Eşime Söylemeli miyim?

nslhn84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
796
8
48
İstanbul
Merhaba daha oncwki konularımda bıraz bahsetmiştim.Kardesımle ortak dukkan acıldı.Biz kardesımden 3 kat fazla para koyduk.Ve dükkan da sadece esim duruyor.Bu dukkan yuzunden cok sorun cıktı aılemle.Son 1 aydır düzelmişti.az once kardesım beni arayana kadar yıne aradı eskı mevzuları actı.Yok ınanmıyorum sızın bu kadar para koyduğunuza yok kredı kartlarından sadece dukkana harcadığınıza vb.
Bu konular asılmıştı yıne actı ablam olamazsın sen diyor.
Asıl sorum esıme bun konuşmadan bahsetmedım bahsetmelı mıyım bılemedım.Cunku sımdı ortalık hepten karısır gıbı geldı.Ama eve gelınce gorcek benım yuzumu ağladım anlayacak ne dıyeceğim.Nerden actı tekrar bu konuyu kardesım dıye sorarsanız.Eşimin yanı dukkan ortak olduğundan kardesımın de odemesı varmış kardesımın kartından 2000 cekmışler odeyeceğim demiş eşim ama odeme gelmedığınden (daha bır hafta oldu) yok eniştem yalan soyluyor yok bılmem ne.Bizim dukkana kredıler harıç kartlarımıza 30bın borc var.O 2000 yuzunden delirmiş yok oğlumun ustune yemin etcekmişim ettim.

bahsetme bence, zaten yeterince sorun olmuş dahada deşmenin manası yok, siz kardeşsiniz barışırsınız burun yüzden kesilmez demişler ama el oğlu kin güder diş biler ne gerek var

Merhaba daha oncwki konularımda bıraz bahsetmiştim.Kardesımle ortak dukkan acıldı.Biz kardesımden 3 kat fazla para koyduk.Ve dükkan da sadece esim duruyor.Bu dukkan yuzunden cok sorun cıktı aılemle.Son 1 aydır düzelmişti.az once kardesım beni arayana kadar yıne aradı eskı mevzuları actı.Yok ınanmıyorum sızın bu kadar para koyduğunuza yok kredı kartlarından sadece dukkana harcadığınıza vb.
Bu konular asılmıştı yıne actı ablam olamazsın sen diyor.
Asıl sorum esıme bun konuşmadan bahsetmedım bahsetmelı mıyım bılemedım.Cunku sımdı ortalık hepten karısır gıbı geldı.Ama eve gelınce gorcek benım yuzumu ağladım anlayacak ne dıyeceğim.Nerden actı tekrar bu konuyu kardesım dıye sorarsanız.Eşimin yanı dukkan ortak olduğundan kardesımın de odemesı varmış kardesımın kartından 2000 cekmışler odeyeceğim demiş eşim ama odeme gelmedığınden (daha bır hafta oldu) yok eniştem yalan soyluyor yok bılmem ne.Bizim dukkana kredıler harıç kartlarımıza 30bın borc var.O 2000 yuzunden delirmiş yok oğlumun ustune yemin etcekmişim ettim.

Akraba ile ye iç ama alışveriş yapma.

boşa söylenmemiş bu söz.Madem bu ortaklık sizi bu kadar yıpratıyor,kardeşinize ortak olduğu kadar parayı ödeyin ve ortaklıktan çıkın.

Para herşekilde kazanılır ama ailenizle aranıza girecek kırgınlıkların telafisi olmayabilir.

Ortak kazan kaynamaz..
Kardeşinize hissesini verin ve gönderin..
Bu ne böyle çocuğun üstüne yemin ettiriyor..
Güvenmiyorsa kapı sağda, güle güle..

Ortak kazan kaynamaz..
Kardeşinize hissesini verin ve gönderin..
Bu ne böyle çocuğun üstüne yemin ettiriyor..
Güvenmiyorsa kapı sağda, güle güle..

Aynen oyle yapacaktır parasını verip ayrılacaktır.Fakat esımle barıstılar duzeldı işte konu acmadan aradı onun ustune buraya konu actım.IKISı de geldi bakmıyorum kardesımın yuzune cok sıktı canımı.O yuzden arada cıkıp gelıp yazacağım telden sıfre gırıyorum kabul etmıyor benım telım

eşinize bahsetmeyin,kardeşiniz eşinizi değil sizi aramış,,

bu arada ortak malı köpekler yemezmiş..

Paranız ablası ailesi vs si olmaz diye boşuna dememişler. Ee sizin oraya ne kadar para yatırdığınızın belgesi yok mu sokun onu kardeşinizin (!) gözüne. Bence söylemelisiniz yarın öbür gün eşiniz tesadüfen öğrenir bu sefer sizinde aranız bozulur bir iş yüzünden. Ben bu tür konularda eşlerden bir şey saklanmasına karşıyım. Ayrıca etmeyin çocuğunuzun üzerine yemin onun günahı ne ne kadar anlamsız inanmayan inanmasın..:19:

Paranız ablası ailesi vs si olmaz diye boşuna dememişler. Ee sizin oraya ne kadar para yatırdığınızın belgesi yok mu sokun onu kardeşinizin (!) gözüne. Bence söylemelisiniz yarın öbür gün eşiniz tesadüfen öğrenir bu sefer sizinde aranız bozulur bir iş yüzünden. Ben bu tür konularda eşlerden bir şey saklanmasına karşıyım. Ayrıca etmeyin çocuğunuzun üzerine yemin onun günahı ne ne kadar anlamsız inanmayan inanmasın..:19:

Kardesım dukkan acılır acılmaz 6 ay askere gıttı.Ama kucuk kardesım esımın yanındaydı her seyden haberleri var ama işlerine gelmiyor.Nakit cekimler var kartlarda maas verildi.Hanı dukkana gelen belli giden belli ama yok anlamak istemiyorlar.

Eşimde kardesımde cıktı dısarı rahat yazabilirim.Buarada iş bakıyorum.Annem oğluma bayılır zaten 2,5 yasında ilk torun.Çalışırsam o bakacaktı.Eşimin bir arkadası demişki yarın gelsin programı anlatayım.Bayram sonrası baslar.Annemi aradım ee ben calışırsam nolcak?47yasında hayatında hiç çalışmamış ve diyorki ben de mi eşin için calışayım.Sasmak için ya dedim 2 gun ıdare et bayramdan sonra krese verim,cok da bır para almayacağım zaten de annemın bu tepkısınden sonra bırakmam.Her zaman ucarak gelır alır ee nasıl alcamkı ben limdi diyor,ben dedim getiririm bir zahmet dedi bana:(

Evlenınce artık annemiz olmuyorlar mı?Kayınvalideme bakıyorum o oğlunu tutmaz kızını tutar,Kendı anneme bakıyorum kı benm annemle ılışkım cok ıyıydı.Her seyımızı bırlıkte yapardık cok sasıyorum uzuluyorum.

Kardesım dukkan acılır acılmaz 6 ay askere gıttı.Ama kucuk kardesım esımın yanındaydı her seyden haberleri var ama işlerine gelmiyor.Nakit cekimler var kartlarda maas verildi.Hanı dukkana gelen belli giden belli ama yok anlamak istemiyorlar.

İnanmıyorlar tamam..kendileri ne kadar koyduğunu bilmiyor mu? Alır parasını gider..
Kardeşiniz ortaklıkdan ayrıldığında, sizin ne kadar koyduğunuz onu ilgilendirmezki, o kendi parasına baksın sadece..
Ne bu böyle, zırt pırt, zırt pırt, para para..
Ne para canlısıymış o öyle..
Amaaan ömür törpüsü..
Ortaklık mı, aman aman !!! eksik olsun..
Eşinizde de huzur kalmazki, adam işine baksın..

işte kapı işte sapı kardeşim haydeeee desin eşiniz...

söylemeyin ve yavaş yavaş işleyin bu fikri eşinize...

İnanmıyorlar tamam..kendileri ne kadar koyduğunu bilmiyor mu? Alır parasını gider..
Kardeşiniz ortaklıkdan ayrıldığında, sizin ne kadar koyduğunuz onu ilgilendirmezki, o kendi parasına baksın sadece..
Amaaan ömür törpüsü..

O oyle olur mu ayrılmaya karar verdıklerınde( 30 koydular) 40-50ıstediler.
Bilmiyorum 1 aydır vazgecmıştı tekrar geri geldi.
Çok gucume gıdıyor.

işte kapı işte sapı kardeşim haydeeee desin eşiniz...

söylemeyin ve yavaş yavaş işleyin bu fikri eşinize...

Eşim gordu canımın sıkkın olduğunu beni teselli ediyor.Duzelecek dıye o sanıyorkı maddı seyleri takıyorum kafama.O soyledı kardesın surat yapıyor bız batmışız diyor.Bir arkadasından ayarlamış ona 1000lıra onu almaya gıttıler.Şimdi niye 1000 der o.

Bence eşinize söyleyin bilsin.

Yarın bir gün lafı açılır, eşinizin yüzüne söylerler
daha çok zoruna gider o zaman.

boşuna akraba akrepten beterdir dememişler..bence eşinize anlatın ve bir şekilde bitirin bu ortaklığı..size zarar verecek,kardeş sonuçta düşman değil ki...

sıkma tatlım canını iş olacağına varır.bu devran ögle olmuş kardeş kardeşe düşüyor hasetlik cabası.ana desen(kendim için söylüyorum bunları)menfaatine dùşmùş ne varsa kocalarımızda var fayda sevgi şevkat v.s.inşlh kardeşim bir an ewel isleri yoluna koyarsınız siz kardeşin selamet ayrılırsınız.ben şunu anladım ki aile evlendikten sonra kızları gözden çıkarıyor.(istisnalar hariç)benım ailem ögle

Amaaan ömür törpüsü..

Huzur kalmadı tabiki.Biz onu düşün bunu düşün bir tek birbirimizi düşünemiyoruz 4 senede yitirdik birbirimizi.

Back
X