- 24 Ekim 2019
- 7.917
- 47.961
- 548
Al benden de o kadarYa neden hep bir kıyaslama oluyor anlamiyorum ki ben. Annemin yeri ayrıdır biriciktir. Ama esiminki de ayrıdır. Biri annem diğeri eşim.bu şeye benziyor çocuklara sorarlar ya anneni mi seviyorsun babanı mi diye. Ona benziyor. Biri elma biri armut. Biri üst ailem. Evet yerleri dolmaz. Ama diğeri de suanki ailem. Onlar da hayatımın merkezi. İkisi birbirine karışmadığı sürece sıkıntı da çıkmaz. Eşimin kabul edilmeyecek kadar buyuk bir hatasını görmediğim sürece onun da yerini başkası ile doldurmak, düşüneceğim şeylerden değil. Bu tip kıyaslar uzuyor hep iki tarafı da. Sinir olmakta haksız bulmadım sizi. Bazı şeyleri dillendirmek doğru değil. Yada eşiniz yaptığı bigi tanımlamak. Hele ki ortamda siz varken. Hayatımda ne annemi eşime ezdiririm ne de eşimi anneme.

Aynını düşünüyorum.
İkisi de farklı kulvarda iki yakın insan.
Annemle çok iyiyim, kimseye değişmem elbette ama eşimi de değişmem. O da benim evlatlarımın babası. Üstelik ömrümün sonuna kadar birlikte yaşamaya söz vermişim. E büyük bir problem de yaşamamışım, onunla aynı evde yaşıyorum çocuk büyütüyorum falan. Neden kıymetsiz olsunki. Her gün gördüğüm insan.
Bazı insanları yarıştırmak, birini atmak birini tutmak falan bunlar hep gereksiz hareketler.
Herkesin yeri başka. Bunlar ve birkaç kişi daha en değerlilerimiz zaten, yarıştırmak yerine hepsine değerlerini göstermek lazım.
Eşim böyle birşeyi sürekli dillendirse tersler cevabını yapıştırırım.
Ama demez.
Ben de demem.
Gıcık olurdum sizi haksız bulmadım.