3yıllık evliyim eşimin ailesı beni hc ıstemedi evlenmek icin cok ugrastk esyalarmzı nikah gununu alnca mecbur kabullendiler kaynanam yüzüme karsı bsey soylemesde bna laf sokmaya calsır hc bır samımıyetm yok ailesiyle el gbî gdr otrur gelrm sohbetm falan yok ben benı ıstemdklernı kabullenemdm unutamadm onlarda kabullenemedı eşim aılesıne cok duskun mumkun degl laf soyletsn bende bu yuzdn kaynananın laf sokmalarna duymamazlıktan dınlemıyor gbı yapıp sesiz kalıyorum hatamı yapyorum?aslnda koydugum bu mesafeyı bozup muhatap olmak istemiyorum arkamı dôner dönmez fısır fısır esime bseyler soyluyor tamam bazı seylerı takmıyo eşim bna dayanamaz ama zaman zaman dolduruşa geliyor soylemesede suratndan bellı oluyor sesız kalmakla kötmu yapyorum o zamanda eşımle aram fena bozulcak...
İşte sadece eş ile evlenilmiyor, siz dik ve sakin duruşunuzu devam ettirin...
Eşinize annen bunu dedi, bababn şunu etti, kardeşin böyle yaptı diye yakınırsanız o da savunmaya geçer...
Sevilmeyi isterdim, ben seni ailenin elinden almadım ki, bak ilerde çocuklarımız olacak, ailemiz genişleyecek. Ancak bunlar olunca kırılıyorum, dışlandığımı hissediyorum, ayaklarım geri gidiyor, gelinleri değil de kızları, kardeşleri olmak isterdim gibi suçlayıcı değil incinen taraf olduğunuzu hissettiriseniz zamanla eşiniz de kırıldığınız yerleri görecektir.
evlenmeden önce zaten belliymiş neler yaşayacağınız,şimdiye kadar nasıl davrandıysanız bundan sonrada öyle davranmaya devam edin derim,eşinizle ailesi yüzünden aranız bozulmasın boş yere
haklı olabilırsın ama zaten kısılık olarakta cok samimı olan bı ınsan deglm kendı akrabalarımla bıle mesafeliyim icimdende gelmyor acıkcası sözlerini unutamıyorum baska bı kızı alckms evlendk üc yıl oldu halar her fırsatta kızı övüyor kzda evlendı gttı zaten sırf bn kürt deglm dye yapyo ne ben ne ailem kürt türk ayrımı yapmadı hc brzaman ben sevdm onlar onayladılar saygm terbym yetmyor onlaraBakın baştan istenmeyebilirsiniz filan ama sonradan hiç olmazsa eşiniz için gidip gelip kendini tanıtıp sevdirmekte senin elinde değil mi belki başka birini düşünüyordu oğlu için olabilir ama bitmiş geçmiş evlenmişsiniz yüzüne karşı bir şey dediği yok, eşini dolduruyorsa eşinde senden yana. Ben biraz beni tanımalarını sağlardım. Yani siz yuvanızı sağlam tuttuğunuz sürece bir şey olmaz ama siz evlenir evlenmez mesafe koyup görüşmeyince zaten baştan sizi istemeyen kaynanaya da koz veriyorsunuz. Nasıl alışıp sevecekler ki sizin de gelininiz olsa gidip gelmese mesafe koysa aramasa sizde aramazsınız. Kaynananız sizi arayıp soracak değil. Bunu neden yazıyorum benim kaynanamda beni istemedi ne tehditler etti evi bile şehir dışına evlendim kendi isteğine göre apar topar döşemiş ne laflar duydum ama ben eşim için iyi davrandım yüz göz olmadım her hafta gittim oturdum geldim bir ihtiyacınız var mı sordum beni tanımaları için fırsat verdim şimdi kızım diyor başka bir şey demiyor.
Şu fatih harbiyelideki cadı kaynanayı eşine izlet belki insafa gelir ve sinsi annesinin neler yapacağını görür ben eşime izlettirdim epey faydası oldu ,tavsiye ederim
evlenmeden ònce ailesi umrunda degldi 3yl boyunca ugrastı ama evlendkten snra kıymetlendıler duymamazlıktan gelyorum umursamamak daha zoruna gider diye dusunuyorum.evim onlardan uzak 1saat kadar cok gelmez şanslıym bu knudaanlamadigim maden esiniz bu kadar ailesine bagli oldugunu dusunuyor onlarin istemedigi kizla nasil evlnemis. erkeklerin bu halleride beni olduruyor. evlendikten sonra aileye bi baglanmalar bi haller.
maden mesafelisiniz hic bozmayin bence, ama esinize annesinin sizin arkanizdan fisirdamalarina bi zahmet dedi kodu yapmayalim seklinde uyarida bulunmasini soyleyin bence.
maden sizi istemiyorlarmis evinizede gelmesinler laflarida kursaklarinda kalsin.
aslında kv bazı şeyleri baştan belli etmişler
boşver kimse kimseyi sevmek zorunda degil bu hayatta
sen onları sevmezsin onlar seni sevmez
laf soktukları zamanda eşin yokken cevapı yapıştır
madem eşin ailesine toz kondurmuyor
3yıllık evliyim eşimin ailesı beni hc ıstemedi evlenmek icin cok ugrastk esyalarmzı nikah gununu alnca mecbur kabullendiler kaynanam yüzüme karsı bsey soylemesde bna laf sokmaya calsır hc bır samımıyetm yok ailesiyle el gbî gdr otrur gelrm sohbetm falan yok ben benı ıstemdklernı kabullenemdm unutamadm onlarda kabullenemedı eşim aılesıne cok duskun mumkun degl laf soyletsn bende bu yuzdn kaynananın laf sokmalarna duymamazlıktan dınlemıyor gbı yapıp sesiz kalıyorum hatamı yapyorum?aslnda koydugum bu mesafeyı bozup muhatap olmak istemiyorum arkamı dôner dönmez fısır fısır esime bseyler soyluyor tamam bazı seylerı takmıyo eşim bna dayanamaz ama zaman zaman dolduruşa geliyor soylemesede suratndan bellı oluyor sesız kalmakla kötmu yapyorum o zamanda eşımle aram fena bozulcak...
en iyisini yapıyorsun muhattap almayıp tepki vermediğin için eşin seninle kavga da edemez boşver zamanla onlar şikayet ettikçe onlardan bıkıp sana dönecek babamdan biliyom annemin tepkisizliği sayesinde anneme düşkün oldu çünkü..devam et böyle boşver eşin suratını assın hiç takılıp tepki dahi verme .
cok üstme gelırşe gulerekte olsa cevapımı yapıstıriyorum esıme yetıstırmesin diye 2tane bekarları var ôyle gelinlerı olsun ki benim kıymetmı anlasınlar inşallah
ben sustukça daha çok üstüme geldiler
eşim bile ben sustukça tepeme çıktı
baktım olmuyor açtım agzımı bidaha kapatmadım
cok üstme gelırşe gulerekte olsa cevapımı yapıstıriyorum esıme yetıstırmesin diye 2tane bekarları var ôyle gelinlerı olsun ki benim kıymetmı anlasınlar inşallah
kimse kız vermiyor ki biliyolar nasıl aile oldkları ogulları serseri evde kaldılar yaş 32 oldubence biraz daha sabret. Can yakanin canini yakarlar. Soyledigin gibi, bekar oglanlarini evlendirmesini bekle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?