• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi affedemiyorum .içimdeki acıyı da susturamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Wqy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Wqy

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
923
Puanlar
53
Merhaba .7 yıllık evliyim .bir çocugum var.evlendiğimden beri hiç korunmadım.rahim arkada ters diye zor gebe kalırım diye korunmadım hani çocukta istiyordum zaten.Bazı talihsiz olaylar yaşadık .maddi manevi.Kendimizi toparlamamız dört beş senemizi aldı.geçen seneden beri çocuk istiyorum tahlillerim tertemizdi.eşim hastaneye gitmeye yanaşmadı.kilolusun dedi başka şeyleri bahane gösterdi.verdim kiloyu.Ailemle yaşadığım stresli bir olay sonrası çikolata kisti olustu ve patladı.kanamam zor durdu kan takıldı ölümden döndüm.şehir değiştirdik bu arada geldiğim yerde yumurta takibi klomen yumurta catlatma yapıldı tutmadı .her tedavi sonrası amh düstü çikolata kistim olustu buyudu. Kavga dövus zarzor test verdi sorun hızı sayısı dusuk dr dogal yolla olmaz dedi.ilac takviye verdi kullanmadı.dokunuyor dedi.bal aldım aktarcıdan onu bile zar zor tüketti.Neyse 6 ay sonra tekrar test verdi degerleri toparlamıstı.tüp bebge başlayalım dedik.maddi zorlamasın dedi.fakulteyi tercih ettim ordaki dr cok övdüler .sonuc kanatarak zor transfer yaptılar .eksik malzeme yüzünden olusan 2 embriyom da tutmadı.rahim kanadı transfer de ve sonrasında.İşin kötu yanı bir sene önce mükemmel olan degerlerim tamamen gitti.4.5 olan amh 0.5 e dustu.fsh 5ten 16 ya cıktı.bir sene önce temiz bir insanken suan tup bebekle bile gebe kalma ihtimalim çok düşük.ben bunlar için eşimi sucluyorum tedavi olmadı ben cabaladıkça battım .artık bana dokunmasını istemıyorum kendımı kadın olarak görmuyorum .şükğr bir evladım var .ama ben çocukları cok seviyorum benden 2.çocuk hakkımı çaldı.onu affedemiyorum kendimi affedemiyorum .sürekli gözumde yaş .eski değerleri gördükce kahroluyorum nasıl aşabilirim bunu

Maddi durumunuz şuan nasıl ? Çünkü tüp bebek konusuna da maddi olarak zorlamasın demesi , zaten bir çocuğunuzun olması bana eşinizde maddi olarak ikinci çocuğa yetemeyeceğini düşünme ihtimali var gibi geldi. Direkt söyleyememişte bahanelerle geçiştirmeye çabalamış gibi.

adamın çocuk istemediğini anlatması için daha ne yapması lazım
istemeyen babaya çocuk yapılır mı
kaldı ki sizi de sevmiyor
sevse ikinizin parçası bir çocuk isterdi zaten
hadi sizi seviyor ama çocuk istemiyor diyelim böyle geçiştirmez düzgünce size durumu açıklardı
her türlü şu aileye bir çocuk daha getirmek çocuğa kötülük
sadece çocuk seviyorum diye bu bencillik normal mi

Çocuğunuz bu evlilikten mi?
Eşiniz belki çocuk sahibi olmak istemiyordur.
Başından beri o yüzden uzak durmuştur.
Sizinle adam akıllı konuşmalıydı, kaçak, göçek davranmamalıydı ama çcocuk tedavileri de kavga dövüş olmamalı. Böyle bir adamdan iyi bir baba da olmaz zaten.

Merhaba .7 yıllık evliyim .bir çocugum var.evlendiğimden beri hiç korunmadım.rahim arkada ters diye zor gebe kalırım diye korunmadım hani çocukta istiyordum zaten.Bazı talihsiz olaylar yaşadık .maddi manevi.Kendimizi toparlamamız dört beş senemizi aldı.geçen seneden beri çocuk istiyorum tahlillerim tertemizdi.eşim hastaneye gitmeye yanaşmadı.kilolusun dedi başka şeyleri bahane gösterdi.verdim kiloyu.Ailemle yaşadığım stresli bir olay sonrası çikolata kisti olustu ve patladı.kanamam zor durdu kan takıldı ölümden döndüm.şehir değiştirdik bu arada geldiğim yerde yumurta takibi klomen yumurta catlatma yapıldı tutmadı .her tedavi sonrası amh düstü çikolata kistim olustu buyudu. Kavga dövus zarzor test verdi sorun hızı sayısı dusuk dr dogal yolla olmaz dedi.ilac takviye verdi kullanmadı.dokunuyor dedi.bal aldım aktarcıdan onu bile zar zor tüketti.Neyse 6 ay sonra tekrar test verdi degerleri toparlamıstı.tüp bebge başlayalım dedik.maddi zorlamasın dedi.fakulteyi tercih ettim ordaki dr cok övdüler .sonuc kanatarak zor transfer yaptılar .eksik malzeme yüzünden olusan 2 embriyom da tutmadı.rahim kanadı transfer de ve sonrasında.İşin kötu yanı bir sene önce mükemmel olan degerlerim tamamen gitti.4.5 olan amh 0.5 e dustu.fsh 5ten 16 ya cıktı.bir sene önce temiz bir insanken suan tup bebekle bile gebe kalma ihtimalim çok düşük.ben bunlar için eşimi sucluyorum tedavi olmadı ben cabaladıkça battım .artık bana dokunmasını istemıyorum kendımı kadın olarak görmuyorum .şükğr bir evladım var .ama ben çocukları cok seviyorum benden 2.çocuk hakkımı çaldı.onu affedemiyorum kendimi affedemiyorum .sürekli gözumde yaş .eski değerleri gördükce kahroluyorum nasıl aşabilirim bunu
Zaten bir çocuğunuz varmış paranız yoksa niye zorluyorsunuz adam istemiyor belli ki? Çocuğunuzun geleceği için kullanın o parayı. Yani bazen şükür etmeyi bilmek lazım sanki? Hiç çocuğunuz olmasa neyse de varmış işte sarılın çocuğunuza, aşılacak ne var ortada?

Ayrıca "temizdim şimdi amh düştü" ne demek temiz olmak?

Akıl tutulması mı yaşıyorsun sen
eşinin sana yaptığı psikolojik baskı resmen sen tutmuş bide tedavi die kendını iyice yıpratmışsın . Kilolusun diyip sonra kendınde sorun çıkınca çabalamak bile istememiş . Kavga dövüş zorla çocuk mu yapılır

Tedavi olun psikolojik tedavi ama .

sırf ikinci çocuğum olmadı die kendınızı kadın olarak görmüyor olmanız hiç normal değil bitane çocuğunuz varmış Allah bağışlasın sürekli gözünde yaş bi anneyi mi hakediyor o çocuk . Daha birinci çocuğa sağlıklı ebeveynlik yapmıyorsunuz bu durumda .

Zaten bir çocuğunuz varmış paranız yoksa niye zorluyorsunuz adam istemiyor belli ki? Çocuğunuzun geleceği için kullanın o parayı. Yani bazen şükür etmeyi bilmek lazım sanki? Hiç çocuğunuz olmasa neyse de varmış işte sarılın çocuğunuza, aşılacak ne var ortada?

İşte kadınların çoğu böyle kendını kendi değersiz yapıyor . Kadınlığını kocası sorgulasa adama kızar

Akıl tutulması mı yaşıyorsun sen
eşinin sana yaptığı psikolojik baskı resmen sen tutmuş bide tedavi die kendını iyice yıpratmışsın . Kilolusun diyip sonra kendınde sorun çıkınca çabalamak bile istememiş . Kavga dövüş zorla çocuk mu yapılır

Tedavi olun psikolojik tedavi ama .

sırf ikinci çocuğum olmadı die kendınızı kadın olarak görmüyor olmanız hiç normal değil bitane çocuğunuz varmış Allah bağışlasın sürekli gözünde yaş bi anneyi mi hakediyor o çocuk . Daha birinci çocuğa sağlıklı ebeveynlik yapmıyorsunuz bu durumda .

aslında tüm bunlar ilk çocuğuna yapılan çok büyük haksızlık ama gözü öyle kararmış ki farkında bile değil

Tahlilerim tertemizdi demek istedim suan cok kötu ve hepsi 1 senede oldu

Tahlilerim tertemizdi demek istedim suan cok kötu ve hepsi 1 senede oldu
Gözünün yaşını sil, bu defteri de artık kapat çocuğuna sarıl.

Menaviyati çok yüksek birisi değilim, ama böyle karalar bağlayıp isyan edersen elindekinden de olabilirsin diye düşünürüm. Bazen şansını fazla zorlamamak lazım kocan da 2. Kez baba yapılacak bir adama benzemiyor zaten.

Yani çok şükür çocuğunuz var,ikinci çocuk için evliliğe bu kadar balta vurmaya gerek var mıydı? kendi bedeninize bu kadar yüklenmeye gerek var mıydı? Olan çocuğunuza bu stresleri hissettirmeye gerek var mıydı? Diye düşünüyorum bence hiç yok. Siz ikinci çocuğu istiyor olabilirsiniz ama eşinize hiç sordunuz mu neden istemiyor kararına saygı göstermeyi denediniz mi? İstemiyorsa adam istemiyordur.

Son düzenleme:
Eşinizle sağlıklı bir iletişiminiz olduğundan emin misiniz? Yani oturup hiç konuştunuz mu çocuk ile ilgili?
Ben seni sevseydi ikinizin bir parçası olan bir çocuk isterdi söylemlerine katılmıyorum açıkçası. Tek çocuğum var çok şükür ama ikincisini kesinlikle istemiyorum. Eşimle de oturup konuştuğumuzda bizim yapabileceğimizin tek çocuk olduğuna karar verdik kapandı konu. Yarın öbür gün fikrim değişirse tekrar açarım konuyu o da aynı şekilde bana açabilir. Ama sizde sağlıklı bir iletişimden ziyade ben konuşmadan ne söylediğimi anla tarzı bir iletişimsizlik olduğunu düşündüm ben.

Siz bunları yaşarken çocuğunuz gözünüzün önünde büyüyüp gidiyor.Allah ona sağlıklı uzun ömürler versin.Nedir bu kadar ısrar? Neyi çok isterseniz imtihanınız olur.Dinlenin sakinleşin çocuğunuzla ilgilenin lütfen.Şükredin halinize biraz Allah başka dert vermesin.

Gözünün yaşını sil, bu defteri de artık kapat çocuğuna sarıl.

Menaviyati çok yüksek birisi değilim, ama böyle karalar bağlayıp isyan edersen elindekinden de olabilirsin diye düşünürüm. Bazen şansını fazla zorlamamak lazım kocan da 2. Kez baba yapılacak bir adama benzemiyor zaten.
Benim derdim onu baba etmek degilki.kimsem yok ailem yok .bir cocugum var 2.si olsun ilerde tek kalmasın cocugum benimde bu hayatta 2 dalım olsun sarılacagım bu.zaten istemiyor istemedi de .transfere gidecegimiz gun bile kavga etti simdi de ben koptum hayattan.bana bunu yapmaya hakkı yoktu biliyordu bastan düsüncelerimi

Allah eğer size ikinci çocuğu vermiyorsa vardır bir bildiği
Bazı konularda ısrarcı olmamak lazım
Biraz kaderci olun
Eşiniz maddi açıdan ikinci çocuğa yetecek güce sahip değil
Ve gerçekten çocuk sahibi olmak istemiyor
Adam sizin ısrarlarınız , zorbalamalarınız sonucu bir şeyler yapıyor
Ama şimdi siz eşinizi böyle suçlamaya devam ederseniz yakinda o adam da kalmayacak yuvada kalmayacak haberiniz olsun
İlk çocuğunuza kaliteli vakit ayırın yeter.
İkinci çocuk ortam süper değilse birinci çocuğun hakkına girmek oluyor.
İlk çocuğunuza acıyın lütfen sizin sevgi ve ilginize muhtaç
Psikolojik yardım da alabilirsiniz eğer depresyon belirtileriniz varsa gece uyuyamama iştahsızlık vs çekiyorsanız evladinizi düşünüp tedavi olun

Benim derdim onu baba etmek degilki.kimsem yok ailem yok .bir cocugum var 2.si olsun ilerde tek kalmasın cocugum benimde bu hayatta 2 dalım olsun sarılacagım bu.zaten istemiyor istemedi de .transfere gidecegimiz gun bile kavga etti simdi de ben koptum hayattan.bana bunu yapmaya hakkı yoktu biliyordu bastan düsüncelerimi
Yok öyle bir dünya
İlerde kardeş olsun filan
Sizin yuvada huzur yokki hangi kardeş
Mutsuz bir yuvaya ikinci çocuğu getirmek için mi bu çaba
İleriyi değil şimdiyi düşünün

Back
X