• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime sormalı mıyım?

pyeso

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
332
4
316
Diğer
ben 2 yıllık evliyim.eşimin boşanmış bir ablası var kayınvalidemlerle oturuyor.ama bana karşı evlendiğim ilk günden beri saygısız tavırlar içinde.hakkımda sağda solda yorumlar yapar,yüzüme de olmadık şeyler söyler.hasılı ben onu sevmem .kendisi benden 15 yaş büyük saygısızlık olur ve nasılsa ayda alemde görüyom yüzgöz olmayım diye kendine bir şey demem,ama eşimle kaç kez onun saygısızlığı yüzünden kavga etmişizdir."benim eşim memleketlim değildi,biz boşandık.sen de bizden değilsin,bakalım sen nasıl çıkacaksın.kardeşim seni araştırmadı da" dedikten sonra ben ondan tiksindim.(bunu her yerde söylemiş.bakalım nasıl çıkacak diye)eşinden aldığı nafaka dışında maddi bir geliri yok.geçen gün eltim aradı ve bana eşimin ona her ay 350 lira gönderdiğini söyledi.inansam mı,inanmasam mı bilemedim?şu an ben ücretsiz izindeyim.eşim üst düzey bir memur,gönderiyorsa da maaşından anlamayabilirim.ben eltime çaktırmamak için "arada bir iki kez gönderdik."dedim.sorun şu ki görümceme ben de hem iyiniyetimi göstermek hem de dul kadın,çocuğu da var diye bazen yardım ettim.ama o hiç kıymet bilmedi.şimdiyse eşim ona her ay o kadar para gönderiyorsa,gerçekten kendimi kötü hissediyorum.çünkü benim haberim yok,her ay bu paraya ihtiyacı yok nafaka alıyor,zaten evde oturuyor.hem ihtiyacı varsa bile 5 kardeşler.neden sadece benim eşim veriyor?yani aslında maddi kısmına da takılmıyorum,eşimin bana yapılana karşılık onu koruması zoruma gitti.biz ablasının saygısızlıkları yüzünden eşimle bazen boşanma noktasına gedik.size sorayım canlar:eşime ablasına her ay bu parayı yolladığını sormalı mıyım?yoksa bunun dedikodu olduğuna inanıp elimde delilim yok susup oturmalı mıyım?of ne zormuş evlilik:2:

sor tabi,senden habersiz senin paran da olan bir parayı nasıl gönderir? en azından rızanı alması gerekirdi, eşisin sen. ayrıca görümcen niye çalışmıyor, eski koca ve zengin erkek kardeş parası yemek rahat tabi.

sor tabi,senden habersiz senin paran da olan bir parayı nasıl gönderir? en azından rızanı alması gerekirdi, eşisin sen. ayrıca görümcen niye çalışmıyor, eski koca ve zengin erkek kardeş parası yemek rahat tabi.

aynen 40 yaşında ya eğitimli deil çalışmamış hiç ama insanlar yazma oyalıyor,dantel örüyor.evde boş boş oturuyor bütün gün.

Ben de tam da bu konu ile ilgili bi şey sormak istiyorum (müsadenizle pyeso)

Şimdi kadın ve erkek çalışıyorlar. Eğer erkek evin geçimini sağlıyorsa ailesine (ihtiyacı olsun-olmasın) para göndermek isterse nasıl göndermesin diyeceğiz ki? Kadın da belki ailesine yardım ediyordur..

Yani zor bi durum bence , erkek de sen de ailene yardım etme o zaman demez mi?

Bunu söylemek bana çok zor gelirdi..

ben aileme yardım etmiyorum.arada edecek olsamda bunu eşime sorarımdinen,ahlaken ve normal olarak eşler bunu paylaşmalı.ben ablasına hiç para göndermesin demiyorum.ama bu her ay düzenli göndermekse orda durumum.kimse kimseyi ömrünce taşımak zounda değil.okuyan kardeşi vardır,yardım edersin okul 4 senede biter.evlenecektir ucundan tutarsın.ama bu farklı birşey.bi de kıymet bilseler.bunu hak görüyorlar.sanki kardeş evlat bakmak zorunda.bende bu zihniyeti anlamıyorum.

Son düzenleme:
tabi ki ihtiyacı olana destek olunur, yüklü bir miktarsa da borç verilir. ama konu sahibinin kocası resmen ablasını maaşa bağlamış, evin hanımının haberi bile yok. kadın belki gönderme demiyecek ama insan demez mi "hayatım, ablamın ihtiyacı varmış, bizim de durumumuz iyi, sen de razıysan, öncelikle senin ve evimizin bir eksiği yoksa müsait oldukça para göndermeyi düşünüyorum,ne dersin?"
bunu demesi gerekir bi eşin. iki taraf için de tabi ki.

Sorun tabi ki. Dedikodu mu değil mi? sormak hakkınız ayrıca. Maaşı kimin aldığı önemli değil. Siz çalışmıyor olsanız da evin bütçesi ortaktır. Rakam ne olursa olsun bunu bilmeye hakkınız var. Ve daha önce de yorumlandığı gibi eğer ihtiyacı varsa konuşulur ve gönderilmesi gerekiyorsa da gönderilir.

tabi ki ihtiyacı olana destek olunur, yüklü bir miktarsa da borç verilir. ama konu sahibinin kocası resmen ablasını maaşa bağlamış, evin hanımının haberi bile yok. kadın belki gönderme demiyecek ama insan demez mi "hayatım, ablamın ihtiyacı varmış, bizim de durumumuz iyi, sen de razıysan, öncelikle senin ve evimizin bir eksiği yoksa müsait oldukça para göndermeyi düşünüyorum,ne dersin?"
bunu demesi gerekir bi eşin. iki taraf için de tabi ki.

beni doğru anlamışsın resmen maaşa bağlamış,ama belki doğru değildir diyorum.sorsam nerden duydun diyecek.bu sefer eltimin eşinin kulağına gider.eşin dedikodu yapıyor diye.onu da riske atmak istemiyorum.yani bu nasıl sorulur?

ablan nasıl geçiniyor diye bi konu açabilrsin mesela. ne kadar nafaka alıyor ne bileyim yardım etsek mi acaba ihtiyacı var mıdır? senin haberin var mı bi sıkıntısı olursa bana da söyle,kadın kadının halinden daha iyi anlar falan de. politik ol canım, duydum ki ablana para gönderiyormuşsun deme. bakalım kendi ötecek mi eşin, oltaya yemi tak da.

nasıl sorayım eltime de diğer eltim söylemiş ona da kocası demiş.laf bana geldi.bu sefer eşim bu laf nerden geldi araştırır.olay büyür.yani ben 2 yıl ayakta mı uyudum?nasıl sorayım?

bence kesin sormalısın.eğer siz evliyseniz maddi manevi bütün kararları birlikte almanız gerekir.görümcenin sırf sen duy diye de durduk yere laf çıkarmış olabilme ihtimalinden eşinle sakin sakin konuş.gerçekten her ay veriyorsa ben olsam ciddi bir kavga koparırdım ve kendisine de helal etmiyorum derdim.eşler biraz hanımlardan çekinmeli gerektiği yerde beraber yardımlar yapılmalı

Eşiniz sorun direk. Nerden duyduğunuzu sorarsa da söyleyin. Bu söylenmeyecek birşeyse gizli yapılıyordur. Gizli yapılıyorsa da suçtur. Suçlar da ortaya çıkarılabilir. Bu da sizin hakkınızdır.
Eltiniz niye söyledin derse kendisi düşünsün eşi para gönderseydi bunu araştırır mıydı araştırmaz mıydı

ablan nasıl geçiniyor diye bi konu açabilrsin mesela. ne kadar nafaka alıyor ne bileyim yardım etsek mi acaba ihtiyacı var mıdır? senin haberin var mı bi sıkıntısı olursa bana da söyle,kadın kadının halinden daha iyi anlar falan de. politik ol canım, duydum ki ablana para gönderiyormuşsun deme. bakalım kendi ötecek mi eşin, oltaya yemi tak da.

denendi hayatım adam ablasını sevmediğimi biliyor zaten yaptığının yanlışlığını da biliyor eşimi tanıyorum inkar eder.hani gönderdim neyin eksik der.her istediğin alınıyor,aç mısın der?dedi de.daha evlenmeden eşim kredi çekmiş.ablası için evin üstüne ev yaptılar otursun diye.hala ödüyoruz borcunu.evlenirken haberim yoktu.sonradan öğrendim.bunu yüzüne vurunca böyle konuşmuştu.kendi itiraf etmez sanırım:50:

ben aileme yardım etmiyorum.arada edecek olsamda bunu eşime sorarımdinen,ahlaken ve normal olarak eşler bunu paylaşmalı.ben ablasına hiç para göndermesin demiyorum.ama bu her ay düzenli göndermekse orda durumum.kimse kimseyi ömrünce taşımak zounda değil.okuyan kardeşi vardır,yardım edersin okul 4 senede biter.evlenecektir ucundan tutarsın.ama bu farklı birşey.bi de kıymet bilseler.bunu hak görüyorlar.sanki kardeş evlat bakmak zorunda.bende bu zihniyeti anlamıyorum.

Ben sizin eşinizin yaptığını yadırgıyorum...

Sizinle de hem fikirim..

Sadece bu durumu aktarmak, sen nasıl ailene yardım edersin demekten ben utanırdım...

Sen ailene yardım ediyorsun ama de se hele hiç cevap veremezdim heralde...

Eşiniz sorun direk. Nerden duyduğunuzu sorarsa da söyleyin. Bu söylenmeyecek birşeyse gizli yapılıyordur. Gizli yapılıyorsa da suçtur. Suçlar da ortaya çıkarılabilir. Bu da sizin hakkınızdır.
Eltiniz niye söyledin derse kendisi düşünsün eşi para gönderseydi bunu araştırır mıydı araştırmaz mıydı

sanırım kendimi tutamam sorarım zaten.yine kavgalar bizi bekliyor..inkar eder biliyorum veriyorsa da vermiyorsa da ama hakkımı helal etmiyorum.

bir bilmecem var kocacım.haydi sor sor.ablanla ilgili bişeeyy.acaba nedir nedir.sen ona her ay gönderiyormuşsun.:60:sor tabikide.ama kızarak sorma.sadece yalanmı doğrumu bilmek istedim de.evet derse ozaman de diyeceğini.:1:

Ben sizin eşinizin yaptığını yadırgıyorum...

Sizinle de hem fikirim..

Sadece bu durumu aktarmak, sen nasıl ailene yardım edersin demekten ben utanırdım...

Sen ailene yardım ediyorsun ama de se hele hiç cevap veremezdim heralde...

evet kendime yakıştıramıyorum.dedikodunun peşinden gidiyor olucam.eşim beni eltinle otutup ablamı mı çekiştiriyorsun diyecek.eşimde kabahatın hepsi.gönderiyor veya göndermiyor.bana haber vermediği için...

evlilikte bazı dengeleri kurmak zor gerçekten. eşin de parasıyla seni susmak zorunda bırakmış. baştan böyle koymuş tavrını.
sor ama sakin sor. kavga çıkmasın. merak ettim sadece de. üste çıkmaya çalışır da ağır laflar edersee, alıyosun kredi kartını harcıyosun çatlayana kadar. bakalım verecek para kalıyor mu.
evin eşyalarını değiştir ne bileym dekor yap, lüks harcamalar yap. evin eksiği de. tatile gidin 5 yıldızlı otellere.madem parası pek çok sana hesabını bile veremeyecek kadar haklı görüyor kendini, sen de dibine vur bakalım.

kızmadan hem sorardım hemde heee anladım ablan ona para gönderdiğin için bana bazı çirkin sözleri sarfediyor eee bende hakediyormuşum bu durumda derdim ve susardım.

Back
X