• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi ailesiyle nasıl barıştırabilirim

kaderminackk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2025
35
13
3
27
Eşimin ailesi benimle evlenmesini istemediği için onu reddettiklerini söyledi ve görüşmüyorlar evlendik çünkü , ( daha önce evlilik yaptım bir çocuğum var o yüzden istemediler ) . biz uzaktayız onlardan işimiz gereği eşimde ailesine çok çok düşkün değil ama bir kaç kere ara dedim açarlar kardeşlerini annesini falan ama açmadılar engellemediler de . Üzüldüğünü düşünüyorum bayram da geliyor . Abisi köye gelmesin yoksa vururum onu demiş falan . Annesi konuşur aslında abisi baskı yapıyor . Ben ne yapsam arayı bulur onları konuşturabilirm ? Ailesini arayamam zaten beni istemiyor sevmiyorlar hiç . Ailesiyle tanıştım beni çok sevmişlerdi ama durumumu öğrenince aramız bozuldu . Başka dayı amca vs de tanımıyorum
ne yapabilirim bu duruma ?

İkinci evliliğimizin topuğuna değil direkt kalbine sıkmak istiyorsunuz siz iyi misiniz ? Barisirlarsa size yakinlasip ortalığı karistirma fitne sokma imkanı elde edecekler . İyilik meleği olmaya ne gerek var

Eşimin ailesi benimle evlenmesini istemediği için onu reddettiklerini söyledi ve görüşmüyorlar evlendik çünkü , ( daha önce evlilik yaptım bir çocuğum var o yüzden istemediler ) . biz uzaktayız onlardan işimiz gereği eşimde ailesine çok çok düşkün değil ama bir kaç kere ara dedim açarlar kardeşlerini annesini falan ama açmadılar engellemediler de . Üzüldüğünü düşünüyorum bayram da geliyor . Abisi köye gelmesin yoksa vururum onu demiş falan . Annesi konuşur aslında abisi baskı yapıyor . Ben ne yapsam arayı bulur onları konuşturabilirm ? Ailesini arayamam zaten beni istemiyor sevmiyorlar hiç . Ailesiyle tanıştım beni çok sevmişlerdi ama durumumu öğrenince aramız bozuldu . Başka dayı amca vs de tanımıyorum
ne yapabilirim bu duruma ?
Asla karışmayın asla. Su akar yokunu bulur

Eğer çok istiyorsanız önden bi incelik yapıp, kısa ve net bir mesajla çok abartılı olmayan bir çiçek gönderebilirsiniz. Özür anlamında değil,incelik anlamında… En azından iyi niyetinizi belirtmiş olursunuz böylelikle. Belki yumuşar, bi dönüş yaparlar.

Daha önce evlilik yapmış olduğunuz için ve çocuk durumunuzdan dolayı önyargılı davranıp,sizi istemeyen aile ile ne işiniz var?
Hayal ettiğiniz gibi son olmayacak.Sonu iyi biten film veya dizi değil hayatınız.
Gerçekçi olun.İyi insan olsalar sizi sevmiş olmalarına rağmen geçmişinizle yargılayıp,kendi oğullarını reddetmezlerdi.
Sorun zaten sizin karakteriniz değil,geçmişiniz onlara göre.
Hiç karışmayın,eşiniz nasıl istiyorsa öyle yapsın ki şu aşamada görüşmemeniz daha doğru.
Onlar bir adım atarsa ozaman düşünürsünüz.

Daha önce evlilik yapmış olduğunuz için ve çocuk durumunuzdan dolayı önyargılı davranıp,sizi istemeyen aile ile ne işiniz var?
Hayal ettiğiniz gibi son olmayacak.Sonu iyi biten film veya dizi değil hayatınız.
Gerçekçi olun.İyi insan olsalar sizi sevmiş olmalarına rağmen geçmişinizle yargılayıp,kendi oğullarını reddetmezlerdi.
Sorun zaten sizin karakteriniz değil,geçmişiniz onlara göre.
Hiç karışmayın,eşiniz nasıl istiyorsa öyle yapsın ki şu aşamada görüşmemeniz daha doğru.
Teşekkür ederim , haklısınız sadece eşim üzüldüğü için böyle düşünmüştüm. Yoksa sadece evlilik yaptığım için benim için söylenen sözleri unutup onlarla kendim görüşmeyecektim .

Başınıza dert alırsınız. Zaten oğullarını saysalar, kararlarına saygı duysalar bu duruma gelmezlerdi. Eşinizin adınada karar vermeyin istiyorsa kendi konuşur. Kendi oğulları ile barışıp sizi yine istemeyebilirler ve bu sefer oğulları ile barıştıkları için sürekli araya girme fırsatları olduğu için fitne fesat çıkartabilirler ve siz kötü olabilirsiniz ( çok büyük bir ihtimal ) . O yüzden siz sadece kendi aile hayatınıza odaklanın.

Eğer çok istiyorsanız önden bi incelik yapıp, kısa ve net bir mesajla çok abartılı olmayan bir çiçek gönderebilirsiniz. Özür anlamında değil,incelik anlamında… En azından iyi niyetinizi belirtmiş olursunuz böylelikle. Belki yumuşar, bi dönüş yaparlar.
Vururum diyen abi, onun sözünü dinleyen anne sizce çiçekten anlayacak bir aile gibimi🧐

Soru sahibi daha önce evlilik yaptın çocuğun var diye ailesi seni istememiş. Sen de eşimi nasıl barıştırabilirim diyorsun ne gerek var? Şimdi gider özür falan dilerseniz onlar kendini haklı gibi görür. Bu zihniyetteki ailelerle barışsanız bile sizi rahat bırakmazlar. Uzak durmak en iyisi.

Canınız aksiyon mu istiyor, çocuğunuza acımıyor musunuz? Adam kardeşi için gelme vururum diyor siz konuşturma derdindesiniz. Nispet mi yapacaksınız, hem evleniriz hem de lafınızı yuttururuz el mecbur görüşürüz mi diyorsunuz? Kazık kadar insanlar bırakın da kendi kararlarını versin. Evlenirsen sileriz demişler, evlenmişsiniz silmişler. Gerisi sizi ilgilendirmiyor. Eşiniz üzülmesin diye diğerlerinin huzuru mu kaçsın? Eski kafalı yobazlar ama bu sizinle görüşmek zorundalar demek değil, karışmayın.

Back
X