Eşimi alkolden kurtarmak

EBRUHAYAL

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2013
40
1
6
Kocaeli
Arkadaşlar,
Eşimi alkolden nasıl uzak tutabilirim. Evliliğim bitmek üzere dava bile açtım ama özlüyorum. Amatem'e gitmiş ilaç aldığını söylüyor daha önce de defalarca söz verdi, yemin etti olmadı, sürekli alkol alıyor bana hakareti veya kötü davranışı yok fakat karşımda sürekli kafası iyi adam var. Aklı başında, ayık koca istiyorum olmuyor ne yapabilirim?

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

çok özür dilerim ama kelin merhem olsa kendi başına sürermiş :1:

eğer gerçekten bırakmak istiyorsa bunu başarabilir. ama eğer istemiyorsa sizin/sevdiklerinin/amatem'in yapabileceği hiçbirşey yok :(

ALLAH (cc) yardımcınız olsun inş :nazar: ( tabi benimde:113: )

Arkadaşlar,
Eşimi alkolden nasıl uzak tutabilirim. Evliliğim bitmek üzere dava bile açtım ama özlüyorum. Amatem'e gitmiş ilaç aldığını söylüyor daha önce de defalarca söz verdi, yemin etti olmadı, sürekli alkol alıyor bana hakareti veya kötü davranışı yok fakat karşımda sürekli kafası iyi adam var. Aklı başında, ayık koca istiyorum olmuyor ne yapabilirim?

allah yardımcınız olsun işiniz gerçekten zor ama size karşı şiddeti yoksa ve eşinizi seviyorsanız sırf alkol alıyor diye evliliği bitirmek ne kadar kolay olabilir bunu bilmiyorum, tabi herkesin sabrı veya evlilik için kriterleri farklı fakat teyzem var benim eşi günaşırı alkol alır alkol alıncada öyle dövmez sövmez ama sürekli çakır keyiftir diline vurur sadece çok konuşur bide konuşurken küfürlü konuşur mesela ama dil alışkanlığı gibi birşey onun küfrü herkes alıştı haline eşi bile öyle, bir ramazanda içmez ondada şu ramazan bitsede içmeye başlasa şu adam der herkes çünkü inanılmaz agresif ve uyuz bir adam oluveriyor ozaman.
teyze eşiyle bu şekilde yaşamaya alıştı öğrendi yeri geldi onla beraber içti yeri geldi beraber bara gitti
DEĞİŞTEREMEDİ ŞEYİ KABULLENDİ yani ancak bu şekilde mutlu olabildi, ayrılabilirmiydi belki evet belki hayır ama tercihi eşiyle kalmak yönünde oldu

umarım sizde içinize sinen şeyi yaparsınız

Arkadaşlar,

canım namaz kılıyormusun bilmiyorum ama bir dua var. yatsı namazından sonra okunuyor. eşinin alkolden kurtulması için edebileceğin bir dua hergün yatsından sonra okuyup onun yanına öyle yatıyorsun. bir ay içinde alkolden iğrenecek hale geliyor. benim yengem abim için okumuştu. birde çok dua etti allaha. ama o duayı okumaya başladıktan sonra bıraktı abim :44::ssz:

Son düzenleme:
canım namaz kılıyormusun bilmiyorum ama bir dua var. yatsı namazından sonra okunuyor. eşinin alkolden kurtulması için edebileceğin bir dua hergün yatsından sonra okuyup onun yanına öyle yatıyorsun. bir ay içinde alkolden iğrenecek hale geliyor. benim yengem abim için okumuştu. birde çok dua etti allaha. ama o duayı okumaya başladıktan sonra bıraktı abim :44::ssz:

ewet duayı veririmisin canım.

Alkol o kadar zor birşey ki..

İnan o kadar iyi anlıyorum ki seni çok yaşamadım ama eski erkek arkadaşım ayyaşın tekiydi (laf meclisten dışarı) Ben ne yaptım ettim yok.
Biraz içinde olucak ya.. off. Allah yardımcın olsun :31::31:

arkadaşlar ben evli değilim ama uzun süreli ciddi bir ilişkim var seneye evlenmeyi planlıyoruz. karakter olarak tamamıyla aradığım adam ve onu cok seviyorum. ama işte alkol:( hiç alkol alıp sapıttıgı yada beni kırdıgı olmadı ama bu olmayacagı anlamına gelmez.. cok ciddi endişelerim var.. Acıkcası ben hiç alkol olan bir ortama girmedim oyle yetişmedim bizim yaşantımızda alkol öcü olarak öğretildi lanetlerdik duydugumuzda şimdi boyle bişeyle sınanmak çok zor. Hiç içmesin istiyorum günahından korkuyorum görmezden geliyorum ama nolucak hayat neler gösterecek bilmiyorum:(

Çok iyi düşünmeni tavsiye ederim aşkın gözü kördür olabildiğinde objektif değerlendirmeye çalış. Ömür boyu çekebilecek misin, çocukların olduktan sonra bıkar dönmek istersen, sana zarar vermese bile onun sürekli alkollü haline ne kadar tahammül edebileceksin bu soruların cevabını kendi içinde çöz ama mantık lütfen

Back
X