6 ay bu çocuğa tek başıma baktım ne demek? Ya nasıl olacaktı? Anneniz veya kayınvalideniz hayatta olmasaydı çocuk sahibi olmayacak mıydınız? Onlar gelir bakar diye mi güvendiniz? Devamlı beklenti içinde olmuşsunuz. Kayınvalide veya anneniz gelmek zorunda değil. Kendi isteğiyle gelene de Allah razı olsun deyin geçin. Nedir yani, gelmedi, bakmadı maddi -manevi destekte bulunmadı, öyle dedi ama böyle yaptı... Eşinizle beraber yaptınız bu çocuğu kayınvalideyle bir ilgisi yok. Kimi koşa koşa gelir gelinin tepesinde dikilir, kendi doğurmuş gibi davranır, kimi de böyle ilgisiz olur.
Ben de sezaryen doğum yaptım, üstelik 2 yaşında bir çocuk daha vardı vardı elimde. Eşim o ara yurt dışındaydı ve 10 gün yanımızda kaldı sonra dönmek zorundaydı. Benim de 2 yaşındaki çocuğum rota virüsü oldu ateşlendi. Hem yeni doğmuş hem 2 yaşındaki bebeğe tek başıma baktım, telefonda doktorlarla konuşup danışıp hallettim. Hiç de oturup niye kimse gelmiyor demedim çünkü kendi isteğimle ve eşimle yaptım o çocukları.
O aralar görümcem de psikolojik olarak iyi değildi, çok ağır sınavlardan geçiyordu (tıp fakültesi) Kayınvalidemin de onunla ilgilenmesi gerekiyordu, hastaneye geldi o kadar. Annemin de arkadaş grubuyla çok önceden ayarlanmış bir tatil organizasyonu vardı. Yemin billah ettim gönderdim. Herkesin bir düzeni hayatı var.
Geçmişi unutmanızın bana göre tek yolu var. Kendi hatalarınızla da yüzleşin. Eşiniz geç de olsa fark etmiş hatasını ve size kıymet veriyor. Geçmişte takılıp kalmayın çünkü değiştiremezsiniz artık.