani. Sessiz atın çiftesi pek olur. Dikkatli ol.

Bu konuda yalnız değilmişim. Ufak şeylerde birşey yok ama bariz kavga ettiğimiz zaman bende abartıyorum, hele ki birde haksızsa eşim gerçekten ağza alınmaycak şeyler söyleyebiliyorum, sonundada pişman oluyorum.
Hatta birkeresinde 'Lanet olsun seninle evlendiğim güne' demişliğim vardır. (felaket suçluydu)

Ahh birde kavga ederken susmuyormuuu iyice çileden çıktığım nokta da bu!

Bi kac gun once konumda biri bana "ses cikarmiyor diye adami kanirtiyorsun" demisti.
Sende de durum bu. Ses cikarmiyor diye kanirtiyorsun.
Ne yapacagini bilmiyorum ben de henuz cozemedim ayni konudan muzdarip biri olarak...

Arkadaşım sessizliğinden sinirleniyorum diyorsun da ne yapsın adam da sen söyle o söylesin bağrış çağrış daha mı iyi olacak? Saygı çok önemli bir şekilde kendine hakim ol. Sinirliysen orayı terket. Böyle adamlar genelde sabreder sabreder ama bardak bir doldu mu bir damla koysan taşar. Sonradan çok daha pişman olursun. İşi o raddeye getirme.

Anamm Aynı ben :KK43: hakim olamıyorum kendime Biz daha sevgiliyiz ama Mesela o hatalı bile olsa ben tutamıyorum kendimi sonra pişmanlık duyuyorum Ya da ben hatalıyken bile o kadar asabi davranıyorum ki haklıyken haksız oluyorum Bazen o dayanamıyor o sakin tavrı bitiyor sabrını taşırıyorum :KK43: çok kötü ama engel de olamıyorum kendime

Back
X