• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime sinir oldum

Ya neden hep bir kıyaslama oluyor anlamiyorum ki ben. Annemin yeri ayrıdır biriciktir. Ama esiminki de ayrıdır. Biri annem diğeri eşim.bu şeye benziyor çocuklara sorarlar ya anneni mi seviyorsun babanı mi diye. Ona benziyor. Biri elma biri armut. Biri üst ailem. Evet yerleri dolmaz. Ama diğeri de suanki ailem. Onlar da hayatımın merkezi. İkisi birbirine karışmadığı sürece sıkıntı da çıkmaz. Eşimin kabul edilmeyecek kadar buyuk bir hatasını görmediğim sürece onun da yerini başkası ile doldurmak, düşüneceğim şeylerden değil. Bu tip kıyaslar uzuyor hep iki tarafı da. Sinir olmakta haksız bulmadım sizi. Bazı şeyleri dillendirmek doğru değil. Yada eşiniz yaptığı bigi tanımlamak. Hele ki ortamda siz varken. Hayatımda ne annemi eşime ezdiririm ne de eşimi anneme.
Al benden de o kadar 👍🏼
Aynını düşünüyorum.
İkisi de farklı kulvarda iki yakın insan.
Annemle çok iyiyim, kimseye değişmem elbette ama eşimi de değişmem. O da benim evlatlarımın babası. Üstelik ömrümün sonuna kadar birlikte yaşamaya söz vermişim. E büyük bir problem de yaşamamışım, onunla aynı evde yaşıyorum çocuk büyütüyorum falan. Neden kıymetsiz olsunki. Her gün gördüğüm insan.
Bazı insanları yarıştırmak, birini atmak birini tutmak falan bunlar hep gereksiz hareketler.
Herkesin yeri başka. Bunlar ve birkaç kişi daha en değerlilerimiz zaten, yarıştırmak yerine hepsine değerlerini göstermek lazım.
Eşim böyle birşeyi sürekli dillendirse tersler cevabını yapıştırırım.
Ama demez.
Ben de demem.
Gıcık olurdum sizi haksız bulmadım.

Bin tane eş bulunur ama bir tane anne bulunmaz
anneni mi seviyorsun babanı mı?

Bu iki sözü bulan bence aynı kişi. Zira sevgi konusunda kıyaslanmayacak kişileri hep bir kıyaslamaya girmiş. Direnç alanından da işlemiş bu arada çok ilginç gerçekten.

Kızlar komik ama ne bileyim sinir oldum konuya giriyorum :)

Bugün eşimle kahvaltı yaptık Müge anlı açıktı bi konu vardı kız annesine çok kötü davranıp hakaret falan etti sevdiği adamı korudu hep sonra Müge anlı dedi ki benim annem bir yana dünya bir yana ilk önce annem gelir annem benim için herkesten önde gelir falan bu bi tane anne olur ama gerisi hep bulunur falan dedi eşim de aynen öyle Müge sana katılıyorum benim için de öyle falan dedi ki bunu sürekli yapıyor hiç bir zaman ses etmedim ama şimdi hamilelikten mi bilmiyorum zoruma gitti öyle olabilir tabi ki insanın ilk önce annesi gelir ama bunu sürekli dillendirmesine sinir oldum bugüne kadar asla eşimle annesinin arasına girmedim girmem de annesinin fenalıklarına rağmen hiç takmadım takılacak bir kadın değil o yüzden umurum da değil açıkçası ama bi sinir olmadım da değil bu konuyu ben mi abarttım acaba :d
Hamilelikten dolayı abartmış olabilirsiniz, eşiniz programa yorum yapmış bence, ben de sitede açılan aldatma konularını okuyunca sinirlenip eşini aldatan adamı kastederek “erkeklerin boyu postu devrilsin, kökleri kurusun, bunları sürüm sürüm süründüreceksin” diyorum bunu derken eşim duyuyor, ona söylemiyorum, göz dağı vermek için kasten duyurmuyorum veya tüm erkekleri kastetmiyorum, annesini sevdiğini belli etmek için söylediğini düşünmeyin, bizim halkımızda var bu tvyle konuşma, bazen sövme, bir durumu, lafı veya olayı onaylama, bizler seviyoruz böyle şeyleri:))

Bugün eşimle kahvaltı yaptık Müge anlı açıktı bi konu vardı kız annesine çok kötü davranıp hakaret falan etti sevdiği adamı korudu hep sonra Müge anlı dedi ki benim annem bir yana dünya bir yana ilk önce annem gelir annem benim için herkesten önde gelir falan bu bi tane anne olur ama gerisi hep bulunur falan dedi eşim de aynen öyle Müge sana katılıyorum benim için de öyle falan dedi ki bunu sürekli yapıyor hiç bir zaman ses etmedim ama şimdi hamilelikten mi bilmiyorum zoruma gitti öyle olabilir tabi ki insanın ilk önce annesi gelir ama bunu sürekli dillendirmesine sinir oldum bugüne kadar asla eşimle annesinin arasına girmedim girmem de annesinin fenalıklarına rağmen hiç takmadım takılacak bir kadın değil o yüzden umurum da değil açıkçası ama bi sinir olmadım da değil bu konuyu ben mi abarttım acaba :d
siz abartmışsınız çocuğunuz olunca anlarsınız anne başka birşey,yani sizle belki ileride allah korusun tabiki ayrılabilir ama anne,baba,kardeş her daim yanında olacak, muhakkak sizide çok seviyordur ama anne ayrı siz ayrı her sevgi farklıdır,kayınvalideniz ile olan problemler eşinizi öz annesinden soğutmaz bu arada,kimse annesinden vazgeçmez,siz sevmek zorunda değilsiniz bende hiç sevmiyorum mesafeliyim ama eşim tapıyor kendisine

Bazı yorumlarda sen de anne olacaksın o zaman anlarsın gibi yazılmış ama ben anne olarak şahsi fikrim: ileride oğlum evlenince de tabiki beni sevsin, saygı göstersin isterim. Eşi de sever umarım 🙏 ama sevmezse bile ondan tek beklentim belli sınırların korunup iki tarafında ailelerine saygı gösterilmesi. Çünkü çocuklar evlendikten sonra onlar artık ayrı bir aile oluyorlar. Bunu kabul etmek gerek. Benim oğlum da evlendiğinde mutlu olsun ,aradaki denge korunsun yeter şahsen. Eşine kalkipta "annem bir yana sen bir yana" derse " ben bu cocugu yetiştirmemisim" diye suçu kendimde arardım. İkisi çok farklı şeyler çünkü. Onun artık evi; eşi ve çocuklarıyla. Büyüklere saygı duydukça, büyüklerde çocukların hayatına müdahale etmedikce bence herşey yolunda gider. Kıyaslamalara gerek Yok

Anne ayrı, eş ayrı, çocuk ayrı işte meziyet bu ayrımın yerini iyi konumlandırmak.
O yüzden yaptıkları ile değerlendirin.

Muge anlida bir konu da vardi. Kiz annesinin dirdirindan kaçmişti baska çocuğa. Muge anli ilk omce kizi suçladi sonra kadinin kapanmayan çenesini gorunce kim olsa yanindan kaçar demişti. Şahsi fikrim anneyle eş kiyaslanmamali. Evlat gibi anneni hep el ustunde tut ama ayni hassasiyeti eşin için de goster. Ve anam da anam diyen insanlara uyuz oluyorum. Biz de annemizi seviyoruz git sevgini annene soyle bana niye diyosun yani

Valla önce evlat gelir, evlat bi yana, bütün dünya bi yana, o yüzden yakinda hepiniz benim icin uzak yakin farkli galaksilerden bildiriyor olacaksınız, cok da önemli degilsiniz de, o anlayana kadar konu kapanir zaten😐

Sizin fenalıklar yaptığını söylediğiniz kaynanıza ve onunla alakalı konulara biraz fazla dikkatiniz çekiliyor olabilir bence. Çünkü normalde olsa siz de haklısın bence dünya bir yana anneler diğer yana dersiniz. Hele ki şuan hamile olduğunuz için annelik daha daha bi kıymetli olmalı sizin için. Takmayın bence, siz de anne olacaksınız, siz de o en kıymetlisiniz sonuçta

Bence sinir olcak bı durum yok haklılar. Ben evli değilim ama erkek arkadaşıma bı kavgada ailem için 50 erkek feda ederim sen kimsin demiştim. Ne olursa olsun eş bulunuyor ama insanın hayatta bir annesi ve babası var.

Esim boyle bir laf etse anasinin yanina yollarim. Muge anli da sacmaliyor. Anne sevgisi başkadır, eş, evlat her birinin sevgisi baskadir. Ne oyle dunya bir yana falan filan. Valla anasının üstüne yar sevemeyen evlenmesin, kadin da erkek de. Bana sorarsaniz da dunya benim icin eşim bir yana dunya bir yana gercekten. Annemden falan once gelir. Insan neden sevdigi, bir problemi olmayan esini annesinden daha az sever ki

Ciddi ciddi söylüyorsa cok inctici. Ne alaka annenin yeri ayri eşin yeri ayri. Eşinle de bir sürü sey paylasiosun senin diger yarın oluyor. Şahsen ben mesela öyle bi durumda eşimi tercih ederim. Her insan bir degil. Ama bunu dillemdirmeye ne gerek var. Ozellikle tercih etmeyecegin tarafin yanında dillendirmek tam bi düşüncesizlik örneği. Öyle birine eşim demek istemezdim. Kaldi ki bi de aile olacaksiniz. Seni ne olarak görecek sen de bir anne oldugunda cocugunun annesi oluyorsun cocugunu düşünen adam o zaman karısını daha cok benimsemeli.

Bence sinir olcak bı durum yok haklılar. Ben evli değilim ama erkek arkadaşıma bı kavgada ailem için 50 erkek feda ederim sen kimsin demiştim. Ne olursa olsun eş bulunuyor ama insanın hayatta bir annesi ve babası var.
Nerde bulunuyor :) hic yoksa 60a yakın erkekle birlikte olmuşumdur hic eşim bu olmali diyemedim eşimi bulana kadar. Eşim de eşim demek istemiorum ama gercekten sevdigin birini bulmak cok kolay bisey degil. Ha adam her turlu bulursun kaldirama cik yarim saat otur bulursun.

Konu sahibi belki de eşin o kiz cok salak kararlar aldigi icin birlikte oldugu adam da cok dandik durdugu icin bunun icin mi anneni üzüyorsun manasinda demistir.

Allaha şükür ne okuduğumu anlayabiliyorum sizin gibi gereksizlere şeyleri kendime dert etmiyorum. Söyleyebilir göze soka soka bunda dert edecek bir şey yok he bu arada hanımefendi ayrı yazılmaz:super:
Allaha şükür ne okuduğumu anlayabiliyorum sizin gibi gereksizlere şeyleri kendime dert etmiyorum. Söyleyebilir göze soka soka bunda dert edecek bir şey yok he bu arada hanımefendi ayrı yazılmaz
bu okunanı anlamış haliniz mi :d
HEEE bu arada kimse sizden Türkçeyle ilgili yardım istemediği sürece Türkçe derslerinizi lütfen evde anneniz babanız veya varsa eşinize verin bir tek onlar katlanabilir :ddd

Benimde annem bir yana dünya bir yana... eşimi çok severim çok kıymetlidir benim için ama önceliğim annem ve kızlarım olmuştur her zaman... ama bunu sürekli dile getirmem eşimi üzmem... eşiniz hislerinde haklı olabilir ama hamile bir eşe böyle dan diyede söylenmez... üzgünüm ama eşiniz biraz hödük...

Benimde annem bir yana dünya bir yana... eşimi çok severim çok kıymetlidir benim için ama önceliğim annem ve kızlarım olmuştur her zaman... ama bunu sürekli dile getirmem eşimi üzmem... eşiniz hislerinde haklı olabilir ama hamile bir eşe böyle dan diyede söylenmez... üzgünüm ama eşiniz biraz hödük...
Aynen ben zaten annelerin her zaman üstün olması taraftarıyım benim annemde herşey den üstün gelir ama bunu dillendirmesi çok hoş değil ve sürekli :d

Peki erkek arkadaşınızla hala birlikte misiniz? Merak ettim sadece yanlış anlamayin

Hamilesiniz yapıştıramadınız mı lafı…
Ay ne güzel kocacım senin için dünya bi yana dediğin bi kişi var..

Ama benim için iki kişi hem annem hem evladım der…

Saniyeler içinde morarmasını izlerdim.

Bazı kadınlar istiyor ki, kocam annesinden önce beni görsün. Aynı kadınlar yine istiyor ki, oğlum beni gelinden önce tutsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Back
X